Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
miért szebb a napraforgóm ott ahol nem tudtunk szántani,csak lazítani és egy tárcsa volt az összel20 hekis tábla közepén van 6 heki ,tavaly kaptam, Mtz-vel turkállták,nem ment bele az összel az eke(lemken),kukorica volt mindben
Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
azt hiszem hogy a Dendrokol(most vagy a szer neve,vagy a hatóanyaga már magam sem tudom)jó választtás lehet,én vagy 3 éve fújtam egy haveomnak,szegélyeztünk vele egy 5 hektáros táblát mert k... drága..
fekete = bortrac + brassitrel + gombaölő (ebből milyet ajánlottok?) - plusz lerendeztem a tábla mellé 40 méhcsaládot, pont mellette van a diósunk bekerítve, így a méhes srácnak sem kell félnie, hogy ellopják.
étkezésire meg (ezzel nemhiszem, hogy foglalkozik szereintem itt senki:D) = bortrac + microbid
a dózist még kigondoljuk, de ha használt már valaki ilyet az leírhatá a tapasztalatait.
Sziasztok!
Yaravita Brassitrel lombtrágyát használt már valaki?, vélemény?Lenne egy 6ha fekete és egy 4ha-os étkezési szotyala ami tökéletesnek mondható kelésben, vadkármentés, és eddig úgy néz , hogy a parlagfüvet is megtudtuk fogni.
Tavaly amalgerol-al permeteztünk meg egy necces étkezési napratáblát, a semmiből 1,2t-ás átlag jött ki. De ebben az én tudásomnak új Yaravita lombtrágyában több nyomelemet látok mint az amalgerolba, abban inkább nitrogén van több.
Szóval full marketingmaszlag a yara honlapja vagy érdemes kipróbálni?
Köszi
60000 lett vetve.kuki és gabona tarloba vetve.Lazitott és szántott területek.Ősszel 1-1q map és káli beszántva.Vetés elött 1,5q mas kiszorva.Vetéssel egymenetbe 1q corn starter.
4 éve keztem a naprát termeszteni.Brio volt 3 évig meg E82.Most csak Neoma van a gyomirtás végett.Felénk ezek a fajták viszik a primet.Tavaly a Brio 4t-át hozott átlagba,soha rosszabat.A pio fajsulyra rosszabb.Ugyan az a kocsi 5-10q kevesebb.Az nk-okat jobb kombájnolni is.Nem szoktunk deszikálni.
Felénk a pios fajtákat nem szeretik annyira a vadak.Az nk-okat jobban legelik.Itt ez atapasztalat.De a tőhiányos brio és neoma igyis jobban termett mint a pios fajták.
Nekem Nk Neoma van több tábla.Vannak olyan helyek ahol nagyon meglegelték,borso van mellette.Van tábla amit abszolult nem bántottak.60000 lett vetve spc-vel.Tavaly Brio volt volt akkor is sok hiány,de aratáskor kellemesen csalódtam remélem bejön mostis.
Ehhez az öt tonnához mennyi tápanyagra és egyebekre lenne szükség?Van tapasztalata valakinek a fajsúly nővelésre,mert én itt láttom a legnagyobb próblémát...
1. hozzászólás, Nabu küldte be 2012-05-08 22:58:37-kor Nagyon nagy károkat okoz a mezei nyúl a napraforgóban az idei évben mifelénk. Ugyanakkor azt figyeltem meg, hogy egyik fajta napraforgót nem annyira eszi míg egy másik fajtát szabályosan legeli. Van-e valakinek tapasztalata, hogy mely fajtákat nem károsítja annyira illetve tud-e valaki olyan vadriasztószert ami igazán bevált
9523 hozzászólás
Válasz #1522. hozzászólásra
Lehet hogy az előző tulaja minden évben 6-7 q nitrókat nyomott alá
Válasz #1521. hozzászólásra
most szortam 1szikűirtóval ,nagyon feltűnő a külömbség,szinte mégegyszer akkora,pedig ott nagyon elhanyagolt volta terület
Válasz #1520. hozzászólásra
Talán mert a lazító mélyebben művelte a talajt?
miért szebb a napraforgóm ott ahol nem tudtunk szántani,csak lazítani és egy tárcsa volt az összel20 hekis tábla közepén van 6 heki ,tavaly kaptam, Mtz-vel turkállták,nem ment bele az összel az eke(lemken),kukorica volt mindben
Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
Szerintetek? Köszi!!
Válasz #1514. hozzászólásra
Én addig el szoktam húzni az időt amig a géppel károkozás nélkül még el lehet menni.. pictor SC 0,4 l/ha
Válasz #1515. hozzászólásra
az ára is
Válasz #1512. hozzászólásra
Ha nem javított,görbült,csavarodott,akkor nagy bukta nem lehet.Főleg,hogy homokra viszed.Amúgy az LD sorozat komolyabb szerintem.
udv mindenkinek, a napraforgot mien gombaolovel kel kezelni es mien alapotban
Válasz #1501. hozzászólásra
azt hiszem hogy a Dendrokol(most vagy a szer neve,vagy a hatóanyaga már magam sem tudom)jó választtás lehet,én vagy 3 éve fújtam egy haveomnak,szegélyeztünk vele egy 5 hektáros táblát mert k... drága..
Válasz #1510. hozzászólásra
nézek egy olyan kverni ekét, mint ami neked volt. mire figyeljek különös tekintettel?
Válasz #1502. hozzászólásra
Válasz #1509. hozzászólásra
Gondolkodom rajta.
Algafix-et próbál valaki idén?Naprába,kukoricában?
fekete = bortrac + brassitrel + gombaölő (ebből milyet ajánlottok?) - plusz lerendeztem a tábla mellé 40 méhcsaládot, pont mellette van a diósunk bekerítve, így a méhes srácnak sem kell félnie, hogy ellopják.
étkezésire meg (ezzel nemhiszem, hogy foglalkozik szereintem itt senki:D) = bortrac + microbid
a dózist még kigondoljuk, de ha használt már valaki ilyet az leírhatá a tapasztalatait.
Válasz #1506. hozzászólásra
Régen Alert...
Tavaly Trezor+Bór(de nem volt semmi különös tőle)
Idén Amistar vagy Pictor(ez jobban tetszik) + Bór...
Válasz #1505. hozzászólásra
Köszi szépen,ti mit használtok.
Válasz #1504. hozzászólásra
Asszem az Amistar Xtra is hasonlóan jó , de lehet nem olcsóbb az se . Ezek a Prémium kategória.
Aztán a végén mindenki az Alert Sun -nál köt ki...Kb nettó 7200 /ha
KATT ALERT SUN
Aztán van még egy alja kategória is Kb ez: MIRAGE KATTKb nettó 6000
Pictor,Tresor helyett olcsób vegyszert tudsz ajánlani?
Csak Puli van kéznél.
Válasz #1501. hozzászólásra
2 Angol agár a föld végein 1 héten keresztül...
Nyulak ellen van valakinek bevált praktikája?
(A szappanos víz tényleg segít?)
Szerintetek kifújjam a naprára,majd az Amistart? Búzára vettük, de arra már sajnos nem látom értelmét.
Válasz #1498. hozzászólásra
Nem,de este amikor vettem röpködtek rendesen..
A fácán is csinál ilyet,de azt alig látni
Válasz #1497. hozzászólásra
annyira trágyás a földed
Válasz #1496. hozzászólásra
Ez földszint eszi,a nyúl az csak kiharapja a közepét és megy a soron tovább..
Válasz #1495. hozzászólásra
két füle van!!
Lótetyü eszi a napraforgót??Valami földszint elrágja..
Sziasztok!
Yaravita Brassitrel lombtrágyát használt már valaki?, vélemény?Lenne egy 6ha fekete és egy 4ha-os étkezési szotyala ami tökéletesnek mondható kelésben, vadkármentés, és eddig úgy néz , hogy a parlagfüvet is megtudtuk fogni.
Tavaly amalgerol-al permeteztünk meg egy necces étkezési napratáblát, a semmiből 1,2t-ás átlag jött ki. De ebben az én tudásomnak új Yaravita lombtrágyában több nyomelemet látok mint az amalgerolba, abban inkább nitrogén van több.
Szóval full marketingmaszlag a yara honlapja vagy érdemes kipróbálni?
Köszi
Szép.
A naprára milyen lombtrágyát ajánlotok és mikor?
Telóvan fényképezett, klikkelj a képre jobb lesz.
Neoma március 21.-én vetve. Ilyen.
Válasz #1490. hozzászólásra
60000 lett vetve.kuki és gabona tarloba vetve.Lazitott és szántott területek.Ősszel 1-1q map és káli beszántva.Vetés elött 1,5q mas kiszorva.Vetéssel egymenetbe 1q corn starter.
Válasz #1489. hozzászólásra
tőszám, és milyen ennivalót adsz neki?
Válasz #1488. hozzászólásra
4 éve keztem a naprát termeszteni.Brio volt 3 évig meg E82.Most csak Neoma van a gyomirtás végett.Felénk ezek a fajták viszik a primet.Tavaly a Brio 4t-át hozott átlagba,soha rosszabat.A pio fajsulyra rosszabb.Ugyan az a kocsi 5-10q kevesebb.Az nk-okat jobb kombájnolni is.Nem szoktunk deszikálni.
Válasz #1487. hozzászólásra
Én 7 zsák E82,7 zsák E25,4 zsák Trisan,meg 2 zsák LG.vetettem.A piósak jobbak felénk.
Felénk a pios fajtákat nem szeretik annyira a vadak.Az nk-okat jobban legelik.Itt ez atapasztalat.De a tőhiányos brio és neoma igyis jobban termett mint a pios fajták.
Válasz #1483. hozzászólásra
Én 20 zsák naprát vetettem 46 ha-ba.Van ahol 70 ezer felett vetettem.Nyúl most nemigen volt.
Válasz #1484. hozzászólásra
van olyan parcella, aminek felében 80%leettek, szépen látszik a kikelt napratorzsa vagy minek is nevezzem, másikfelében csak 30-40%-ot sikerült nekik
Válasz #1482. hozzászólásra
Azok segítkeznek itt is.
Nekem Nk Neoma van több tábla.Vannak olyan helyek ahol nagyon meglegelték,borso van mellette.Van tábla amit abszolult nem bántottak.60000 lett vetve spc-vel.Tavaly Brio volt volt akkor is sok hiány,de aratáskor kellemesen csalódtam remélem bejön mostis.
Válasz #1481. hozzászólásra
a mienk még emelett is gyászos, nem elég, h gyengus volt a kelés, meg nem egyenletes, arra még a nyúlak meg az őzek is besegítettek
Válasz #1480. hozzászólásra
Ritka szép!
Most néztem szerintetek milyen ?
Válasz #1470. hozzászólásra
már azt hittem ideire gondoltál
Válasz #1475. hozzászólásra
A legkirályabb vadriasztó szer: 36gramm cuccal nyakon lőni a delikvenst. Csak a döglött nyúl nem rágja a szotyit.
Válasz #1469. hozzászólásra
Ehhez az öt tonnához mennyi tápanyagra és egyebekre lenne szükség?Van tapasztalata valakinek a fajsúly nővelésre,mert én itt láttom a legnagyobb próblémát...
1. hozzászólás, Nabu küldte be 2012-05-08 22:58:37-kor Nagyon nagy károkat okoz a mezei nyúl a napraforgóban az idei évben mifelénk. Ugyanakkor azt figyeltem meg, hogy egyik fajta napraforgót nem annyira eszi míg egy másik fajtát szabályosan legeli. Van-e valakinek tapasztalata, hogy mely fajtákat nem károsítja annyira illetve tud-e valaki olyan vadriasztószert ami igazán bevált
Válasz #1472. hozzászólásra
Az ilyen ökörségeket te találod ki,vagy hallod valakitől?