Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Meg a fénymagon.
Egyébbként itt nagyon szeretik a disznótartó kisparasztok a tav.árpát, mert, hogy jobban szereti a disznó:).
Egyébbként tényleg ohne biznis.
Semmilyet, szerencsére csak háztáji kiskert szinten van, de nagyon jó jelzőnövény, ha gáz van az az első ami megmutatja, még a vetésfehérítő is azon jön kii először
Válasz #107. hozzászólásra
nekem az ősziárpám fantasztikus, csodájára járnak a gazdatársak
a triki is nagyon jó
a búza átlagos
nálam kalászosból biztos rekord lesz, ha nem lesz valami katasztrófa
FAn,hogy kaptál esőt az elműlt 2 hétben? Engem folyamatosan elkerül, utoljára május elsején esett 3mm, no meg 7.-én erős jóindulattal 1, úgyhallottam dvár túlodala szerencsésebb volt.
És ez vetéskor mit jelent?
Én eddig 61.300-zal vetettem, most 58.000-rel fogom vetni. Azt mondják az okosok, hogy az aratni kívánt tőszámnál 10%-kal kell többet vetni. Akkor kb. ez 55e, ill. 53e. Nálunk van aki 45e-rel veti, meg van aki 62e-rel.
Tavaly felénk extrém módon minden napraforgó táblában kellett védekezni levéltetű ellen. Volt ahol 2x is. A növényvédősöm évek óta rovarölőszeres csávázást használ, és neki tavaly sem kellett védekezni 1x sem. A hivatalos források szerint virágzásig tart ki a hatás. Lehet, hogy ezt csak a méhek miatt mondják, és közben tovább is. Másik előny, hogy a földi kártevők nem eszik meg a magot. A syngentás vetőmagforgalmazó szerint a vetendő tőszámot akár 5000-rel lehet csökkenteni ilyen esetben.
Más: hol milyen tőszámot alkalmaztok napraforgóban? Volt valakinek konkrét jó-rossz tapasztalata tőszámmal kapcsolatban?
9523 hozzászólás
Nekem viszonylag könnyű, részben homoktalajok vannak.
Válasz #121. hozzászólásra
Itt a az agyagos talaj meg a sűrű növényzet, ezeket a tavaszi esőket már megtartja.
Ma permeteztem a búzákat, de ha két hétig nem kap esőt meg fog szorulni. Ez tuti!
Válasz #119. hozzászólásra
Ja! Biztos! Én nem értek hozzá csak ők mondják.
Válasz #118. hozzászólásra
az, hogy jobban szereti a disznó a tavasziárpát
nem eszi jobban a tavaszit, mint az őszit vagy a búzát vagy kukoricát
Válasz #116. hozzászólásra
Mi?
itt olyanok az őszi kalászosok, hogy már csak a vihar b.szhat ki velük. Vagy kitudja!
Válasz #115. hozzászólásra
ez hülyeség!!!!!!!
Meg a fénymagon.
Egyébbként itt nagyon szeretik a disznótartó kisparasztok a tav.árpát, mert, hogy jobban szereti a disznó:).
Egyébbként tényleg ohne biznis.
Válasz #113. hozzászólásra
meg a zabon
Válasz #110. hozzászólásra
Semmilyet, szerencsére csak háztáji kiskert szinten van, de nagyon jó jelzőnövény, ha gáz van az az első ami megmutatja, még a vetésfehérítő is azon jön kii először
Válasz #110. hozzászólásra
a tavaszi árpa nem árpa
vagy bejön vagy nem
az inkább a csapadékosabb termőhelyek növénye
Válasz #109. hozzászólásra
kétszer is
ezért is szar a naprakelés
Válasz #106. hozzászólásra
Batka a tavaszi árpában milyen üzletet láttok? én azt soha nem vetettem és nem is fogok
Válasz #108. hozzászólásra
Jó de nálad esett minden héten
Válasz #107. hozzászólásra
nekem az ősziárpám fantasztikus, csodájára járnak a gazdatársak
a triki is nagyon jó
a búza átlagos
nálam kalászosból biztos rekord lesz, ha nem lesz valami katasztrófa
Válasz #106. hozzászólásra
Ezért van tele a tököm a médiával,ma is azt kántálták a tv-ben hogy rekord termés várhato,de holvan az még
Válasz #104. hozzászólásra
HA egy héten belül nem kapunk,akkor lehet gáz lesz. A durum búzán már most látszik a vízhiány, a tavaszi árpáról nem is beszélve.
Válasz #98. hozzászólásra
szerencsére a kukoricakelés nagyon király
Válasz #102. hozzászólásra
Nálam az udvarban 8 de nagy volt a szorás 1-9 között Alsomocsolád 5km-re szinte semmi
gabonát gombaölőzitek??
FAn,hogy kaptál esőt az elműlt 2 hétben? Engem folyamatosan elkerül, utoljára május elsején esett 3mm, no meg 7.-én erős jóindulattal 1, úgyhallottam dvár túlodala szerencsésebb volt.
Válasz #100. hozzászólásra
Ne aggodj ki fog bujni nekem is 3 hétig bujocskázott mire kijött
szarok a kelések, de nem csak nekem másoknál is gondok vannak
az enyém jelen állás szerint szép,jó a tőszám is.
Válasz #97. hozzászólásra
Mi a gond Géza ?
csak legyen mit aratni
Válasz #95. hozzászólásra
Csak igy tovább!!!
októberi tőzsdei ár 113000ft/tonna
Válasz #93. hozzászólásra
Én februárban 125000ft/t -ra kötöttem a Kitével.A dolgok jelen állása szerint jól tettem.Bár többet szerződtem volna le.
Válasz #92. hozzászólásra
nem is kötök ............ minek!!? akkor hogy adom oda aki jobb árat ígér a szabad árura
A kite 10500ft-al kött !!! Halot valaki jóbat???
Moderálási elveink miatt törölve.
(3932)
2013-11-13 13:19:03
Válasz #89. hozzászólásra
a tőzsdén megy lefele, de vele együtt minden
Válasz #88. hozzászólásra
Mi se de már le lehet kötni !!!
Válasz #87. hozzászólásra
még el se vetettük
Árol halot valaki ???
Mi 60000/ha ebböl a drótféreg a nyúl az őz is pusztit de ha 45000 / ha marad akkor is túd jó termést adni!!!!!
Válasz #84. hozzászólásra
bekalkulálni a ritkulást nyúlrágás stb.nyúlrágás ellen szappanosvizzel permetezni bevált.
Válasz #83. hozzászólásra
És ez vetéskor mit jelent?
Én eddig 61.300-zal vetettem, most 58.000-rel fogom vetni. Azt mondják az okosok, hogy az aratni kívánt tőszámnál 10%-kal kell többet vetni. Akkor kb. ez 55e, ill. 53e. Nálunk van aki 45e-rel veti, meg van aki 62e-rel.
Válasz #82. hozzászólásra
55ooo tő/ha aratáskor
Tavaly felénk extrém módon minden napraforgó táblában kellett védekezni levéltetű ellen. Volt ahol 2x is. A növényvédősöm évek óta rovarölőszeres csávázást használ, és neki tavaly sem kellett védekezni 1x sem. A hivatalos források szerint virágzásig tart ki a hatás. Lehet, hogy ezt csak a méhek miatt mondják, és közben tovább is. Másik előny, hogy a földi kártevők nem eszik meg a magot. A syngentás vetőmagforgalmazó szerint a vetendő tőszámot akár 5000-rel lehet csökkenteni ilyen esetben.
Más: hol milyen tőszámot alkalmaztok napraforgóban? Volt valakinek konkrét jó-rossz tapasztalata tőszámmal kapcsolatban?
Válasz #79. hozzászólásra
Csá.
Válasz #78. hozzászólásra
Vanak 35 ak földek és akki tud öntözni az beveti zöldborsóval utána meg még csem kukal.
Na megyek nem zargatlak tovább. Jc
Válasz #77. hozzászólásra
Hm irigylem is egy kicsit azokat a földeket amik erre képesek
Válasz #76. hozzászólásra
10t is tud teremni ha van csap.
Válasz #75. hozzászólásra
Nálunk pont a kuk nem megy minden 3. évbe ha bejön, én ugyan vetek csak az állataim miatt.
Válasz #73. hozzászólásra
kuk meg csemege kuk
Válasz #70. hozzászólásra
Buza,kuk napra,ismerösöimnek szudánfű.