Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ápr. 1-i vetés, erre 128x verte fel az eső a GoalDuplo-t. Elég laza, majdnem homok szerű föld, itt én is azt hittem hogy nem éli túl, de erölködik a szerencsétlen.
Csináltuk egyszikű ellen, majd 4 napra akartam a pulsar-al de esős idő volt majd utána egy hétig egyfolytában mindennap volt egy kicsi, és mellette dolgoznom is kell...5 napja csináltam de nem látok semmi hatását a galajon meg a repcén...
NK Alego
-6.-ik éve folyamatosan visszakerül minden szármaradvány,
-kombinátorral 10l phylazonit,
-vetéssel egy menetben 1 q 18-46 DAP(káli nem volt mert vizsgálat szerint az van bőven)
-kultizással 1.5 q 27-es
-7 l csöpp mix 3
A többi a jó isten dolga...
Én tavaly voltam a németeknél ott elhagynak kb egy-sort , és azon járnak be kismotorral, kerékpárral a földre , így gyakorlatilag körbejárják a földet , de nekem van olyan szomszédom aki már a dűlőt is felszántotta (nem jár rajta senki mert zsák) és már műveli az enyémet , és ha szólok még neki áll feljebb!!
Ismerősöm azt mondja, hogy ők a szomszéddal lepermeteznek egy-egy sort a másikéból, de nekik ez így jó. Inkább így legyen, mint hogy mindketten elhagynak 1 sort, ami a gyomtól úgyse terem, a gyommag meg szaporodik. Ez se biztos hogy hülyeség. De akkor miért nem vetnek 50-50 cm-rel beljebb mindketten, és akkor nem lesz kár. Nem úgy mint azon a földön ahol ma sorközműveltem, és a két szomszédos sor között jó esetben 20 cm volt. Úgy tudtam megkultizni a szélét, hogy a szélső kocsit nem hajtottam le.
Válasz #2996. hozzászólásra
Ha biztos benne hogy nem az ő permetezésétől hullottak el a méhész méhjei, akkor feljelentheti a méhészt jogtalan becsületsértésé, neve, cégje rossz fényben való megjelnítése végett üzleti kiesésekre is hivatkozhatna, minden eggyes napot amit ezzel kellett töltenie hivatalokban kiszámíthatja érte az elúszott hasznát, amit szintén kérhet. Akadna még más visszavágó is a méhészre, úgy hogy ha konkrét személy, ellen való kézzelfogható bizonyíték nélkül állitja hogy ő tette a kárt neki. Ezért ajánlom ha valakinek nincsen kézzelfogható bizonyítékja, akkor ismeretlen tettes ellen adjon be feljelentést. A rendőrök úgy is rá kérdeznek kire gyanakszik. Ekkor csak annyit mondani, nem akarok senkit hamisan megvádolni de lehetséges hogy "x,y" lehetett. Had végezzék a fizetett emberek a dolgukat amiért megkapják a fizetésüket.
Itt csinálnak most egy kísérletet,hogy a rovarölővel csávázott vetőmagos növénynek a tányérjában ténylegesen kimutatható-e a rovarölő.Kíváncsi leszek a végeredményre.
Sziasztok, miért van az, hogy kb. a traktor első hídjáig érő napraforgó szára úgy pattan el, mint egy ropi?
Ma beleálltunk egy napra táblába gombaölőzni, de egy kerülés után ki is álltunk belőle, mert rengeteg kitört. Előző években is belementünk ilyen magas naprába, de az nem tört így. Lehetséges, hogy a sok csapadék hatására törnek így a szárak?
"Mégse mérgezik a méheket?
Az EU közel két évvel ezelőtt betiltotta a vetőmagok csávázását – pontosabban a neonikotinoidok felhasználását. Brüsszel úgy látta, ez a hatóanyagcsoport felelős a méhek pusztulásáért. Egy brit tanulmány most részben felmenti a hatóanyagcsoportot a vádak alól. A Royal Academy ugyan elismeri, hogy sok beporzó faj idegrendszerét károsíthatja a szer, de az a mennyiség, amit a rovarok gyűjtéssel, nektár- és pollenfogyasztással ténylegesen felvesznek, legalább tízszer kevesebb a veszélyes dózisnál. Eközben hazánkban óriási károkat okoz a kukoricabarkó az idén először csávázószermentesen vetett kukoricaállományokban."
amúgy én számítok napraforgóra vándorolni békésbe(ha a Sógor is beleegyezik) remélem ott nem lesz gond ezekkel a vegyszerekkel( már méhészeti szempontból gondoltam)
nem akarok beleszólni, de úgy tudom, hogy a napraforgót még mindig a méhek porozzák be, az is igaz, hogy vannak nem mézelő fajták is, a mindenféle hybrid-ek, de ha nem figyel oda valaki akkor oda úgysem mennek a méhészek, én egyszer úgy hallottam, hogy akár 30 % -al nagyobb a termés, ha a méhész oda viszi a méheit naprára, amúgy a zöldek tényleg nem értenek semmihez, csak meg kell nézni a sok illegáli hulladéklerakót, az ellen persze nem csinálnak semmit, de ez más lapra tartozik
Hasonló eset,mikor itt jöttek a madárvédők teleszkópos tükörrel nézegetni a varjú fészkeket,sajnálgatták őket.Egy gazda beszélt velük,mikor épp 3.-jára vetette a kukoricát.Egyenesen kiröhögték,és mondták,be kel lépni a madárprogramba.
Off: A méhészekről csak annyit hogy elkezdték sztárolni a selyemkórót mert milyen jó mézelő és különleges mézet ad, holott a növény maga az egyik legveszedelmesebb inváziós gyomfaj, a nemzetiparkok évek óta glifozátos hátipermetezős hadosztályokkal küzdenek ellene. Végülis nem ők kinlódnak vele.. Ez a hozzáállás..
Glutációs folyadék van a növényeken és a méhek a meleg időben rájárnak inni állítólag, a méhészekkel még sok gond lesz nem szakmai alapon állnak a dolgokhoz és a zöldeket is bevonják a dologba keményen, ott meg a hozzáértés az szó szerint zéró.
9523 hozzászólás
Válasz #3026. hozzászólásra
Szerintem nincs is más indok csak ebben a esetben
Válasz #3025. hozzászólásra
más ésszerű indokot nem is nagyon tudok elképzelni hirtelen...
Válasz #3024. hozzászólásra
Tavaly vetettem bérbe 50m-enként kellett négy sort le zárni,öntöző berendezésnek kellett ki hagyni
Művelőutas napraforgó: valaki próbálta már?? tapasztalat?? vélemény??
(nem saját kép)
Tataboy jót mutat!
Ápr. 1-i vetés, erre 128x verte fel az eső a GoalDuplo-t. Elég laza, majdnem homok szerű föld, itt én is azt hittem hogy nem éli túl, de erölködik a szerencsétlen.
A lényeg lemaradt.
Április 15-én vetve NK Neoma
Válasz #3018. hozzászólásra
Többek közt ezért is jó az orthman kapa az nem szedi össze a gyomot.
Válasz #3018. hozzászólásra
Próbáltam volna már de gyorsan visszatolattam ...főleg körbe az első 12 sor az ami vészes a többi az jó
Válasz #3015. hozzászólásra
az a baj kultivátorozni sem tudod majd mert nagy a tömege feltekeredik a kapára és törni fogja a naprát
Válasz #3013. hozzászólásra
Szépek.
Válasz #3013. hozzászólásra
Ja, ápr.15-i vetés,pulsar 4 levélben, és vetés óta szűk 90 mm eső.
Válasz #3014. hozzászólásra
Csináltuk egyszikű ellen, majd 4 napra akartam a pulsar-al de esős idő volt majd utána egy hétig egyfolytában mindennap volt egy kicsi, és mellette dolgoznom is kell...5 napja csináltam de nem látok semmi hatását a galajon meg a repcén...
Válasz #3014. hozzászólásra.
A Wing P + Goal leér még ekkora naprában a galajhoz, valamint a virágzó vadrepcét megfogja?
Válasz #3009. hozzászólásra
már rég le kellett volna nyomni pulsár-al
NK Alego
-6.-ik éve folyamatosan visszakerül minden szármaradvány,
-kombinátorral 10l phylazonit,
-vetéssel egy menetben 1 q 18-46 DAP(káli nem volt mert vizsgálat szerint az van bőven)
-kultizással 1.5 q 27-es
-7 l csöpp mix 3
A többi a jó isten dolga...
Válasz #3009. hozzászólásra
Wing P + Goalnál nekem is volt
Válasz #3010. hozzászólásra
Én tavaly voltam a németeknél ott elhagynak kb egy-sort , és azon járnak be kismotorral, kerékpárral a földre , így gyakorlatilag körbejárják a földet , de nekem van olyan szomszédom aki már a dűlőt is felszántotta (nem jár rajta senki mert zsák) és már műveli az enyémet , és ha szólok még neki áll feljebb!!
Válasz #3005. hozzászólásra
Üdv
Érdemes lenne az ilyen embereknek szétnézni a horvátoknál, mindenütt mezsgye van a földek között és érdekes módon tiszta is.
Neoma
Április 9-i vetés
Csak a vadrepce meg a galaj maradt meg, de azok mintha szórva vetve lettek volna nem láttam még ennyit...
Válasz #3006. hozzászólásra
Ha át vetett ki kellett volna kultizni!
Válasz #3006. hozzászólásra
akkor ott már 2.25 méter kiesik
Válasz #3005. hozzászólásra
Ismerősöm azt mondja, hogy ők a szomszéddal lepermeteznek egy-egy sort a másikéból, de nekik ez így jó. Inkább így legyen, mint hogy mindketten elhagynak 1 sort, ami a gyomtól úgyse terem, a gyommag meg szaporodik. Ez se biztos hogy hülyeség. De akkor miért nem vetnek 50-50 cm-rel beljebb mindketten, és akkor nem lesz kár. Nem úgy mint azon a földön ahol ma sorközműveltem, és a két szomszédos sor között jó esetben 20 cm volt. Úgy tudtam megkultizni a szélét, hogy a szélső kocsit nem hajtottam le.
hülyét kap az ember
itt nem a vad hanem a szomszéd károsít
Válasz #3002. hozzászólásra
Jó neked hogy még ennyi maradt belőle, van itt nekem ennél sokkal rosszab amit 1-ik napról a másikra letaroltak a szarvasok
mikor benne van 140 ezer / ha input anyag költséged akkor csöppet megkeseredik az ember
a vadászok nem akarnak segíteni, puskám nincs
mi a megoldás ?? mérgezni... talán az a megoldás
Válasz #2995. hozzászólásra
hát nem tudom
én meg szégyellem magam hogy ilyen kis adagokra van pénzem
itt mindenki minden évben ettől sokkal nagyobb adagokat ad ki..
Ilyen
meg vagy 20% ilyen
ha 25q-t ad már örülni fogok...
Válasz #2994. hozzászólásra
szóval elég a kiadott nitrogén ?
csak mert a kombinátorozás előtt kiadott pétisó ma sok esőtől már kinába szivárgott át..
Válasz #2996. hozzászólásra
Ha biztos benne hogy nem az ő permetezésétől hullottak el a méhész méhjei, akkor feljelentheti a méhészt jogtalan becsületsértésé, neve, cégje rossz fényben való megjelnítése végett üzleti kiesésekre is hivatkozhatna, minden eggyes napot amit ezzel kellett töltenie hivatalokban kiszámíthatja érte az elúszott hasznát, amit szintén kérhet. Akadna még más visszavágó is a méhészre, úgy hogy ha konkrét személy, ellen való kézzelfogható bizonyíték nélkül állitja hogy ő tette a kárt neki. Ezért ajánlom ha valakinek nincsen kézzelfogható bizonyítékja, akkor ismeretlen tettes ellen adjon be feljelentést. A rendőrök úgy is rá kérdeznek kire gyanakszik. Ekkor csak annyit mondani, nem akarok senkit hamisan megvádolni de lehetséges hogy "x,y" lehetett. Had végezzék a fizetett emberek a dolgukat amiért megkapják a fizetésüket.
Válasz #2993. hozzászólásra
nemmutathatóki! Uniós átlag négyzetkilóméterenként 5 méhcsalád! Nálunk Hála "fiatalgazdáknak" 15-17 köztvan! Ha van 1 vödör moslékod 5 disznónak,nemhinném,hogy eléglenne 15-nek! Ismerősömet feljelentette méhész mertrepcéjevan! Neki meg hullanak a méhei! Érdekeskérdés? Mavrikkalpermetezte! Méhekre nemhat! Okiratszerint! Akkor jöhet a kérdés? Területemenlegeltet,kérhetekértepénzt? Esetleg méhészeket Jogcimnélküligyarapodásértfeljelenthetjük?
Válasz #2994. hozzászólásra
Semmit,2 évre valót kitettél.
vetés előtt kiment 250 kg/ha pétisó, majd bekombinátorozva
másnap vetés 200 kg/ha 8-24-24 komplex
kulivátorozáskor adjak-e még nitrogént ?? ha igen, mennyit kb..??
100 kg/ha an 34 gondoltam, de elég tré sajnálom rá..
Itt csinálnak most egy kísérletet,hogy a rovarölővel csávázott vetőmagos növénynek a tányérjában ténylegesen kimutatható-e a rovarölő.Kíváncsi leszek a végeredményre.
A Racertől üveges lehet a napra?Fehér a töve és pattan nem merek belemenni sorközművelővel.
Válasz #2989. hozzászólásra
Hülyeséget írtam amugy, az a rész kapott inszekticidet azért nincs rajta tetű! :)
Válasz #2989. hozzászólásra
kérj egy moderálást gyorsan, nehogy....
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-05-30 08:28:15
Válasz #2984. hozzászólásra
Szerintem is szárazabb évekbe nagyobb forgó is elbírja a gázolást
Válasz #2986. hozzászólásra
Sok a víz és nagyon tele vannak a sejtek is, emiatt nem enged, egy pici száraz meleg kellene
Válasz #2985. hozzászólásra
Délután 2 körül.
Sziasztok, miért van az, hogy kb. a traktor első hídjáig érő napraforgó szára úgy pattan el, mint egy ropi?
Ma beleálltunk egy napra táblába gombaölőzni, de egy kerülés után ki is álltunk belőle, mert rengeteg kitört. Előző években is belementünk ilyen magas naprába, de az nem tört így. Lehetséges, hogy a sok csapadék hatására törnek így a szárak?
Válasz #2982. hozzászólásra
Így van nekünk nagyobb kárunk van abból hogy nincs csávázás mint a méhészeknek nagyon remélem hogy visszahozzák minél hamarabb
"Mégse mérgezik a méheket?
Az EU közel két évvel ezelőtt betiltotta a vetőmagok csávázását – pontosabban a neonikotinoidok felhasználását. Brüsszel úgy látta, ez a hatóanyagcsoport felelős a méhek pusztulásáért. Egy brit tanulmány most részben felmenti a hatóanyagcsoportot a vádak alól. A Royal Academy ugyan elismeri, hogy sok beporzó faj idegrendszerét károsíthatja a szer, de az a mennyiség, amit a rovarok gyűjtéssel, nektár- és pollenfogyasztással ténylegesen felvesznek, legalább tízszer kevesebb a veszélyes dózisnál. Eközben hazánkban óriási károkat okoz a kukoricabarkó az idén először csávázószermentesen vetett kukoricaállományokban."
Forrás: Haszon magazin napindító hírlevél
amúgy én számítok napraforgóra vándorolni békésbe(ha a Sógor is beleegyezik) remélem ott nem lesz gond ezekkel a vegyszerekkel( már méhészeti szempontból gondoltam)
nem akarok beleszólni, de úgy tudom, hogy a napraforgót még mindig a méhek porozzák be, az is igaz, hogy vannak nem mézelő fajták is, a mindenféle hybrid-ek, de ha nem figyel oda valaki akkor oda úgysem mennek a méhészek, én egyszer úgy hallottam, hogy akár 30 % -al nagyobb a termés, ha a méhész oda viszi a méheit naprára, amúgy a zöldek tényleg nem értenek semmihez, csak meg kell nézni a sok illegáli hulladéklerakót, az ellen persze nem csinálnak semmit, de ez más lapra tartozik
Válasz #2978. hozzászólásra
Hasonló eset,mikor itt jöttek a madárvédők teleszkópos tükörrel nézegetni a varjú fészkeket,sajnálgatták őket.Egy gazda beszélt velük,mikor épp 3.-jára vetette a kukoricát.Egyenesen kiröhögték,és mondták,be kel lépni a madárprogramba.
Válasz #2977. hozzászólásra
Off: A méhészekről csak annyit hogy elkezdték sztárolni a selyemkórót mert milyen jó mézelő és különleges mézet ad, holott a növény maga az egyik legveszedelmesebb inváziós gyomfaj, a nemzetiparkok évek óta glifozátos hátipermetezős hadosztályokkal küzdenek ellene. Végülis nem ők kinlódnak vele.. Ez a hozzáállás..
Válasz #2972. hozzászólásra
Glutációs folyadék van a növényeken és a méhek a meleg időben rájárnak inni állítólag, a méhészekkel még sok gond lesz nem szakmai alapon állnak a dolgokhoz és a zöldeket is bevonják a dologba keményen, ott meg a hozzáértés az szó szerint zéró.