Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2109. hozzászólásra
még eddig minden évben máshogy nézett ki a növény, de ez végül is nem zavar amíg 3 tonna fölött termett eddig. Idén vetettem primist másnak, szerintem ugyanolyan kaliber mint a neoma. Ez a paraiso meg volt akinél verte a neomát, de ez csak 1 eset ezért érdeklődök hátha valaki itt többet tud.
Válasz #2095. hozzászólásra
A régiek is azt mondták egy kapálás felér egy esővel.Kultivátorozás során a talaj kapilláris(hajszálvékony "csőrendszer") részeit szétromboljuk,így a talaj vízkészlete nehezebben párolog el.
Hali!Én vetéssel egymenetben adtam oda 180kg 8-24-24 -et!Szórni akartam 2,5q-t de végül csak pétit szórtam 1,5q-t/ha!40,3q/ha lett a termés 98% tisztaság és 9-es vízzel!A gyomírtás lehetett volna jobb is,meg ha nem lett volna a őz,nyúl,hörcsög rágások akkor lehet,hogy jobb is lett volna a termés!?Persze a képen a legnagyobb buga van,de alig volt kisebb a többi!
Mivel a napraforgó karógyökerű, és mélyre lemennek a gyökerei - lásd idén sem szenvedte meg annyira az évet, mint a kukorica - ha nem gyomos az állomány, akkor itt sokkal kisebb a jelentősége a kultivátorozásnak. De természetesen nem ártasz neki, sőt a kultivátorozás költségét biztosan megtermi pluszban, de inkább csak akkor csináld, ha ráérsz...
Pró és kontra vannak vélemények!! Én az intenziv gyom irtás hive vagyok!!Ahoz hogy jó termésed legyen sok dolognak klapolnia kell.. A sor köz kúltivátorozás csak kicsiny része...
Üdv!
Csak nem fogja úgy hasznosítani, mi az idei évtől állunk át a szántás előtti komplex műtrágya szórásra, holnap megy is ki 2q 8-24-24 műtrágya minden szántani való földre
most jött meg a bungétól a visszaigazolás olajra 46,5 % -os olaj lett kicsit többet vártam ennyi lombtrágyától de ezzel is elégedett vagyok!
én sor alá tenném a 8-24-24 et! a télen még bérmi történhet!
Felén azt hívják verős forgónak ami étkezésre megy a másik forgó meg olajnak meg takarmányozásra.A verősnek nagyobbak a bugái nagyobb szemek csíkosak ellentétben az olajjjal ami fekete nagyobb és vastagabb a szár azért nem vágják kombányal mert az ledörzsöli a csíkokat és ezért leszázalékolják.-lehet hogy nem minden így van de én így tudom.
Syngeseket vetettem de a Piot is próbáltam tavaly , na meg az Imeriat. Fajtasorban 2-3q külömbség volt köztük,szerintem nem kell túl sokat filózni a napra és kuk hibridek kiválasztásával.
Általában ami drága az jó is .
9524 hozzászólás
Tisztelt Kollegák,
Mennyit lőszert készítsek vetőmagra hektárjára? Pl, Noema....
Tud valaki közelítőt mondani?
Én azt gondolom el kell vetni a 60 mert mindig van nyuszikár továbbá nem kel ki a mag rendesen soha!! Mézga a te véleményed mi a 60-ról???????????
Válasz #2115. hozzászólásra
én tudom melyik
Válasz #2117. hozzászólásra
50-nel kezdtem,de átlagban 53-mal vettetem!
Válasz #2111. hozzászólásra
Már megint mi volt a neomával?????
Válasz #2118. hozzászólásra
Ezt fejtsd ki bővebben légy szíves!
Válasz #2097. hozzászólásra
Miért ne nőhetne a kukorica győkere akkora hosszúra mint a napráé? Nem ezen múlik...
Válasz #2103. hozzászólásra
Ez nem csoda,mert mind kettő ugyanaz...Brio...Mennyi volt a tőszámod?
Válasz #2115. hozzászólásra
Azok itt még eddig leszerepeltek minden éven.
Válasz #2114. hozzászólásra
Egy fajtasor eredményben láttam, ahol IMI-s Lg verte a Neomát, csak nem írtam fel, hogy melyik.
Válasz #2109. hozzászólásra
még eddig minden évben máshogy nézett ki a növény, de ez végül is nem zavar amíg 3 tonna fölött termett eddig. Idén vetettem primist másnak, szerintem ugyanolyan kaliber mint a neoma. Ez a paraiso meg volt akinél verte a neomát, de ez csak 1 eset ezért érdeklődök hátha valaki itt többet tud.
Válasz #2112. hozzászólásra
Hogyne...Igéret az mindig van..
Válasz #2111. hozzászólásra
Miért netán neked ígértek valamit?
Kapot már itt valaki is a syngentától valamiféle kártérítést az ELB-ott neonmájuk után??
Válasz #2108. hozzászólásra
A Causadde Imeria akinek itt volt nem jött be,
Válasz #2108. hozzászólásra
Neomával mi a bajod?
a paraiso vagy primis volt valakinek?
Vélemények?
Vagy valami neoma kaliberű imis magra volna valakinek ötlete?
Olyan kéne ami tud 40-et teremni.
Válasz #2100. hozzászólásra
Igen-igen, pont ezért kérdeztem....
Válasz #2105. hozzászólásra
Nem tudom ,de volt itt egy pár fórumtársnak nagyon jókat írtak róla, kár hogy nem fölülkezelhető.
Válasz #2104. hozzászólásra
Nem!Az mit tud nagy átlagban?
Válasz #2103. hozzászólásra
Kondi-d sem volt még??
Válasz #2102. hozzászólásra
Köszi!Én is örültem neki!Főleg az árának!Amúgy Neomám még nem volt 36q feletti,csak a Brió tudott hasonlót!Mást meg még nem próbáltam!
Válasz #2098. hozzászólásra
Az nagyon szép .
Válasz #2099. hozzászólásra
Neoma.Ja és azt elfelejtettem ,hogy kapott egy gombaölőt lombtrágyával!
A régiek is azt mondták egy kapálás felér egy esővel.Kultivátorozás során a talaj kapilláris(hajszálvékony "csőrendszer") részeit szétromboljuk,így a talaj vízkészlete nehezebben párolog el.
Válasz #2098. hozzászólásra
fajta?
Válasz #2089. hozzászólásra
Hali!Én vetéssel egymenetben adtam oda 180kg 8-24-24 -et!Szórni akartam 2,5q-t de végül csak pétit szórtam 1,5q-t/ha!40,3q/ha lett a termés 98% tisztaság és 9-es vízzel!A gyomírtás lehetett volna jobb is,meg ha nem lett volna a őz,nyúl,hörcsög rágások akkor lehet,hogy jobb is lett volna a termés!?Persze a képen a legnagyobb buga van,de alig volt kisebb a többi!
Válasz #2096. hozzászólásra
Mivel a napraforgó karógyökerű, és mélyre lemennek a gyökerei - lásd idén sem szenvedte meg annyira az évet, mint a kukorica - ha nem gyomos az állomány, akkor itt sokkal kisebb a jelentősége a kultivátorozásnak. De természetesen nem ártasz neki, sőt a kultivátorozás költségét biztosan megtermi pluszban, de inkább csak akkor csináld, ha ráérsz...
Pró és kontra vannak vélemények!! Én az intenziv gyom irtás hive vagyok!!Ahoz hogy jó termésed legyen sok dolognak klapolnia kell.. A sor köz kúltivátorozás csak kicsiny része...
Tisztelt Kollegák,
Kukoricában, napraforgóban kultivárorozás nélkül milyen eredményre lehet számítani?
Tudom hogy sokan nem csinálják, de én úgy tudom megvan a funkciója...
Válasz #2092. hozzászólásra
Nekünk 48% lett az olaj semmilyen lombtrágyát nem kapott, nk neoma 37q/ha termett
Válasz #2092. hozzászólásra
Üdv!
Csak nem fogja úgy hasznosítani, mi az idei évtől állunk át a szántás előtti komplex műtrágya szórásra, holnap megy is ki 2q 8-24-24 műtrágya minden szántani való földre
most jött meg a bungétól a visszaigazolás olajra 46,5 % -os olaj lett kicsit többet vártam ennyi lombtrágyától de ezzel is elégedett vagyok!
én sor alá tenném a 8-24-24 et! a télen még bérmi történhet!
Én tavasszal adnám ki. Bár attól függ milyen fajta. Yara Mila-t például tuti tavasszal nyomatnám
Na én is pont ezen gondolkozom
Sziasztok!
Szerintetek napraforgó alá most ősszel tegyem ki 8-21-21-es NPK-t vagy hagyjam tavaszra? 2q-ról lenne szó hektáronként.
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI SZAVAZOTT A BUKÓSISAKOS NAPRÁMRA
igaz csak 3. lettem a szavazáson, de így is nyertem egy digitális fényképkeretet
#2. hozzászólás, Lacc32 küldte be 2012-10-15 20:49:28-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Friss hírek az étkezési napraforgó áráról,mely vetőmagok teljesítettek jól?
#1. hozzászólás, Lacc32 küldte be 2012-10-15 18:50:57-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
milyen véleményetek van az étkezési napraforgó termesztésről és annak áráról?
valaki megmondaná hogy fizet a napraforgo ára???
Válasz #2083. hozzászólásra
Értem az jó
Válasz #2080. hozzászólásra
14 AK átlag,kötött és laza talaj,pedig csak 140 pétisót kapott+4l/ha bóros műtrágyát gombaölőzéssel egy-menetben
Válasz #2081. hozzászólásra
Felén azt hívják verős forgónak ami étkezésre megy a másik forgó meg olajnak meg takarmányozásra.A verősnek nagyobbak a bugái nagyobb szemek csíkosak ellentétben az olajjjal ami fekete nagyobb és vastagabb a szár azért nem vágják kombányal mert az ledörzsöli a csíkokat és ezért leszázalékolják.-lehet hogy nem minden így van de én így tudom.
Válasz #2070. hozzászólásra
De miben különbözik ez a "verös napra" a többitöl?A kaszat másabb?Tányérok másabbak?
Válasz #2079. hozzászólásra
Szép átlag milyen területen volt homok vagy kötött talaj? Ak mennyi magas?
napraforgó betakarítva 36q átlag neoma.EZ kicsit meglepett
Válasz #2077. hozzászólásra
Syngeseket vetettem de a Piot is próbáltam tavaly , na meg az Imeriat. Fajtasorban 2-3q külömbség volt köztük,szerintem nem kell túl sokat filózni a napra és kuk hibridek kiválasztásával.
Általában ami drága az jó is .
Válasz #2076. hozzászólásra
neked melyik szotya vált be?
Válasz #2073. hozzászólásra
Mert 4 méterre nő.
Válasz #2074. hozzászólásra
idén hogy adott?