Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Neoma vs levéltetű? Szóval elbaxtam. Nem voltam itthon a múlt héten és akkorát nőtt, hogy nem tudok már belemenni, megpróbáltam, a traktor alatti két sor tőből törik. A levéltetű persze megjelent. Mindenképp szórjam le, még azon az áron is, hogy 16 soronként két sort kinyírok, vagy mennyire gáz a levéltetű? 50kg/ha terméscsökennéssel megúszom ?
Hidas traktor, repülő nincs, nem is tudok a környéken.
Én is aszittem, hogy hülyeségeket beszél, aztán ma a kocsiból meggyőződtem róla, hogy itt is kezdenek már egyes kukoricák furulyázni...
Kezdek aggódni a homoki kukoricák miatt, pedig eddig szép volt, de nem mertem befordulni arra...
- így nem olyan meglepő, de ritkán okoz nagy károkat
- azért ide jó pár évig nem vetnék szotyit, meg repcét se, mert megint végigfertőzi a tábládat a sok szármaradvánnyal majd...
Válasz #1750. hozzászólásra
Hát repce 2 éve volt abban az ominózus 2010-es évben, szerintem az akkori fertőzés adta most ki magát, mert tavaly kukorica volt benne!
az a baj, hogy a szártő szkleróval nem tudsz semmit csinálni, de szerintem ne aggódj miatta, általában nem jelentős a kár
mikor volt a táblában utoljára szotyi, szója, paprika, repce?
milyen hibrid?
Sziasztok4
Sclerotinia milyen nagy kárt tud okozni a naprában?
A csapadékos idővel sorban jelennek meg az állományban a lankadó naprák, gyökérnyakon a fehérpenésszel!
Ez tutu sclerotinia.
Még nincs túl sok benne, de azért keresni sem kell!!!
Aggódjak?
9524 hozzászólás
Válasz #1773. hozzászólásra
Hogyan alakul nálatok????
Válasz #1772. hozzászólásra
Itt is alakul.
A 45 mili eső után ami tegnap reggel volt, alakul a napraforgó szerintem!!!
Neoma..kb 170cm magas...
Ma reggeli képek, magassága 180cm fajta primis!!
SÁRGUL A HATÁR IS!!!
Válasz #1767. hozzászólásra
szerintem hagyd úgy ahogy van
Neoma vs levéltetű? Szóval elbaxtam. Nem voltam itthon a múlt héten és akkorát nőtt, hogy nem tudok már belemenni, megpróbáltam, a traktor alatti két sor tőből törik. A levéltetű persze megjelent. Mindenképp szórjam le, még azon az áron is, hogy 16 soronként két sort kinyírok, vagy mennyire gáz a levéltetű? 50kg/ha terméscsökennéssel megúszom ?
Hidas traktor, repülő nincs, nem is tudok a környéken.
Válasz #1765. hozzászólásra
majd kiderül ősszel. meg az is, hogy mennyi lesz
Válasz #1764. hozzászólásra
Napira is és kuccára is kötöttem, meglátjuk hogy jó döntés volt-é!!!
Válasz #1763. hozzászólásra
nem. bexoptam
Válasz #1760. hozzászólásra
Kötöttél már koma????????????
Válasz #1759. hozzászólásra
Saját földem, van benne egy ér, itt látszik meg leghamarabb a vízhiány.
Én is aszittem, hogy hülyeségeket beszél, aztán ma a kocsiból meggyőződtem róla, hogy itt is kezdenek már egyes kukoricák furulyázni...
Kezdek aggódni a homoki kukoricák miatt, pedig eddig szép volt, de nem mertem befordulni arra...
Válasz #1759. hozzászólásra
minden esett a tőzsdén ma
Válasz #1758. hozzászólásra
Ez nem semmi!Akkor még a 118-as mai ár emelkedhet.
Válasz #1745. hozzászólásra
Ma fényképeztem
Válasz #1745. hozzászólásra
ne hülyülj már! nálunk most kezd éledezni a határ
Válasz #1755. hozzászólásra
- így nem olyan meglepő, de ritkán okoz nagy károkat
- azért ide jó pár évig nem vetnék szotyit, meg repcét se, mert megint végigfertőzi a tábládat a sok szármaradvánnyal majd...
Válasz #1752. hozzászólásra
Nk Neoma
Válasz #1751. hozzászólásra
Egy kis trifender felfalta volna.
Pulsar mellé lehet tenni lombtrágyát?
Válasz #1751. hozzászólásra
plusz az eke is most fordította vissza a szkleróciumokat...
hibrid?
Válasz #1750. hozzászólásra
Hát repce 2 éve volt abban az ominózus 2010-es évben, szerintem az akkori fertőzés adta most ki magát, mert tavaly kukorica volt benne!
Válasz #1749. hozzászólásra
az a baj, hogy a szártő szkleróval nem tudsz semmit csinálni, de szerintem ne aggódj miatta, általában nem jelentős a kár
mikor volt a táblában utoljára szotyi, szója, paprika, repce?
milyen hibrid?
Sziasztok4
Sclerotinia milyen nagy kárt tud okozni a naprában?
A csapadékos idővel sorban jelennek meg az állományban a lankadó naprák, gyökérnyakon a fehérpenésszel!
Ez tutu sclerotinia.
Még nincs túl sok benne, de azért keresni sem kell!!!
Aggódjak?
Válasz #1747. hozzászólásra
thx
Válasz #1746. hozzászólásra
az önkormányzathoz menj be,és jelentsd a vadkárt ,ő majd kirendel egy hivatásos kárszakértőt,de 3vagy 4ezer az illeték
Válasz #1744. hozzászólásra
konkrétan milyen szakértőre gondolsz? (vadásztársaság?)
Megrogytak ma a naprák és a kukszik...nem kellett keddig-szerdáig várni a látványért.......
Válasz #1743. hozzászólásra
kihivatni a kárszakértőt
Válasz #1742. hozzászólásra
felénk aranyos az a 20-30% vadkár...
Válasz #1741. hozzászólásra
most hogy szinte 100%-os a kelés nem olyan feltűnő ha hekinként pár száz fejet lerágnak
Válasz #1739. hozzászólásra
Szép ez a napraforgó!Arra nem bántják a vadak?nem látni benne hiányt.
Válasz #1738. hozzászólásra
Én lefújtam másfél hete,de az utolsó pillanatba.
Válasz #1738. hozzászólásra
Na ja ,de éppen be tudtam menni mert olyan a szára mint a gumi a sokesőtől, szombaton fejeztem beaz elsőkerék 14,9x28
Válasz #1737. hozzászólásra
Na kérem, szerintem eddig az állapotig",felesleges gombaölőzni,mert most kell és tányérba.majd mégegyszer
Csináltam én is egy két képet,közeli kisebb darabokról.170cm a lányom,a feje búbja még kilátszik.Neoma.
Válasz #1735. hozzászólásra
Válasz #1734. hozzászólásra
Mai határszemléről néhány fotó a Neomáról
Válasz #1730. hozzászólásra
mennyi?motolla?
Válasz #1732. hozzászólásra
nálam még nem
Válasz #1731. hozzászólásra
Nálam is kb 1 hét és SÁRGA a napra!!!
Virágzik már valakinél a napra?
Felénk 1 hét meghányja, és besárgulnak a táblák!
Üdv. Mindenkinek!
Ha éredkel valakit van egy komplett gyári napraforgó tálca készletem ( sorfüggetlen ) CLAAS C510-es asztalhoz.
e-mail: agrozsolt@t-online.hu
Válasz #1719. hozzászólásra
Kap KONDISOL B+S 5 litert,meg 1 liter SOLIVITIS bór extrát.
na akkor az idén elmarad gombaőlőzés.Lassan már bele sem tudok menni.Kb 5napja esik
Válasz #1723. hozzászólásra
Nem, gomba betegségek ellen még a gombaölők sem tudnak mindig kielégítő védettséget adni.
Válasz #1721. hozzászólásra
CSak nehogy orrba vágjon, mert az fájdalmas tud lenni!!!