Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Haveromék 1,5liter multoleo (algás bór)
+ 1,5liter wuxal boron max-al mentek.
+ 10kg Epso top. ha a talajaid homokosabbak,ne hagyd ki a keserűsót vagyis Epso top-ot. + 0,5l pictor.
Van vissza még permetelni való, de az még nőhet.
Az alábbi linkeken olvasgathatsz.
Kb 50 cm magas, Lg 56.58 Winggel kezelt napraforgóim megvannak dőlve , egyébként a Wing szépen dolgozott , teljesen gyommentes, az állomány , nagyon szép fejlett talán túlzottan is mivel 250kg Yara Mila műtrágyát is kapott. Felénk rengeteg eső volt , legutóbb jég is .
A talaj nagyon nedves felázott , egyébként egy közepes minőségű 20 Ak föld Mire számithatok , van -e valakinek hasonló tapasztalata.?
Kari Az Alego tökéletes... koraibb mint a Neoma ,de tud annyit...Tamási dombokon(Tolna) Alego 3,8 a Neoma meg 3,1(az üdébben viszont nincs különbség...)Itt viszon csak Recer 2,5 lier és Trophy min 1,5 liter(ha van) vagy a Guardian Max 1,5 liter kell a gyomírtáshoz vagy "DuRacer"...
Válasz #2310. hozzászólásra
Szia,nálunk a cégnél tavaly rommá verte a jég a zöldborsót június 10.én, egy pár nap múlva direktbe bele lett vetve a Brió, 11q körül adott de rettentően ligetes volt akár adhatott volna 25q is
Mekkora királyság hogy a Pulsar 12.500 Ft, de nem kizárt hogy kötelezik a kereskedőket fix 13.000 Ft-ra. Lassan tényleg Pio-t kell vetni, ezt pár év múlva nem lehet majd bírni!
ja hát itt a bibi!! gondolom terménnyel fizetsz?? forintért nem kapsz ennyiért! te másban fizeted majd meg a különbözetet de te is lista 5-10% között kapod csak most még nem tudod :)
Nem volna az késő , csak pont az LE 25 nem valami korai, itt is írták többen. Mikor a Neoma száraz ez még elég zöld.Nekem is lesz még május közepi vetés is az tuti ahogy a határt elnézem
Még azt elfelejtettem megkérdezni tőletek,hogy csináltattam talajvizsgálatot és a szerint 3,5t terméshez csak 23kg nitrogén hatóanyag kellene,se p se k .Én úgy gondoltam ,hogy 100kg /ha pétit kiszórok és bele lesz kombizva.Szerintetek jó így vagy szórjam vetéssel egy menetbe a vetőgéppel?
Sziasztok az érdekelne ,hogy milyen tapasztalatotok van a napra későbbi vetésével kapcsolatban? Nálam meglehetősen lapos területre kerül, és nagyon sáros éppen nem áll rajta a víz,ha még lesz 1-2 hét csapadékos idő attól félek nagyon kitolódik a vetés.Pio LE25 lesz vetve van tapasztalat a későbbi vetések /ápr. vége máj. eleje/ terméseiről.köszi.
Válasz #2283. hozzászólásra
Mi volt a gond a pulzározott Neomával? Nékem a Neomával soha semmi gond nem volt, még levélelszínezödés se. Egyszer megtörtént hogy az egyik premetezösávra kétszer fordultunk rá véletlenül. Ebbe a sávba 2,4 l/ha kapott és a forgó találkozásánál 3,6 l/ha jutott. Az ég világon semmi baja nem lett a Neomának, gyönyörü zöld szine volt. De viszont az LG-röl ezt nem mondhatom hogy nálunk jól bírná. 0,8 l/ha adagnál majd két hétre besárgult.
Az esetek nagyobb részében a neoma jobb szokott lenni de rá tud verni a neomára. A neomától sokkal robosztusabb hamar zárja a sorközöket jobb a gyomelnyomó képessége,erőssebb a gyökere és szerintem a szárazságot is jobban tűri. Ami hátránya lehet,hogy zöld szárral kell vágni és a vetőmagja elég szemetes volt tavaly,de az idén már sokkal jobb. Én a gyengébb földekbe paraisót teszek. a jobbakba neomát meg próbára lesz le 25
A neomával semmi gond nincs azon kívül, hogy egyre több baj van a Pulsarozással. Idén lesz Neoma, Paraiso, LG56.58. Ezek voltak már régebben is, most megfigyelem hogy a Pulsar mit csinál velük, ha szemlátomást jobbat mutat a másik 2, akkor befejeztem a Neomát, minek kockáztatni? De volt Primis is, azzal se volt gond. Eddig a Syngenta hibrideken kívül egyiken sem látszódott meg a Pulsar még a leghalványabban sem. Termésben nagyon együtt vannak ezek, a fajsúlya mindnek jó volt. És valóban, a Paraiso árban évek óta sokkal jobb, eddig úgy nézett ki hogy a rovarölő csávázás grátisz a többihez képest.
Agresszív fejlődésű, nagy vegetatív tömege van. A levele cakkos, szinte vagdos ahogy mész közötte. Szárához képest hatalmas feje van, aratásra karikába hajlik. Gyenge adottságok közé az üzletkötő szerint ez a legjobb a Saaten magok közül. Nekem is lesz, és volt is már. Termésben konkrét összehasonlítást nem tudok mondani, de nekem szimpi.
9523 hozzászólás
Válasz #2322. hozzászólásra
2nappal ezelötti képek.
Válasz #2321. hozzászólásra
Haveromék 1,5liter multoleo (algás bór)
+ 1,5liter wuxal boron max-al mentek.
+ 10kg Epso top. ha a talajaid homokosabbak,ne hagyd ki a keserűsót vagyis Epso top-ot. + 0,5l pictor.
Van vissza még permetelni való, de az még nőhet.
Az alábbi linkeken olvasgathatsz.
MULTOLEO
WuxalŽ Boron Max
EPSO TopŽ (keserűsó) levéltrágya
Most készülök venni napraforgóra lombtrágyát tudtok olyat
ajánlani ami használ is és nem valami szentelt víz?
Kb 50 cm magas, Lg 56.58 Winggel kezelt napraforgóim megvannak dőlve , egyébként a Wing szépen dolgozott , teljesen gyommentes, az állomány , nagyon szép fejlett talán túlzottan is mivel 250kg Yara Mila műtrágyát is kapott. Felénk rengeteg eső volt , legutóbb jég is .
A talaj nagyon nedves felázott , egyébként egy közepes minőségű 20 Ak föld Mire számithatok , van -e valakinek hasonló tapasztalata.?
Válasz #2318. hozzászólásra
Nálunk is legelik a nyulak a forgót, és ráadásul leginkább a hiányos, ritka részeken
Válasz #2316. hozzászólásra
tényleg nagyon szép....áldás az ahol nincs vadkár,nálunk qrva nagy étvágyuk volt ezeknek a fránya nyulaknak
Válasz #2316. hozzászólásra
Szép!
Szerdától remélem most már jön a jó idő, mert a naprát kellene kultivátorozni.
Mai fotók Sikllos CL, április 23-i vetés ,jól sikerült talajmunkával, vetés utáni nagy melegben mint a gomba úgy nőtt, egy sor kultit már kapott
Kari Az Alego tökéletes... koraibb mint a Neoma ,de tud annyit...Tamási dombokon(Tolna) Alego 3,8 a Neoma meg 3,1(az üdébben viszont nincs különbség...)Itt viszon csak Recer 2,5 lier és Trophy min 1,5 liter(ha van) vagy a Guardian Max 1,5 liter kell a gyomírtáshoz vagy "DuRacer"...
Válasz #2310. hozzászólásra
Szia,nálunk a cégnél tavaly rommá verte a jég a zöldborsót június 10.én, egy pár nap múlva direktbe bele lett vetve a Brió, 11q körül adott de rettentően ligetes volt akár adhatott volna 25q is
Válasz #2311. hozzászólásra
most nézem elviekben grandstarral is lehet fújni a pios-t mert ugyan az a hatóanyag csak olcsóbb?
Mekkora királyság hogy a Pulsar 12.500 Ft, de nem kizárt hogy kötelezik a kereskedőket fix 13.000 Ft-ra. Lassan tényleg Pio-t kell vetni, ezt pár év múlva nem lehet majd bírni!
A Brionak mikor van az optimalis vetesi ido es meddig lehet vettni a tapasztalatotokra volnek kivancsi.
Pulsar40 SL előregisztráció
Válasz #2294. hozzászólásra
Nekem tavaly a Neoma csinálta ezt. Szerintem egyszerűen csak nem volt víz és kész.
Válasz #2304. hozzászólásra
Ha ő kapott annyiért,te is kapsz.
az nk alegót ismeri valaki?
hiába neked bejött az élet,minden olyan szép kerek
mázlista
Válasz #2301. hozzászólásra
Már ki van fizetve
A terményt meg oda adom ahova akarom de tudnak segíteni ha kell az értékesítésben
én adok érte 400 ft-al többet az majdnem 4% ennyit 10 hónap alatt kapsz a bankban a pénzedért.
Válasz #2300. hozzászólásra
ja hát itt a bibi!! gondolom terménnyel fizetsz?? forintért nem kapsz ennyiért! te másban fizeted majd meg a különbözetet de te is lista 5-10% között kapod csak most még nem tudod :)
Válasz #2298. hozzászólásra
Egy szövetkezeten keresztül szerzem be az input anyagok nagy részét, a mennyiség nem számított amúgy 180 lityit vettem
Válasz #2298. hozzászólásra
Sokat ennyiért nem kapsz. Mondjuk 100 literig elképzelhető. minél többet veszel annál drágább !! fura egy világot élünk
Válasz #2296. hozzászólásra
az jó ár tényleg.publikus esetleg?
mekkora mennyiséget kell rendelni?
Válasz #2296. hozzászólásra
az BASF lista -17% kitünő ár
Válasz #2295. hozzászólásra
10600-ért tudtam venni
Válasz #2294. hozzászólásra
pulsarra tud valaki jó árat?
hátha szükség lesz még rá az idén
Válasz #2284. hozzászólásra
Csak nehogy így járj az lg-vel.
30 ha 3 peremtező midnen 3-4-5-dik tő ilyen, aztán meg normális.Nem bírta a pulsart.
"Nagy" töménységű Bór Levéltrágya .
Válasz #2289. hozzászólásra
Nem volna az késő , csak pont az LE 25 nem valami korai, itt is írták többen. Mikor a Neoma száraz ez még elég zöld.Nekem is lesz még május közepi vetés is az tuti ahogy a határt elnézem
Válasz #2290. hozzászólásra
Az még nem késő egyáltalán,ha van rá
lehetőség vetőgéppel egy menetben juttasd ki.
Még azt elfelejtettem megkérdezni tőletek,hogy csináltattam talajvizsgálatot és a szerint 3,5t terméshez csak 23kg nitrogén hatóanyag kellene,se p se k .Én úgy gondoltam ,hogy 100kg /ha pétit kiszórok és bele lesz kombizva.Szerintetek jó így vagy szórjam vetéssel egy menetbe a vetőgéppel?
Sziasztok az érdekelne ,hogy milyen tapasztalatotok van a napra későbbi vetésével kapcsolatban? Nálam meglehetősen lapos területre kerül, és nagyon sáros éppen nem áll rajta a víz,ha még lesz 1-2 hét csapadékos idő attól félek nagyon kitolódik a vetés.Pio LE25 lesz vetve van tapasztalat a későbbi vetések /ápr. vége máj. eleje/ terméseiről.köszi.
Érdekes, felénk más a tapasztalat.
A neomával,még nekem sem volt soha gondom,pedig nekem is kapott 2-3 x-os dózist.Azóta vetem mióta megjelent a piacon,de nagyon nem panaszkodhatok rá.
Mi volt a gond a pulzározott Neomával? Nékem a Neomával soha semmi gond nem volt, még levélelszínezödés se. Egyszer megtörtént hogy az egyik premetezösávra kétszer fordultunk rá véletlenül. Ebbe a sávba 2,4 l/ha kapott és a forgó találkozásánál 3,6 l/ha jutott. Az ég világon semmi baja nem lett a Neomának, gyönyörü zöld szine volt. De viszont az LG-röl ezt nem mondhatom hogy nálunk jól bírná. 0,8 l/ha adagnál majd két hétre besárgult.
Válasz #2281. hozzászólásra
Az esetek nagyobb részében a neoma jobb szokott lenni de rá tud verni a neomára. A neomától sokkal robosztusabb hamar zárja a sorközöket jobb a gyomelnyomó képessége,erőssebb a gyökere és szerintem a szárazságot is jobban tűri. Ami hátránya lehet,hogy zöld szárral kell vágni és a vetőmagja elég szemetes volt tavaly,de az idén már sokkal jobb. Én a gyengébb földekbe paraisót teszek. a jobbakba neomát meg próbára lesz le 25
Paraisót nem ismerem, de az Lg56.58-on az 1,25l/ha Pulsár meg sem látszik, a neoma viszont 2hétre jócskán besárgult.
Válasz #2281. hozzászólásra
A neomával semmi gond nincs azon kívül, hogy egyre több baj van a Pulsarozással. Idén lesz Neoma, Paraiso, LG56.58. Ezek voltak már régebben is, most megfigyelem hogy a Pulsar mit csinál velük, ha szemlátomást jobbat mutat a másik 2, akkor befejeztem a Neomát, minek kockáztatni? De volt Primis is, azzal se volt gond. Eddig a Syngenta hibrideken kívül egyiken sem látszódott meg a Pulsar még a leghalványabban sem. Termésben nagyon együtt vannak ezek, a fajsúlya mindnek jó volt. És valóban, a Paraiso árban évek óta sokkal jobb, eddig úgy nézett ki hogy a rovarölő csávázás grátisz a többihez képest.
A PRAISO ára pedig nagyon jó a neomához képes 10 rugóval olcsóbb egy zsákkal! Ha valakit érdekel tudok ilyet még szerezni! Tel:0620 5567703
Válasz #2278. hozzászólásra
neomához képest milyen szerinted?
Válasz #2278. hozzászólásra
De szép napraforgónekünk is ilyen kéne
Válasz #2277. hozzászólásra
Gyeptörésben 2,5q péti+3x15 keverve, 58 ezres tőszámmal vetve, egyszer kapálva, egyszer gombázva + lombtrágya, 42q/ha 8 ha-os táblán kombájntisztán, szárítani nem kellett!
Ezen a képen látszik valamennyire a fejek állása:
Kondi volt valakinek? Mit produkált termésben?
Válasz #2273. hozzászólásra
Agresszív fejlődésű, nagy vegetatív tömege van. A levele cakkos, szinte vagdos ahogy mész közötte. Szárához képest hatalmas feje van, aratásra karikába hajlik. Gyenge adottságok közé az üzletkötő szerint ez a legjobb a Saaten magok közül. Nekem is lesz, és volt is már. Termésben konkrét összehasonlítást nem tudok mondani, de nekem szimpi.
Válasz #2263. hozzászólásra
Nyugodtan vesd el 3 évig semmi baja ,most is sokan 2 éves magot vettek csak nem tudják.
Válasz #2273. hozzászólásra
A havernak volt Kiskunlacházán esküszik rá, szólok neki írjon neked róla ide a fórumba!!