Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #4007. hozzászólásáraMárta! :) Amúgy annyi, hogy előbb kezd gyomosodni ez a terület és mire vetésre kerül a sor nagyok lesznek ezét + egy menet valami(talajmunka vagy permetezés) szükség lehet! Ha karbamidozik valaki ahhoz még akár passzolhat is a vetés előtt 2 héttel bedolgozás miatt! Én úgy csináltam, hogy azokkal a területekkel kezdtem a vetést ami őszi simított volt így nem kellett + menet! Egyszerre pirkad a teteje a szántottéval, csak kisebb a felület!
Válasz borda77 (Joe) #4005. hozzászólásáraHa le van símítva miért akarsz rámenni? Téli csapadèktól egyenletesen beázik majd utána egyenletesen szárad. Én december 18-20 körül 120 hektárból 70-et símítottam. Így nem maradt olyan sok tavaszra. Szerintem a keréknyomban tömörödött földet is a fagy visszalazítja (amennyiben van), de a tavaszit nem! Egyébként ha van bőven eső símítózás és magágykészítés között akkor nincsen ilyen kelési gond!
Olyankor mi van ha pl csapadékos a tél és lesimítottam, lehet akkor később tudok majd rámenni tavasszal?, mert ha simítóval rámegyek akkor pikk pakk művelhető utána... DE ennek ellenére tök igaz ez az ábra köszi!
Válasz VMisi #3993. hozzászólásáraUgyan azt amit előtte ne kérdezd a fajtát mert az nem tudom.... ha meg aratáskor majd kilóg a sorból nagyon akkor le kel majd deszikálni tavaly is így jártunk 3ha későn vettetünk így mint most de akkor a vizesség miatt 30-32 mázsa lett akkor ha!
Válasz Csókási Gergő #3995. hozzászólásáramire gondolsz? szinte minden munka művelet egyszerre lett végezve 2-3 napos különbséggel vetés, kombinátozás, simítózás. és most hogy elmúltak ezek a nagy esőzések/viharok ami jól letömte a talajt , van olyan napraforgó ami szinte most bujt ki 2 leveles és kb 8 méterre van már olyan ami nagyobb 6 leveles. majd ha újból kimegyek csinálok képeket.
Válasz Myrrdin #3994. hozzászólásáraAz ölég sokmindentől lehet! Esetleg még ha valami infót csepegtetnél vagy képeket, akkor nem kellene regényt írni! :)
Válasz rsándor #3991. hozzászólásáraTavaly igy jártam én is 3mm esőt kapott,egy ideig fogta a gyomot,de végül kiújult és nagyon gazos lett.Szerintem fújd le mégegyszer (lehet nem kell max dózis)
Válasz blink #3986. hozzászólásárade hogy nem anélkül túl szép volna az életa viccet félre téve van lehet hogy újra kell vetni egy kis táblát mert körbe gabona van + erdő is van a közelben és annyira ki ették hogy a sorja se nagyom látszik :(((((
Válasz Gege #3983. hozzászólásáraAz első pajor lesz, kártétele hasonló a drótférgekéhez, talajfertőtlenítés lett volna a megoldás vetéssel egymenetben. A második képen talán kukoricabarkók vannak, de nehezen felismerhetőek a képről.
Válasz tri #3980. hozzászólására Addig szórd le, amíg picik a gyomok és a napraforgó is pici, mert akkor nem takarja el a gyomokat a napraforgó! A pici napraforgót amúgy is csak permetezni tudod, mert kultivátorból csak a védőtárcsás lehet jó.
Válasz tri #3978. hozzászólásáraleszórod gyomirtóval és 2-3 nap múlva mehet a kultivátor.
- amit kivág a kultivátor annak úgyis mindegy
- amit nem, ott meg úgyis hat a gyomirtó
9523 hozzászólás
Moogli napraforgója volt valakinek?Tapasztalatok?
Válasz bobo77 #4019. hozzászólásáraApr.15. klarika kapott egy kis jeget.
Válasz decsi #4018. hozzászólásáraVolt jég felétek? mik azok a lyukak a levélen?
Hát köszönöm a választ!Nem olyan veszélyes a helyzet!A napraforgód csodálatos sajna az enyém nem ilyen szép!Gratulálok!
ez mikori vetés?Milyen fajta?
Válasz decsi #4018. hozzászólására
Levélen keresztül mennyi nitrogént bír el a napra?
Válasz gti1800 #4014. hozzászólásáraHa már védekezel ellenük, hatásosabb egy felszívódó hatóanyagú szer, pl. Biscaya!
Válasz gti1800 #4014. hozzászólásáraAttól függ mennyire fertőzött?
Erre kb. 2 hét múlva megy gambaölő+lombtrágya+rovarölő, külön a tetvek miatt már nem megyünk bele.
Üdv.mindenkinek!
Levéltetű ellen érdemes -e védekezni,és a fendona jó -e erre?Köszönöm a válaszokat!
Válasz Csókási Gergő #3998. hozzászólásáranos itt vannak a képek, szóval akkor ezért ilyen?
Válasz borda77 (Joe) #4011. hozzászólásáraSY Gracia
Válasz Dzotya #4009. hozzászólásáraSZÉP!!! Gratula!
Fajta?
Válasz Dzotya #4009. hozzászólásáraGratula
Jót tesz neki a meleg,szépen el indult!
Válasz borda77 (Joe) #4007. hozzászólásáraMárta! :) Amúgy annyi, hogy előbb kezd gyomosodni ez a terület és mire vetésre kerül a sor nagyok lesznek ezét + egy menet valami(talajmunka vagy permetezés) szükség lehet! Ha karbamidozik valaki ahhoz még akár passzolhat is a vetés előtt 2 héttel bedolgozás miatt! Én úgy csináltam, hogy azokkal a területekkel kezdtem a vetést ami őszi simított volt így nem kellett + menet! Egyszerre pirkad a teteje a szántottéval, csak kisebb a felület!
Válasz Csókási Gergő #4006. hozzászólásáraOKÉ oké IGAZ! akkor amennyi idő lesz simítók, ha jól tudom a Birkás Marinéni és ezt mondogatja ha már szánt valaki...
Válasz borda77 (Joe) #4005. hozzászólásáraHa le van símítva miért akarsz rámenni? Téli csapadèktól egyenletesen beázik majd utána egyenletesen szárad. Én december 18-20 körül 120 hektárból 70-et símítottam. Így nem maradt olyan sok tavaszra. Szerintem a keréknyomban tömörödött földet is a fagy visszalazítja (amennyiben van), de a tavaszit nem! Egyébként ha van bőven eső símítózás és magágykészítés között akkor nincsen ilyen kelési gond!
Válasz Csókási Gergő #4004. hozzászólásáraEz komoly! Nem hülyeség... SŐT!
Olyankor mi van ha pl csapadékos a tél és lesimítottam, lehet akkor később tudok majd rámenni tavasszal?, mert ha simítóval rámegyek akkor pikk pakk művelhető utána... DE ennek ellenére tök igaz ez az ábra köszi!
Válasz borda77 (Joe) #4000. hozzászólására
Egy KITE-s előadáson vetítettek egy képet de nem találtam a neten, így én rajzoltam most egyet ami elég gagyira sikerült de talán a lényeg érthető!
Válasz VMisi #3993. hozzászólásáraUgyan azt amit előtte ne kérdezd a fajtát mert az nem tudom.... ha meg aratáskor majd kilóg a sorból nagyon akkor le kel majd deszikálni tavaly is így jártunk 3ha későn vettetünk így mint most de akkor a vizesség miatt 30-32 mázsa lett akkor ha!
Sorművelés
Válasz Csókási Gergő #3998. hozzászólásáraez biztos?
Válasz Csókási Gergő #3998. hozzászólásáraAzt mondod? a csapadék vesztés miatt?
Válasz Myrrdin #3997. hozzászólásáraUgyanez van felénk is. És nem csak nekünk. Akivel eddig beszéltem, mindenki erre panaszkodik.
Válasz Myrrdin #3997. hozzászólásáraAkkor pont ez! A símítást ősszel csináltad volna nem lenne ilyen gond!
Válasz Csókási Gergő #3995. hozzászólásáramire gondolsz? szinte minden munka művelet egyszerre lett végezve 2-3 napos különbséggel vetés, kombinátozás, simítózás. és most hogy elmúltak ezek a nagy esőzések/viharok ami jól letömte a talajt , van olyan napraforgó ami szinte most bujt ki 2 leveles és kb 8 méterre van már olyan ami nagyobb 6 leveles. majd ha újból kimegyek csinálok képeket.
Válasz Myrrdin #3994. hozzászólásáraNekem pl. a vegyes talajnedvesség miatt kelt egyenletlenül, de elég jól kiegyenlitődött a sok esők miatt.
Válasz Myrrdin #3994. hozzászólásáraAz ölég sokmindentől lehet! Esetleg még ha valami infót csepegtetnél vagy képeket, akkor nem kellene regényt írni! :)
A nem egyenletesen kelt napraforgó mitől lehet? van pár ötletem de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. (fagy?)
Válasz p@pesz06 #3988. hozzászólásáraMilyet vetettél most?
Lehet tárcsa lesz adva neki, de paraiso nem megy vissza, mert nem lesz idén aratás.
Válasz rsándor #3991. hozzászólásáraTavaly igy jártam én is 3mm esőt kapott,egy ideig fogta a gyomot,de végül kiújult és nagyon gazos lett.Szerintem fújd le mégegyszer (lehet nem kell max dózis)
Pulsalra eső jött kifújás után egy órával szerintetek lesz valami hatása vagy fújhatom újra?
Válasz Ares 826 #3989. hozzászólásáraááá 58.000 ezer/ha
Válasz p@pesz06 #3985. hozzászólásáraAzon a felső képeken meg van vetve de rendesen az állomány mennyi az 70.000/ha?????
Válasz blink #3986. hozzászólására3 napja csak elő kellet venni a vetőgépet a nyúlak végett..
Válasz blink #3986. hozzászólásárade hogy nem anélkül túl szép volna az életa viccet félre téve van lehet hogy újra kell vetni egy kis táblát mert körbe gabona van + erdő is van a közelben és annyira ki ették hogy a sorja se nagyom látszik :(((((
Válasz p@pesz06 #3985. hozzászólásáraFelétek nincs fácán meg nyúl?
Kis gyomirtás:
tegnap csináltam egy párképet a naprákról!
az első 2 kép a homokon lévő naprák ,azért látszik a különbség hogy a homok mennyivel melegebb.
ezek meg a feketéken vannak.
Válasz Gege #3983. hozzászólásáraAz első pajor lesz, kártétele hasonló a drótférgekéhez, talajfertőtlenítés lett volna a megoldás vetéssel egymenetben. A második képen talán kukoricabarkók vannak, de nehezen felismerhetőek a képről.
Ő kicsida? Elfonnyad napraforgó tövinél találtam!
másik nagy kártevőim.. 7sort felzabáltak 100% -osan.
Vethetem újból?!? Ki tud hajtani a napra ahol minden levél le van rágva?
Válasz tri #3980. hozzászólására Addig szórd le, amíg picik a gyomok és a napraforgó is pici, mert akkor nem takarja el a gyomokat a napraforgó! A pici napraforgót amúgy is csak permetezni tudod, mert kultivátorból csak a védőtárcsás lehet jó.
Tegyél ki egy 30 grammot nyugodtan elsőre.
Válasz Sz_Pisti #3979. hozzászólásáraFordítva nagy hülyeség lenne? amit nem vitt ki a kulti vagy újrahajtott, kiviszi a gyomirtó?
Válasz tri #3978. hozzászólásáraleszórod gyomirtóval és 2-3 nap múlva mehet a kultivátor.
- amit kivág a kultivátor annak úgyis mindegy
- amit nem, ott meg úgyis hat a gyomirtó
Expresszes napraforgó sorközművelését és vegyszeres gyomirtását hogyan érdemes összehangolni?
Válasz bobo77 #3976. hozzászólásáraMost is szakad az eső már egy 20 mm leesett azóta... a föld alatt van persze, épp hogy megpattant már a mag..
Válasz Martesz #3973. hozzászólásáraHa csirja föld alatt volt akkor megmarad ha felette akkor elviszi...
Azt mondták az okosok hogy két levélig nem bántja de pár nap és kiderül.
Válasz Martesz #3973. hozzászólásáraNem tudom a választ a kérdésedre,de a sok esőtök miatt utálunk itt egy páran
Bocs viccnek szántam!