Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #336. hozzászólásra
Én nem hagynám ki,a kultivátor jó dolog ,de amróziából elég 1-2 tő ami a sorban marad négyzetméterenként és már gyomtenger lesz.Szerintem sok mindenen lehet takarékoskodni,de a gyomírtáson nem...
Elég csúnyán nézett ki eső után a szotyi(Wing+Goal max dózissal) és max dózisnál is akadt dolga utána a pulsárnak. ahol brióm volt ott meg aratásra a parlagfű gyözött.
Én tavaly pledge trophy-val szórtam meg alományba pulzárral. egy szál fü nem volt benne,pedig bemosó csapadék csak május végén jött. Ha van valakinek a wingel tapasztalata engem is érdekelne.
Szevasz, szerintem mindenképp kell kiegészitő alapgyomirtó a naprába , csak Pulsarral megoldani..., hát nemtudom, a nagyobb veszélyt a magrólkelő gyomok jelentik, amik egyszerre indulnak növekedésbe a kúltúrnövénnyel.Csapadékból pedig 15 mm megteszi a kellő hatást
Neomát vetünk, ha az idő engedi jövő hét elején.
A kérdésem az lenne tapasztalt naprásokhoz, hogy ha winget fújunk ki közvetlenül vetés után, mennyi időn belül, és mennyi bemosó csapadék kell, hogy legyen hatása?
Ha nem fújom ki a winget, van rá esély, hogy csak pulsarral meg tudom fogni a gyomokat?
Az elővetemény búza volt, és glifozáttal lett lefújva a tarló, szóval elvileg veszélyes évelő gyom nem sok lesz benne... A magágy kész van, nagyon jó minőségű lett, gondolom ez is rásegít a wingre...
Még annyira nem vészes a helyzyt az acattal, mivel még csak kisebb foltokban jelentkezett eddig. Jelen állás syerint már ay is jó lenne ha legalább nem terjedne tovább.
Üdv:A villany pásztort tudom ajánlani őz és szarvasra,vaddisznóra valami nagy calibert ugyanis öt csak akkor rázza meg ha az orrával meg szagolja a többi részén csak csiklandozza.
Villpásztor lesz, de a másik földünk másik vadásztársaság ott nem tudom, hogy belemennek-e, tavaly 1 2 milkásnak mondott bika nyiffant ki az 1.ik földünkön a pásztorban azért kérdeztem a vadriasztó szereket.
Arra gondoltam én is,megoszlanak a vélemények,attol is függ,hogy milyen vadnyomással kell számolni,ha nem naggyal akkor drága/szegélykezelve nem annyira/ ha nagy a vadnyomás akkor nincs ami visszatartsa a vadat max egy jo erös kerités
Hát ha korán meg tudnád csinálni a magágyat , és megvárod még kifüvesedik , ki jön az acat , akkor van... Mert újabb talaj bolygatás nélkül beleveted a füvesbe a magot és utána lefújod rögtön valami totális gyomirtóval vagy kétszikű irtóval(2.4D , MCPA) aminek nincs későbbre talajhatása a csirázó -kelő napraforgóra de a kihajtott acatot leküldi.
Válasz #306. hozzászólásra
Tehát akkor nincs nagyon rá megoldás. A tölögetésre én is gondoltam, csak addig még kellene valami megoldás. A vetőmag meg már megvan.
Tavaly kedvezőek voltak, annyi a lényeg, hogy el kell találni a pulsarozás idejét, és az évelő 1 szikűek ellen nem jó(pedig rá van írva cirok stb.), de az acatot fogta.
Ja és amivel ijesztegettek, hogy csak 3-4 leveles parlagfüvet visz az mese, nálam a szélében volt jóval nagyobb azt is kinyirta, csak nyár végére így is amikor leszáradt megjelentek a parlagfüvek.
5095 hozzászólás
Válasz #344. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
tölem is kérdezték mit vetek? mondom helyi bötermöt
valami jó napraforgó vetőmag kellene 15-20 ak földbe 5,5 ha.
Válasz #342. hozzászólásra
+15000 ft vetömag+20-25ezer mütrágya +földbérleti dij+elöállitási költség/gázolaj,gépamortizácio,munkabér stb/ egy elég szép összeg jön ki aszem
Válasz #341. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
no,pont ez itt a baj.
Válasz #340. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
6q napra ára
Válasz #339. hozzászólásra
Éppen ma kalkuláltam,ha az alapon kívül pulsározni és cirok ellen védekezni kell +1 gombaölő=41500Ft/ha
Válasz #337. hozzászólásra
Volt már olyan év,hogy gyomírtás nélkül termeltem a napraforgót,akkor sem termett kevesebbet,Az idén az lesz a nyereség,amit nem költünk rá.
Válasz #337. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Így van.
Látom van neked vlmicske közöd azért az mghez.
.... nem csakúgy szívod itt az oxigént előlünk.
Válasz #336. hozzászólásra
Én nem hagynám ki,a kultivátor jó dolog ,de amróziából elég 1-2 tő ami a sorban marad négyzetméterenként és már gyomtenger lesz.Szerintem sok mindenen lehet takarékoskodni,de a gyomírtáson nem...
Válasz #335. hozzászólásra
Most azt fontolgatom,kihagyom a vegyszeres gyomírtást.A lehetőség megvan,a pulsarral,de sorművelés legalább 2 x.
Válasz #334. hozzászólásra
Elég csúnyán nézett ki eső után a szotyi(Wing+Goal max dózissal) és max dózisnál is akadt dolga utána a pulsárnak. ahol brióm volt ott meg aratásra a parlagfű gyözött.
Én tavaly pledge trophy-val szórtam meg alományba pulzárral. egy szál fü nem volt benne,pedig bemosó csapadék csak május végén jött. Ha van valakinek a wingel tapasztalata engem is érdekelne.
Válasz #331. hozzászólásra
Szia
Tavaly tábla sarkán maradt 300m2 kontrol, csak Pulsar, ki sem látszott nyár közepére a libatopból, a többi rész nem volt rossz.
Válasz #331. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Szevasz, szerintem mindenképp kell kiegészitő alapgyomirtó a naprába , csak Pulsarral megoldani..., hát nemtudom, a nagyobb veszélyt a magrólkelő gyomok jelentik, amik egyszerre indulnak növekedésbe a kúltúrnövénnyel.Csapadékból pedig 15 mm megteszi a kellő hatást
Sziasztok
Neomát vetünk, ha az idő engedi jövő hét elején.
A kérdésem az lenne tapasztalt naprásokhoz, hogy ha winget fújunk ki közvetlenül vetés után, mennyi időn belül, és mennyi bemosó csapadék kell, hogy legyen hatása?
Ha nem fújom ki a winget, van rá esély, hogy csak pulsarral meg tudom fogni a gyomokat?
Az elővetemény búza volt, és glifozáttal lett lefújva a tarló, szóval elvileg veszélyes évelő gyom nem sok lesz benne... A magágy kész van, nagyon jó minőségű lett, gondolom ez is rásegít a wingre...
Válasz #329. hozzászólásra
Értem.Kösz az infót.
Válasz #326. hozzászólásra
A glifozátot(Dominátor) csak preposzt(gazosba vetsz és azt fujod le) használhatod szotyiban, meg állományszárításra éréskor.
Ha állományba fujod visz mindent (szotyit is).
Válasz #327. hozzászólásra
Az.
Válasz #325. hozzászólásra
a dominátor nem glifozát?
Válasz #325. hozzászólásra
De ezt hasznalhatnam a brio-nal is? vagy csak a toleransaknal?
Válasz #324. hozzászólásra
Úgy van... Dominator az acatra , a Goal majd a többi magról kelőre.
Válasz #318. hozzászólásra
Most olvasom a Dow honlapján h acat ellen Goal Duplo Dominator kombinációját ajánlják.
Válasz #318. hozzászólásra
Még annyira nem vészes a helyzyt az acattal, mivel még csak kisebb foltokban jelentkezett eddig. Jelen állás syerint már ay is jó lenne ha legalább nem terjedne tovább.
Válasz #313. hozzászólásra
Üdv:A villany pásztort tudom ajánlani őz és szarvasra,vaddisznóra valami nagy calibert ugyanis öt csak akkor rázza meg ha az orrával meg szagolja a többi részén csak csiklandozza.
Válasz #316. hozzászólásra
Villpásztor lesz, de a másik földünk másik vadásztársaság ott nem tudom, hogy belemennek-e, tavaly 1 2 milkásnak mondott bika nyiffant ki az 1.ik földünkön a pásztorban azért kérdeztem a vadriasztó szereket.
Válasz #319. hozzászólásra
Arra gondoltam én is,megoszlanak a vélemények,attol is függ,hogy milyen vadnyomással kell számolni,ha nem naggyal akkor drága/szegélykezelve nem annyira/ ha nagy a vadnyomás akkor nincs ami visszatartsa a vadat max egy jo erös kerités
Válasz #314. hozzászólásra
Milyet próbáltál én valami Forester EW-t néztem 1400 +fa/liter és 15l/ha.
Válasz #312. hozzászólásra
Hát ha korán meg tudnád csinálni a magágyat , és megvárod még kifüvesedik , ki jön az acat , akkor van... Mert újabb talaj bolygatás nélkül beleveted a füvesbe a magot és utána lefújod rögtön valami totális gyomirtóval vagy kétszikű irtóval(2.4D , MCPA) aminek nincs későbbre talajhatása a csirázó -kelő napraforgóra de a kihajtott acatot leküldi.
Válasz #315. hozzászólásra
Kösz a segitséget
pb palackos gázágyúra mondják hogy elég jó, de a legjobb a villanypásztor...
Válasz #312. hozzászólásra
1 megoldás van ne nagyon piszkád a területet ,amikor már kint van az acat zöme jöhet a glifozát meg a direktvető.
jo drága az tuti a hatás már nem annyira
Válasz #311. hozzászólásra
Nem az biztos.
Valakinek van tapasztalata vadriasztó szerekről?
Szarvas és őz ellen kéne szotyiban, és kukuban ott még disznó ellen is.
Tehát akkor nincs nagyon rá megoldás. A tölögetésre én is gondoltam, csak addig még kellene valami megoldás. A vetőmag meg már megvan.
Válasz #310. hozzászólásra
egy biztos,hogy a parlagfüvet kordában tartani nem egyszerü feladat
Válasz #302. hozzászólásra
Tavaly kedvezőek voltak, annyi a lényeg, hogy el kell találni a pulsarozás idejét, és az évelő 1 szikűek ellen nem jó(pedig rá van írva cirok stb.), de az acatot fogta.
Ja és amivel ijesztegettek, hogy csak 3-4 leveles parlagfüvet visz az mese, nálam a szélében volt jóval nagyobb azt is kinyirta, csak nyár végére így is amikor leszáradt megjelentek a parlagfüvek.
Válasz #304. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Semmit, ha épp nem IMI hibrid
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
akartam javasolni
Brazil gépsor+kapa!
De a kultivátor is jó , pláne ha töltögető kapás...
Pree-post gyomirtás , vagy állományban csípegeti a Pledge... De a naprát is megfogja.
sziasztok
Mit tudtok ajánlani acat ellen napraforgóban?(Brio)
Válasz #299. hozzászólásra
Csak beillesztettem a keresőből. A munkája biztos jó lenne , gondolom van erősebb is valahol...
Célszerű az első elmunkáló műveletet során nehéztárcsával+ eseleg simítós hengerrel kezdeni , gondolom...
Válasz #301. hozzászólásra
akkor majd remélem menet közben beszámolsz a tapasztalatodrol
Válasz #298. hozzászólásra
Nekem meg csak az lesz, nem akarok álmatlan éjszakákat a parlagfű miatt.
Válasz #296. hozzászólásra
Igen érik, de mindig el van napolva gazdasági okokból a projekt.
Válasz #296. hozzászólásra
Jól nézz ki, de nagyon gyengécskének látom.
No meg nem semmi elmunkálni először töltögetett növényt ősszel.
Válasz #295. hozzászólásra
amugy nem lesz pulzar-os napra ez csak egy megjegyzés volt
Válasz #295. hozzászólásra
Ezt is tapasztaltam.
Válasz #294. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![akkor ez e...](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100329214527_sork._kulti_tolto_tag.jpg)