Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Srácok kinek mi a tapasztalata abban hogy a NEOMA-nak mi az a leg kisseb fejletsége amikor már elbirja a PULSART gond nélkül.. Van egy új szerzeményü föld ahol eszméletlen gyom kelés mutatkozik..
Válasz #1241. hozzászólásra
de gondolom ti 2,5l-es dózist nyomtátok Racerből?
én meg költség kimélő verziót, de még az sem ázott meg... ezért van zabszem a se@@embe:)
Válasz #1175. hozzászólásra
JDfan, 9 napja lefujtuk a naprát Wing P 3,5l + Racer 1,5l koktéllal (homokon) meg volt egy 8 ha-s rész, ahova csak 1l Racer(+3,5 Wing) ment. Még semmi esőt nem kapott, remélem hasonlóan jó lesz, mint nálad.
ki sem merek menni megnézni.
Válasz #1227. hozzászólásra
Az van,hogy nem sokára megkérdezitek van e wing és "húsz perc múlva már csörögnek"...Talán ne kelet volna betiltani a Frontirt és mindjárt nem lenne egy parlagfűs napra sem az országben ...A minisztériumban talán ezezl kéne foglalkozni anno(de mostaniak sem lenne késő) nem a hűlye helyes mezőgazdasági gyakorlattal és a vetésforgóval szórakozni...hogy tarsamb e a HMK ha már normális vegyszert sem lehet kapni...Kezdem látni hogy ez megint egy nagy multi lóbbizásának az eredménye amibőőőőőőőől peeeeeerszee minket megint kihagytak mint a HMN-ból...na de majd az ellenőrzésből nem fognak kihagyni...az már biztos
Én is hasonlóképpen jártam de felidegesít, mi történt, hogy ennyire keresleti oldalra billent a mérleg helló???!!!
talán megduplázódott a vetésterület egyegy kultúrának? naneeeeee
MEgoldás, jövőre elővásárlásban évvégén megvegyük amit kell nagyjából oszt cső.
Idén vetőmaggal is pl majdnem szorulás volt, az volt a biztos amit decemberben kiszállítottak még...
Én megkérdeztem a BASF képviselőt erről. Mivel szerintem ők tudják mennyi pulsaros napra vetőmag fogyott,biztos fel vannak készülve vegyszerrel.
Igen,de nagyon sok vetőmagot hoztak be kintről,amiről nincs infójuk. Szerinte is hiány várható pulsarból
Megint nem lehet Pulsárt kapni,a hátérben az van hogy a Kite felvásárolta az egész tételt BASFtől...mindeki lépjen ,de gyorsan valamit ,mert gond lesz...
Szerintem semmiképpen sem mondható ki egyértelműen, hogy nincsen hatása.
Más is mondta illetve én is tapasztaltam, hogy ami nemlett tavaly lefújva gyomosabb és problémásabb volt később mint ami megkapta a wing-et, viszont egy csepp eső sem került rá.
Tehát, valamit ért és nem falrahányt borsó volt a történet.
Aki napraforgóban alapkezelést akar csinálni és homok talajon gazdálkodik az nagyon vigyázzon mert az alacsony szerves anyag tartalom miatt a legtöbb talajhatású szer bántja a napraforgót , ha sok eső van !!!
simítózás után 1 héttel itt-ott veronika és 1 helyütt egy acatfolt kezdett erőlködni, most el lett húzva kombival, jó 10 nap múlva vetés, aztán 3-4 nap múlva kezelés, szóval 2 hét előnyt kapnak a gazak... De az is lehet, hogy a GOal mellé teszek kicsi glifót, aztán ossza be
Wing : elég jól vissza fogja a parlagfüvet , de marad egy-két szál utána , Goal-al keverve még jobb , de mivel eső függő és nem 100%-os , valószínű hogy csak a Pulsar vagy az Express oldja meg véglegesen a problémát .
A Goal jó szer , ha nagyon sima , szinte porszerű talajra van kifújva . Tudja azt amit ráírnak , csak kapjon megfelelő bemosó csapadékot.
A Pantera meg szerintem a legjobb egyszikű irtó Napraforgóban ! 1-1,5 literrel elviszi a nagyobb muhart és búza árvakelést is . Nagyobb dózisban meg a tarackot is .
ezek zömében egy időben kelnek , tehát nem kell aggódni .
Inkább hamarabb , mint később kell kiadni !
Jó ha van alá alapkezelés is (mi nem használunk , de kezdőknek ajánlott). Mondjuk Wing is megteszi...(esetleg parlagfüves helyen Goal is mehet mellé )
Nem kellene az alapkezelés ha nem száraz az évjárat és egyszerre kijön minden gaz , vagy ha tudná már mindenki rutinból , hogy mikor kell nyomni a Pulsart pontosan(gyakorolni kell)...
Nálatok gyomosodik?, bár én csak simítóztam nem mertem kombinátorozni a szárazság miatt 3 hete, de még 1 szál gazt se láttam.Forgóborona vet majd, ha elkezdene hatni a glifozát.
Egy gyomirtó akkor hatékony egy gyomfaj ellen ha legálább 90-95%-al írtja!
Az ilyen megfogalmazás hogy "segítséget nyújt" meg "kvázi szisztémikus" inkább marketing.
Ezek az anyagok amiket írtál klor-acetanilidek. A legnagyobb különbség a vízoldékonyságukban és a szelektivitásukban van. Alapvetöen egyszikű irtók kétszikű mellékhatással!!
Parlagfű ellen önmagában fel se merüljön senkiben. Még a legjobbnak kikiáltott racer sem tökéletes parlagfű ellen.
Válasz #1194. hozzászólásra
Éppen ebben látom az ellentmonást: mind a 2 cuccot ua a cég gyártja, ua hatóanyaggal, de Spectrumnál igen, a Wingnél nem irja, hogy hatásos a parlagfűre.
nah, akkor most legyünk okosak...!!! :)
5095 hozzászólás
Srácok kinek mi a tapasztalata abban hogy a NEOMA-nak mi az a leg kisseb fejletsége amikor már elbirja a PULSART gond nélkül.. Van egy új szerzeményü föld ahol eszméletlen gyom kelés mutatkozik..
Válasz #1242. hozzászólásra
Igen 2,5racer 1,5 dual gold.....remélem ma meg is ázik....:S
Meg majd jön a pulsar...1-2honap:D
Üdv. Racer-böl 2 L / ha fujtunk közép kötött homokon, (igy jött ki) elegendö vagy fujam ki a maradék 0.5 litert hekinként??
Válasz #1241. hozzászólásra
de gondolom ti 2,5l-es dózist nyomtátok Racerből?
én meg költség kimélő verziót, de még az sem ázott meg... ezért van zabszem a se@@embe:)
Mi racer+dual gold-ot nyomtunk rá!
Válasz #1175. hozzászólásra
JDfan, 9 napja lefujtuk a naprát Wing P 3,5l + Racer 1,5l koktéllal (homokon) meg volt egy 8 ha-s rész, ahova csak 1l Racer(+3,5 Wing) ment. Még semmi esőt nem kapott, remélem hasonlóan jó lesz, mint nálad.
ki sem merek menni megnézni.
Válasz #1238. hozzászólásra
Igen a Wing alkalmas szer, minden féle napra preemergens gyomírtására!
Kérdezem a Wing-p jó -e sima és clear-es naprára közvetlen vetés után?Köszönöm.
Válasz #1230. hozzászólásra
rengeteg kiment repce helyére legtöbben szotyit raknak ill az imi-express napra aránya tavaly 50-50% volt idén 75-25 az imi-s javára
Válasz #1235. hozzászólásra
csak sejtem,mert kiküldték maguktol
Válasz #1233. hozzászólásra
Honnan tudod, hogy én honnan rendeltem?
Az van,hogy nem sokára megkérdezitek van e wing és "húsz perc múlva már csörögnek"...Talán ne kelet volna betiltani a Frontirt és mindjárt nem lenne egy parlagfűs napra sem az országben ...A minisztériumban talán ezezl kéne foglalkozni anno(de mostaniak sem lenne késő) nem a hűlye helyes mezőgazdasági gyakorlattal és a vetésforgóval szórakozni...hogy tarsamb e a HMK ha már normális vegyszert sem lehet kapni...Kezdem látni hogy ez megint egy nagy multi lóbbizásának az eredménye amibőőőőőőőől peeeeeerszee minket megint kihagytak mint a HMN-ból...na de majd az ellenőrzésből nem fognak kihagyni...az már biztos
Válasz #1232. hozzászólásra
nekem a mult héten jött a pulsar,de az alapkezelésre csak ma rendeltem,onnan ahonnan te is
Nekem ma a Wing-el együtt meghozták a Pulsart is. Akkor szerencsém volt?
Válasz #1229. hozzászólásra
nem dohányzom
Én is hasonlóképpen jártam de felidegesít, mi történt, hogy ennyire keresleti oldalra billent a mérleg helló???!!!
talán megduplázódott a vetésterület egyegy kultúrának? naneeeeee
MEgoldás, jövőre elővásárlásban évvégén megvegyük amit kell nagyjából oszt cső.
Idén vetőmaggal is pl majdnem szorulás volt, az volt a biztos amit decemberben kiszállítottak még...
vegyél camel box-ot,én azt rendeltem tegnapelőtt
Válasz #1225. hozzászólásra
Én megkérdeztem a BASF képviselőt erről. Mivel szerintem ők tudják mennyi pulsaros napra vetőmag fogyott,biztos fel vannak készülve vegyszerrel.
Igen,de nagyon sok vetőmagot hoztak be kintről,amiről nincs infójuk. Szerinte is hiány várható pulsarból
ma rendeltem vegyszert Dualgold oxy ,félóra mulva telefon nincs csak 20 heki,jó akkor racer,telefon az sincs,na akkor mi van
Válasz #1225. hozzászólásra
Válasz #1221. hozzászólásra
Kb 2 de lehet 3 hete ezt hallani.......tavaly dettó ez volt.......remélem rájuk rohad és megisszák !!!!!!!
Akkor ha ezek lesznek nemkell pulsáros naprát vetni szójára meg megkell venni a basagránt lassan úgyis kiegyenlítődik az ára...
Válasz #1222. hozzászólásra
Meg fogsz lepődni...most tárgyalt egyesek(forgalamazó) ,hogy külföldről hoznának be jaa és már 13900 árakat is rebesgettek...
Faxa... kíváncsi vagyok azzal mivan ahol az ember letárgyalta a dógokat.
Megint nem lehet Pulsárt kapni,a hátérben az van hogy a Kite felvásárolta az egész tételt BASFtől...mindeki lépjen ,de gyorsan valamit ,mert gond lesz...
Válasz #1218. hozzászólásra
Szerintem semmiképpen sem mondható ki egyértelműen, hogy nincsen hatása.
Más is mondta illetve én is tapasztaltam, hogy ami nemlett tavaly lefújva gyomosabb és problémásabb volt később mint ami megkapta a wing-et, viszont egy csepp eső sem került rá.
Tehát, valamit ért és nem falrahányt borsó volt a történet.
Lesz hagyományos gyomírtású napraforgónk is valamennyi.
WingP-vel alapkezelünk mindenképpen.
Aztán mivel tovább szerintetek??
egyszíkű az egyértelmű, egy jól megcélzott Panterával megvan oldva a történet.
Egyébként mi az ami másoknak már bevállt???
kapáláson kívül
Válasz #1206. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
Ha nem esik eső a WingP-nek semmi hatása nincs ugye?
Válasz #1216. hozzászólásra
Pontosan !
Attól még , hogy a Dow Agro azt írja , nem teljesen úgy van...
Inkább csak marketing duma...
A másik oxi-s terméknél is írnak 4-5mm-t csapadék szükségletet.
Válasz #1215. hozzászólásra
igen és nem!
igaz, hogy szárazságban is jól dolgozik, de kell annak is kicsi eső, hogy jól tudjon kötődni a talajszemcsékhez+indukálódjon a gyomkelés is!
Válasz #1208. hozzászólásra
Drenthe,szerintem a goal duplo eső független...
Figyelem !
Aki napraforgóban alapkezelést akar csinálni és homok talajon gazdálkodik az nagyon vigyázzon mert az alacsony szerves anyag tartalom miatt a legtöbb talajhatású szer bántja a napraforgót , ha sok eső van !!!
Ezt elfelejtettem ...
Válasz #1199. hozzászólásra
Válasz #1198. hozzászólásra
Persze , nyugodtan...
Hozzákeverheted a talajhátású szeredet is (már ha akarsz , pl.:Wing) és akkor nem kell kétszer permetezned...
Válasz #1205. hozzászólásra
simítózás után 1 héttel itt-ott veronika és 1 helyütt egy acatfolt kezdett erőlködni, most el lett húzva kombival, jó 10 nap múlva vetés, aztán 3-4 nap múlva kezelés, szóval 2 hét előnyt kapnak a gazak... De az is lehet, hogy a GOal mellé teszek kicsi glifót, aztán ossza be
Válasz #1195. hozzászólásra
Szerintem a Wing jobb és komplettebb is...
Válasz #1196. hozzászólásra
Wing : elég jól vissza fogja a parlagfüvet , de marad egy-két szál utána , Goal-al keverve még jobb , de mivel eső függő és nem 100%-os , valószínű hogy csak a Pulsar vagy az Express oldja meg véglegesen a problémát .
Válasz #1192. hozzászólásra
A Goal jó szer , ha nagyon sima , szinte porszerű talajra van kifújva . Tudja azt amit ráírnak , csak kapjon megfelelő bemosó csapadékot.
A Pantera meg szerintem a legjobb egyszikű irtó Napraforgóban ! 1-1,5 literrel elviszi a nagyobb muhart és búza árvakelést is . Nagyobb dózisban meg a tarackot is .
Válasz #1191. hozzászólásra
Emlékeim szerint lehetőleg vetés előtt , hogy minél tovább kitartson...
De itt megkérdezheted telón a területi képviselőd:http://www.mahun.hu/kapcsolat
Válasz #1188. hozzászólásra
A leírtakat kell követni !
egyszikűek 1-3 levél
kétszikűek 2-4 levél
ezek zömében egy időben kelnek , tehát nem kell aggódni .
Inkább hamarabb , mint később kell kiadni !
Jó ha van alá alapkezelés is (mi nem használunk , de kezdőknek ajánlott). Mondjuk Wing is megteszi...(esetleg parlagfüves helyen Goal is mehet mellé )
Nem kellene az alapkezelés ha nem száraz az évjárat és egyszerre kijön minden gaz , vagy ha tudná már mindenki rutinból , hogy mikor kell nyomni a Pulsart pontosan(gyakorolni kell)...
Válasz #1204. hozzászólásra
Nálatok gyomosodik?, bár én csak simítóztam nem mertem kombinátorozni a szárazság miatt 3 hete, de még 1 szál gazt se láttam.Forgóborona vet majd, ha elkezdene hatni a glifozát.
Miért ne lehet, nálunk pont emiatt már kész a magágy, de csak 10-12 nap múlva lesz vetés, kapnak a gyomok kis előnyt, aztán meg glifozátot
van 50sx-gyomirtó naprába aszem 5-bontatlan doboz érdekel valakit,e-mail-hekike@t-online.hu van 10-liter pulsarom megmaradva
én is szórom acat ellen
Válasz #1200. hozzászólásra
szóval, ha megnyitod a pdf-et ott irja, hogy tudja az ambosiát.
Válasz #1199. hozzászólásra
ezexerint ez átverés?
http://www.agro.basf.hu/agroportal/hu/hu/m_crop_protection/noev_nyv_d__szerek_/product_details_1747.html
http://www.agro.basf.hu/agroportal/hu/hu/m_crop_protection/noev_nyv_d__szerek_/product_details_1747.html
Válasz #1196. hozzászólásra
Egy gyomirtó akkor hatékony egy gyomfaj ellen ha legálább 90-95%-al írtja!
Az ilyen megfogalmazás hogy "segítséget nyújt" meg "kvázi szisztémikus" inkább marketing.
Ezek az anyagok amiket írtál klor-acetanilidek. A legnagyobb különbség a vízoldékonyságukban és a szelektivitásukban van. Alapvetöen egyszikű irtók kétszikű mellékhatással!!
Parlagfű ellen önmagában fel se merüljön senkiben. Még a legjobbnak kikiáltott racer sem tökéletes parlagfű ellen.
vetés után totálissal lefújást napránál is lehet alkalmazni?
mert ugye talajon nincs hatása csak levélen keresztül
Gondolom a drágább viszi a parlagfüvet
Válasz #1194. hozzászólásra
Éppen ebben látom az ellentmonást: mind a 2 cuccot ua a cég gyártja, ua hatóanyaggal, de Spectrumnál igen, a Wingnél nem irja, hogy hatásos a parlagfűre.
nah, akkor most legyünk okosak...!!! :)