Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.66 FtUSD389.41 FtCHF432.15 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a mézgát gyümölcsfák védekezésként választják ki, és való igaz, ha már mézgásodik egy fa, akkor az már nagy baj. gondolom egy 8 leveles napra nem tud mézgásodni.
ellenben ahhoz igen hasonló a levéltetvek váladéka, az is ilyen ragacsos nedv, és ezen fog megtelepedni a korompenész. legalábbis ha van otthon vilmoskörtéd, és esetleg még öntözöd is, és jól meg is volt metszve, vagyis erős a hajtásképződés, és keveset permetezted, nah akkor azon találsz rendesen ragacsos hajtásvéget.
szúró, szívó kártevők.
de foggalmam sincs, naprát nem láttam így. levéltetvet keress, apór, zöld is akár, és ennek a ragacsos cuccnak a közepén.
én ma permeteztem gyümölcsösben, mindenen van, de annyi, mint az állat.
Válasz #1669. hozzászólásra
Így igaz!! Sajna én is cumizok ez miatt!! Ma ekéztem az egyik naprát, és a tetves nyúl az MTZ előtt 4-5 méterre vitte a pofájában a napra levelet amit lerágott, a vadászmester 2 éve azt mondta a nyúl nem szereti a naprát, akkor biztos vitte a borzoknak a vacsorát!!! Mert szerinte azok zabálták meg a sok naprámat 2010-ben!!!
Nekem is azt mondták hogy valami hernyót keressek rajta. De nem találtam semmi ilyesmit. Persze attól még lehet. A mézgára is azt mondták hogy valami gomba de az már lehet gyengültségi tünet is, nem biztos hogy az a baj okozója.
sose termesztettem naprát, nem tudom van-e neki valami rovar kártevője, de nem lehet valami levéltetű?
a mézgacseppek az errefelé vinne. vagy erős gomba fertőzés, dehát gondolom az el is vinné az egész növényt.
Az kizárt. Amikor először mentem rá az agillal kb két hete már akkor is olyan volt, pulsart pedig csak minap kapott. És egymás melletti tövek közül az egyik egészséges a másik pedig ilyen.
Szerintünk nem az. Van mait az őz harapott le de ott mindha metszőollóval csapták volna le. Ezeknek meg csak meg van izélve a közepe mintha beszáradt volna. Aztán 5-10 nap múlva satnyán de elindul újból. Sárga "mézga" cseppek is vannak a beszáradt "bimbón".
örülnék, ha ilyen lenne a mienk is, de annak van minden baja:
- mélyre került -> rosszul kelt
- megrágták a nyulak -> ritka is
- Galigan is felverődött -> csúnya is
- Pantera után is erőlködik a cirok még benne
- relatíve rosszul be is kötöttem -> gagyi átlagár
ha ezt valaki alul tudja múlni, akkor vendégem egy sörre!
Üdv mindenkinek! A közelben nem sok helyen van forgó, viszonyítani így nem tudok! Az időjárás nem éppen a kedvező volt a vetéskor, így ez az ittenihez képest a legkésőbb lett vetve. (Szabolcsban lakom).
9524 hozzászólás
Válasz #1673. hozzászólásra
A terjeszto
Kiprobaltam az iden, mert a gabonafelei eleg jol teljesitenek a kornyeken....
Miert, nem jo?
Válasz #1672. hozzászólásra
ki tudott rábeszélni
Aprilis 20-an vetett Saaten Union Manitou fajta:
Ez a kep junius 9-en keszult...
Válasz #1668. hozzászólásra
a mézgát gyümölcsfák védekezésként választják ki, és való igaz, ha már mézgásodik egy fa, akkor az már nagy baj. gondolom egy 8 leveles napra nem tud mézgásodni.
ellenben ahhoz igen hasonló a levéltetvek váladéka, az is ilyen ragacsos nedv, és ezen fog megtelepedni a korompenész. legalábbis ha van otthon vilmoskörtéd, és esetleg még öntözöd is, és jól meg is volt metszve, vagyis erős a hajtásképződés, és keveset permetezted, nah akkor azon találsz rendesen ragacsos hajtásvéget.
szúró, szívó kártevők.
de foggalmam sincs, naprát nem láttam így. levéltetvet keress, apór, zöld is akár, és ennek a ragacsos cuccnak a közepén.
én ma permeteztem gyümölcsösben, mindenen van, de annyi, mint az állat.
Válasz #1669. hozzászólásra
Így igaz!! Sajna én is cumizok ez miatt!! Ma ekéztem az egyik naprát, és a tetves nyúl az MTZ előtt 4-5 méterre vitte a pofájában a napra levelet amit lerágott, a vadászmester 2 éve azt mondta a nyúl nem szereti a naprát, akkor biztos vitte a borzoknak a vacsorát!!! Mert szerinte azok zabálták meg a sok naprámat 2010-ben!!!
Válasz #1660. hozzászólásra
Az őz vagy a nyúl sorba 1-2métert,vagy egy foltot rág le.Sajnos ismerős, van olyan 2ha-os területem amibe jó ha megvan 1/3.
Válasz #1662. hozzászólásra
Nekem is azt mondták hogy valami hernyót keressek rajta. De nem találtam semmi ilyesmit. Persze attól még lehet. A mézgára is azt mondták hogy valami gomba de az már lehet gyengültségi tünet is, nem biztos hogy az a baj okozója.
Válasz #1663. hozzászólásra
Nem volt jég. Még esőse nagyon.
Válasz #1661. hozzászólásra
De nem érted hogy már gyomirtózás előtt is ilyen volt!?
Válasz #1664. hozzászólásra
na ezt a vilagro-ba akartam
Válasz #1661. hozzászólásra
Ezek pénzcsalások.Vegyél nitrosolt,meg pakolj bele amit akarsz.Jobb,és olcsóbb.
Válasz #1650. hozzászólásra
Elég lyukasak a levelei.Nem kapott jeget?
Válasz #1657. hozzászólásra
sose termesztettem naprát, nem tudom van-e neki valami rovar kártevője, de nem lehet valami levéltetű?
a mézgacseppek az errefelé vinne. vagy erős gomba fertőzés, dehát gondolom az el is vinné az egész növényt.
Válasz #1660. hozzászólásra
Volt már nekem ilyen,és a gyomírtó volt a bűnös.
Válasz #1658. hozzászólásra
Az kizárt. Amikor először mentem rá az agillal kb két hete már akkor is olyan volt, pulsart pedig csak minap kapott. És egymás melletti tövek közül az egyik egészséges a másik pedig ilyen.
Válasz #1658. hozzászólásra
Én is arra gondolok,mert ha a nyúl, vagy őz leharapja, akkor több ágon kezd hajtani.
Válasz #1655. hozzászólásra
Gyomírtó!
Válasz #1656. hozzászólásra
Így néz ki mikor újból elindul.
Válasz #1655. hozzászólásra
Válasz #1653. hozzászólásra
Szerintünk nem az. Van mait az őz harapott le de ott mindha metszőollóval csapták volna le. Ezeknek meg csak meg van izélve a közepe mintha beszáradt volna. Aztán 5-10 nap múlva satnyán de elindul újból. Sárga "mézga" cseppek is vannak a beszáradt "bimbón".
Nálunk már akkora a napra, hogy bele sem lehet már menni, teljesen összeértek a sorok, és 1-2 hét múlva virágozni fog!
Válasz #1650. hozzászólásra
Őz harapás!!
Nálam is van soki ami így néz ki!!
Válasz #1647. hozzászólásra
a kultizás nem a szántástól függ! Én a direktvetéseket is megkultiztam!
Válasz #1639. hozzászólásra
Látott már ilyet valaki? Milyen kártétel lehet ez?
Balra a sérült jobbra az egészséges:
Válasz #1643. hozzászólásra
sajnos nem volt cruiseres, de utolsó alkalom volt
Válasz #1645. hozzászólásra
Az az ember aki ilyenkor megmondja a termést +-5q pontossággal az még nem született meg. Egyenletes, méretéhez képest elég buja. Szerintem jó lesz ez.
szép egyenletes,kultizni nem nagyon lehet mert szántva nem volt
Semmi gond nincs vele sztem!
mit néztek ki ebből??
Válasz #1642. hozzászólásra
"Ez azt jelenti hogy pici a hasadig ér", ha fekszel
Válasz #1640. hozzászólásra
Minezek mellett,amit pittix leírt? Nem krusz rájderes" volt a mag?...lássuk" azokat a rohadt férgeket
Válasz #1641. hozzászólásra
na jó én 2 méter vagyok pici meg 150cm
Üdv!
Nekem az egyik 8 ha-os darabban a hasamig ér, és kb 2 hét múlva virágzik! Gyönyörű egységes tábla! Remélem semmi nem éri :)
Válasz #1639. hozzászólásra
mindezek mellett a mienket kiette a drótféreg
képet szégyellek feltenni róla
Válasz #1633. hozzászólásra
örülnék, ha ilyen lenne a mienk is, de annak van minden baja:
- mélyre került -> rosszul kelt
- megrágták a nyulak -> ritka is
- Galigan is felverődött -> csúnya is
- Pantera után is erőlködik a cirok még benne
- relatíve rosszul be is kötöttem -> gagyi átlagár
ha ezt valaki alul tudja múlni, akkor vendégem egy sörre!
Ez nagyon szép makuka, még imádkozál hogy meg maradjon és ne verje el a jég!!!
Válasz #1635. hozzászólásra
Ares miért , szerinted csúnya a naprája ?
Válasz #1635. hozzászólásra
Az északi a származásom , Germánia hideg rideg sötét hegyi fenyvesei . Amúgy Monor környékére írtam amit én láttam az ritkásabb és csúnyább.
Válasz #1634. hozzászólásra
És hol északon?????????
Üdv , Pesttől 30 km-re lakom és itt a környéken nem ilyen szépek , szerintem büszke lehetsz rá.
Üdv mindenkinek! A közelben nem sok helyen van forgó, viszonyítani így nem tudok! Az időjárás nem éppen a kedvező volt a vetéskor, így ez az ittenihez képest a legkésőbb lett vetve. (Szabolcsban lakom).
Felétek is hasonló a forgó?
Válasz #1631. hozzászólásra
Alakul a TEKTONIC CL+HO ...
Alakul a TEKTONIC CL+HO
Válasz #1629. hozzászólásra
Ilyen van nekem is hanem rosszabb egy különálló darab.Körbe van búzával, s gondolom itt sziesztáztak.
A szomszéd dzsipprevalóját szépen kirágták a dögök...
Válasz #1626. hozzászólásra
Nektek mutatta, jó hogy észrevettétek a turpisságot a képen!!
Válasz #1622. hozzászólásra
Napraforgónál ha már látod a tünetet régen késő!
Válasz #1601. hozzászólásra
Keményen adja elő, bátor gyerek.
Válasz #1624. hozzászólásra