Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez így igaz de sok gazdának nem volt pénze akkor mert raktárba a búza, a kukszi meg nem volt kifizetve. Amikor megkezdték küldeni a földalapút akkor meg szépen megindult az ár felfelé!!!!! Aki decemberben nem vett az már a 27%-ost csak 4600-4800 tudott az idén venni!!!!!
Mondjon valaki egy ( Tőzsdei )növényt aminek nem zuhan az ára! Mi a franc van itt?? Bár amikor felére visszaesett a műszar ára lehetett erre gondolni. Mert ugye, hogy gondolkodik a kereskedő???
Mi van parasztok, mi a baj? Fele annyi a műtrágya, így fele annyiért tudtok termelni nem??? Én sem adok többet az áruitokért......hátha, fantáziát láttok a mezőgazdaságban és nem adjátok el földjeiteket a gazdáinknak....
Öt év alatt csak egyszer tehetsz naprát egy táblába mert ha kétszer raksz akkor pápá támogatás és még tolhatod vissza az addig megkapot zsét egyébként 25 % a megengedett egyéb kultúra legalábbis a madarasnál
Ha a célprogramban lévő össz. területednek ez a napraforgó terület kisebb mint 20%-a, akkor abban a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő táblában melyben a napraforgó van (ezt én úgy értelmezem, hogy ha egy nagyobb egybefüggő területben több tábla van, akkor az egész egybefüggő területre vonatkozóan) első alkalommal 100%-os támogatás megvonás, ha több alkalommal fordul elő, vagy az érintett napraforgó terület nagyobb, mint a célprogramban lévő össz. terület 20%-a, akkor kizárás.
A sima területalapúnál nincs előírva az 5 éves vetésváltás.
Olyan támogatásoknál ahol be kell Tartani a HGGY-t van az 5 év.
A sima területalapúnál az alábbiakat kell betartani:
Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa és dohány;
b) Egymás után három évig termeszthető: kukorica;
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő
takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve
energetikai hasznosítás céljából vetett több éves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
A 2008. évi egységes területalapú támogatás iránti kérelem beadásának időpontjában a
területen termesztett kultúra számít a kiindulási évnek, melyhez viszonyítják a jövőben a
vetésváltásra vonatkozó szabályok betartását
napraforgót lehet 3 év után vetni vagy csak 5 év?mert itt egy jól menő tsz 3 évre veti a naprát ,nemtudom van e valami a támogatással hogyha mondjuk 5 év és 3ra veti valaki?
Válasz #780. hozzászólásra
Üdv! Mi 11 ha-ra adtunk el területre, ahol a gazda Pulsar-ral lenyomatta a nem clearfield-es napraforgót - mondanom sem kell mi lett az eredmény - , aztán az Artimis-t jún. 10.-én vetette el.Ennek a termésátlagára leszek kíváncsi nagyon!
Ez Neoma.Idáig pioneert használtam,de tavaly nem a mennyiséggel hanem a fajsulyal volt gond.Adott kamion mennyiségnél sok sok mázsával könnyebb volt mint más fajták.
Válasz #791. hozzászólásra
De ha odafigyelek akkor mit tudok kezdeni vele?Elmondhatom hogy az enyémbe is..Felénk határozottan és naprol napra sárgul a szine..Nem hiszem hogy késöi aratása lesz ha ijen marad az idö!!
Sziasztok! Én ma jártam be a naprákat,tényleg gyönyörüek,de találtam benne olyan kalapokat-igaz elenyészö mennyiséget-aminek egyharmada már meg van "taknyosodva"! Figyeljetek oda! Nálatok mi a helyzet?
Válasz #779. hozzászólásra
Sziasztok én a neomát is alap gyomirtotam..igaz bemosó csapadék= 0 val igy nem tudom de még a pulsar ra is nagy szükség volt igy együtt marha drága de legalább tiszta let egy ojan hejen ahol tudtam hogy gazos lehet..Én neomábol vágtam 38 at ugy hogy tö hiányos volt tehát tud az teremni rendesen..És ha lehet választani hogy egy tiszta kevesebb.. vagy egy eséjes gazos akor a tisztát választom mert a SZtövis májva és paprikaf. együtt nagyon ki éli a atalajt és nem gyözöd teni rá a mü trágyát!!! Kb enyi.
Most grúberoztam este egy földet mellet napra van és a gép meglökött ép egy naptár de az úgy kidőlt mint a fos nem tudom mért van???Mondjuk elég homokos a talaj szóval nem tudom :O
Nekem ARTIMIS van vetve, de már aratnám mert nagyon piszkálja a fantáziámat a termésátlag!!!!Tőszám 46-55 ezez táblától földminőségtől fügve lettek vetve.
9523 hozzászólás
Válasz #822. hozzászólásra
e-mail cím?
Válasz #821. hozzászólásra
Irj 1 mailt!!!
Válasz #808. hozzászólásra
Szia Maszek!
Megkérdezhetem ,hogy kinek adtad el? Mert nekem is lenne még 1 kevés naprám!
Válasz #819. hozzászólásra
Ez így igaz de sok gazdának nem volt pénze akkor mert raktárba a búza, a kukszi meg nem volt kifizetve. Amikor megkezdték küldeni a földalapút akkor meg szépen megindult az ár felfelé!!!!! Aki decemberben nem vett az már a 27%-ost csak 4600-4800 tudott az idén venni!!!!!
Válasz #818. hozzászólásra
Mondjuk télen 3700-ért is volt MAS például...
Válasz #817. hozzászólásra
Most a műkaka ára emelkedik nagyon gyorsan 27% nitrogén 6400+fa a 34% pedig 7900+fa. Akkor mi lett olcsóbb???????????
Válasz #816. hozzászólásra
Mondjon valaki egy ( Tőzsdei )növényt aminek nem zuhan az ára! Mi a franc van itt?? Bár amikor felére visszaesett a műszar ára lehetett erre gondolni. Mert ugye, hogy gondolkodik a kereskedő???
Mi van parasztok, mi a baj? Fele annyi a műtrágya, így fele annyiért tudtok termelni nem??? Én sem adok többet az áruitokért......hátha, fantáziát láttok a mezőgazdaságban és nem adjátok el földjeiteket a gazdáinknak....
Válasz #806. hozzászólásra
Öt év alatt csak egyszer tehetsz naprát egy táblába mert ha kétszer raksz akkor pápá támogatás és még tolhatod vissza az addig megkapot zsét egyébként 25 % a megengedett egyéb kultúra legalábbis a madarasnál
Válasz #814. hozzászólásra
Bioba
Mindenestől vagy +fa?
Én egyébként ettöl tartottam,hogy le fog menni az ára ezért gondolkodtam HO-s naprában. Stabilabnak gondolom egy kicsit a simánál. Aztán majd eldöl.
Válasz #811. hozzászólásra
Jo lenne ha lenne egy 1000t a raktárban de nincs. Ahogy egy ismerösöm mondaná:Buga Jakab legyek ha idén ennyiért el lehet adni
Válasz #810. hozzászólásra
Ha van naprád eladom ha gondolod????
Akkor nagyon jol eladtad.
anyukat
Esnek a 2010-es napra árai már 66000-rel is akarnak szerződni!!!!
Holot ma 91000-ér adtam el a 2009-est!!!
Válasz #806. hozzászólásra
Ha a célprogramban lévő össz. területednek ez a napraforgó terület kisebb mint 20%-a, akkor abban a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő táblában melyben a napraforgó van (ezt én úgy értelmezem, hogy ha egy nagyobb egybefüggő területben több tábla van, akkor az egész egybefüggő területre vonatkozóan) első alkalommal 100%-os támogatás megvonás, ha több alkalommal fordul elő, vagy az érintett napraforgó terület nagyobb, mint a célprogramban lévő össz. terület 20%-a, akkor kizárás.
Válasz #805. hozzászólásra
akg-s terület pedig,milyen szankcióval jár ha valaki megszegi az 5 évet? nem vagyok otthon ebbe a témába....köszi a segítséget
Válasz #804. hozzászólásra
A sima területalapúnál nincs előírva az 5 éves vetésváltás.
Olyan támogatásoknál ahol be kell Tartani a HGGY-t van az 5 év.
A sima területalapúnál az alábbiakat kell betartani:
Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa és dohány;
b) Egymás után három évig termeszthető: kukorica;
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő
takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve
energetikai hasznosítás céljából vetett több éves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
A 2008. évi egységes területalapú támogatás iránti kérelem beadásának időpontjában a
területen termesztett kultúra számít a kiindulási évnek, melyhez viszonyítják a jövőben a
vetésváltásra vonatkozó szabályok betartását
napraforgót lehet 3 év után vetni vagy csak 5 év?mert itt egy jól menő tsz 3 évre veti a naprát ,nemtudom van e valami a támogatással hogyha mondjuk 5 év és 3ra veti valaki?
Üdv! Mi 11 ha-ra adtunk el területre, ahol a gazda Pulsar-ral lenyomatta a nem clearfield-es napraforgót - mondanom sem kell mi lett az eredmény - , aztán az Artimis-t jún. 10.-én vetette el.Ennek a termésátlagára leszek kíváncsi nagyon!
Válasz #801. hozzászólásra
Elhiszem.
Az enyim is csak porosodik.... :-)))))
Válasz #796. hozzászólásra
Nem volt időm motorossal levágni.
Válasz #798. hozzászólásra
Hát neked sem fog sokat pihenni a kombájn.Gyorsan be fog érni.
Válasz #788. hozzászólásra
Ez Neoma.Idáig pioneert használtam,de tavaly nem a mennyiséggel hanem a fajsulyal volt gond.Adott kamion mennyiségnél sok sok mázsával könnyebb volt mint más fajták.
Válasz #797. hozzászólásra
Válasz #795. hozzászólásra
Másodvetés,az elsőt kiették a hörcsögök.Teszek fel 04.06.-ai vetést.A másodvetés,április utolsó napjaiban volt.
Válasz #794. hozzászólásra
Kikapáltathattad volna azokat a gazokat vlm. brazillal.
Rontja az összképet... :-)))))
Válasz #794. hozzászólásra
Mikori kép?? Felénk sárgulnak rendesen.. Nem hiszem hogy szükség lenne a reglonra!! Föleg ijen árak melllet!! Röhej!!!!
Sziasztok
Én is láttam az enyémbe ilyen "taknyos szélűt" amit írtál pár darabot de nem értem hiszen volt fújva gomba ellene meg tányérrothadás stb ??
Válasz #791. hozzászólásra
De ha odafigyelek akkor mit tudok kezdeni vele?Elmondhatom hogy az enyémbe is..Felénk határozottan és naprol napra sárgul a szine..Nem hiszem hogy késöi aratása lesz ha ijen marad az idö!!
Sziasztok! Én ma jártam be a naprákat,tényleg gyönyörüek,de találtam benne olyan kalapokat-igaz elenyészö mennyiséget-aminek egyharmada már meg van "taknyosodva"! Figyeljetek oda! Nálatok mi a helyzet?
Étkezésit termeszt még valaki?
Válasz #787. hozzászólásra
Jól néz ki nagyon a naprád gratula hozzá!
Válasz #787. hozzászólásra
Szép, egyenletes kelés lehetett,kevés a kiemelkedő vékony szárú utókelés.
Fajta??
Sziasztok én a neomát is alap gyomirtotam..igaz bemosó csapadék= 0 val igy nem tudom de még a pulsar ra is nagy szükség volt igy együtt marha drága de legalább tiszta let egy ojan hejen ahol tudtam hogy gazos lehet..Én neomábol vágtam 38 at ugy hogy tö hiányos volt tehát tud az teremni rendesen..És ha lehet választani hogy egy tiszta kevesebb.. vagy egy eséjes gazos akor a tisztát választom mert a SZtövis májva és paprikaf. együtt nagyon ki éli a atalajt és nem gyözöd teni rá a mü trágyát!!! Kb enyi.
Csak ez a gyomirtása előtt is elég tiszta volt... Max a Pulsar baxhat oda neki egy kicsit , gyom az nem ölte szinte...
Válasz #782. hozzászólásra
Nincs mellette esetleg valami más fajta is vetve? Kiváncsi lennék hogy mit tud egy másikhoz képest...
Most grúberoztam este egy földet mellet napra van és a gép meglökött ép egy naptár de az úgy kidőlt mint a fos nem tudom mért van???Mondjuk elég homokos a talaj szóval nem tudom :O
Válasz #781. hozzászólásra
Valami nagyon " durva " falyta, a növény 190 magas tányérok meg mint állat akkorák. Tényleg ba...a a fantáziám nagyon!!!!!
ismerem Summit agro-s
Nekem ARTIMIS van vetve, de már aratnám mert nagyon piszkálja a fantáziámat a termésátlag!!!!Tőszám 46-55 ezez táblától földminőségtől fügve lettek vetve.
Válasz #777. hozzászólásra
épp arról beszélek, mivel a brió-t kelés elött gyomírtjuk és sokan a neomát csak állományban, de akkor már gyom is van és odavág a naprának
Nekem is most neomás napráim vannak mert sok a szerbtövis én is kiváncsi vagyok rá hogy mennyit fog adni :O
Válasz #776. hozzászólásra
Ja . Csak itt épp a Neoma volt a gyengébb...(amúgy egyformán tiszták voltak)
Válasz #774. hozzászólásra
a különbség adódhat a gyomírtásban is, mert állományban megfogja a gaz a szotyát
hali mennyi a napra ára mostanság?
Válasz #770. hozzászólásra
Haveromnak tavaly volt kontrol tábla Brio és Neoma Brio:4 t a Neoma 3,2t . Azonos körülmények közt , csak a gyomirtás különbözött ugye....