Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #8010. hozzászólásáraNekem is a határ keleti oldalán minimum ilyen de a nyugati(egy köves úthoz viszonyítok), ami AK szerint kb 2,5x-ese meg kb fele ekkora vagy még akkora sem….
Válasz Claastra. #8011. hozzászólásáraNem mentem még ki megnézni, mert szakad.
De eddig legalább a jeget, meg a durva özönvizet megúsztuk. Remélem, nem kiabálom el.
Lehet visszatérek az Le25-re. Kevesebb benne a genetikai potenciál, de legalább nem szopok vele úgy, mint a mostanival. Irgalmatlan kényesek a új fajták.
Szerintetek mitől van az, hogy ugyan az a fajta, a szomszédnál másfélszer magasabb ("nyúlott"), mint a miénk? Viszont a miénk jobban terült, nagyobbak a levelei, "robosztusab".
Hajdu Bihar megyében keresek méheimnek napraforgó táblát, napraforgó virágzás idejére, 80 darab méhcsalád részére, ez több mint 25 hektár forgó beporzásához elegendő.
A tábla közvetlen közelében lereakott méhek még az önporzó fajtáknál is minőségi és mennyiségi javulást hoz, én pedig riasztom a nyulakat , őzeket :)
Kérem emailben keressenek: icemachine770510@gmail.com
Köszönöm !
Válasz kis Zombi #8002. hozzászólásáraÈn is lefújtam volt ahol láttam kezdi a sort ott pár nappal rá megint,semmit sem ér .....meg kell egyezni a vadkárról....napi 4-6x voltam kinnt de fél óra múlva újra ott voltak ....szél malom harc
Válasz Boldizsar90 #7979. hozzászólásáraSztem mindenki, nagyon durva a helyzet. Kukoricát a disznó, naprát a nyúl és a szarvas. Rengeteg a kár. Hektáronként simán ül egy nyúl, vagy több.
Válasz Boldizsar90 #7987. hozzászólásáraBorsod, déli rész, így szerencsére szarvas nincs, már csak az hiányozna!
(Vaddisznó újra kezd megjelenni, vagy 2-3 évig csend volt ASP miatt)
Válasz Praetor #7982. hozzászólásáraHektáronként 1 nyúl!
Az tényleg baromi sok, szerintem még a tizede sem lenne kevés!
Felén az őz sok, nyúl is van, de az őz rezseg!
10 hektáros naprában 2-3 darab mindig legel és amik fekszenek azokat nem is látni!
50-100 tő derékon elharapva, pedig már van vagy 7-8 pár leveles az állomány, és még mindig pocsékolják!
Válasz Attikaa #7980. hozzászólásáraItt elég durva károkat okoznak. Számolgattam, és négyzetkilométerenként kb 80-120db nyúl van. Szerintem ez baromi sok...
Válasz Traktoros Jani #7965. hozzászólásáraIdén nekünk is belement 2 táblába, amik kaptak egyszerre egy hirtelen nagy esőt. LE137 kimondottan fogékony rá,de az LE136-ba is van jelentős mennyiség.
AmistarSun-t mondták nekünk is, bár az elvileg a fiatal hajtások felé mozog és a régieket nem hozza helyre.
Nekünk mást ajánlottak, azzal lett fújva, meglátjuk, meg kisérlet képen kapott 3 liter Megafolt is egy darab.
Ami letörpült és kicsi saláta szerű az nem hoz termést csak fertőzi a többit. Amin az erezet elváltozás látszik és nagyobb növény elvileg helyre hozható.
Cortevások voltak kint nézni. Szerintünk vetőmag probléma, ők máshogy gondolják. Közvetlen szomszédos táblába pulsáros naprába egy darab sincs, szóval nem valószínű, hogy új rassz, inkább az övék nem rezisztens valamire.
Jövőre biztos nem lesz vetve egy hektár expresszes se. Pios egészen biztos hogy nem,de lehet másmilyen se.
Válasz Traktoros Jani #7972. hozzászólásáraVolt pár évvel ezelőtt négy hektáron ,30% terméskiesés lett. Akkor érdeklődtem hogy kellene e kezelni de az agronómus azt mondta hogy kigyógyítani nem lehet csak megállítani a terjedést de az sem fizetődne ki. Nézd meg a levél hátulját van e rajta fehér elszineződés! Más okokból is lehet kissebb néhány tő. Érdekes hogy nekem a talento napraforgómban a hejin kelek lettek betegek. Három évvel ezelőtt ezen a táblán diamantis volt.
9523 hozzászólás
Válasz Bárány #8010. hozzászólásáraNekem is a határ keleti oldalán minimum ilyen de a nyugati(egy köves úthoz viszonyítok), ami AK szerint kb 2,5x-ese meg kb fele ekkora vagy még akkora sem….
Átmentem megnézni a szomszéd faluba mennyi eső esett, mert úgy mutatta volt 4-5 mm
5-6 nagyméretű bogárral együtt volt ennyi !
Válasz Mtz 550E #8014. hozzászólásáraMi piktor használunk .
Válasz Claastra. #8019. hozzászólásáraIgen, látom az ismerősök képeit. Arrafelé lassan hozzászoknak szerencsétlenek...
Válasz Bárány #8018. hozzászólásáraSzekcsőröl hívtak homok ügyben , de nincs már bánya , ott nagy gondok vannak
Válasz Claastra. #8011. hozzászólására...meg Batkának:
43 mm
Válasz Mtz 550E #8014. hozzászólására
Ezek már a gombának a tünetei a levélen?
Ilyenkor bórt érdemes rakni bele?
Válasz Batka #8013. hozzászólásáraNa, kimegyek, megnézem. Most már talán itt is elállt, de 5 perce ömlött.
Válasz Bárány #8010. hozzászólásáraNem értem miért guggoltál le...
Idén még nem láttam ilyen magasat sehol!
Hali!
Gombaölőt milyet használtok ami elfogadható áron is van?
Szeretném lefújni még bele tudok menni majd géppel!
Válasz Bárány #8012. hozzászólásáraItt negyed 8-kor elállt, 19mm.
Válasz Claastra. #8011. hozzászólásáraNem mentem még ki megnézni, mert szakad.
De eddig legalább a jeget, meg a durva özönvizet megúsztuk. Remélem, nem kiabálom el.
Válasz Bárány #8010. hozzászólásáraHali , mennyi esett ? Itt 37 mili, úszik minden
Kis dicsekvés. Ma délelőtt:
Lassan alakul.
Lehet visszatérek az Le25-re. Kevesebb benne a genetikai potenciál, de legalább nem szopok vele úgy, mint a mostanival. Irgalmatlan kényesek a új fajták.
Válasz SanyóÓ #8006. hozzászólásáraValóban korábban vetett jóval a szomszéd. Mi 04. 28.-án kezdtük a vetést.
A megnyúlást mi okozhatja?
Válasz endypapa_20120 #8005. hozzászólásáraFelénk a korábban vetettek vannak megnyúlva...ápr.20-utániak szépen terülnek
Szerintetek mitől van az, hogy ugyan az a fajta, a szomszédnál másfélszer magasabb ("nyúlott"), mint a miénk? Viszont a miénk jobban terült, nagyobbak a levelei, "robosztusab".
Tisztelt Gazdák!
Hajdu Bihar megyében keresek méheimnek napraforgó táblát, napraforgó virágzás idejére, 80 darab méhcsalád részére, ez több mint 25 hektár forgó beporzásához elegendő.
A tábla közvetlen közelében lereakott méhek még az önporzó fajtáknál is minőségi és mennyiségi javulást hoz, én pedig riasztom a nyulakat , őzeket :)
Kérem emailben keressenek: icemachine770510@gmail.com
Köszönöm !
Válasz kis Zombi #8002. hozzászólásáraÈn is lefújtam volt ahol láttam kezdi a sort ott pár nappal rá megint,semmit sem ér .....meg kell egyezni a vadkárról....napi 4-6x voltam kinnt de fél óra múlva újra ott voltak ....szél malom harc
Válasz R Sándor #8001. hozzászólásáraRimánkodni kellett érte, egy szopás bekeverni, és falja tovább minden dög.
Válasz Selvin #7997. hozzászólásáraKÉRJ A VADÁSZOKTÓL VAD RIASZTÓ SZERT ÉS FUJD LE ,SZERINTEM ÉR VALAMIT.
Pio 137 április 17 vetés jég is verte
A lassan 2 hete jégvert napraforgóm szépen elkezdett helyre jönni. Amalgerolos kezeléseket kapott.
Holnap jön a biztosító.
Válasz Agrokópé #7996. hozzászólásáraHa csapadékos az idő akkor igen.
Ki mit csinál a nyulak ellen a kergetőzésen kívül?
Szotyit szoktátok virágzásban gombázni?
Vagy csillagbimbó és kész?
Válasz strong #7984. hozzászólásáraHogy kell elkésziteni?
Válasz TYLLA #7993. hozzászólásáraSzerencsések vagyunk hogy így rájárt az idő
Válasz Jd Jancsi #7991. hozzászólására
Válasz Jd Jancsi #7991. hozzászólásáraKws Suvex
Válasz Boldizsar90 #7979. hozzászólásáraSorára mintha kaszálva lenne.
Gondolom nyúl próbal inni.
Másik részét meg őzeklegelik
Eddig ilyen sose volt
Válasz Boldizsar90 #7979. hozzászólásáraSztem mindenki, nagyon durva a helyzet. Kukoricát a disznó, naprát a nyúl és a szarvas. Rengeteg a kár. Hektáronként simán ül egy nyúl, vagy több.
Válasz Boldizsar90 #7987. hozzászólásáraBorsod, déli rész, így szerencsére szarvas nincs, már csak az hiányozna!
(Vaddisznó újra kezd megjelenni, vagy 2-3 évig csend volt ASP miatt)
Válasz A.I. #7983. hozzászólásáraMelyik megye ?
Válasz A.I. #7985. hozzászólásáraNekünk múltkor 2.5ha 5 nyúl ....végén csupasz föld marad
Válasz Praetor #7982. hozzászólásáraHektáronként 1 nyúl!
Az tényleg baromi sok, szerintem még a tizede sem lenne kevés!
Felén az őz sok, nyúl is van, de az őz rezseg!
10 hektáros naprában 2-3 darab mindig legel és amik fekszenek azokat nem is látni!
50-100 tő derékon elharapva, pedig már van vagy 7-8 pár leveles az állomány, és még mindig pocsékolják!
Káliumszappan-háziszappan oldattal nem próbáltátok lefújni? Azt hallottam attól nem rágják pár napig.
Válasz Boldizsar90 #7979. hozzászólásáraŐz és nyúl, de talán az őzek már jobban pusztítonak!
Van olyan, ahol el van tünve a forgó!
Válasz Attikaa #7980. hozzászólásáraItt elég durva károkat okoznak. Számolgattam, és négyzetkilométerenként kb 80-120db nyúl van. Szerintem ez baromi sok...
Válasz Attikaa #7980. hozzászólásáraNekem is elegem van már ,napi 4x megyek zavargatni és így is örülök hogy marad pár hektár a végén
Válasz Boldizsar90 #7979. hozzászólásáraNekem a nyulak még mindig rágják
Üdv.
Vadkárral ki küzd?
Válasz Cs.M.I #7955. hozzászólásáraGranxstar 75 2x20gr plusz 2 dl Trend LE 25-be.
Válasz Traktoros Jani #7965. hozzászólásáraIdén nekünk is belement 2 táblába, amik kaptak egyszerre egy hirtelen nagy esőt. LE137 kimondottan fogékony rá,de az LE136-ba is van jelentős mennyiség.
AmistarSun-t mondták nekünk is, bár az elvileg a fiatal hajtások felé mozog és a régieket nem hozza helyre.
Nekünk mást ajánlottak, azzal lett fújva, meglátjuk, meg kisérlet képen kapott 3 liter Megafolt is egy darab.
Ami letörpült és kicsi saláta szerű az nem hoz termést csak fertőzi a többit. Amin az erezet elváltozás látszik és nagyobb növény elvileg helyre hozható.
Cortevások voltak kint nézni. Szerintünk vetőmag probléma, ők máshogy gondolják. Közvetlen szomszédos táblába pulsáros naprába egy darab sincs, szóval nem valószínű, hogy új rassz, inkább az övék nem rezisztens valamire.
Jövőre biztos nem lesz vetve egy hektár expresszes se. Pios egészen biztos hogy nem,de lehet másmilyen se.
Válasz strong #7974. hozzászólásáraMi az amistar sunnal próbáljuk megállítani.
Válasz strong #7974. hozzászólásáraA kisebbeknek egészséges a levele nem tűnik betegnek.
Válasz Traktoros Jani #7972. hozzászólásáraVolt pár évvel ezelőtt négy hektáron ,30% terméskiesés lett. Akkor érdeklődtem hogy kellene e kezelni de az agronómus azt mondta hogy kigyógyítani nem lehet csak megállítani a terjedést de az sem fizetődne ki. Nézd meg a levél hátulját van e rajta fehér elszineződés! Más okokból is lehet kissebb néhány tő. Érdekes hogy nekem a talento napraforgómban a hejin kelek lettek betegek. Három évvel ezelőtt ezen a táblán diamantis volt.