Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt felénk két táblába szomszédnak elég siralmasan néz ki a napraforgója
Ez a preemergens gyomirtás nagyon kibaszott a napraforgóval.Mert ránéztem a táblára és eső előtt még látszódott hogy kel szépen meg még 2-4 leveles volt utána jöttek ezek a nagy esők.Most úgy néz ki mintha üres lenne az egész föld
Nem tudom hogy kifogja e heverni de ahogy most kinéz az nem fasza!
Egy idős gazdatársnak is igy néz ki, hozzáteszem 50 éve gazdálkodik. Ő azt mondja nem a vegyszer, hanem az időjárás "eső hideg az oka "Én nem értek hozzá de Ő nagyon el van keseredve, minden nap nézi talán ezek a mmeleg napok segítenek rajta ! tegnap már bizakodóbb volt ,ja egy hónapja a földben van !
Én egy 60 hektáros táblán Galigan + Wingel mentem. A végén elfogyott a Galigan és Racer + Wingel fejeztem be. A Raceres most kétszer akkora. A Galigan nagyon fogja.
Mi nyomtuk szerbtövisre a Pledget 6 leveles állapotba kb és valamennyire látszott hogy fogja a napraforgót mert sárgult a levele de aztán kiheverte csak az volt a baj hogy utána a szerbtövis is kiheverte
Ez egy 21 hektáros tábla volt.
Tavalyi évbe Neoma ment oda na azzal csodálatosan tiszta maradt a terület.Földig leverte a szerbtövist!!
A goalos, oxys, galiganos felverődést kiheveri a napra általában. De ilyen eset nagyon ritkán fordult elő eddig, hogy egy hetes erős lehűlés, nagymennyiségű eső és sokszori felverődéés. Ez így együtt már nagyon meggyötri a naprát. Most jön a jó idő reménykedünk!
Aki nem dualt választotta kombinációs partnernek az még rosszabbul járhat. Különösen az acetoklór (trophy, guardian stb.) tudja meggyötörni a naprát (ki is tudja irtani!!!!) ha lemosódik a csírázási vagy a gyökérzónába.
A pledget néhány éve ajánlottam egy kollégának mert olcsón meg lehetett venni csomagban, nem ismertem, de gondoltam ha postban is van engedélye akkor nem lehet vele baj.
TÉVEDTEM!
Pre ben kijuttatva 40 ha napraforgót irtott ki.
Íme a képek:
A Pledge nekünk is csinált ilyeneket anno... Volt ami kiheverte volt ami nem. De általában csak azt vitte ki ahol mondjuk több szert össze mosott az eső kisebb tócsákba. A nagyja általában simán kiheveri ezt.
Ha nem akkor feltétlen panaszold a gyártónak és követelj kártérítést , hívd ki őket!
Persze nyugi.. Kis idö és kiheveri..Ijen esös idöben nincs gond!!Akor lehetne ha az volt az utolsó ami felverte a szert..Nekünk volt ijen az nagyon visza vetete..Mert a felcsapodáson kivül még a foróságal is küzdenie kellet!!És igy a ketö már elég sokkk volt neki..
Sziasztok!
A Trophy és Galigán kombináció ebben az esős időben elég rendesen megperzselte a naprát, remélem kiheveri! Volt már valaki hasonló helyzetben?
Cirkot 1 l/ha pulsar csak kililitotta meg megfogta vagy 3-4 hétre a szotyi le tudta nőni a gond akkor volt mikor kezdett száradni a szotyi, aratásra gyászosan nézett ki és most a kukuban osztott nikoszulfuronos kezelésre kényszerülök, már bánom, hogy nem gyepáltam a szotyiban.
Annyira nem jó megoldás a Targa mert 3,5 liter/ha ára már elég komoly, akkor inkább 1,5 l Paladin, vagy Agil(qrva annyukat ez is olcsóbb), és még a Selekt Super sem lenne rossz de csak 2l/ha-ig az meg csillagpázsit ellen kevés.
5095 hozzászólás
Válasz #442. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Idei kép?
Jó annak, aki idejében rá tudott menni!
Válasz #442. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ha neméri valami csapás ebből annyi pénzed lessz hogy gond lessz elkőteni
Szerintetek a racer+winget érdemes bedolgozni?
A racert biztos érdemes, de a kettőt együtt érdemes?
Még mielőtt kérdés lenne.......idei képek:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100523201657_P1010066.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100523201714_P1010067.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100523201729_P1010047.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100523201745_P1010048.JPG)
Sziasztok
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Itt felénk két táblába szomszédnak elég siralmasan néz ki a napraforgója
Ez a preemergens gyomirtás nagyon kibaszott a napraforgóval.Mert ránéztem a táblára és eső előtt még látszódott hogy kel szépen meg még 2-4 leveles volt utána jöttek ezek a nagy esők.Most úgy néz ki mintha üres lenne az egész föld
Nem tudom hogy kifogja e heverni de ahogy most kinéz az nem fasza!
Válasz #427. hozzászólásra
Egy idős gazdatársnak is igy néz ki, hozzáteszem 50 éve gazdálkodik. Ő azt mondja nem a vegyszer, hanem az időjárás "eső hideg az oka "Én nem értek hozzá de Ő nagyon el van keseredve, minden nap nézi talán ezek a mmeleg napok segítenek rajta ! tegnap már bizakodóbb volt ,ja egy hónapja a földben van !
Válasz #438. hozzászólásra
És mi a garancia , hogy nem hamisítvány a cucc ?
Pulsar van ? Mennyi?
Rovar es Gombaoloszerek Gyomirtoszerek fel árba.
írd mtz26@freemai.hu
Válasz #436. hozzászólásra
Azért kérdeztem mert csak hajnalban tudom kinyomni szélcsendben a harmatra.
Válasz #435. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Ne kombinálj, szólóban permetezd ki, meglesz a kellő hatás
Pulsarhoz valaki használt már valaki nedvesítőt,egyáltalán lehet hozzá adni?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #433. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ne parázz, ott a CÉG -nek van keretje megoldani.
De itt a termelő helyzete kicsit más
Válasz #432. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Elválik
A földi léttől
Irány az örök vadászmező
Csakhogy örüljetek A CÉG-nek is elúszott ezmegaz
De a látszatjókedvnek ez nem tehet keresztbe......
Válasz #431. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
majd elválik..........
Válasz #429. hozzászólásra
az nem marad meg
elnemhisszük
készülj föl
Válasz #429. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Nekem hasonló a szitu a tökben, vagyis 1 részében, lélekben már lemondtam róla, tehát újravetés
Válasz #428. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
remélem tévedsz!
Válasz #427. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Az 1. fotónn sem sokáig, szerintem
RACER+GUARDIAN Max
Én egy 60 hektáros táblán Galigan + Wingel mentem. A végén elfogyott a Galigan és Racer + Wingel fejeztem be. A Raceres most kétszer akkora. A Galigan nagyon fogja.
Mi nyomtuk szerbtövisre a Pledget 6 leveles állapotba kb és valamennyire látszott hogy fogja a napraforgót mert sárgult a levele de aztán kiheverte csak az volt a baj hogy utána a szerbtövis is kiheverte![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ez egy 21 hektáros tábla volt.
Tavalyi évbe Neoma ment oda na azzal csodálatosan tiszta maradt a terület.Földig leverte a szerbtövist!!
Válasz #423. hozzászólásra
Na, basszus, akkor csak reménykedni lehet....ilyen egy szar növényt!!
Jövőre csak kalászos és kukorica lesz az biztos...
Válasz #409. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100522093452_PLEDGE_3.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100522093521_PLEDGE_5.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100522093553_PLEDGE_7.JPG)
A goalos, oxys, galiganos felverődést kiheveri a napra általában. De ilyen eset nagyon ritkán fordult elő eddig, hogy egy hetes erős lehűlés, nagymennyiségű eső és sokszori felverődéés. Ez így együtt már nagyon meggyötri a naprát. Most jön a jó idő reménykedünk!
Aki nem dualt választotta kombinációs partnernek az még rosszabbul járhat. Különösen az acetoklór (trophy, guardian stb.) tudja meggyötörni a naprát (ki is tudja irtani!!!!) ha lemosódik a csírázási vagy a gyökérzónába.
A pledget néhány éve ajánlottam egy kollégának mert olcsón meg lehetett venni csomagban, nem ismertem, de gondoltam ha postban is van engedélye akkor nem lehet vele baj.
TÉVEDTEM!
Pre ben kijuttatva 40 ha napraforgót irtott ki.
Íme a képek:
![goal?](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100522081148_DSCN2878.JPG)
erre gondolsz kolléga?? Már én is nyúlkálok a puska után, hogy ledurrantom a növényvédőst, de azt mondják kiheveri. Kíváncsi leszek....
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-05-26 13:37:59
Nem szokott a pledge ilyet csinálni de ki..szott nagy esőt kapott keléskor.
Válasz #417. hozzászólásra
Uhhhhh.... Azt kár volt.
Válasz #417. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
A pap is holtig tanul, nemcsak..............
Csak az bosszant,hogy neomára fujtam (én hülye)![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #413. hozzászólásra
A Pledge nekünk is csinált ilyeneket anno... Volt ami kiheverte volt ami nem. De általában csak azt vitte ki ahol mondjuk több szert össze mosott az eső kisebb tócsákba. A nagyja általában simán kiheveri ezt.
Ha nem akkor feltétlen panaszold a gyártónak és követelj kártérítést , hívd ki őket!
Válasz #414. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Nekem 4 nap alatt kibújt a napra
2 hét az csöppet naagyonsok
Én fújtam másnak Harnesst és Galigant kb. 2 hete de még nem nagyon akar kikelni. Amúgy tiszta a terület.
Én pledge-vel nyomtam azzal szoktam,de most elég szarul néz ki. Van amelyiknek a nyakánál el van vékonyodva és megvan barnulva.![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Nem árt neki,csúnya de terméskiesést nem okoz.Nekünk is volt már ilyen.
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Persze nyugi.. Kis idö és kiheveri..Ijen esös idöben nincs gond!!Akor lehetne ha az volt az utolsó ami felverte a szert..Nekünk volt ijen az nagyon visza vetete..Mert a felcsapodáson kivül még a foróságal is küzdenie kellet!!És igy a ketö már elég sokkk volt neki..
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Megvastagszanak a sziklevelek,de kiheveri, a fő probléma, hogy az eső felveri a gyomirtós talajt-Goal-Galigan- a nyövényekre
Sziasztok!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A Trophy és Galigán kombináció ebben az esős időben elég rendesen megperzselte a naprát, remélem kiheveri! Volt már valaki hasonló helyzetben?
A katalógus szerint nem
Hali
Érdeklődnék hogy pulsarral szikleveles naprát lehet e permetezni?
Létezik olyan,hogy a szotyának rohad a szára a sok víztől? Vagy a gyomirtó vágott oda neki? Wing-plege-vel volt gyomirtva.
Válasz #404. hozzászólásra
Cirkot 1 l/ha pulsar csak kililitotta meg megfogta vagy 3-4 hétre a szotyi le tudta nőni a gond akkor volt mikor kezdett száradni a szotyi, aratásra gyászosan nézett ki és most a kukuban osztott nikoszulfuronos kezelésre kényszerülök, már bánom, hogy nem gyepáltam a szotyiban.
Válasz #403. hozzászólásra
És a Pulzar az nem fogja irtani?
Válasz #402. hozzászólásra
Paladin/Agil olcsóbb, 1,5 l/ha-al
SelectŽ Super sem rossz 2,4 l/ha
3 literrel szerintem eleve kevés a nád ellen a pantera, 3,5 l/ha a felső dózisa és csillagpázsit ellen is az kellett volna.
Nád ellen mit tanácsoltok mivel mennyek?? Mert nekem olyat mondtak hogy Pantera olyan 3 literrel és az vinni fogja
.
Válasz #399. hozzászólásra
Annyira nem jó megoldás a Targa mert 3,5 liter/ha ára már elég komoly, akkor inkább 1,5 l Paladin, vagy Agil(qrva annyukat ez is olcsóbb), és még a Selekt Super sem lenne rossz de csak 2l/ha-ig az meg csillagpázsit ellen kevés.
Válasz #399. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
200 ft-al több , de így legalább egy gránáttal kevesebb jut Palesztinára...
Válasz #398. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Igazad van , ritka szép hozzá állás...
Akkor a Targa Super a következő legolcsóbb...
Válasz #396. hozzászólásra
Az MAKHTESHIM és Őtölük nem szívesen veszek semmit.
Válasz #394. hozzászólásra
Szerintem min1 mit használsz, ezek a szerek jók, talán a Garland Forte a legerősebb, azok közül, amit mi használtunk
Válasz #394. hozzászólásra
Azt tudom hogy a Leopard Ec a legolcsóbb köztük és a drágábbak se jobbak semmivel.
A dózisok rá vannak írva , ennyi.