Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #991. hozzászólásra
mi is a trophy mellé tettünk 3 liter dominátort, ez kipucolta ami kinn volt meg az 1sziküt is jól fogta, így a parlagfű nagyságához tudtuk igazítani a pulsart. Mikor vetés után tutira mondta az esőt akkor tettem még az előbbihez 2 liter racert, viszont ezt is meg kell pulsarral foltozni mert a humuszosabb részeken van benn egy kevés gyom. Szerintem a wingp kissé túl van árazva a tudásához képest így azt inkább hanyagolom.
Üdv. Én is OXY-csomagoztam a neomát, de csak 3 hétre kapott bemosót, volt ahol teljesen tiszta volt, viszont voltak necces részek is így a terület 70%át pulzároztam is a múlt héten, lehet anélkül is jó lett volna de nem akartam kockáztatni már égettem meg magam gyomos naprával.De van egy kis darab amit május 1.-én vetettem, másnap lenyomtam Wing+Goal-al, és párnapra rá jött 20mm, aztán egyhét mulva megint vagy 25, na az tök tiszta viszont elég szarul kel
Valaki azt mondta,hogy az apro naprának nincs viaszréteg a levelén és igy érzékeny.A gabonakereskedő ismerős jan-feb ban 160 000-ért vásárolta a feketét.
De ha alap kezelted és csak a "kiszökő" gyomokat kell megfogni akkor nem ,valmint ilyenkor még a legkisebb a levéltakarás és a sorban lévő gazokat eredményesen lehet kezelni...Ha peddig sorközművelés is bevan tervezve akkor meg minél előbb annál jóbb...Idén láttam egy-két rafinált megoldást amikor korábban megcsinálták készre a magágyat így a gyomok is korábban keltek amit az alaphoz kevert totális gyomírtóval kiszedtek(2liter glyfozát ilyenkor elég)(et mindent)...Bár ez néha elég kockázatos módszer...A környéken nagyon dicsérik idén az "Oxi" csomagot alap kezelésben,nem is Pulsároztak a Neomában,tavlj kerek 40q sikerült termelniük...a még feljebb mentek az olajosok árai!!!
2 lábú van itt is de rájöttek h nem a környék 40-60q kukoricáját éri + lopni hanem 10 km arrébb a 100 fölöttieket, abból kevesebb munkával megszedi a zsákot
Tőlünk csak aksit szerszámot, vasat olajat lopnak
A vadászengedély engemis érdekel, és tagságot is ajánlott a vadásztársaság.
Ja. Nállatok akkor van vad elég. Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma. Csak a kétlábuak szokták néha dézsmálni a krumplit. Lehet én is kiváltom a vadászengedélyt egy távcsövesre.
az állat a takarmánnyal vizet is vesz fel, és pl száraz időben azért eszik többet mert kevés a víz a takarmányba, ez az apró rovartól a szarvasig így működik, teheát elvileg az itatás segíthet, + amit én tapasztaltam, hogy az ivóhely és a rejtekhely között inkább taposási kár van(szotyiban azis sok), és a valós kár a rejtekhelye közelében van inkább
ezek alapján ha a rejtekhelyhez raksz ki vizet lehet a taposási kár csökken, de érdemben a rágás nemigen hiszem hogy lemenne.
Hát akkor nincs mese az eresz alól a a le fürészelt csövü-t elö kell venned!!! Amúgy egy öreg belelátós vadásztól hallotam és menyire igaza van mégpedig azt mondja az öreg hogy akkor van igazán nagy vad kár tétel amikor szomjaznak a vadak!!!!!!!! Ö a birtokai körül tet ki böven itatót és nem gyözi öket töltögetni..Hidd el azt álitja nagyban javult a statisztika!!
Te Gábor tényleg meg kell látogassalak. Miféle helyen élsz? Vadak és rómák molesztálnak állandóan. És te még nem váltottad ki a vadászengedélyt. Mármint sziguruan a vadak miatt persze.
Itt van egy csomó ,,hobbivadász,, elhívhatnád őket... Itt már nincs vad ami megélne. Mindent kilövöldöztek. Kultúrsport lett ez is... Ejj de haragszok rájuk.
5095 hozzászólás
mi is a trophy mellé tettünk 3 liter dominátort, ez kipucolta ami kinn volt meg az 1sziküt is jól fogta, így a parlagfű nagyságához tudtuk igazítani a pulsart. Mikor vetés után tutira mondta az esőt akkor tettem még az előbbihez 2 liter racert, viszont ezt is meg kell pulsarral foltozni mert a humuszosabb részeken van benn egy kevés gyom. Szerintem a wingp kissé túl van árazva a tudásához képest így azt inkább hanyagolom.
Üdv. Én is OXY-csomagoztam a neomát, de csak 3 hétre kapott bemosót, volt ahol teljesen tiszta volt, viszont voltak necces részek is így a terület 70%át pulzároztam is a múlt héten, lehet anélkül is jó lett volna de nem akartam kockáztatni már égettem meg magam gyomos naprával.De van egy kis darab amit május 1.-én vetettem, másnap lenyomtam Wing+Goal-al, és párnapra rá jött 20mm, aztán egyhét mulva megint vagy 25, na az tök tiszta viszont elég szarul kel
lehet 2xfújni PULSAR-t 1 szezonban ugyanarra a naprára?
Valaki azt mondta,hogy az apro naprának nincs viaszréteg a levelén és igy érzékeny.A gabonakereskedő ismerős jan-feb ban 160 000-ért vásárolta a feketét.
De ha alap kezelted és csak a "kiszökő" gyomokat kell megfogni akkor nem ,valmint ilyenkor még a legkisebb a levéltakarás és a sorban lévő gazokat eredményesen lehet kezelni...Ha peddig sorközművelés is bevan tervezve akkor meg minél előbb annál jóbb...Idén láttam egy-két rafinált megoldást amikor korábban megcsinálták készre a magágyat így a gyomok is korábban keltek amit az alaphoz kevert totális gyomírtóval kiszedtek(2liter glyfozát ilyenkor elég)(et mindent)...Bár ez néha elég kockázatos módszer...A környéken nagyon dicsérik idén az "Oxi" csomagot alap kezelésben,nem is Pulsároztak a Neomában,tavlj kerek 40q sikerült termelniük...a még feljebb mentek az olajosok árai!!!
Válasz #989. hozzászólásra
Tavaszi szántás 10%-os utokeléssel.Gaz az elenyészö csak kettő éve csikos mag volt benne és annak van benne árvakelése.
Válasz #983. hozzászólásra
ha már kelőfélben lévő naprát pulsarozni kell akkor mi lesz ott később? Az még 2x kigazosodik mire záródnak a sorok.
3 napja fújtam a neomákat 1,2 pulsar és 1l pallossal, a napra nagyon jól viseli, viszont a fejlettebb gyomoknak is jól odabaxott.
Válasz #984. hozzászólásra
én nem osztanám meg
Válasz #984. hozzászólásra
Hát ez az 5 nap nekem gyanúsan kevés ...
Megnéztem a napraforgót,de nem akarom elkiabálni, 4-6 leveles állapot, s ez a "vadóc" vadriasztó csak ér valamit a nyúl ellen.Azért kivárom a végét.
Köszönöm,van aki az osztott dozist javasolja.Öt napos eltéréssel.
Válasz #982. hozzászólásra
A Syngentákat tutira nem !
Mi is így fújtuk le őket és ezt simán viseli ...
Szerintem még jobban mint a nagyobbak . Csak hideg ne jöjjön kezelés után...
Kelőfélben lévő naprát bántja a pulsar?
Válasz #971. hozzászólásra
Válasz #968. hozzászólásra
Mi van akkor, ha a szomjazó többi vad is odaszokik a vízhez, aztán ha már ittak, esznek rá egy kevés szotyolát?
Válasz #978. hozzászólásra
2 lábú van itt is de rájöttek h nem a környék 40-60q kukoricáját éri + lopni hanem 10 km arrébb a 100 fölöttieket, abból kevesebb munkával megszedi a zsákot
Tőlünk csak aksit szerszámot, vasat olajat lopnak
A vadászengedély engemis érdekel, és tagságot is ajánlott a vadásztársaság.
Válasz #977. hozzászólásra
Ja. Nállatok akkor van vad elég. Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma. Csak a kétlábuak szokták néha dézsmálni a krumplit. Lehet én is kiváltom a vadászengedélyt egy távcsövesre.
Válasz #976. hozzászólásra
Baranya, csak pont a másik vége, mint ahol Gábor van, de mi is hasonó nagyvadas terület vagyunk
Válasz #975. hozzászólásra
Te Hajdúbihari vagy ha jól emlékszem ugye?
Válasz #974. hozzászólásra
az
+ itt a ....ok hurkolnak, csúnya dolog de csökkenti a kárunkat, a fácánt meg kosarazzák
Moderálta: (3932) 2013-11-14 08:49:28
Válasz #973. hozzászólásra
Akkor mégiscsak a puska segít.
Válasz #972. hozzászólásra
az állat a takarmánnyal vizet is vesz fel, és pl száraz időben azért eszik többet mert kevés a víz a takarmányba, ez az apró rovartól a szarvasig így működik, teheát elvileg az itatás segíthet, + amit én tapasztaltam, hogy az ivóhely és a rejtekhely között inkább taposási kár van(szotyiban azis sok), és a valós kár a rejtekhelye közelében van inkább
ezek alapján ha a rejtekhelyhez raksz ki vizet lehet a taposási kár csökken, de érdemben a rágás nemigen hiszem hogy lemenne.
Hát nem tudom de szerény véleményem a vadnak ha még inni is adsz akkor még többet eszik. És lehetőleg minél közelebb az itatóhoz.
Válasz #970. hozzászólásra
ugy tudom jövöhéten megjön a potkocsid is
Válasz #969. hozzászólásra
megjött az utánfutóm
na ,most az a gondom,hogy patakparton van a földem amit legjobban pusztitanak
Válasz #963. hozzászólásra
Hát akkor nincs mese az eresz alól a a le fürészelt csövü-t elö kell venned!!! Amúgy egy öreg belelátós vadásztól hallotam és menyire igaza van mégpedig azt mondja az öreg hogy akkor van igazán nagy vad kár tétel amikor szomjaznak a vadak!!!!!!!! Ö a birtokai körül tet ki böven itatót és nem gyözi öket töltögetni..Hidd el azt álitja nagyban javult a statisztika!!
Semmi vad riasztót nem használsz? Erre akinek nagy darabja van még Simson mopeddel is kergetik ahol kiette ott pótolják.
má nállatok is?
Válasz #964. hozzászólásra
vadon nincs de vadállatok mindenhol vannak
Te is valami vadonban gyomatod? Felétek nincs is vadon.
Válasz #950. hozzászólásra
ha így haladunk akkor itt nem sok naprát fog kelleni batakarítani rendületlenül eszik a dögök (nyúl ,őz)
Válasz #958. hozzászólásra
Hajtónak nemis, de ivónak jelentkezem
Válasz #959. hozzászólásra
Jól tartod őket.
Válasz #959. hozzászólásra
Én nem vadászok sajna. A nagyapám nagy vadász volt de én csak a vadászkönyveit örököltem.
Válasz #958. hozzászólásra
De ha tényleg érdekel a vadászat várlak,itt aztán vannak csodás vadak(hiszen jól élnek a földjeinken)
Válasz #956. hozzászólásra
Aza izé jató az hajtó akart lenni
Válasz #955. hozzászólásra
Na igen, könnyebb őket arrébb lökni, mint mondani, hogy menj arrébb.
Válasz #955. hozzászólásra
Kell szervezzünk egy fórumos vadászatot felétek. Akinek puskája van az vadászik a többi meg jató lessz. Utánna meg szarvaspörkölt.
Válasz #954. hozzászólásra
Épp ezért nem váltom ki,mert csak gondom lenne vele,lövöldözném a kétlábú vadakat
Válasz #952. hozzászólásra
Te Gábor tényleg meg kell látogassalak. Miféle helyen élsz? Vadak és rómák molesztálnak állandóan. És te még nem váltottad ki a vadászengedélyt. Mármint sziguruan a vadak miatt persze.
Válasz #952. hozzászólásra
Itt van egy csomó ,,hobbivadász,, elhívhatnád őket... Itt már nincs vad ami megélne. Mindent kilövöldöztek. Kultúrsport lett ez is... Ejj de haragszok rájuk.
Válasz #951. hozzászólásra
Gyere ha érdekel a vadászat,sajnos én nem vadászom,5 vadász jut 1500hektárra nem tudják megvédeni,van táblám amit bekeritettek vilanypásztorral
Válasz #950. hozzászólásra
Bejó neked. Saját földeden vadászhatsz.
Válasz #948. hozzászólásra
A nyulnál jobb,de sajnos másik táblámat szarvasok kezdték dézsmálni
Pulzárt mi 1,4 el használjuk szerinetek ha tenék tapadót kevesebb is elég lenne !!!
Mert drága.
Válasz #944. hozzászólásra
azért jobb,mint a nyúlkár.
Válasz #946. hozzászólásra
Mertem remélni..
Válasz #945. hozzászólásra
nem rád voltam mérges ,hanem a qrva ürömre