Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #772. hozzászólásra
Most meglátjuk!! a növényvédösöm beszélt rá hogy a táblát neomával vesem be ha kell akor meg tudom fujni.. senki sem látja a külömbséget csak én tudom!! Az egyik vége lett fujva az vagy 10 napig sárgább vilt de kinöte. Nekem a fele vet terület neoma fele brió majd látjuk van kontrol rendesen..
Válasz #768. hozzászólásra
A BRIÓBAn bizhatsz!!! Birja jol a nagy tö számot!! És még senkit sem hagyott cserben..Sokszor mikor vágjuk azon gondolkodunk közben hogy honan jön ez a kib sok mag???És nagyon jó a faj súj is!!!
Nekem tavaly akkora volt vagy kicsit kisebb mint ZT Tominak a képen és mire vágásra érett a sor addig összeszáradt úgy hogy másfél két öklöm nagyságú volt.
Apám fogta is a fejét hogy mi lesz ebből hát kis picsa fejei vannak, aztán aratáskor meg 3,8t\ha átlaggal zártunk 35hektárra levetítve :) (Brio) ból
Na de idén meg úgy kezdjük hogy két öklöm nagyságú a fej és ez szárad össze akkor nem tudom mi lesz ? :(
Bár sűrű ahogy mondtam a tőszám megvan!!
Az én tapasztalatom szerint nem a nagy fejek adják a nagy termést napraforgóban,hanem a sok közepes.Én egyszer 45000-es töszámmal vetettem és nem volt jó termésem a nagy fejek ellenére+a vihar is jobban kidönti a nagyfejű napraforgót.De azért remélem neked bejön!
Válasz #765. hozzászólásra
Persze de az már nem lesz az igazi..Nálunk már kezd változni a napra f szine a nagy meleg teszi a hatást meg ugye az idö is telik! A napra azt se bánná ha soha többé nem ázna meg nagyon én sem..
Épp tegnap néztem a napraforgókat és nekem volt ami utó kelésbe jött ki és így a tőszám az nagyon jó csak azoknak a fejei még most virágoznak majd meg két öklöm nagyságnyi!!
Az megfog még nőni???
Válasz #762. hozzászólásra
Valóban szép csak sok ijen legyen..kb 62 000/ha akkor már meg is van a rekord termés! De általában a kicsit kissebb de sürü álomány adja jol no meg a jó faj suj ami nem elhanyagolható.Felénk is nagy a töálomány beli eltérés ugyan ugy mint mindenben igy a napraf.nál is a töálomány fog dönteni.
Miénk még nem kapott granstart és már ilyen . tehát ez nem vegyszertől van . Szerintem csak mutáció , vagy a vetőmag termesztési helyén (USA) kapott valamit(vegyszer,fertőzés,idegen beporzás zavar vagy ilyesmi).
Nyúl ellen lehet valahogy védekezni? Egy pár éve beszéltem békési gazdákkal,és azt mondták,hogy a nyúl hatalmas károkat okoz. Egy kicsit hülyén néztem,gondoltam a NYÚL?
Erre most már nálunk(Tolna) is egyre nagyobb kárt okoznak a naprában.
Miből gondolod? nekem úgy tűnik ez így kelt ki ... Mintha még ahoz kicsi lenne , hogy ez már egy újrahajtás lenne , az egész kb 3-4 cm magas és az épp Naprák is ugyanekkorák mellette.
Tavalyról maradt egy zsák e82,amit idén vetettem el.Qrva sok deformálódott volt benne tavaly,megreklamáltam a képviselő azt mondta biztos az afalont nem bírja.Jó elfogadtam.Idén wing p-ét kapott,majd express és ugyan az a tünet!
Kihívtam a ter képviselöt és már beismeri hogy az E72 nem bírja az expresst 100% osan, és állítólag kapok valami jártalanítást.
Ma találtam sziklevelesnek tűnő be "bunkósodott" E82-t!!! Azt mondták idén nem lesz már ... Bár csak ritkán van egy két szál ilyen... Amúgy lefotóztam , olyanok mint egy mini zöld tulipán mikor kinyílik...
Én tegnap vettem egy illetőnek 3 Ha napra után most kukit mert a napra egy része nem kelt ki a másik részeét meg leették a nyulak . Túl sekélyre tették a Sfoggiával és ezért nem kelt ki .
9523 hozzászólás
Válasz #772. hozzászólásra
Most meglátjuk!! a növényvédösöm beszélt rá hogy a táblát neomával vesem be ha kell akor meg tudom fujni.. senki sem látja a külömbséget csak én tudom!! Az egyik vége lett fujva az vagy 10 napig sárgább vilt de kinöte. Nekem a fele vet terület neoma fele brió majd látjuk van kontrol rendesen..
Válasz #771. hozzászólásra
hali
elvileg
Válasz #770. hozzászólásra
Szia Géza!
Pont annyit tud,genetikailag megegyezik!
Válasz #769. hozzászólásra
elvileg a Brióból van a Neoma. van arra tapasztalat, hogy tud-e annyit mint a Brió?
Válasz #768. hozzászólásra
A BRIÓBAn bizhatsz!!! Birja jol a nagy tö számot!! És még senkit sem hagyott cserben..Sokszor mikor vágjuk azon gondolkodunk közben hogy honan jön ez a kib sok mag???És nagyon jó a faj súj is!!!
Nekem tavaly akkora volt vagy kicsit kisebb mint ZT Tominak a képen és mire vágásra érett a sor addig összeszáradt úgy hogy másfél két öklöm nagyságú volt.
Apám fogta is a fejét hogy mi lesz ebből hát kis picsa fejei vannak, aztán aratáskor meg 3,8t\ha átlaggal zártunk 35hektárra levetítve :) (Brio) ból
Na de idén meg úgy kezdjük hogy két öklöm nagyságú a fej és ez szárad össze akkor nem tudom mi lesz ? :(
Bár sűrű ahogy mondtam a tőszám megvan!!
Válasz #761. hozzászólásra
Az én tapasztalatom szerint nem a nagy fejek adják a nagy termést napraforgóban,hanem a sok közepes.Én egyszer 45000-es töszámmal vetettem és nem volt jó termésem a nagy fejek ellenére+a vihar is jobban kidönti a nagyfejű napraforgót.De azért remélem neked bejön!
Válasz #765. hozzászólásra
Persze de az már nem lesz az igazi..Nálunk már kezd változni a napra f szine a nagy meleg teszi a hatást meg ugye az idö is telik! A napra azt se bánná ha soha többé nem ázna meg nagyon én sem..
Épp tegnap néztem a napraforgókat és nekem volt ami utó kelésbe jött ki és így a tőszám az nagyon jó csak azoknak a fejei még most virágoznak majd meg két öklöm nagyságnyi!!
Az megfog még nőni???
Válasz #762. hozzászólásra
Valóban szép csak sok ijen legyen..kb 62 000/ha akkor már meg is van a rekord termés! De általában a kicsit kissebb de sürü álomány adja jol no meg a jó faj suj ami nem elhanyagolható.Felénk is nagy a töálomány beli eltérés ugyan ugy mint mindenben igy a napraf.nál is a töálomány fog dönteni.
Ez igen!!!!!! ez szép, és mindegyik tányér ilyen nagy?
Mert nekem egy kicsit kissebek, illetve egyenletlenebbek.
Válasz #759. hozzászólásra
Feltöltés után,kattints a kis zöld feliratra,és utánna mehet.
Nem megy el az a k....a kép.Pedig nagyon szép tányérok vannak,nagyobb mint a fejem.(Pedig az sem kicsi).
Ilyen lett a Neoma.
Tomi.szerdán viheted a maradék pulzárt.most másfél raklap van még.szerintem 100-200 liter marad addig még.
Válasz #750. hozzászólásra
Ebben a melegben csak reggel és egy kis hatásnövelöval rá kell segíteni hogy a gaz pólusai megnyiljanak!!!!
Válasz #735. hozzászólásra
Javaslat: Csak keményen !!!!
Válasz #752. hozzászólásra
Hát nem tudom... De ez most szerintem nem az...
Nállam a neomában is volt bunkós.Kikelt,a nyúl lecsippenti,utánna bebunkósodik,és kinjában kihajt a közepe.
pulzar---> www.agroyal.hu
Válasz #749. hozzászólásra
Nálunk csak úgy ér valamit parlagfű ellen.
Válasz #748. hozzászólásra
Már hogy érted a műtrágyával? 3-4kg oldott AN 34/ha a permetléhez? Hatásos?
Válasz #747. hozzászólásra
A perlagfű miatt egy kolléga 2*ment rá,es a napra bírta igaz a perlagfű is.Mütrágyával viszont viszi
Válasz #745. hozzászólásra
Bátor vagy !!! Nem féltél , hogy kiviszi ? Miért raktál ennyit?
Felraktam a Torz E82 képeket (mai) Névre katt fotóalbumok , saját galériám . Azért így mert a chat-be nemtom , hogy kell beilleszteni...
Válasz #744. hozzászólásra
igen
Válasz #743. hozzászólásra
Mármint 2szer 45grammot????
Válasz #742. hozzászólásra
Tavalyelőtt magyar mag volt és az bírta még a 2* teljes dózist is
Válasz #740. hozzászólásra
Miért nem mind USA mag :)?
Válasz #737. hozzászólásra
Szerintem meg kéne fogni a nyulat valami csapdával
Válasz #739. hozzászólásra
Lehet,mert nekem is az usa maggal voltak gondok!
Miénk még nem kapott granstart és már ilyen . tehát ez nem vegyszertől van . Szerintem csak mutáció , vagy a vetőmag termesztési helyén (USA) kapott valamit(vegyszer,fertőzés,idegen beporzás zavar vagy ilyesmi).
Válasz #735. hozzászólásra
:):):) Nem nyert!
Válasz #733. hozzászólásra
Nyúl ellen lehet valahogy védekezni? Egy pár éve beszéltem békési gazdákkal,és azt mondták,hogy a nyúl hatalmas károkat okoz. Egy kicsit hülyén néztem,gondoltam a NYÚL?
Erre most már nálunk(Tolna) is egyre nagyobb kárt okoznak a naprában.
Válasz #733. hozzászólásra
Miből gondolod? nekem úgy tűnik ez így kelt ki ... Mintha még ahoz kicsi lenne , hogy ez már egy újrahajtás lenne , az egész kb 3-4 cm magas és az épp Naprák is ugyanekkorák mellette.
Válasz #730. hozzászólásra
Tavalyról maradt egy zsák e82,amit idén vetettem el.Qrva sok deformálódott volt benne tavaly,megreklamáltam a képviselő azt mondta biztos az afalont nem bírja.Jó elfogadtam.Idén wing p-ét kapott,majd express és ugyan az a tünet!
Kihívtam a ter képviselöt és már beismeri hogy az E72 nem bírja az expresst 100% osan, és állítólag kapok valami jártalanítást.
Válasz #730. hozzászólásra
Azt a nyúl harapta le,és újrahajtott.
Válasz #731. hozzászólásra
Csak a képet nem tette fel.
Ma nyomtam Pulsarral,aztán telefonnal csináltam pár képet.
Ma találtam sziklevelesnek tűnő be "bunkósodott" E82-t!!! Azt mondták idén nem lesz már ... Bár csak ritkán van egy két szál ilyen... Amúgy lefotóztam , olyanok mint egy mini zöld tulipán mikor kinyílik...
Én tegnap vettem egy illetőnek 3 Ha napra után most kukit mert a napra egy része nem kelt ki a másik részeét meg leették a nyulak . Túl sekélyre tették a Sfoggiával és ezért nem kelt ki .
Válasz #726. hozzászólásra
Há, mondom én, hogy el van kopva a csoroszlyád.....
Válasz #726. hozzászólásra
Nem raktad mélyre a magot,énnekem az újra vetéskor is nedvesbe került a mag,már az is kisorolt.
Válasz #719. hozzászólásra
Ez a gond hogy én is ezt látom.Én is SPC vel vetettem bár a legnagyobb gond szerintem a csapadék hiányával van :( Nekem itt -ott kel
Válasz #724. hozzászólásra
Nálunk most a vadászok fogatkoznak mert ugy el vannak adosodva hogy egy komoj kár téritést ki sem birnának fizetni!!
Válasz #723. hozzászólásra
Szappanos víz,és esténként kimenni trombitával,és jól elkergetni.:)