Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most került hozzám ez a terület csak szerbtövis van benne,de mintha vetve lenne. Tavaly én is 1.2-vel mentem de ilyen fű nem volt a táblán. A kétszeri kezelés kicsit költséges.
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a tapasztalatotok a Goal Duplo+Trophy kombinációról? Milyen dózisban alkalmazzátok a Trophyt? A ....s üzletkötő nem javasolja,hanem inkább a Wing+Goal Duplot. Szerinte megsínyli a növény. Mondjuk a két szer ára közel sem jár egymáshoz. Köszönöm a tapasztalatokat!
Csak nem tudom most milyen áron vesztegetnek most totális gyomírót.Mert azon is gondolkoztam hogy még 1x meg kombinátorozni vagy lefújni totálissal hogy melyik jön ki olcsóbban.
Én inkább a veronikától féltem hogy azt nem fogja irtani.De a búza szerintem a kisebb gond bár nem tudom.Lehet mégis a totális lenne a megoldás és akkor belevetném így ahogy most van aztán lehengerezni lefújni mire kidugja a fejét a napra addigra fekete a föld és sok előnye lesz akkor a naprának .
Egy tavasszal szántott - rögös - talajba szeretnék Neomát tenni.
Azt tudom, hogy pulzárral felülkezelhető, de mit használjak alapkezelésnek???
Én is a Wing - Goal kombinációt szoktam, de ide nem merem.
Úgy legyen!!
ez a cucc itt Kecskeméten 70ben állt volna meg, mondom 5000 az üzemanyag aztán még Soltvadkerten nyaltam egy fagyit a Koronában így tiszta nyereség az út!
ma megvettem a Wing-et meg a Goalt, az ötletet tőled lestem, remélem beválik!
Hajósra mentem érte(agroyal) és eszméletlen milyen segítőkészek voltak. látták, hogy nem nagyon vágom a témát és megpróbálták az én nyelvemen is érthetően magyarázni a dolgokat nem voltak lekezelőek stb. minden kereskedőnek így kéne!!
Szerintem is a syngenta hibridek viszik a pálmát,a briót évek és a neomát éve óta vetem ,itt adnak 35-42 közti mázsát.A napra hivatalból szárazságtűrő,de fontos a betegségekkel szembeni ell. képesség,és ebben mindkét fajta jó.
Teljessen évjáratfüggö az,hogy egy adott technologia hogy válik be. Nem lehet szerintem egyértelmü tapasztalatot mondani ilyen téren + területi adottságok is nagyban befolyásolnak sokmindent.
Szerintem pusztán csak alapkezeléssel megoldani a gyomirtást nagyobb kockázat mint a, alapkezelés nélküli poszt gyomirtás. Mifelémk az utóbbi 3 évből 2 olyan volt ,hogy nem hatottak a pre kezelések mivel nem volt eső egész Áprilisban. Én tavaly a területek 80%-n nem csináltam alpkezelést,és nem csalódtam a hatékonyságban,aki meg hagyományos hibridet vetett azt mondta ezentúl csak herbicidtoreláns napraforgója lesz.
Egyébként szerintem a legjobb megoldás az ha herbicidtoleráns naprát vet az ember,elvégzi az alapkezelést,és ha úgy adódik megspórolható a felülkezelés,ha meg nem esik eső akkor van egy második esély.
Válasz #350. hozzászólásra
meg akkor adja be a kulcsot ha elgyomosodik,amire nagy esély van alapkezelés nélkül,haveromék megpróblták az alapkezelést elhagyni mert aszitték tiszta a földjük
a naprával együtt kikelt a sok gaz aztán qrva gyorsan nőtt,végülis egy emelt adag pulsar naggyából kipucolta de nem lett az igazi,és ha lett volna 1 heteseső akkor mehetett volna neki a tárcsa
én sem a késői aszályra gondoltam akkor kenterbe ver minden növényt összeszedi a vizet hanem a kezdetire mert egyre jobban az kezd kialakulni hogy tavasszal kevés a csapadék a brioról halottam én is hogy stabil jó fajta
a napraforgo akkor adja be a kulcsot leghamarabb ha valami záro réteget talál a gyökere és nem tud lejjebb menni azt nagyon nem szereti.amugy a szárazságtürése nem annyira számottevö mint a kukoricánál,meg a napraforgo sokkal eröszakossabb növény
Nk Brio, Nk Alexandra nekem voltak ezek már és jok lettek. A Pios napra sem rossz,telnek a potkocsik annál is de az ezermagsulya sokkal rosszabb mint a brionak pl.
sajna muszály azt tenni bele bár nem szívesen naprázok. Én is tudom hogy minden termőhely más és más de tapasztalatok csak vannak már vagy 3 éve száműztük a naprát így egy kicsit le vagyok maradva a fajtákkal
5095 hozzászólás
Válasz #394. hozzászólásra
Upsz, Pantera akart lenni.
Kinek milyen 1szikűiró vált be szotyiban tarackbúza és csillagpázsit ellen kéne elsősorban?
Senki nem próbálta kombinálni a különbozó vegyszereket pl.: 1 liter Pantara+1 liter Targa vagy Fusilade F. ?
Válasz #392. hozzászólásra
Akkor kultivátorozd előtte is utána is ha birod , meg mondjuk egy Pulsar kezelés...
Vagy Pre-Post kezelés totálissal...
Most került hozzám ez a terület csak szerbtövis van benne,de mintha vetve lenne. Tavaly én is 1.2-vel mentem de ilyen fű nem volt a táblán. A kétszeri kezelés kicsit költséges.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz #390. hozzászólásra
Haveromék adtak már ki Alego-ra 1x 1,2litert majd 2 hét múlva 1 litert és simán elviselte...
Nem ajánlatos várni hogy túl nagyok legyenek a gyomok szerintem a Pulsarral mert az acatot is csak akkor fogja jól ha kicsi(5-10cm magas).
Azt mondják az 1,3litert is elbírja simán a napra...
A szerbtövist milyen nagyságig viszi a pulzár és a napra milyen dózist visel el a pulzárból. Van valakinek tapasztalata?
Válasz #388. hozzászólásra
köszi!
Válasz #387. hozzászólásra
Igen, előfordul majd kinövi.
létezhet, hogy goal megégette kicsit a naprámat?
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
a nagyobb példányok sárgulnak néhol barnulnak.
Válasz #385. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Bexarsz de itt má 2x nyomja 1 elvetemült figura.....
Válasz #384. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
mi a jövő 7en kezdjük
Kultizzátok má a cuccot?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #377. hozzászólásra
...és mennyi lett volna litere?
Válasz #376. hozzászólásra
most vettem észre... Nem nekem kellet volna.
Most már nem is kell mert qrva sokat mondogattak értük és Wing-et vettek.
De kösz.
Válasz #380. hozzászólásra
8-10000ft
Válasz #379. hozzászólásra
wing-nek,mi a hektárköltsége?Utóveteményre van -e hatása?
Válasz #378. hozzászólásra
wing önmagában elég
amúgy wing +racer adja a legjobb hatást .
goal gyenge , felesleges
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a tapasztalatotok a Goal Duplo+Trophy kombinációról? Milyen dózisban alkalmazzátok a Trophyt? A ....s üzletkötő nem javasolja,hanem inkább a Wing+Goal Duplot. Szerinte megsínyli a növény. Mondjuk a két szer ára közel sem jár egymáshoz. Köszönöm a tapasztalatokat!
Én tudok ha érdekel.
Válasz #375. hozzászólásra
néhány liter van még kimaradva nekünk Tr....n, ha gondolod, mondj rá egy árat...
Senki nem tud bedolgozósat ? O...f , T....x , T....n , I....r? A legjobb egyszikű irtó volt , és mindenki ezt keresi rajtam.
Válasz #373. hozzászólásra
Hát szerintem minimum hektáronként nettó 6-7000 től kapsz totálist...
A legolcsóbbak , Clinc , Roundup Mega(ez töményebb mint az átlag , így a dózis is alacsonyabb)...
Válasz #372. hozzászólásra
Csak nem tudom most milyen áron vesztegetnek most totális gyomírót.Mert azon is gondolkoztam hogy még 1x meg kombinátorozni vagy lefújni totálissal hogy melyik jön ki olcsóbban.
Válasz #370. hozzászólásra
Vagy kultivátorozd meg és utána a Wing is jó lesz...
Válasz #370. hozzászólásra
Szerintem is... Ráadásul az mindent visz...
Válasz #369. hozzászólásra
Én inkább a veronikától féltem hogy azt nem fogja irtani.De a búza szerintem a kisebb gond bár nem tudom.Lehet mégis a totális lenne a megoldás és akkor belevetném így ahogy most van aztán lehengerezni lefújni mire kidugja a fejét a napra addigra fekete a föld és sok előnye lesz akkor a naprának .
Válasz #368. hozzászólásra
Búzával semmit, tapasztalatból mondom, megsárgítja de kiheveri.
Jó reggelt!![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Nekem most veronika meg árva kelésű búza van benne azzal a wing mit fog csinálni? nem totálissal kellene leszórni szerintetek?
Válasz #366. hozzászólásra
Csak merjed nyugodtan a Winget! De előtte hengerezd porrá a rögöket ha lehet...
Bármilyen alapkezelést használhatnál , csak olyat ne mint pl a Goal, Pledge mert azok film réteget képeznek és az rögös talajon nem nagyon megy...
Vagy egyszikű ellen is állományba kezeld pl Leopard EC -vel.
Hilfe Bitte!
Egy tavasszal szántott - rögös - talajba szeretnék Neomát tenni.
Azt tudom, hogy pulzárral felülkezelhető, de mit használjak alapkezelésnek???
Én is a Wing - Goal kombinációt szoktam, de ide nem merem.
Válasz #362. hozzászólásra
így tiszta nyereség az út! ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Úgy legyen!!
ez a cucc itt Kecskeméten 70ben állt volna meg, mondom 5000 az üzemanyag aztán még Soltvadkerten nyaltam egy fagyit a Koronában
Válasz #361. hozzászólásra
Ha ez 12liter Winget és 1.5liter goal-duplót takar áfásan akkor jó ár.
Válasz #361. hozzászólásra
kimentem megnéztem
10L Wing 27194
3L Goal 24036 (nem volt 6 db 0.25ös Duplo így lett 3 lityis Goal)
Válasz #359. hozzászólásra
Remélem akkor szerencséd lesz vele! (és nekem is
)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Jól választottunk ,csak az idő egy kicsit legyen kegyes hozzánk és az évelő gyomok is kerüljenek el minket...
Az Agroyal kb az ország legkorrektebb kereskedője , sokak szerint... Isten tartsa meg a jó szokásait!
Válasz #360. hozzászólásra
52000/3heki
Válasz #359. hozzászólásra
Én is rendeltem,ha publikus írjál egységárat.
Válasz #358. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
ma megvettem a Wing-et meg a Goalt, az ötletet tőled lestem, remélem beválik!
Hajósra mentem érte(agroyal) és eszméletlen milyen segítőkészek voltak. látták, hogy nem nagyon vágom a témát és megpróbálták az én nyelvemen is érthetően magyarázni a dolgokat nem voltak lekezelőek stb. minden kereskedőnek így kéne!!
Én is fontosnak tartom az alap kezelést , és nálam a WING-p az alap... De a Goal-t is sokra tartom.
Ez a két szer jól reagál a később érkező bemosó csapadékra is , szerintem a legjobban. (a Goal érzékeny a rögös talajra sajnos)
Válasz #354. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
3. esély,mikor több a ráfordítás,mint a bevétel.
Szerintem is a syngenta hibridek viszik a pálmát,a briót évek és a neomát éve óta vetem ,itt adnak 35-42 közti mázsát.A napra hivatalból szárazságtűrő,de fontos a betegségekkel szembeni ell. képesség,és ebben mindkét fajta jó.
Teljessen évjáratfüggö az,hogy egy adott technologia hogy válik be. Nem lehet szerintem egyértelmü tapasztalatot mondani ilyen téren + területi adottságok is nagyban befolyásolnak sokmindent.
Szerintem pusztán csak alapkezeléssel megoldani a gyomirtást nagyobb kockázat mint a, alapkezelés nélküli poszt gyomirtás. Mifelémk az utóbbi 3 évből 2 olyan volt ,hogy nem hatottak a pre kezelések mivel nem volt eső egész Áprilisban. Én tavaly a területek 80%-n nem csináltam alpkezelést,és nem csalódtam a hatékonyságban,aki meg hagyományos hibridet vetett azt mondta ezentúl csak herbicidtoreláns napraforgója lesz.
Egyébként szerintem a legjobb megoldás az ha herbicidtoleráns naprát vet az ember,elvégzi az alapkezelést,és ha úgy adódik megspórolható a felülkezelés,ha meg nem esik eső akkor van egy második esély.
meg akkor adja be a kulcsot ha elgyomosodik,amire nagy esély van alapkezelés nélkül,haveromék megpróblták az alapkezelést elhagyni mert aszitték tiszta a földjük
a naprával együtt kikelt a sok gaz aztán qrva gyorsan nőtt,végülis egy emelt adag pulsar naggyából kipucolta de nem lett az igazi,és ha lett volna 1 heteseső akkor mehetett volna neki a tárcsa
Válasz #351. hozzászólásra
azt gondolom azzal nem lő mellé az ember
én sem a késői aszályra gondoltam akkor kenterbe ver minden növényt összeszedi a vizet hanem a kezdetire mert egyre jobban az kezd kialakulni hogy tavasszal kevés a csapadék a brioról halottam én is hogy stabil jó fajta
Válasz #348. hozzászólásra
a napraforgo akkor adja be a kulcsot leghamarabb ha valami záro réteget talál a gyökere és nem tud lejjebb menni azt nagyon nem szereti.amugy a szárazságtürése nem annyira számottevö mint a kukoricánál,meg a napraforgo sokkal eröszakossabb növény
Válasz #348. hozzászólásra
Nk Brio, Nk Alexandra nekem voltak ezek már és jok lettek. A Pios napra sem rossz,telnek a potkocsik annál is de az ezermagsulya sokkal rosszabb mint a brionak pl.
Válasz #347. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
fajta? és jól tűrje a szárazságot
Válasz #346. hozzászólásra
ha rám hallgatsz Syngentát veszel,az a legjobban termö
Válasz #345. hozzászólásra
sajna muszály azt tenni bele bár nem szívesen naprázok. Én is tudom hogy minden termőhely más és más de tapasztalatok csak vannak már vagy 3 éve száműztük a naprát így egy kicsit le vagyok maradva a fajtákkal