Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igaz! De tavaj volt egy tábla ahol véletlenül 48 lett elvetve(ebből jöbbek még a minuszok), a másik fele meg ment 62-vel, de aratáskor mindkettő bő 3t lett. Annyivolt h az eleje nagygubás volt a többi meg apróbb, de kb ugyanazt tudta. Mindenesetre a 60 körüli vetésre szavazok.
számolj: beállítod az 57.000-et. 1-2%-ot kihagy a vetőgép, marad 55.800. 98%-os a csírtaképesség marad 56980. ebből kitaposol 3-4%-ot marad 54600. Lesz benne vadkárod, meglepik a varjak, a széle kevesebbet terem stb. levonhatsz további 5%-ot alsóhangon. A termőtőszámod 51900...
Az amerikai hibridek 55.000 tőszámra vannak beállítva, az európaiak 65-70e-re. De el kell vetni 70.000 tövet ahhoz, hogy maradjon 65.000 termőtő...
basszus engem az 57e-ért is kiröhögtek
ismerősnek 49-el lett vetve hatalmas fejek is vannak rajta de akkor is kevésnek gondolom. majd a mázsa megmondja ősszel. meg a szél szerintem könnyebben belekap a ritkább nagy fejekbe
csepereg igen
meg lett szórva igaz kicsit szalmás kevésbé érett anyaggal de itt az AK érték majdnem eléri a 10et felső része ami 3-4AK az fele ekkora ill a tanya előtti tábla ami szintén 3 AK az is pici pedig az jóféle kenőcsöt kapott
Válasz #3091. hozzászólásra
Nem csoda ha emelkedik, alig van vetve meg ami van is abból is rengeteget lezabálnak a vadak.
Ilyen feltételek mellett sok embernek elment tőle a kedve.
Az is lehet hogy aratás alatt végig nem lesz komolyabb eső és akkor az árak megindulnak én biztos nem szerződők mert szerintem magasabb árak lesznek mert igy termés nagyon gyenge is lehet.
Tavaly ugyan így jártam mivel a pulsar nem vitte ki ,behúzatás után elhagyta a napra a parlagfüvet aratáskor már nyoma sem volt és a termésben sem volt hiány
Válasz #3075. hozzászólásra
a pulsar nem öli ki a parlagfüve a hajtáscsúcsokat szárítja el zölden fog maradni de megáll a növésben aszályban szerintem nem tör ki oldaról mire lesz eső a forgó elfogja hagyni
Legutóbb fujtam pulsarral naprát most és kicsi volt még de muszáj volt mert a gaz már jött felfelé nagyon,és az lett vele iszonyatosan megcsavarodott.
Kiheveri vajon?
9523 hozzászólás
Válasz #3124. hozzászólásra
ez a vetőgépen beállított mennyiség.
ha lesz 51-52 ezer termő szerintem az már jó ill elég is ezen a homokon.
Válasz #3124. hozzászólásra
Igaz! De tavaj volt egy tábla ahol véletlenül 48 lett elvetve(ebből jöbbek még a minuszok), a másik fele meg ment 62-vel, de aratáskor mindkettő bő 3t lett. Annyivolt h az eleje nagygubás volt a többi meg apróbb, de kb ugyanazt tudta. Mindenesetre a 60 körüli vetésre szavazok.
Válasz #3123. hozzászólásra
arra is volt azért csapadék bővebben mint máskor, ugye?
Válasz #3116. hozzászólásra
de az vetett tőszám?
számolj: beállítod az 57.000-et. 1-2%-ot kihagy a vetőgép, marad 55.800. 98%-os a csírtaképesség marad 56980. ebből kitaposol 3-4%-ot marad 54600. Lesz benne vadkárod, meglepik a varjak, a széle kevesebbet terem stb. levonhatsz további 5%-ot alsóhangon. A termőtőszámod 51900...
Az amerikai hibridek 55.000 tőszámra vannak beállítva, az európaiak 65-70e-re. De el kell vetni 70.000 tövet ahhoz, hogy maradjon 65.000 termőtő...
Válasz #3122. hozzászólásra
2011 napraforgó.
Válasz #3121. hozzászólásra
mikor volt itt előzőleg napraforgó, szója, repce?
Válasz #3120. hozzászólásra
Remélem nem lesz nagy kár,nem sok ilyen van.
Válasz #3118. hozzászólásra
http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/sunflower/whitemold_sun.htm
Válasz #3118. hozzászólásra
Sztem gombás fertőzése van és rothadni fog....legalább is ilyen távolságból ...csinálhattál volna egy picit közelebbi képet is...
Ez beteg,vagy egér rágott??
Válasz #3116. hozzászólásra
Van amelyik 70000 fölé sikerült.
Válasz #3115. hozzászólásra
basszus engem az 57e-ért is kiröhögtek
ismerősnek 49-el lett vetve hatalmas fejek is vannak rajta de akkor is kevésnek gondolom. majd a mázsa megmondja ősszel. meg a szél szerintem könnyebben belekap a ritkább nagy fejekbe
Válasz #3114. hozzászólásra
Kb.64000
Válasz #3113. hozzászólásra
szép állomány ez a tábla milyen tőszámmal van vetve?
NK alego
Válasz #3111. hozzászólásra
csepereg igen
meg lett szórva igaz kicsit szalmás kevésbé érett anyaggal de itt az AK érték majdnem eléri a 10et felső része ami 3-4AK az fele ekkora ill a tanya előtti tábla ami szintén 3 AK az is pici pedig az jóféle kenőcsöt kapott
Válasz #3110. hozzászólásra
És most is ázik Amúgy jól néz ki nagyon Ez lett megtrágyázva??
Itt még csak most kezd nyílni
Válasz #3105. hozzászólásra
na végre lesz ez még így se... pénteken 90ért kötöttem 40tonnát...
a többit majd meglátjuk...
Válasz #3107. hozzászólásra
Tányérok hasonlo méretüek.Felénk az le25 állja a versenyt a neomával.
Neoma vs le25
Válasz #3105. hozzászólásra
Én nem kötök le semmit, nem gondolnám, hogy sokkal lejjebb menne, ha meg mégis, az a hektáronkénti 1 tonna lekötés nem tesz nagyon boldoggá.
tegnap 91-es ajánlatot kaptam
Válasz #3103. hozzászólásra
Egyetértek, ennyiért nem érdemes kizsarolni a földet. Talán úgy, mint régen, ötévente egyszer.
Válasz #3102. hozzászólásra
Hát szerintem ennyiért a napra felejtős lesz, lekerül a vetési palettáról!
Válasz #3101. hozzászólásra
itt meg 84 (Marcali)
Válasz #3100. hozzászólásra
azt elhiszem! Itt 86-87 manapság...
94-ért szívesen kötnék le naprát. Tud valaki telefonszámot elérhetőséget? Plíz
Válasz #3096. hozzászólásra
SPCvel 61000/ha lett vetve kentaurral és 2q 3*15 NPKval.
06.25.-én megjött az eső is, úgyhogy remélemnem2tonnás lesz...
Válasz #3097. hozzászólásra
Ennek is jöhetne vagy 100 mili!!
A képek lemaradtak.
(Ez a szebbje, de van ahol letarolták a tücskök, pockok, nyulak. )
Válasz #3093. hozzászólásra
Szépek! Milyen tőszámmal lett vetve.
Nekünk így fest az április 15-én vetett Neoma:
(S a kukorihoz hasonlóan vízért kiállt.. )
Üdv normális viszonyok között egy átlagos évben vagy általában a Brió napraforgónak milyen magas szokott leni ?
Nem csoda ha emelkedik, alig van vetve meg ami van is abból is rengeteget lezabálnak a vadak.
Ilyen feltételek mellett sok embernek elment tőle a kedve.
neoma idővonal:
03.30. - vetés
04.30.:
05.31.:
06.07.:
06.23.:
1t
Válasz #3090. hozzászólásra
Hektáronként mennyit kötne?
Válasz #3085. hozzászólásra
94-ért kínáltak kötést de nem kötöttem
Válasz #3088. hozzászólásra
én 93-at hallottam de az itt a baj hogy ahány kereskedő annyi ár
Válasz #3085. hozzászólásra
88 körül van a sima napraforgó úgy hallottam
Nincs egy hete behuzattam 120 kg amónium nitrátal ma rájött 9 mm eső hát most kiváncsi leszek rá mi történik.
Az is lehet hogy aratás alatt végig nem lesz komolyabb eső és akkor az árak megindulnak én biztos nem szerződők mert szerintem magasabb árak lesznek mert igy termés nagyon gyenge is lehet.
Napra árat tud valaki ?
Ma láttam napraforgo táblát ami kezd virágozni hát jo hamar .
Válasz #3080. hozzászólásra
Tavaly ugyan így jártam mivel a pulsar nem vitte ki ,behúzatás után elhagyta a napra a parlagfüvet aratáskor már nyoma sem volt és a termésben sem volt hiány
a pulsar nem öli ki a parlagfüve a hajtáscsúcsokat szárítja el zölden fog maradni de megáll a növésben aszályban szerintem nem tör ki oldaról mire lesz eső a forgó elfogja hagyni
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy csak erős sokkot kapott ami pont elég arra hogy a forgó elhagyja, de a parlagfű újra fog sarjadni és nőni fog
#3078 hozzászólásra
Akor most mi van már újra nem lehet mert nem megy le a szer mert már 1 méter magas a napra.
Legutóbb fujtam pulsarral naprát most és kicsi volt még de muszáj volt mert a gaz már jött felfelé nagyon,és az lett vele iszonyatosan megcsavarodott.
Kiheveri vajon?
Sajnos nem fogja kivinni, mi is nem rég fujtuk vele máe pár hete de nem vitte ki sehol sem.