Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Anonimus82 #3525. hozzászólásáraAmire Feco is pár hozzászólással lentebb --> Biscaya, én legalább is azzal kezeltem a forgóimat. Mióta nincs ez a Cruiser csávázó a napra hajlamos a tetvesedésre. Tavalyi évből kiindulva idén - tetű még sehol nem volt, most sincs - prevencióba kapott 0,15 litert hektáronként. Mielőtt még felvetődne benned, nem vagyok Bayer ügynök, pusztán azért választottam, mert 2014-ről maradt valamennyi, ahhoz vettem egy kannával. Biztos van jobb, rosszabb szer is, nekem bevált!
Válasz Anonimus82 #3522. hozzászólásáraSzerintem is fújd le, de ne kontaktszerrel, mindenképpen valami felszívódót használj, ne azon a 3-4000 Ft.-on múljon.
Ma ismét elmentem és meg néztem alaposan és a tetű miatt olyan ma találtam a leveleken,igaz nem sok van és ép ezért nem tudom mi tévő legyek várjak még míg több lesz vagy fújam le most?
Esőt vagy 3 napja kapott 4mm vegyszer csak vetés után 2 nappal mert hagyományos napra vagyis S.Brió fajta.tavaly tetves volt de idén még nincs rajta egy sem ilyet még nem láttam
Válasz Tobszi #3495. hozzászólásáraNem vagyok növényvédős, nem javasolok dózist, de az biztos hogy az egyik legjobb,(ha nem a legjobb) "kondicionáló"!!
A szomszéd a kukoricájával együtt sikeresen lepermetezte a dűlőút túloldalán lévő napraforgómat is.
Van ahol csak 2-3 sor, de van ahol 14-15 sor is kapott, gondolom mikor mekkora széllökés volt.
Most még csak sárgás bronzszínű a levele, itt ott foltokban beszáradt foltokkal, kérdés az hogy lőttek neki vagy van valami permetezhető csodaszer ami esetleg megmenthetne valamennyit belőle?
Kb 0,5 ha-ról van szó.
Válasz Feri #3484. hozzászólásáraEsetleg a származási országot nézd még meg, úgy dereng, mintha a spanyollal lett volna a gond, de valaki panaszkodott a törökre is.
Sziasztok! Az idén próbálkozunk napraforgó termesztéssel is, s nem tudjuk.hogy huzatàs során adjunk-e nemi AN? Ősszl kapott 1q/ha npk 8-24-24 s most vetéssel egy menetben pedig 130kg/ha AN-ot.köszönöm a segítséget.
Válasz Feri #3479. hozzászólásáraItt tavaly volt nagy gáz a tuttival ahogy én tudom a syngenta megért futkosni szemlézni a területeket. Speciel az enyémmel nem volt nagy baj,de több kolléga is volt, akinek gyakorlatilag ki sem kelt, sőt fajtasorban a többi hibriddel minden OK, a tutti meg összevissza kelve. Mindenképpen hívd a helyi képviselőt és jegyzőkönyvezzetek, hátha sikerül valamit kiverni belőlük.
Idén legalább nem mutogathatnak a gyomirtószerekre, szerintem az országban nincs olyan napraforgó, ami normális bemosó csapadékot kapott volna..
Mitől lehet, hogy a napraforgó néhány %-a szikleveles állapotban citromsárga színű? Néhány teljesen, néhány csak részben, de van 1-2 ami éppen hogy kibújt a földből, de már el is száradt félig! Glifozátozva lettek a területek, de jóval kelés előtt. Maradhatott a szerből itt-ott és okozhatott az ilyet? Paraiso-nál és LE25-nél szintúgy jelentkezett ez a gond. Régebben jártunk úgy, hogy a vetést követő 5. napon lett csinálva a permetezés, és már 1-2 növény bújkált, azok produkáltak elszáradásos tünetet, de ilyen sárgulásra nem emlékszem. Tavaly dream team-mel lett gyomirtva az elővetemény, és vannak no-till táblák. De hát annyi eső után csak nem az lehet, gondolom! Viszont haveromnál nem ez volt a gyomirtó, meg művelve is lett, de nála is van ilyen jelenség. Glifozátozva viszont az is lett. Hogy ezek elpusztulnak-e majd, arra kíváncsi leszek, majd figyelem. Nem annyira számottevő mennyiség, de azért érdekelne!
Kedves Kollégák!
napraforgó vetéseket,és keléseket nézegetve,meglepően tapasztaltam,hogy fajtáktól függően,nagy szóródást mutat a kelés egyenletessége.Ugyanaz a vetőgép,+talajelmunkálás,gyomirtás esetén heterogén kelést tapasztaltam a syngentás TUTTI HO-s hibridnél,van 4 leveles,két szikleveles,és kelő napra egymás mellet,sőt elég sok hiányzó egyed is előfordul.Ha valaki vetett közületek TUTTIT, akor irjon már véleményt.Úgy gondolom,hogy gond lehetett a vetőmagnál a vigorral! Vélemény?
9523 hozzászólás
Válasz Rolland #3527. hozzászólásárapulsart kapott?
Felénk ilyen a helyzet
Sok ilyen bogarat találtunk lehet ennek köze hozzá ?
Valamint találtunk olyat is hogy a parlagfű levele is össze van gyűrődve
Válasz Anonimus82 #3525. hozzászólásáraAmire Feco is pár hozzászólással lentebb --> Biscaya, én legalább is azzal kezeltem a forgóimat. Mióta nincs ez a Cruiser csávázó a napra hajlamos a tetvesedésre. Tavalyi évből kiindulva idén - tetű még sehol nem volt, most sincs - prevencióba kapott 0,15 litert hektáronként. Mielőtt még felvetődne benned, nem vagyok Bayer ügynök, pusztán azért választottam, mert 2014-ről maradt valamennyi, ahhoz vettem egy kannával. Biztos van jobb, rosszabb szer is, nekem bevált!
Válasz Papa951 #3524. hozzászólásáraKonkrétan mire gondoltál ?
Válasz Anonimus82 #3522. hozzászólásáraSzerintem is fújd le, de ne kontaktszerrel, mindenképpen valami felszívódót használj, ne azon a 3-4000 Ft.-on múljon.
Válasz Anonimus82 #3522. hozzászólásáraSzerintem ha tudod fújjad mert nagyon vissza vágja
Ma ismét elmentem és meg néztem alaposan és a tetű miatt olyan ma találtam a leveleken,igaz nem sok van és ép ezért nem tudom mi tévő legyek várjak még míg több lesz vagy fújam le most?
Válasz Dzotya #3520. hozzászólásáraNagyon szép nem tudom hogyan csináltad de ügyes vagy
Válasz Anonimus82 #3498. hozzászólásáraTavalyi képek,az elsőn a vegyszer fel verődés,és amilyen lett utána/neoma/!
Válasz Anonimus82 #3518. hozzászólására5-6 nap a tartamhatäsa.
Biscayanak menyi hatástartalma?
Válasz Anonimus82 #3498. hozzászólásáralevéletű! 0,2-0,25 biscaya megoldja secperc!
Válasz Anonimus82 #3512. hozzászólásáraMekkora adagot adagolhattál neki?
Meg sekélyre is vethetted spcvel.....
Válasz Anonimus82 #3512. hozzászólásáraÉs hány %a ilyen?
Válasz Anonimus82 #3511. hozzászólásáraDe a fényképen a szik levélnek semmi baja és úgy látszik hogy a fölső levél van össze ráncosodva!!!
Válasz Rolland #3510. hozzászólásáraÉn nem vagyok szakértő de a nővényvédősőm azt mondta homokon bántja a naprát .
Válasz Rolland #3508. hozzászólásáraÉn nem avval fujtam és még is olyan szerintem nem a vegyszer
Válasz apuci #3505. hozzászólásáraaz nem az a sziklevél úgy meg van sodorva az van a legjobban a fotón nem látszik
Válasz ural #3509. hozzászólásáraHomok
Válasz Rolland #3508. hozzászólásáraMilyen a talaj nálatok?
Válasz ural #3507. hozzászólásáraMi Wing-el fújtuk a forgót akkor ezek szerint attól lehet ez
Válasz Anonimus82 #3506. hozzászólásáraNekem a Wing-től mutatott hasonlot.
Válasz Gusztáv_31078 #3504. hozzászólásáraDual Gold
Válasz Anonimus82 #3503. hozzászólásáraDe az nem szik levél!!!
A tetű mindig a gyenge hajtásokat-leveleket károsítja!!
Válasz Anonimus82 #3502. hozzászólásáraVetés után kelés előtt mivel fújtad?
Válasz bendix #3501. hozzászólásáraDe ha levéltetű lenne akkor nem csak a sziklevél lenne ilyen
Esőt vagy 3 napja kapott 4mm vegyszer csak vetés után 2 nappal mert hagyományos napra vagyis S.Brió fajta.tavaly tetves volt de idén még nincs rajta egy sem ilyet még nem láttam
Válasz Anonimus82 #3498. hozzászólásáraLevéltetűre tippelek.
Válasz Anonimus82 #3498. hozzászólásáraNekünk is pont ilyen az egyik táblánk fogalmunk sincsen hogy mi lehet a baja
Válasz Anonimus82 #3498. hozzászólásáraLevéltetü szokott hasonlót produkálni!Mennyi esőt kapott?Hőmérséklet mennyi?Vegyszer mikor mi?Fajta?
Miért ilyen a napra levele mi lehet a baja?
Jöhetett volna előbb is ez a nagy zuhé, akkor nem lett volna ekkora kontraszt... Szerencsére közel egy hónap után még most is bújt ki jópár napra....
Válasz Tobszi #3495. hozzászólásáraNem vagyok növényvédős, nem javasolok dózist, de az biztos hogy az egyik legjobb,(ha nem a legjobb) "kondicionáló"!!
Válasz SanyóÓ #3491. hozzászólásáraMekkora adagot javasolnál?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3493. hozzászólásáraCsipkézőbogár, nem feltétlenül napraforgóban fordul elő, de teljesen úgy néz ki a levél.
Válasz SanyóÓ #3492. hozzászólásáraMilyen állat az a csipkéző?? Úgy néztem mintha már kinőtte, de ha kijutok mostanában megfigyelem
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3489. hozzászólásáraCsipkéző lehet szerintem,figyelj rájuk mert ha sokan vannak sokat esznek!!!
Válasz Tobszi #3490. hozzászólásáraAmalgerol
A szomszéd a kukoricájával együtt sikeresen lepermetezte a dűlőút túloldalán lévő napraforgómat is.
Van ahol csak 2-3 sor, de van ahol 14-15 sor is kapott, gondolom mikor mekkora széllökés volt.
Most még csak sárgás bronzszínű a levele, itt ott foltokban beszáradt foltokkal, kérdés az hogy lőttek neki vagy van valami permetezhető csodaszer ami esetleg megmenthetne valamennyit belőle?
Kb 0,5 ha-ról van szó.
Mi rághatja a naprát?
Válasz Géza15 #3486. hozzászólására1 q-át adhatsz neki akkor is nyugodtan!
Válasz Feri #3484. hozzászólásáraEsetleg a származási országot nézd még meg, úgy dereng, mintha a spanyollal lett volna a gond, de valaki panaszkodott a törökre is.
Sziasztok! Az idén próbálkozunk napraforgó termesztéssel is, s nem tudjuk.hogy huzatàs során adjunk-e nemi AN? Ősszl kapott 1q/ha npk 8-24-24 s most vetéssel egy menetben pedig 130kg/ha AN-ot.köszönöm a segítséget.
Válasz Vadmalac #3481. hozzászólásáraglifozátnak szerintem nincs köze hozzá én is szórtam több táblát is egyenlően kelt
Válasz Batka #3483. hozzászólására2014 01 hónapra utal a fémzárszám,elinditom a vizsgálatot!
Válasz Feri #3479. hozzászólásáraMég valami, nézd meg a szállítón a fémzárszámokat, ha esetleg nem tavalyi akkor kezdhetsz erősen gyanakodni...
Válasz Feri #3479. hozzászólásáraItt tavaly volt nagy gáz a tuttival ahogy én tudom a syngenta megért futkosni szemlézni a területeket. Speciel az enyémmel nem volt nagy baj,de több kolléga is volt, akinek gyakorlatilag ki sem kelt, sőt fajtasorban a többi hibriddel minden OK, a tutti meg összevissza kelve. Mindenképpen hívd a helyi képviselőt és jegyzőkönyvezzetek, hátha sikerül valamit kiverni belőlük.
Idén legalább nem mutogathatnak a gyomirtószerekre, szerintem az országban nincs olyan napraforgó, ami normális bemosó csapadékot kapott volna..
Mitől lehet, hogy a napraforgó néhány %-a szikleveles állapotban citromsárga színű? Néhány teljesen, néhány csak részben, de van 1-2 ami éppen hogy kibújt a földből, de már el is száradt félig! Glifozátozva lettek a területek, de jóval kelés előtt. Maradhatott a szerből itt-ott és okozhatott az ilyet? Paraiso-nál és LE25-nél szintúgy jelentkezett ez a gond. Régebben jártunk úgy, hogy a vetést követő 5. napon lett csinálva a permetezés, és már 1-2 növény bújkált, azok produkáltak elszáradásos tünetet, de ilyen sárgulásra nem emlékszem. Tavaly dream team-mel lett gyomirtva az elővetemény, és vannak no-till táblák. De hát annyi eső után csak nem az lehet, gondolom! Viszont haveromnál nem ez volt a gyomirtó, meg művelve is lett, de nála is van ilyen jelenség. Glifozátozva viszont az is lett. Hogy ezek elpusztulnak-e majd, arra kíváncsi leszek, majd figyelem. Nem annyira számottevő mennyiség, de azért érdekelne!
Válasz Feri #3479. hozzászólásáranekem a neoma mutatja ugyanezt.
Kedves Kollégák!
napraforgó vetéseket,és keléseket nézegetve,meglepően tapasztaltam,hogy fajtáktól függően,nagy szóródást mutat a kelés egyenletessége.Ugyanaz a vetőgép,+talajelmunkálás,gyomirtás esetén heterogén kelést tapasztaltam a syngentás TUTTI HO-s hibridnél,van 4 leveles,két szikleveles,és kelő napra egymás mellet,sőt elég sok hiányzó egyed is előfordul.Ha valaki vetett közületek TUTTIT, akor irjon már véleményt.Úgy gondolom,hogy gond lehetett a vetőmagnál a vigorral! Vélemény?