Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ismerős mesélte, hogy Kondi deszikáláskor még nitrosolt is tettek mellé, mert a sima reglone alig bírt el vele, olyan robosztus, nagy volt
- nem idei sztory -
Fejérben már szinte mindenhol aratnak. tegnap a miénk is vallatóba került. 26q bruttó, pozitív csalódás. egy kis öröm ebben a szélsőséges idényben. 140+ -t ígérnek érte. szerintetek? muszáj most elpasszolni egy részét.
Egy kis helyzetjelentés dél-szabolcsból:
Naprá lassan beadják a derekukat ebbe a nagy melegbe, jövő hét közepe, vége felé lehet kezdeni az aratást.
Érdekesség, hogy a Kondi sokkal nehezebben, lassabban szárad le, mint a Neoma, bár kicsit hosszabb a tenyészideje is. Szemre sokkal jobb a Kondi, de ezt majd a mázsa megmondja!
Kukik is alakulnak. Amit észrevettem, hogy 4590-es szemei sokkal teltebbek, szebbek, mint a 4014-é!
Merre gazdálgotsz?Itt Orosházán még nem indult még az aratás.Hétvégén voltam fenn északon Eger környéke,meg amit utközbe láttam sok napra van vetve és levannak sülve.Nagy táblák deszikálva sztem ugy hogy indul a menet még augusztus végén.
nincs hivatalos adat, de a syngenták mindig fajsúlyosabbak, viszont kevesebb a mag, míg az e82 mindig könnyebb, de baromi sok a mag benne, aztán mázsában kb egyforma/ha felénk
állítólag az új pioneer-ok valamivel fajsúlyosabbak
emberek, létezhet az, hogy a napraforgó a nagy nedvességhiányban annyira elgyengül, hogy nem bírja el a tányért és letörik?
hetek óta nem esett és elnézve a lentebb berakott képeiteket (ahol szinte méreg zöld még a forgó), az enyémnek még két hét szárasság és felszárad az egész...
Néhány kép a napránkról.
Elég csalóka így lefényképezve. Már a virágzás idején a feléig fel volt sülve, de így nem látszik.
Fajta Brio. 1,5q pétisó starter. Acanto Plus gombaölő.
Ezt legalább érdemes lesz learatni, nem úgy mint a kukoricát.
Itt a baloldali a miénk a jobboldali a szomszédé két héttel korábbi vetés (márc végi), lucerna elővetemény+szervestrágya.
ezért is vitettem a tábla mellé 50 család méhet a biztonság kedvéért
tegnap nézegettem pár pogácsát, szép egész belek voltak. nem járt rossz idő rá amúgy, többször is kapott 10-15mm esőket, csillagbimbós állapotban meg utána is.
Szép,erre mondanék 30-35 mázsát ha nem próbáltam volna már ki,2 éve volt a sikklósra 30 mázsát jósoltam a neomára 20 mázsát Aratás után a neoma 27 a sikklós 22 mázsára jött ki,lehet én rontottam el valamit nagyon sok volt benne a léha magának meg a szemnek amibe volt mag nem volt súlya.De ne legyen igazam, legyen rajta jó bőven.
spc-vel lett vetve, túl sok lett az iker, meg hármas szem, túl nagy fordulaton mentünk. (nem vetett már az öreg vagy 5 éve feketét) de még így sem lett túl rossz. egyik barátom ugyanezt a vetőmagot vetette 1,5q 27%-al, foggia vetőgéppel, az pontosabban lett, kicsivel jobb földben.
ha nem is tudod megnézni, szeptemberben írok adatokat mindkét tábláról, és azt szürsz le belőle amit...
nekem a neoma jobban tetszik. a neomának rövidebb a levélszára, hamarabb betakarja szerintem a sorokat.
aki 1,5q-val vetette, tavaly kombájonlt ilyen fajtát a környéken, azt mondta meglepően jól adta, 30q fölött, pedig egy link gazdáé volt.
9524 hozzászólás
Válasz #2021. hozzászólásra
Neomának jobb a fajsúja.Pios-ba sok a léha.
Válasz #2022. hozzászólásra
na ti megáztatok,itt júni 15 óta 13 mm
Válasz #2021. hozzászólásra
van kondim is. az még zöld, nagyon bírja pedig az E82 elött vetettem
Válasz #2019. hozzászólásra
a neomák ennél sokkal rosszabbul néznek ki azt 2-2,4 tonnákat adnak
Válasz #2019. hozzászólásra
ez a 14q-ás? hú, akkor nekem 40 lesz
Válasz #2018. hozzászólásra
Az előbbi kép,mai állapotba,kb .14 mázsa.E25 semmivel se jobb az E82-től.
Válasz #2016. hozzászólásra
Virágzáskor E25.Itt a fórumon jósolták,"nyugi meglesz a 30".
Válasz #2016. hozzászólásra
jobb a 25, mint a 82?
Válasz #2015. hozzászólásra
Az jó!Itt még 20 felett nem hallottam.Ma E25-öt vágtam,talán meglesz a 14 mázsa tiszta súly.
Tegnap lejött a Neoma, kombájn tisztán mérve 2,2 ton / ha.
Nem kellett érlelőzni, sajnos elszáradt, ez kényszer aratás volt,ez van.
Válasz #2009. hozzászólásra
ismerős mesélte, hogy Kondi deszikáláskor még nitrosolt is tettek mellé, mert a sima reglone alig bírt el vele, olyan robosztus, nagy volt
- nem idei sztory -
Válasz #2012. hozzászólásra
az igen komoly!
Fejérben már szinte mindenhol aratnak. tegnap a miénk is vallatóba került. 26q bruttó, pozitív csalódás. egy kis öröm ebben a szélsőséges idényben. 140+ -t ígérnek érte. szerintetek? muszáj most elpasszolni egy részét.
Válasz #2010. hozzászólásra
Mi az hogy 25-35 körül?Tudod vagy nem.Ezek nem számok.
Bihar Neoma 2.5q pétisó+phylazonit, vagy bactofil bedolgozva vagy tőre 25-35q körül+ pictor!?36 ha után
Egy kis helyzetjelentés dél-szabolcsból:
Naprá lassan beadják a derekukat ebbe a nagy melegbe, jövő hét közepe, vége felé lehet kezdeni az aratást.
Érdekesség, hogy a Kondi sokkal nehezebben, lassabban szárad le, mint a Neoma, bár kicsit hosszabb a tenyészideje is. Szemre sokkal jobb a Kondi, de ezt majd a mázsa megmondja!
Kukik is alakulnak. Amit észrevettem, hogy 4590-es szemei sokkal teltebbek, szebbek, mint a 4014-é!
Válasz #2005. hozzászólásra
Épp ma láttam délután egy traktort ami egy nagy pótkocsi naprát húzott....
Válasz #2005. hozzászólásra
B.sámson
Válasz #2003. hozzászólásra
én is ettől félek
Válasz #2003. hozzászólásra
Merre gazdálgotsz?Itt Orosházán még nem indult még az aratás.Hétvégén voltam fenn északon Eger környéke,meg amit utközbe láttam sok napra van vetve és levannak sülve.Nagy táblák deszikálva sztem ugy hogy indul a menet még augusztus végén.
Mi kedden kezdünk savasat, a símák még nyersek,de szerintem azok adnak mennyiséget majd.
Válasz #2001. hozzászólásra
Rendes aratás,beindult szinte mindenki.Az útról 20-25 öt saccoltunk,és fele sincs.De mindenki csalódott.
Válasz #2000. hozzászólásra
nem rosszabb annyival az e82, mondjuk ettől függetlenül én az újakra vagyok kíváncsi, hogy mit fognak tudni idén (e13/25)
Válasz #2000. hozzászólásra
Ez már "rendes" aratás, vagy kényszerérett és levágtad, mert azért nem mindegy?
Válasz #1999. hozzászólásra
Többet soha pios naprát!E82 10 mázsa,E25 8 mázsa idáig.Nem bírta a hőséget.Rengeteg léha.A neoma 15-18 mázsa.
Válasz #1997. hozzászólásra
nincs hivatalos adat, de a syngenták mindig fajsúlyosabbak, viszont kevesebb a mag, míg az e82 mindig könnyebb, de baromi sok a mag benne, aztán mázsában kb egyforma/ha felénk
állítólag az új pioneer-ok valamivel fajsúlyosabbak
Válasz #1995. hozzászólásra
valószínű betegség lesz, és miatt törik, szkelró vagy macrofomina lesz.
fényképezz le egy szárat, és vágd félbe is, aztán tedd fel a fotót
Valaki tud olyan hívatalos adatot,ahol fajtánként a fajsúlyt írja?
Válasz #1995. hozzászólásra
Szerintem beteg.Nézd meg a szár belsejét,ahol eltörik.
emberek, létezhet az, hogy a napraforgó a nagy nedvességhiányban annyira elgyengül, hogy nem bírja el a tányért és letörik?
hetek óta nem esett és elnézve a lentebb berakott képeiteket (ahol szinte méreg zöld még a forgó), az enyémnek még két hét szárasság és felszárad az egész...
Válasz #1993. hozzászólásra
ki?
Válasz #1990. hozzászólásra
nekem ma 134-et
Válasz #1991. hozzászólásra
április közepe a vetés...akkor kapott műkakit...!
többire nem tudok neked válaszolni...de ez szinte semmit nem kapott!
Válasz #1989. hozzászólásra
Mikori vetés?
Mit kapott gombászóként,s mikor?
Ma ajálottak 130+ bonit!!Ki mit szól ehez az árhoz??
mai képek, neoma!
Mi a véleményetek erröl a napráról?
Válasz #1985. hozzászólásra
Nem dekázni akrok csak a tároláshoz szeretnék kalkuláni valamennyit. Ahhoz pedig támpontnak jó.
Válasz #1984. hozzászólásra
Jah úgy már jó lehet.
Kösz!
Válasz #1980. hozzászólásra
mint minden e hektoliter súly is évjáratfüggő
Válasz #1982. hozzászólásra
gr /liter....
Néhány kép a napránkról.
Elég csalóka így lefényképezve. Már a virágzás idején a feléig fel volt sülve, de így nem látszik.
Fajta Brio. 1,5q pétisó starter. Acanto Plus gombaölő.
Ezt legalább érdemes lesz learatni, nem úgy mint a kukoricát.
Itt a baloldali a miénk a jobboldali a szomszédé két héttel korábbi vetés (márc végi), lucerna elővetemény+szervestrágya.
Válasz #1981. hozzászólásra
Az ezermagsúly lehet legfeljebb.
Válasz #1980. hozzászólásra
Asszem 425-525 gr
Üdv!
Neomának mennyi a hl súlya kb?
Válasz #1977. hozzászólásra
grat ,jó gondolat,30% többlett termést tulajdonitanak ,a méhes megporzásnak
Válasz #1968. hozzászólásra
Igen , mindenkinek aki visszaveti a learatott magot vetőmagként...
Válasz #1976. hozzászólásra
ezért is vitettem a tábla mellé 50 család méhet a biztonság kedvéért
tegnap nézegettem pár pogácsát, szép egész belek voltak. nem járt rossz idő rá amúgy, többször is kapott 10-15mm esőket, csillagbimbós állapotban meg utána is.
Válasz #1971. hozzászólásra
Szép,erre mondanék 30-35 mázsát ha nem próbáltam volna már ki,2 éve volt a sikklósra 30 mázsát jósoltam a neomára 20 mázsát Aratás után a neoma 27 a sikklós 22 mázsára jött ki,lehet én rontottam el valamit nagyon sok volt benne a léha magának meg a szemnek amibe volt mag nem volt súlya.De ne legyen igazam, legyen rajta jó bőven.
Válasz #1973. hozzászólásra
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szamosszeg
spc-vel lett vetve, túl sok lett az iker, meg hármas szem, túl nagy fordulaton mentünk. (nem vetett már az öreg vagy 5 éve feketét) de még így sem lett túl rossz. egyik barátom ugyanezt a vetőmagot vetette 1,5q 27%-al, foggia vetőgéppel, az pontosabban lett, kicsivel jobb földben.
ha nem is tudod megnézni, szeptemberben írok adatokat mindkét tábláról, és azt szürsz le belőle amit...
nekem a neoma jobban tetszik. a neomának rövidebb a levélszára, hamarabb betakarja szerintem a sorokat.
aki 1,5q-val vetette, tavaly kombájonlt ilyen fajtát a környéken, azt mondta meglepően jól adta, 30q fölött, pedig egy link gazdáé volt.