Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az biztos,hogy sok van vetve de erre a víznyomott területekre vetett naprák nem fogják elérni a 2 tonnát sőt aminek ideálisak voltak a körülmények azok sem fogják a 3-at. De szerintem is esni fog az ár én is elpasszolom a pluszt amikor tudom
Ez a tipikus naivság esete szerintem. Általában nem a legjobb termésű földeket aratják először. Akik elkezdik a gyengébb helyeken, mert felsült, vagy mert beteg lett, vagy eleve korai volt elkezdik szedni a 2-3 tonnákat, és elkezdik magukat nyugtatni azzal, hogy nem fog elég teremni... De valójában az országos átag olyan 2-2,5 körül szokott lenni, és nagyon sok gyenge napra kellene ahhoz, hogy ettől kevesebb legyen. Ráadásul az utolsó két hónapot leszámítva ideális volt az idő, és borzasztóan sok lett elvetve! Én az elején aratom, és amint a raktárban van hívom rá a kereskedőt, mert szerintem zuhanórepülésben fognak esni az árak, mind napránál, mind kukoricánál...
Hát szerintem meg nem kell megelégedni egy minimál termeléssel mindenkinek. Sőt!
Sokszor vitáztunk már itt erről, de mindig újra előkerül.
Mi az EU piacára termelünk, ott kell versenyképesnek lenni. És az pedig nem megy úgy, hogy megelégszünk egy gyenge közepes átlaggal! Genetikailag a naprában van 5-6 tonna, ebből üzemi körülmények között kicsikarható 4-4,5. Így a cél a 4,5-ös hozam kell legyen! Aztán majd ha kevesebb lesz, akkor morgolódunk. De Ha 3-at célzol meg, és annak megy el mondjuk a fele, akkor már durván veszteséget termelsz!
Nem vagyok telhetetlen, de ránézésre tényleg benne volt a 3,5-4tonna.
Aztán most egyre több helyről hallom, hogy le kell egy kicsit tárolni, mert nem lesz az a mennyiség az országban amit várnak.
Az lehet azt értem, csak ez mellett végig 12 méter magas sűrű erdősáv van ,tulajdonképpen széllfogó...Szerintem ennek elég volt egy fúvalat és már tört is "valamitől",de ne legyen igazam ,mert ha igazam van akkor igazán nagy baj lesz egy két év múlva...
nállatok nem volt vihar,merre laksz?itt sásd mágocs környékén nagy viharkárok vannak,semmi köze a bogárhoz,a haver hl6002-es pótját elvitte 100 métert felboritva,100 éves fák kettétőrve,szerencsétlen napraforgó hogy birná
Kezdenek dölni az idei remények,meg a tányérok a földre...Pécs elött van egy tábla ami le van tarolva,az lehet,hogy széll borította le,de viszont egy magasságban elvannak törve a szárak,peddig gyommentes szép állomány volt...Van egy teoriám erről ,pont erről az egy tábláról, talán nem hiába törtek ennyire az útólsó szárig mind...Ez volt az a tábla ahol az országban elöször dölt el a kukorica a bogár ill pajorok miatt,gyakorlatilag tarrá feküdt jó pár éve,van egy olyan gyanúm ,hogy hemzseg(tek)nek benne a "férgek" amik megrágták a szárakat belülről és ezért ennyire drasztikus...Ezeknek enni kell mindegy mi van benne és ne legyenek senkinek illúziói,hogy a vetés váltás "megöli őket" ,csak ha nem kukorica akkor nem veszed észre és nyugodt vagy ,de ezek nem nyugszanak...
9523 hozzászólás
Válasz #1470. hozzászólásra
Az biztos,hogy sok van vetve de erre a víznyomott területekre vetett naprák nem fogják elérni a 2 tonnát sőt aminek ideálisak voltak a körülmények azok sem fogják a 3-at. De szerintem is esni fog az ár én is elpasszolom a pluszt amikor tudom
Válasz #1469. hozzászólásra
És ha lufi fejű lesz a gyereked a génmanipulált napra miatt akkor mit fogsz mondani?????
Válasz #1468. hozzászólásra
Ha nekm tavaly kicsik lettek volna a tányérok egy szót sem szóltam volna, de sajna ki sem kelt!!!
Válasz #1467. hozzászólásra
Ez a tipikus naivság esete szerintem. Általában nem a legjobb termésű földeket aratják először. Akik elkezdik a gyengébb helyeken, mert felsült, vagy mert beteg lett, vagy eleve korai volt elkezdik szedni a 2-3 tonnákat, és elkezdik magukat nyugtatni azzal, hogy nem fog elég teremni... De valójában az országos átag olyan 2-2,5 körül szokott lenni, és nagyon sok gyenge napra kellene ahhoz, hogy ettől kevesebb legyen. Ráadásul az utolsó két hónapot leszámítva ideális volt az idő, és borzasztóan sok lett elvetve! Én az elején aratom, és amint a raktárban van hívom rá a kereskedőt, mert szerintem zuhanórepülésben fognak esni az árak, mind napránál, mind kukoricánál...
Válasz #1464. hozzászólásra
Hát szerintem meg nem kell megelégedni egy minimál termeléssel mindenkinek. Sőt!
Sokszor vitáztunk már itt erről, de mindig újra előkerül.
Mi az EU piacára termelünk, ott kell versenyképesnek lenni. És az pedig nem megy úgy, hogy megelégszünk egy gyenge közepes átlaggal! Genetikailag a naprában van 5-6 tonna, ebből üzemi körülmények között kicsikarható 4-4,5. Így a cél a 4,5-ös hozam kell legyen! Aztán majd ha kevesebb lesz, akkor morgolódunk. De Ha 3-at célzol meg, és annak megy el mondjuk a fele, akkor már durván veszteséget termelsz!
Üdv. A NEOMA-t vágja már valaki fujás nélkül? Mi a vélemény ,nálam kicsik maradtak a tányérok..
Válasz #1466. hozzászólásra
Nem vagyok telhetetlen, de ránézésre tényleg benne volt a 3,5-4tonna.
Aztán most egyre több helyről hallom, hogy le kell egy kicsit tárolni, mert nem lesz az a mennyiség az országban amit várnak.
Válasz #1465. hozzászólásra
ne legyetek már telhetetlenek,itt sajnos 1-2 tonnás átlagok vannak,megverte a jég és vihar,és az aszály se javitott rajta
Válasz #1464. hozzászólásra
Ránézésre több volt benne.
Válasz #1463. hozzászólásra
Hát annyira az azért nem rosz, szerintem mindenki meg lenne azzal az átlaggal elégedve!!
2 napja vágjuk a napraforgót.Nem valami fényes.
Nk Kondi és Nk Brio levágva. Átlag 3t/ha.
Vágja már más is? Milyen eredmények vannak?
Válasz #1461. hozzászólásra
napi áron, szerződést nem kötnek az idei évtől
Válasz #1460. hozzászólásra
és napi áron vagy szerződött áron vásárolnak?
Válasz #1458. hozzászólásra
3 nap a számlázás után és számlán van a pénz...ezzel is reklámozzák magukat...mi sok mindent veszünk tőlük viszünk be (gesztelyi telephely)
Válasz #1457. hozzászólásra
Ismered a tedeji gépeket?
ÉS HOGYAN FIZETNEK?
Válasz #1455. hozzászólásra
A tulaj Bódi Jenő valamikori IKR tulaj, már jó néhány éve kivált. A testvére a Tedej Rt tulaja.
Hát nem egy csóró famili......
Válasz #1455. hozzászólásra
évek óta jó kapcsolatunk van velük. A tulajdonosi kör egy milliárdos testvér pár és a gyereki. Bízhatsz bennük. Miért?
Búzafood97 kft-t ismeri valaki?Infó róluk?
Válasz #1453. hozzászólásra
Mikor fújtátok? Mivel? Mennyi volt a vize?
Válasz #1452. hozzászólásra
az már jó lene !!! de nemsokára kiderül
Válasz #1451. hozzászólásra
Ezek szerint olyan 35-40-eseket vártok?
Jövöhéten megkezdjük a naprákat !!!!!
Nem lesz rekordtermés ahogy látom kicsik maradtak a szemek és nincs fajsúly!!
343kft kite
Válasz #1442. hozzászólásra
Nekem van, de képem nincs. A koraiak heterogének, a késői vetés egyöntetű. Mi a baj?
hol lehet ennyiért kötni?
nálunk borsodba 95-98között kötik.
Válasz #1444. hozzászólásra
Sose!
Válasz #1444. hozzászólásra
Én nem, nagyon jó (túl jó) idő van kár a lét pocsékolni szerre és bérmelóra!!
Mindenki desszikál?
itt zalába asszem 96-98ért kötnek kötöttek.
Pio H 42 napraforgó van valakinek ?
esetleg képet mostani állományról ?
Válasz #1439. hozzászólásra
a héten kötöttem 104+komp
Válasz #1437. hozzászólásra
Olvassuk...
Kötött valaki napraforgóra szerződést és mennyiért. Infókat köszönöm.
Válasz #1432. hozzászólásra
Nem az ővééé,van ott "egy kis virágszál"(ez többet ér az egésznél...) AZÉ a többi...Na meg a helikopter is
Válasz #1436. hozzászólásra
utóbbi az igaz! csak nagynak tűnik!!!!
Meg hát a NAV is olvashat!
Válasz #1435. hozzászólásra
Viccet félre ! Mennyi a hektó ?????
Válasz #1434. hozzászólásra
ja bocs elírtam ez a nagyobbik és 18,9 ha!!!
Válasz #1433. hozzászólásra
Bakker !
Mennyit fűrészeltél már össze ??????
Marhára le vagyok itt maradva a részletekkel.......
Válasz #1432. hozzászólásra
igen, ez a kisebbik ez csak 260 ha
Válasz #1430. hozzászólásra
Itt az egész napra tábla a tiéd ????
Mennyi ez egyben ?
Válasz #1429. hozzászólásra
pár fotó a hétvégéről! azóta sajnos lejött 100-150 mm eső ami nem igen tehetett jót az állománynak! :(
Válasz #1426. hozzászólásra
van olyan táblám aminek fele jó, fele eldőlt ugy kapta el a vihar
Az lehet azt értem, csak ez mellett végig 12 méter magas sűrű erdősáv van ,tulajdonképpen széllfogó...Szerintem ennek elég volt egy fúvalat és már tört is "valamitől",de ne legyen igazam ,mert ha igazam van akkor igazán nagy baj lesz egy két év múlva...
Válasz #1424. hozzászólásra
Azt a napraforgót amiről te beszélsz azt a hatalmas szél törte derékba.
Válasz #1425. hozzászólásra
Igen ,csakhogy a mellette 40 méterre levőnek semmi baja...A pótkocsi az szép lehettet,miért felétek is vannak letarolt táblák is???
Válasz #1424. hozzászólásra
nállatok nem volt vihar,merre laksz?itt sásd mágocs környékén nagy viharkárok vannak,semmi köze a bogárhoz,a haver hl6002-es pótját elvitte 100 métert felboritva,100 éves fák kettétőrve,szerencsétlen napraforgó hogy birná
Kezdenek dölni az idei remények,meg a tányérok a földre...Pécs elött van egy tábla ami le van tarolva,az lehet,hogy széll borította le,de viszont egy magasságban elvannak törve a szárak,peddig gyommentes szép állomány volt...Van egy teoriám erről ,pont erről az egy tábláról, talán nem hiába törtek ennyire az útólsó szárig mind...Ez volt az a tábla ahol az országban elöször dölt el a kukorica a bogár ill pajorok miatt,gyakorlatilag tarrá feküdt jó pár éve,van egy olyan gyanúm ,hogy hemzseg(tek)nek benne a "férgek" amik megrágták a szárakat belülről és ezért ennyire drasztikus...Ezeknek enni kell mindegy mi van benne és ne legyenek senkinek illúziói,hogy a vetés váltás "megöli őket" ,csak ha nem kukorica akkor nem veszed észre és nyugodt vagy ,de ezek nem nyugszanak...