Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hagyományos napraforgóban a kétszikű gyomok ellen csak vetés után kelés előtt lehet vegyszeresen védekezni, amihez a nagykönyv szerint két héten belül 10mm bemosó csapadék szükségeltetik, ami ugye áprilisban néha nem jön meg. Voltak halvány próbálkozások a poszt kijuttatásra néhány vegyszerrel (Goal, modown) de általában ezek is károsították a napraforgót. A clearfield technológiánál a állományban lehet pulsarral permetezni, ami nem károsítja (ugyan kicsit megsárgul tőle és megáll a fejlődésben) a napraforgót, de ha jó idő van hamar kiheveri. A lényeg, hogy a gyomok fejlettségéhez kel igazítani a kezelést- szik -4 leveles állapotig dolgozik jól. ha kicsit megcsúszik a permetezés és fejlettebbek a gyomok, akkor is van hatás, de nem pusztítja el a gyomokat, pl a parlagfüvet elég jól lent tartja. Érdemes egy kicsit várni a kezeléssel, hogy minél több gyom legyen kint, mert ami kezelés után kel, arra nincs hatása. De ehhez speciális toleráns hibrid kell, mert a hagyományos napraforgót a pulsar elpusztítja.
A Pioneernak is van egy hasonló technológiája, ott expresszel lehet posztban gyomirtani az E82-es hibridet.
Nálunk megint esett, már rendelni kell a hidasgépet, hogy időre megkapjuk annyi dolguk lesz az állomány szárítással. Anélkül idén nem sok helyen lesz betakarítás. Jót mutat, védve volt, de majd a mérleg megmondja...
Ma lepermeteztük a naprát. Korán kezdtük, még elég harmatos volt a napra, de később meg olyan meleget jósolnak, hogy félek a levegőben sok csepp beszárad.
Legközelebb viszem a FGt a """"szupppppppppper"""" marketba magammal.
Lekapom a ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD krumplit amit árulnak.
Mint a thaconjjjjjjjj olyan zőőőőőőőőőőőőd..
Héj Stívn jó ezeknek a fax magyaroknak ez a trágya VG is onnét hátulról..... pakoljuk nekik oda.
Okéjj Billi szólok a .....nek rakja az összeset az Antonovra.
Igazad van jó ezeknek a seggfej hun parasztoknak az a szemét is....
Saját állományban nem találkoztam levéltorzulással, 3,5 literrel adtam ki a wing P-t, egy másik gazdálkodó tőlünk vitte a magot, nála erőteljesen előjött a torzulás, 4 literrel permetezett. egy korábbi hsz-hez csatoltam is képet, egyébként ugyanarról a raklapról szedtük le a magot.
A jövő héten elmegyek és készítek arról ismét képeket hogy az elmúlt hónapban mit fejlődött az az állomány, már kíváncsi vagyok nagyon rá én is!!!!!! az tuti hogy én a neomát örökre elfelejtem pénzt soha többé nem adok érte!!! Nézd meg a tegnapi felrakott képeimet egy másik fajta napra, 2 hónapja volt vetve és mekkorák a növények és nincs kis tányérka a leveleknél!!!!!!
és ehez jut eszembe h nem napra de idetartozik voltam most nyári gyakszin a nagisznál és ártándon arattunk és egy magán embernek is vágtunk és olyan buzát vágtunk le neki ami esetleg takarmánybak menne hot gazos meg tele zöldel és ezt is ugyan ugy bevették neki vetömagnak és micsinálnak vele? csak kirostáljákés csávázzák ha jo eset van és mi ezt meg megveszzük q-át 9000ért
elolvastam tom miröl van szo mikor irtad emlékszek rá én is elgondolkodtam rajta mert ilyenkor jön ki h mégis a szar magtol se olyan külömb az a drága mag lényegében a márkát fizetjüj meg
nem nagyon biztam benne mikor megvettük a 2 és fél ha-ra valo kiszerelést 25 ezerért h lesz belölle vami és mit látok a mellettünk lévöjé meg 50ezer forintos mag és semmi de semmi külömség nincs a fejek is azonosak.
akkor meg minek vegyek annyiért? ha azzal is átbasznak nem?
Ürügy mindig van és lehet kifogást találni, csak azt soha nem fogják beismerni hogy amit adtak az a GAGYI!!!!! Az idei magjuk 60 ropiért zsákonként RABLÁS volt !!!!!!
Én is találkoztam a neomában ezzel a jelenséggel ahol megmaradt valamennyi, a felső levelek tövében hozza a kis tányérokat!!!! Amit én kaptam az is törökországi termesztés!!!! Össze kellene fognunk és közösen perelni a céget a szar vetőmag miatt!!!!
9523 hozzászólás
Válasz #971. hozzászólásra
Hatékonyan csak speciális egyszikűirtóval, a pulsar valamennyit fog rajta, de messze nem kielégítő a hatása.
Válasz #969. hozzászólásra
Igen de általában ha a pre kezelés 2,5 literrel megkapja az esőt, akkor jobb a hatékonysága, mint a 3 literes ppi-nek. Persze ott a ha....
köszike
tehát az ilyen napraforgó az IMI ellenálló és ezt clierfild technológiával /pulsar /tudom kezelni?
egyszikűt/fenyércirok, muharfélék / csak panterával tudom benne ítani?
Válasz #966. hozzászólásra
Tegnap 8200 FT/q + komp.
Válasz #968. hozzászólásra
Annyit tennék hozzá, hogy vetés előtt 5-7 nappal a talajba kevert Racer 3l/ha dózisban is alkalmazható...
Válasz #967. hozzászólásra
Hagyományos napraforgóban a kétszikű gyomok ellen csak vetés után kelés előtt lehet vegyszeresen védekezni, amihez a nagykönyv szerint két héten belül 10mm bemosó csapadék szükségeltetik, ami ugye áprilisban néha nem jön meg. Voltak halvány próbálkozások a poszt kijuttatásra néhány vegyszerrel (Goal, modown) de általában ezek is károsították a napraforgót. A clearfield technológiánál a állományban lehet pulsarral permetezni, ami nem károsítja (ugyan kicsit megsárgul tőle és megáll a fejlődésben) a napraforgót, de ha jó idő van hamar kiheveri. A lényeg, hogy a gyomok fejlettségéhez kel igazítani a kezelést- szik -4 leveles állapotig dolgozik jól. ha kicsit megcsúszik a permetezés és fejlettebbek a gyomok, akkor is van hatás, de nem pusztítja el a gyomokat, pl a parlagfüvet elég jól lent tartja. Érdemes egy kicsit várni a kezeléssel, hogy minél több gyom legyen kint, mert ami kezelés után kel, arra nincs hatása. De ehhez speciális toleráns hibrid kell, mert a hagyományos napraforgót a pulsar elpusztítja.
A Pioneernak is van egy hasonló technológiája, ott expresszel lehet posztban gyomirtani az E82-es hibridet.
Valaki elmagyarázná milyen az az IMI ellenálló napra és mi az a clierfild technológia ?
Tud valaki friss árat? vagy kötési ajánlatot?
Válasz #963. hozzászólásra
az jó
jajborzasztó lesz ez az év ha ilyen marad az idő ősszel is lesznek bajok a betakaritással. Lehet h fent van az ára a kukinak is ,de minek ha nem lesz?
Válasz #962. hozzászólásra
Asszem 3000-3500 között erre felé.
Válasz #961. hozzászólásra
mennyiért fújják hektárját?
Nálunk megint esett, már rendelni kell a hidasgépet, hogy időre megkapjuk annyi dolguk lesz az állomány szárítással. Anélkül idén nem sok helyen lesz betakarítás. Jót mutat, védve volt, de majd a mérleg megmondja...
a piritós mag hogy áll most?? milyen árba vásárolják???
bizts jol tettétek h leszortátok mert lehet ilyen lenne késöbb:
Ma lepermeteztük a naprát. Korán kezdtük, még elég harmatos volt a napra, de később meg olyan meleget jósolnak, hogy félek a levegőben sok csepp beszárad.
Néhány kép:
Válasz #955. hozzászólásra
Legközelebb viszem a FGt a """"szupppppppppper"""" marketba magammal.
Lekapom a ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD krumplit amit árulnak.
Mint a thaconjjjjjjjj olyan zőőőőőőőőőőőőd..
Válasz #954. hozzászólásra
Bár innék, igaz ezt már JÓZANUL nem lehet kibírni!!!!
Válasz #953. hozzászólásra
Az bosszant hogy mindenki a bőrünket nyúzná vagy nyúzza!!!!!! És velünk finanszíroztatná a 6 ft multis zsemlét!!!!!!!
Válasz #952. hozzászólásra
Háát minek iszol annyit...
Válasz #952. hozzászólásra
Sándor ne kómázz waze........
Válasz #951. hozzászólásra
Csak nyugodtan keresd és meglesz az cikk.
Válasz #948. hozzászólásra
itt volt mellettem az újság , nincs 1 fél órája .h olvastam a cikket ...
Válasz #945. hozzászólásra
Héj Stívn jó ezeknek a fax magyaroknak ez a trágya VG is onnét hátulról..... pakoljuk nekik oda.
Okéjj Billi szólok a .....nek rakja az összeset az Antonovra.
Igazad van jó ezeknek a seggfej hun parasztoknak az a szemét is....
kábé ez zajlik a világban.....
Moderálta: (3932) 2013-11-15 15:29:52
Válasz #945. hozzászólásra
Mind úgy szar ahogy van, az idén így jártunk!!!!!! Nagy igény volt a neomára és mindenhonnan hozták csak legyen elég amit eladhatnak!!!!
Válasz #947. hozzászólásra
Ezt remélem nem fejből...mert akkor kezdek félni tőled.
Válasz #946. hozzászólásra
42. oldalon : " A napr. és a kuk. gyomirtásának tapasztalatai az idei év extrém időjárási körülményei között " címü cikkben
Válasz #944. hozzászólásra
azt hiszem a legutolsó agrofórumban is esett szó erről, nincs nálam az újság, holnap leírom hol találod meg.
Válasz #944. hozzászólásra
Felénk is látni ilyet!! Szerintem ami az országba jött az mind egyforma lehet...
Válasz #942. hozzászólásra
Visszakerestem a képet,
ugyanaz a tünet volt nálam is.
Válasz #942. hozzászólásra
Itt akkor pár nap alatt leesett 300mm,gondolom,hogy ez leverte a szert a csírához.A szomszédom a nagy esők után vetett,nála nem látható a torzulás...
Válasz #941. hozzászólásra
Saját állományban nem találkoztam levéltorzulással, 3,5 literrel adtam ki a wing P-t, egy másik gazdálkodó tőlünk vitte a magot, nála erőteljesen előjött a torzulás, 4 literrel permetezett. egy korábbi hsz-hez csatoltam is képet, egyébként ugyanarról a raklapról szedtük le a magot.
Válasz #939. hozzászólásra
4l-t kapott,de Fan pledge-el nyomatta...és ott is van
Válasz #937. hozzászólásra
itt,itt
Válasz #921. hozzászólásra
A wing P a hunyó, főleg ha az engedélyezett magasabb dózissal raktad ki.
jo a 3 is meg örüljünk ha nem veri el a jég emg nem rohad el
Válasz #936. hozzászólásra
hol itt?
nálad?
vagy a molyosba? hehehe
Válasz #935. hozzászólásra
itt a 3 is nagyon jó termés
Baxni rá,hogy török vagy román ,csak adjon 4tonnát
2 honapos létére elég szépek mondjuk a sok nedvesség miatt volt idejük utolérni a többit
Válasz #931. hozzászólásra
A jövő héten elmegyek és készítek arról ismét képeket hogy az elmúlt hónapban mit fejlődött az az állomány, már kíváncsi vagyok nagyon rá én is!!!!!! az tuti hogy én a neomát örökre elfelejtem pénzt soha többé nem adok érte!!! Nézd meg a tegnapi felrakott képeimet egy másik fajta napra, 2 hónapja volt vetve és mekkorák a növények és nincs kis tányérka a leveleknél!!!!!!
és ehez jut eszembe h nem napra de idetartozik voltam most nyári gyakszin a nagisznál és ártándon arattunk és egy magán embernek is vágtunk és olyan buzát vágtunk le neki ami esetleg takarmánybak menne hot gazos meg tele zöldel és ezt is ugyan ugy bevették neki vetömagnak és micsinálnak vele? csak kirostáljákés csávázzák ha jo eset van és mi ezt meg megveszzük q-át 9000ért
Válasz #930. hozzászólásra
elolvastam tom miröl van szo mikor irtad emlékszek rá én is elgondolkodtam rajta mert ilyenkor jön ki h mégis a szar magtol se olyan külömb az a drága mag lényegében a márkát fizetjüj meg
Válasz #929. hozzászólásra
Olvasd el a 870 hozzászólásomat az is elgondolkodtató!!!!!{:blink:
nem nagyon biztam benne mikor megvettük a 2 és fél ha-ra valo kiszerelést 25 ezerért h lesz belölle vami és mit látok a mellettünk lévöjé meg 50ezer forintos mag és semmi de semmi külömség nincs a fejek is azonosak.
akkor meg minek vegyek annyiért? ha azzal is átbasznak nem?
Válasz #927. hozzászólásra
Nálam olcsóbb volt csomagban
Válasz #926. hozzászólásra
Ürügy mindig van és lehet kifogást találni, csak azt soha nem fogják beismerni hogy amit adtak az a GAGYI!!!!! Az idei magjuk 60 ropiért zsákonként RABLÁS volt !!!!!!
Válasz #924. hozzászólásra
Én ezt megreklamáltam a syngentás képviselőnél.Szerinte a hideg időjárás és a sok eső az oka ezeknek a problémáknak.Szerintem meg nem,de ez van.
Válasz #917. hozzászólásra
Én is találkoztam a neomában ezzel a jelenséggel ahol megmaradt valamennyi, a felső levelek tövében hozza a kis tányérokat!!!! Amit én kaptam az is törökországi termesztés!!!! Össze kellene fognunk és közösen perelni a céget a szar vetőmag miatt!!!!
Válasz #923. hozzászólásra
Előfordulhat