Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez csak éget és utána minden nő tovább,kipróbáltam...már ezt is...mindegy milyen naprája van mindegyiken ugyan az a tünet és hatás...Golozatok legények mert mindjárt jön a vásár "nap és vele az eső..de amig esik azt meg használjátok ki és.élezétek meg a "kapákat"...mert ez idén kellesz"(szokta volt mondani igy ezt valaki északról)
Ezt a szert nekem külföldről hozták és meg is találtam a gyártót meg a használati utasítást.
Valószínű hogy a ciril betü miatt más a neve
A google fordítóval értelmezni lehet a használati utmutatót is.
De nemsokára kiderül mit tud.
Válasz #1383. hozzászólásra
a Goal-t milyen dózisban adod ki álományban? 0,4l/ha? azt tudom, hogy Perenal-al kombinalható, és a többi spec 1cikű irtóval?
Nagynak nem nagy az acat kisebb mint a napra de van egy táblába bőven belőle!De max dózissal megyünk 1,2l\ha meg úgy tervezem hogy 250-300 liter vízzel.Remélem valamennyire vinni fogja És kapott Winget is de azt nem látom hogy fogna valamit rajta
Nem veszélyes a pledge de persze a gyomokra sem esetleg a most kelőket el lehet vele takarítani de a nagyobbakra hatástalan. a goal valamivel jobban dolgozik
Válasz #1373. hozzászólásra
1.2L az jó, komoly talajhatása biztosan nincs, az csak mellékhatás lehet sok poszt anyagnak van ilyen, de nem sokra lehet azzal menni.
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy hallott-e már valaki közületek a Zelek Super nevü gyomírtóról?
Most ajánlották nekem Perenál helyett napraforgóba.
Esetleg ha van vele tapasztalata valakinek azt szívesen fogadom.
Üdv! Segítségeteket kérném! Eddig kukoricám volt, ez az első napraforgó vetésem. IMI-s a mag (RAGT. Siklóss CL)
Alap kezelve volt trophy-val, kb. 10 ml eső.
A pulsarral meddig várhatok még szerintetek? Az uralkodó gyom a libatop, foltokban.
olyan gondom lenne hogy egy hete fújattam a pulsart(1.25l+pallos 2l) de eddig nem látom nyomát a szotyin ill a gyomokon. tavaly ilyenkorra már kivilágosodott a napra.
esőt tegnap kapott tehát az nem lehet a gond.
ami nem volt ideális hogy nagyon melegben lett kifújva. létezik hogy így visszafogta volna a hatását?
hát sajnos a naprát már elnőtte, ezért is vettem meg a panterát rá, de akkor a pulsarral kezdek, és ha besárgul tőle a tarackbúza akkor nem kell a pantera ezek szerint
Nem csak az a szempont hogy a napra kibírja , hanem hogy a gyomot is irtsd ...
Ha nem látni mi újul meg és mi nem akkor minek azonnal fújni a másikkal ?
Ráadásul ha az egyik gyomirtó bejut egy gyomba az leállítja a fejlődését , tápanyag felvételét , akkor másikat minek fújni ha be sem tud jut a félig haldokló növénybe ?
Tankönyvileg biztos igy helyes!!! Mi ki nyomtuk egymás után.. és gond nélkül át vészelte pedig elég melegben is lett fújva!! Ez saját tapasztalatom!! És nem csak valamiféle mende monda..
De azt kell figyelni inkább hogy a Pulsar kezelés után mikor kezd el a túlélő gyom újrazöldülni és mikor múlt el a napraforgóról a pulsar okozta sárgaság.
Ha ez megvan akkor mehet a másik. Ez az idő változó minden évben , meg helyen , ezért nem lehet így pontosan behatárolni.
Jó a kérdés és igazán aktuális is...Szerencséd hogy megkérdezted!! Még véletlenül se fújd együtt mivel úgy perzseli a növényed...Csak és kizárólak külön lehet fújni.. akár milyen hietetlen ha végeztél pl a Pulsar ki fújásával jó alaposan mosd ki a permetezöt és már mehet is a panterra!! Úgy el viseli gond nélkül de együtt SOHA-SEM!!!!
5095 hozzászólás
Válasz #1393. hozzászólásra
nem volt még kint a napra, remélem csak galigánhatás
Szombaton pulsarozott neomába döglenek a gazok.Hétfön kapott 20mm esöt.Ma keztük fujni ujra.
Válasz #1392. hozzászólásra
Ezt hogy sikerült?Ki volt kelve a naprád amikor fújtad?
Válasz #1391. hozzászólásra
nekem jól sikerült a totálozás. még a napra is belebarnult
Válasz #1387. hozzászólásra
Ez csak éget és utána minden nő tovább,kipróbáltam...már ezt is...mindegy milyen naprája van mindegyiken ugyan az a tünet és hatás...Golozatok legények mert mindjárt jön a vásár "nap és vele az eső..de amig esik azt meg használjátok ki és.élezétek meg a "kapákat"...mert ez idén kellesz"(szokta volt mondani igy ezt valaki északról)
milyen szotyád van?
mekkora szotyid, és mikor vetetted?
Válasz #1381. hozzászólásra
Ezt a szert nekem külföldről hozták és meg is találtam a gyártót meg a használati utasítást.
Valószínű hogy a ciril betü miatt más a neve
A google fordítóval értelmezni lehet a használati utmutatót is.
De nemsokára kiderül mit tud.
Válasz #1386. hozzászólásra
Én most szórtam Pledget,pár levelet ledobott a napraforgó
Válasz #1383. hozzászólásra
a Goal-t milyen dózisban adod ki álományban? 0,4l/ha? azt tudom, hogy Perenal-al kombinalható, és a többi spec 1cikű irtóval?
Válasz #1384. hozzászólásra
Nagynak nem nagy az acat kisebb mint a napra de van egy táblába bőven belőle!De max dózissal megyünk 1,2l\ha meg úgy tervezem hogy 250-300 liter vízzel.Remélem valamennyire vinni fogja És kapott Winget is de azt nem látom hogy fogna valamit rajta
Válasz #1380. hozzászólásra
De fogja csak ne legyen túl nagy és túl sok ...
Válasz #1362. hozzászólásra
Nem veszélyes a pledge de persze a gyomokra sem esetleg a most kelőket el lehet vele takarítani de a nagyobbakra hatástalan. a goal valamivel jobban dolgozik
Válasz #1380. hozzászólásra
Azért találták ki a granstaros napraforgót
Válasz #1367. hozzászólásra
Te valószínűleg a Select superre gondoltál. Pont ugyanazt tudja, amit a perenal, azt vedd meg amelyik az olcsóbb!
Mezei acatot a pulsar nem fogja irtani?
Válasz #1377. hozzászólásra
az nincs de majd készítek
Válasz #1376. hozzászólásra
próféta szóljon belőled
Válasz #1361. hozzászólásra
Fotó?
Válasz #1361. hozzászólásra
Így hogy kapott esőt majd megindul a hatás .
Szárazságban minden gyomirtó késik , de a csapadék hatására majd elkezd dolgozni...
Lehet hogy nem ártana a Libatop miatt a Pulsar mellé egy fél liter Dash /1000 liter viz...
Mert a libatopot nem nagyon szereti a Pulsar a viaszos levele miatt...
1.2L az jó, komoly talajhatása biztosan nincs, az csak mellékhatás lehet sok poszt anyagnak van ilyen, de nem sokra lehet azzal menni.
Válasz #1372. hozzászólásra
1.2 l/ha dózissal mehet a Pulsar?
Válasz #1370. hozzászólásra
Köszi! Még 1 kérdés: A pulsar a leírása alapján talajon keresztül csapadék esetén 2-3 hétig hat. Véleményed?
Válasz #1370. hozzászólásra
így van
Válasz #1369. hozzászólásra
Ne várj, ezt már most permetezni kéne!
A másodikon látszik a gyom.
Ok köszi! A képek
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy hallott-e már valaki közületek a Zelek Super nevü gyomírtóról?
Most ajánlották nekem Perenál helyett napraforgóba.
Esetleg ha van vele tapasztalata valakinek azt szívesen fogadom.
Válasz #1365. hozzászólásra
Tallóz-feltölt-beilleszt
A képeket nem sikerült felrakni
A képek
Üdv! Segítségeteket kérném! Eddig kukoricám volt, ez az első napraforgó vetésem. IMI-s a mag (RAGT. Siklóss CL)
Alap kezelve volt trophy-val, kb. 10 ml eső.
A pulsarral meddig várhatok még szerintetek? Az uralkodó gyom a libatop, foltokban.
Válasz #1360. hozzászólásra
hogy kell ésszel csinálni? azt tudom sziklevélre nem mehet. te mikor és hogy szórtad? egysziküirtó mehet mellé? ...?
olyan gondom lenne hogy egy hete fújattam a pulsart(1.25l+pallos 2l) de eddig nem látom nyomát a szotyin ill a gyomokon. tavaly ilyenkorra már kivilágosodott a napra.
esőt tegnap kapott tehát az nem lehet a gond.
ami nem volt ideális hogy nagyon melegben lett kifújva. létezik hogy így visszafogta volna a hatását?
Válasz #1359. hozzászólásra
Sok évvel ezelőtt, ésszel kell csinálni és 2 hétig ne menj a napraforgó környékére. Azért van rá legalább 10% esély, hogy kiirtsd vele.
Pledge-es állománykezelést csinált már valaki?
Válasz #1357. hozzászólásra
a pulszar az nem írtja ki a tarackot csak leblokkolja néhány napra. utána kell a panthera
Válasz #1356. hozzászólásra
hát sajnos a naprát már elnőtte, ezért is vettem meg a panterát rá, de akkor a pulsarral kezdek, és ha besárgul tőle a tarackbúza akkor nem kell a pantera ezek szerint
Válasz #1354. hozzászólásra
Ha nem túl nagy a tarack , akkor nem biztos hogy kell a pantera mert a pulsar is lefogja a kisebbeket .
Lehet hogy letompítja annyira hogy elég lesz. Ha nem akkor rámész a másikkal...
Válasz #1348. hozzászólásra
Ez elég érdekes...
Nem csak az a szempont hogy a napra kibírja , hanem hogy a gyomot is irtsd ...
Ha nem látni mi újul meg és mi nem akkor minek azonnal fújni a másikkal ?
Ráadásul ha az egyik gyomirtó bejut egy gyomba az leállítja a fejlődését , tápanyag felvételét , akkor másikat minek fújni ha be sem tud jut a félig haldokló növénybe ?
Válasz #1350. hozzászólásra
köszi csak az a bajom ezzel a kombinációval hogy a tarackbúza sokkal erősebb mind a többi gyom, akkor a panterával mis kezdhetek?
Válasz #1345. hozzászólásra
én válaszoltam egy kérdésre
és ne kötekedj, mert hozzád vágok néhány milkát
Válasz #1350. hozzászólásra
Tankönyvileg biztos igy helyes!!! Mi ki nyomtuk egymás után.. és gond nélkül át vészelte pedig elég melegben is lett fújva!! Ez saját tapasztalatom!! És nem csak valamiféle mende monda..
köszönöm a segítséget egyébként a pulsar ki viszi a szedert? olyan 3-4 levélbe van
Válasz #1347. hozzászólásra
Nem !
Először Pulsar majd 10-14 nap múlva a Pantera...
De azt kell figyelni inkább hogy a Pulsar kezelés után mikor kezd el a túlélő gyom újrazöldülni és mikor múlt el a napraforgóról a pulsar okozta sárgaság.
Ha ez megvan akkor mehet a másik. Ez az idő változó minden évben , meg helyen , ezért nem lehet így pontosan behatárolni.
Nem szabad kiszórni együtt. Szigorúan külön kell kijuttatni.
Jó a kérdés és igazán aktuális is...Szerencséd hogy megkérdezted!! Még véletlenül se fújd együtt mivel úgy perzseli a növényed...Csak és kizárólak külön lehet fújni.. akár milyen hietetlen ha végeztél pl a Pulsar ki fújásával jó alaposan mosd ki a permetezöt és már mehet is a panterra!! Úgy el viseli gond nélkül de együtt SOHA-SEM!!!!
Sziasztok. kérdésem lenne hogy a panterát és a pulsart ki lehet egyben fújni vagy inkább külön kellene? mert nem nagyon vágom én ezt a vegyészkedést
Válasz #1345. hozzászólásra
Életkorra való tekintettel ezt már elnézhetjük nekik...