Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy jóember mondta, hogy kb. egy tonnával kevesebb, mint amit vártak, ők 4t szoktak, a fajsúly feltűnően gyenguszka és olajtartalomtól se duzzad.Furcsa.
Válasz blsjela #9319. hozzászólásáraSzép! Jó anyagok!
Én vetéssel egymenetbe tettem kb 280 kg /ha 8-16-16ot. (Egyik 0.5 ha-s tábla próbaképp kapott 4 levélnél 100 kg 27-est, ez a legszebb tábla).
Egy gombát kapott Pictor+ raktam neki egy RapidCs-t+ Yaravita bórtracot 2l/ha val.( ez nagyon megnyomta) de minden kultúrát a yara lombtrágyája.
Tavaly 4,2 t /ha lett..idén is megüti talán..nem tudom mire fog beérni, ezek a melegek megindítják talán.
Válasz mtzfanful1 #9318. hozzászólásáraVetéskor 180-200kg kőzőtt kapott sor mellé 27est majd kapott Greenman agrót 5/ha majd Fitohorm polybor 3l /ha gomba ellen nem kapott semmit . 65e vetem elég jó volt a kelés nem volt nagy van és fácán pusztítás csak egy kicsi belvíz 4 fajta napra van pio 188/244/144/630 mind külön parcelle
3.4t a sacc remélem lesz 4 is de majd kiderul .
Válasz blsjela #9311. hozzászólásáraA mai napraforgó hibridek javarészt önbeporzók, ezért a nektárképződés mértéke kevésbé befolyásolja a beporzást.
A napraforgónak jellemzően nem a virágzás idején magas a vízigénye, hanem a szemkitelítődéskor. Volt olyan év, hogy a levirágzott, korábban vetettek megégtek az érkező hőségben, de amit később vetettünk, azt még csak a virágzásban kapta el a hőség, a szemkitelítődésre enyhült a hőstressz. Ez utóbbiak 6-8q-val többet teremtek.
Válasz medikus #9314. hozzászólásáraIgen! Ősszel amikor az éjszakâk már hűvösek, reggel nagy harmat van ès napközben nem emelkedik a hőmérséklet 20 fok fölé. Na akkor nehezen szárad a tányér! Úgy érzésre ettől azért még nagyon messze vagyunk!
Válasz medikus #9312. hozzászólásáraTévedsz! Az gyorsítaná az érést ha kapna esőt! Eső után a levelek gyorsabban leszáradnak és a tányér is gyorsabban érik! Ha nem kap esőt akkor még tartja magát egy darabig ès kevésbé érik össze a tábla!
Válasz Ohaza63 #9303. hozzászólásáraNem tudom nekem ápr 8 vetés pont a nagyon nagy meleg előtt el is virágzott szépen. Aki max nagyon későn vetette az meg utánna virágzótt az optimális idő volt most felénk a leg roszabb akkor a nagy melegben a méhek sem mentek ki .
Válasz medikus #9290. hozzászólásáraAugusztus végére a korai vetés korai fajta főleg ez az egy hét 35 fok meg nyomja . A széleken mag a lapokon kicsit erősebb . De ott is már alakul .
Válasz tpeti #9307. hozzászólásáraAz a cégé.
A mellette lévő napraforgó a tiétek?
Lehet rosszul emlékszem az valamikor cimbi használta?
Soha nemfutottunk össze ott senkivel.
Kicsi a világ.
Válasz tpeti #9305. hozzászólásáraA repcét énsem szoktam.
Mióta umbertózom, az nempereg ki .
A desszikálástól súj és olajveszteséged nemlehet! Ha van az azt jelenti nemjó az időpont megválasztása!
Tavaj hidassal csináltattam.
Az biztos hogy, csinál kárt.
Viszont a drón nem!
Miért szomszédok vagyunk?
Válasz rtamas1976 #9297. hozzászólásáraSose deszikáltunk még napraforgót, de repcét se már vagy 3-4 éve
A rekord 4,7 tonna naprából 7-8 vizzel volt vágva anno.
Az az 1-2 hét külömbség nem sok mindenen változtat, az ár meg úgy mozog ahogy épp a kereskedők gondolják, semmire se lehet már egy fix sablont húzni a covid óta, mint pl hogy aratas elejen még magasabb az ár mert bevásárolnak a kereskedők az elején.
Főleg nálunk, sokszor addigra már lement a dél alföldön az aratás mire nálunk elkezdődik, ha akarnak tudnak honnan vásárolni.
A desszikálás meg úgy jön ki 20 ezerből ha nem számolsz csak a szer+bérmunka költséggel.
Ha már hozzáveszed hogy mennyit tapos, esetleg magas a napra és a hidas alja súrolja az állományt, illetve a gyorsított érés miatti fajsúly és olaj veszteséget is számolod akkor már nem olyan jó a matek.
Az O betüs településen ahol szomszédok vagyunk ott se lesz deszikálva a napra, majd meglátjuk hány nap lesz a 2 aratás között
Válasz hlac69 #9293. hozzászólásáraReggel 7ellőtt, délután 4után bármivel.
A növémyvédelmisek akkor dolgoznak.
Tarlóra kiírod oszt csá!
Sajnos lassan mindent fényérzékenyen kell csinálni!
Baszogassa az annyát.
Válasz kulakman #9294. hozzászólásáraSokmimdentől függ!
Mikor vetetted?
Gyomos-e?
Betárolod? Ráér. Majd megszárad.
2x gombaölő?
2.5-3tonnást nemkell.
Viszont egy 4t+ost foltokban zöld, vegyes mint a kódússzar. Azzal mitkezdel?
Aratás elején jobb az ár!
Tavaj 127ről lement 100ra.
Mennyit tetszik bukni rajta?
A desszikálás legyen 20e.
4tonnánal buksz 100ezret.
Szimjandöglik, éhendöglik, nemkell!
Nálunk zöldek, nemfogjuk megúszni!
Válasz hlac69 #9293. hozzászólásáraBiztos,hogy kell deszikkálni?
Évek óta nem kellett , utoljára akkor amikor még nem volt felülkezelés gyomírtásban , szerintem a forgók maguktól is beérnek szept elejére, akkor meg minek, csak kérdezem!?
Válasz Gatti #9280. hozzászólásáraTe szántottad? Csak mert itt most a szántottak jobbak. Befogadták a májusi júniusi csapadékot mélyen, abból él most a forgó. A sekélyen művelt viszont adja meg magát.
Válasz Gatti #9278. hozzászólásáraSzép! Aszály ellenére itt is jó nagy fejek vannak, és még zöld. Valószínű mivel előrébb vannak 3héttel a növények így a kritikus időben még volt elég víz a talajokban. Május-júniusban azért erre volt csapadék, igaz azóta semmi.
Válasz Bán Zsolt #9272. hozzászólásáraAzt pár hete már én is észrevettem. Kelésnél a bogarak, majd a galamb, fácán, nyúl, utána őz, majd a végén megint a galamb. Mi lesz ennek a vége?
9523 hozzászólás
Egy jóember mondta, hogy kb. egy tonnával kevesebb, mint amit vártak, ők 4t szoktak, a fajsúly feltűnően gyenguszka és olajtartalomtól se duzzad.Furcsa.
Vágja már valaki a naprát ? Tudtok termés átlagokat?
Mezőkövesd Andornaktálya között vágják.
Válasz blsjela #9319. hozzászólásáraSzép! Jó anyagok!
Én vetéssel egymenetbe tettem kb 280 kg /ha 8-16-16ot. (Egyik 0.5 ha-s tábla próbaképp kapott 4 levélnél 100 kg 27-est, ez a legszebb tábla).
Egy gombát kapott Pictor+ raktam neki egy RapidCs-t+ Yaravita bórtracot 2l/ha val.( ez nagyon megnyomta) de minden kultúrát a yara lombtrágyája.
Tavaly 4,2 t /ha lett..idén is megüti talán..nem tudom mire fog beérni, ezek a melegek megindítják talán.
Válasz mtzfanful1 #9318. hozzászólásáraVetéskor 180-200kg kőzőtt kapott sor mellé 27est majd kapott Greenman agrót 5/ha majd Fitohorm polybor 3l /ha gomba ellen nem kapott semmit . 65e vetem elég jó volt a kelés nem volt nagy van és fácán pusztítás csak egy kicsi belvíz 4 fajta napra van pio 188/244/144/630 mind külön parcelle
3.4t a sacc remélem lesz 4 is de majd kiderul .
Válasz blsjela #9289. hozzászólásáraSzép!
Mi árpilis 14-én.
Mennyit vársz tőle? Mit kapott? Komplex...? Lombtrágya?
Válasz lemken #9315. hozzászólásáraNem is a mai napra gondoltam!
Válasz blsjela #9311. hozzászólásáraA mai napraforgó hibridek javarészt önbeporzók, ezért a nektárképződés mértéke kevésbé befolyásolja a beporzást.
A napraforgónak jellemzően nem a virágzás idején magas a vízigénye, hanem a szemkitelítődéskor. Volt olyan év, hogy a levirágzott, korábban vetettek megégtek az érkező hőségben, de amit később vetettünk, azt még csak a virágzásban kapta el a hőség, a szemkitelítődésre enyhült a hőstressz. Ez utóbbiak 6-8q-val többet teremtek.
Válasz medikus #9314. hozzászólásáraIgen! Ősszel amikor az éjszakâk már hűvösek, reggel nagy harmat van ès napközben nem emelkedik a hőmérséklet 20 fok fölé. Na akkor nehezen szárad a tányér! Úgy érzésre ettől azért még nagyon messze vagyunk!
Válasz lemken #9313. hozzászólásáraA tányér meg magába szívja a vizet mint a szivacs!
Válasz medikus #9312. hozzászólásáraTévedsz! Az gyorsítaná az érést ha kapna esőt! Eső után a levelek gyorsabban leszáradnak és a tányér is gyorsabban érik! Ha nem kap esőt akkor még tartja magát egy darabig ès kevésbé érik össze a tábla!
Válasz blsjela #9310. hozzászólásáraAlakul,de kell ennek még 3 hét! Minimum! Ha lesz eső,még több!
Válasz Ohaza63 #9303. hozzászólásáraNem tudom nekem ápr 8 vetés pont a nagyon nagy meleg előtt el is virágzott szépen. Aki max nagyon későn vetette az meg utánna virágzótt az optimális idő volt most felénk a leg roszabb akkor a nagy melegben a méhek sem mentek ki .
Válasz medikus #9290. hozzászólásáraAugusztus végére a korai vetés korai fajta főleg ez az egy hét 35 fok meg nyomja . A széleken mag a lapokon kicsit erősebb . De ott is már alakul .
Válasz rtamas1976 #9308. hozzászólásáraIgen, a napra.(most épp Surelli van benne)
6-8 éve béreljük már azt a területet.
Válasz tpeti #9307. hozzászólásáraAz a cégé.
A mellette lévő napraforgó a tiétek?
Lehet rosszul emlékszem az valamikor cimbi használta?
Soha nemfutottunk össze ott senkivel.
Kicsi a világ.
Válasz rtamas1976 #9306. hozzászólásáraAz újtelepen, ahol a kis templom épült pár éve ott vagyunk szomszédok.
Válasz tpeti #9305. hozzászólásáraA repcét énsem szoktam.
Mióta umbertózom, az nempereg ki .
A desszikálástól súj és olajveszteséged nemlehet! Ha van az azt jelenti nemjó az időpont megválasztása!
Tavaj hidassal csináltattam.
Az biztos hogy, csinál kárt.
Viszont a drón nem!
Miért szomszédok vagyunk?
Válasz rtamas1976 #9297. hozzászólásáraSose deszikáltunk még napraforgót, de repcét se már vagy 3-4 éve
A rekord 4,7 tonna naprából 7-8 vizzel volt vágva anno.
Az az 1-2 hét külömbség nem sok mindenen változtat, az ár meg úgy mozog ahogy épp a kereskedők gondolják, semmire se lehet már egy fix sablont húzni a covid óta, mint pl hogy aratas elejen még magasabb az ár mert bevásárolnak a kereskedők az elején.
Főleg nálunk, sokszor addigra már lement a dél alföldön az aratás mire nálunk elkezdődik, ha akarnak tudnak honnan vásárolni.
A desszikálás meg úgy jön ki 20 ezerből ha nem számolsz csak a szer+bérmunka költséggel.
Ha már hozzáveszed hogy mennyit tapos, esetleg magas a napra és a hidas alja súrolja az állományt, illetve a gyorsított érés miatti fajsúly és olaj veszteséget is számolod akkor már nem olyan jó a matek.
Az O betüs településen ahol szomszédok vagyunk ott se lesz deszikálva a napra, majd meglátjuk hány nap lesz a 2 aratás között
Válasz rtamas1976 #9298. hozzászólására
Válasz Ohaza63 #9301. hozzászólásáraTalán jobban jár/járt az, aki később vetette és nem március végén, április elején.
De majd a mázsa megmondja.
Válasz hlac69 #9300. hozzászólásáraKérdezd a növényorvosodat! Az biztos!
Válasz apuci #9299. hozzászólásáraÜdv apuci!
Nálunk is vágják, mert 5-6 os a vize, gyermekökölnyi tányérok , 15-20 q /Ha.
Ebből sem lesz új Fendt traktor.
A kérdés nem költői volt. Arra lennék kiváncsi , mi van engeddélyezve AKG ban desszikálásra.
Válasz medikus #9296. hozzászólásáraSokan nem akarnak hanem kell mert 6-7a.vize.
Válasz hlac69 #9293. hozzászólásáraReggel 7ellőtt, délután 4után bármivel.
A növémyvédelmisek akkor dolgoznak.
Tarlóra kiírod oszt csá!
Sajnos lassan mindent fényérzékenyen kell csinálni!
Baszogassa az annyát.
Válasz kulakman #9294. hozzászólásáraSokmimdentől függ!
Mikor vetetted?
Gyomos-e?
Betárolod? Ráér. Majd megszárad.
2x gombaölő?
2.5-3tonnást nemkell.
Viszont egy 4t+ost foltokban zöld, vegyes mint a kódússzar. Azzal mitkezdel?
Aratás elején jobb az ár!
Tavaj 127ről lement 100ra.
Mennyit tetszik bukni rajta?
A desszikálás legyen 20e.
4tonnánal buksz 100ezret.
Szimjandöglik, éhendöglik, nemkell!
Nálunk zöldek, nemfogjuk megúszni!
Válasz kulakman #9294. hozzászólásáraMert van aki már most aratni akar! Jövőre meg júniusban!
Milyen akció volt ma a genezisnél?
Válasz hlac69 #9293. hozzászólásáraBiztos,hogy kell deszikkálni?
Évek óta nem kellett , utoljára akkor amikor még nem volt felülkezelés gyomírtásban , szerintem a forgók maguktól is beérnek szept elejére, akkor meg minek, csak kérdezem!?
Az idén ki, mivel desszikálja a napraforgót AKG-ban? Tavaly a dikvát sokba került, (szankció), a glifozát se egyértelmű,.
Már jönnek le az első napraforgók: kicsi súly, kis olaj...
NÁLUNK CSIPEGETIK!
Válasz blsjela #9289. hozzászólásáraZöld lesz az még!
Válasz mtzfanful1 #9286. hozzászólásáraMi már igy állunk ápr 8 vetés . Hónap vége felé mar lehet szedni mellete 2 héttel később vetete ismerős
Válasz trikolor5 #9287. hozzászólásáraNem.
Köszi! Meglátjuk milyen lesz..
Válasz mtzfanful1 #9286. hozzászólásáraNem ritka? Amúgy szép.
Kiváncsi leszek mit fog mutatni aratáskor.. 7-8 napos képek.
Válasz mtz1221 #9284. hozzászólásáraElég látványos a különbség.
Az első felét mindjárt vághatod, a másikban meg gyönyörködhetsz, mert jól néz ki.
Egyik fele, másik fele. Eszem megáll nem elég hogy egyik fele domb, még az utolsó érdemi eső, is félbe vette.
Válasz VMisi #9274. hozzászólásáraKomoly veszteség
Válasz trikolor5 #9281. hozzászólásáraSzántva volt, vetéskor kapott 1,5q pétisót valamint egyszer permetezve gyom ellen.
Válasz Gatti #9280. hozzászólásáraTe szántottad? Csak mert itt most a szántottak jobbak. Befogadták a májusi júniusi csapadékot mélyen, abból él most a forgó. A sekélyen művelt viszont adja meg magát.
Válasz trikolor5 #9279. hozzászólásáraSzerintem is, a mélyebb rétegekben még van elég nedvesség a tenyeszidő végéig.
Válasz Gatti #9278. hozzászólásáraSzép! Aszály ellenére itt is jó nagy fejek vannak, és még zöld. Valószínű mivel előrébb vannak 3héttel a növények így a kritikus időben még volt elég víz a talajokban. Május-júniusban azért erre volt csapadék, igaz azóta semmi.
Jelenleg ilyen a Sureli
Válasz k-roy90 #9276. hozzászólásáraSzerintem itt is van olyan kukorica amibe már bele lehetne állni. Érettebbnek néz ki mint a napraforgó.
Válasz SzikiSzokeveny #9271. hozzászólásáraBukarest alatt lassan vegeznek a szotyi aratassal es kezdhetik a kukit. Itt szerintem durvabb az aszaly, mint nalunk.
Válasz VMisi #9274. hozzászólásáraCigány nics felétek?
Válasz Bán Zsolt #9272. hozzászólásáraAzt pár hete már én is észrevettem. Kelésnél a bogarak, majd a galamb, fácán, nyúl, utána őz, majd a végén megint a galamb. Mi lesz ennek a vége?