Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.11 FtUSD403.06 FtCHF442.48 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bigyófelügyelő #6900. hozzászólására140-ért tegnap elment 760 kiló gála, lesz rajta még kb ennyi, 500 m9-es fáról nem egy nagy mutatvány, de csoda, hogy a fagy hagyott rajta egyáltalán!
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásáraMég tedd hozzá a házigalamb-gerle párositást.
Tegnap bele kezdtünk Le25-be,a kalapok külső pereme 1/4-e ki van zabálva,a tábla felletti villany póznán megszámlálhatatlan gerle mennyiség
Végül is napraforgót jó termeszteni aránylag magas hozzam könnyen elérhető a vadkár teszi izgalmassá és engem idegbeteggé ,egy 20 hektáros táblába lazán 1-1,5 millió mínusz pocok,nyúl ,őz
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraIlyenkor nem kompenzálni kell! Jó ára van, jó idő volt rá, most kell a mennyiség! Extra profit is kell néha, máshogy nem igazán lehet haladni...20 Ft-os léalmából, 70 Ft os forgóból, és 3000 Ft-os kukoricából nem igazán lehet beruházni új gépekre!
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraLE25 26,5q/ha tiszta súly, 6-os víz. Nem volt fullos technológia, gombaölőzve nem volt de nem is lehetett látni benne drasztikus gombásodást. Ettől többet vártam, kelés hibátlan volt virágzáskor is jól nézett ki. Szerintem a sok eső meg, a hűvös idő betett.
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraPedig elhiheted,3 éve már megjöttünk ebből az utcából.Igaz idén a neoma is megállt 3.3 tonnánál nálam,pedig tavaly kicsivel 5 tonna felett tudott.
Válasz Bigyófelügyelő #6883. hozzászólásáralehet a tápanyag nagy részét felélte a szára, meg ahol sok volt a csapadék lehet sok műtrágya kimosódott. Ezekre tudok gondolni, mert azért olyan hideg nem volt hogy negatív hatással legyen a kukoricára.
Válasz lemken #6877. hozzászólásáraA múltkor a másik topicban épp ezt kérdeztem, hogy nem kicsinyellitek e a csöveket! Igazából a növény elérte a max. fejlődési magasságát, de mintha a csőről elfelejtkezett volna... persze nem néz ki rosszul de ennyi eső után nagyobb csövet vártam! Lehet hogy majd a mázsa mást mutat, de az még odébb van! Én személy szerint arra gondoltam, hogy a rengeteg eső szépen kipucolta a nitrogént a növények alól....
Válasz Bobo77 #6880. hozzászólásáraNem,csak van egy kis kocsi itthon.LE25-ből 34 mázsa,neomából talán 49 mázsa ment rá.Neomát csak mondták,mázsajegyét nem láttam.Nem akarom elhinni,ekkora különbség lenne.
Válasz gcastle #6874. hozzászólásáraA napraforgó nem szereti a sok esőt, neki inkább a szárazabb idő jön be ami most nem igazán volt. A kukoricánál meg azt hittem jó lesz a sok eső, de ott se a leg ütősebbek a csövek. Igaz idén sürübbre lett vetve mint a tavaly. De a 70 ezer nem hiszem hogy annyira sok lenne. Főleg hogy a kikelés mindig kevesebb, ilyen olyan okok miatt.
Válasz gcastle #6873. hozzászólásáraAz lenne jó, ha nem ezt az akksis témát erőltetnék, hanem rendes kisméretű benzinmotort, pár kilóval több, de nagyságrendekkel erősebb lenne és több hasznos terhet vihetne. Ezek már nyilván sokkal veszélyesebbek lennének, mert nehezek, és nagy kárt tudnának csinálni, de akkor legyen rá egy komoly vizsga, csak bizonyos emberek végezhessék. Ha már a helikopteres, meg emilyen légi permetezést ellehetlenítik, akkot egy ilyen “drón” jól jönne. Hatékony lenne, és nem csinálna taposási kárt a forgóban, nem nyomolna eső után sem, és a becsületes emelkedőkön sem prüszkölne fölfelé menetkor..
Bár ha lesz újabb áttörés az akksi technikában, akkor nem érvényes amit írtam. Szerintem 10 év múlva már alapvető dolog lesz az ilyesmi elven működő permetezés, mégiscsak jobb ha a robot repked a méregben, mint a paraszt szívja meg magát növényvédőszerrel
Válasz határjáró #6872. hozzászólásáraOtt sem volt jó hatással semmire a relatív sok eső a lehűléssel! 10 t/ha terméssel májusi morzsoltra számolva én befognám a szám...
9523 hozzászólás
Válasz Bárány #6916. hozzászólásáraA linziből melyik ???
Válasz Bárány #6918. hozzászólásáraCsak munkára gondoltam a szórakozást hagyjuk a végére
Válasz Sz_Pisti #6920. hozzászólásáraA környezetemben is mindenki csak tavasszal szórja
Válasz Bárány #6916. hozzászólásáraŐsszel semmi alaptrágya?
Válasz Mf-es? #6914. hozzászólására A Duna rossz oldalára születtünk...
Válasz Bobo77 #6917. hozzászólásáraGyere! Van minden, csak jó pálinkám nincs, azt hozzál!
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraA végén még nem bírod elhordani!Megyek segítek
Válasz Sz_Pisti #6915. hozzászólásáraKuki elővetemény
Szántás
Tél
Simító
330kg Linzi
Ásóborona
60600 kaszat/ha Tutti HO + Kentaur
Pre - Racer
Húsvét
Post - Quick
1 kulti (2-t akartam, de megcsúsztam)
Pictor + Biscaya
Falunap
Dessicash
Dicsekvés
Válasz Bárány #6913. hozzászólására Úgyse tanulok belőle, de azért leírhatnád az eszet
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraFajta?Komplett technológia?Aratáskori tőszám?
Válasz Sz_Pisti #6911. hozzászólásáraElőtted nem szégyellem!
Válasz Sz_Pisti #6911. hozzászólására
Válasz Bárány #6903. hozzászólására Ez valami sülevényesebb rész?
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraDe van ilyen! Mert pont ez a faktor donti el a termes különbsegeket...
(Árpánál is igy lehet elcsuszni egy nagyot)
Válasz Bobo77 #6907. hozzászólásáraEnnek a 70%-a is 39q/ha. Én nem panaszkodnék ha annyi lenne az ide átlag.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraAz a 5,58 az t/Ha lenne?Rossz a szemem és nem is hallottam még ilyet itt keleten.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraA múltkori 70-80% után már kezdtem beparázní én is! De majd a mérlegen úgy is kiderül minden!
Válasz Bárány #6905. hozzászólásáraMár megijedtem!!!
Válasz Batka #6904. hozzászólásáraAz másokéra vonatkozik, annyikat vágtak eddig. A mienket most szedjük.
Válasz Bárány #6903. hozzászólásáraEz a "szokásos 70-80%-a" ?
Válasz Bigyófelügyelő #6900. hozzászólására140-ért tegnap elment 760 kiló gála, lesz rajta még kb ennyi, 500 m9-es fáról nem egy nagy mutatvány, de csoda, hogy a fagy hagyott rajta egyáltalán!
Válasz pamko #6899. hozzászólásáraNálunk örvös galamb 50-es csapatban...
Válasz gcastle #6898. hozzászólására150/kg-ért kiírtam a korai almát a múltkor! A boltban 750 ért van kitéve! Egy vödörrel adtam el belőle...
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásáraMég tedd hozzá a házigalamb-gerle párositást.
Tegnap bele kezdtünk Le25-be,a kalapok külső pereme 1/4-e ki van zabálva,a tábla felletti villany póznán megszámlálhatatlan gerle mennyiség
Válasz später77 #6895. hozzászólásáraItt van a Vilmos, a kézzel szedett kieső 100-ért nem kell senkinek...
Válasz zeli39 #6896. hozzászólásárakukoricánál pedig az időjárás, jön egy nagyobb aszály és vége. Talán a kalászosok a legbiztosabbak.
Végül is napraforgót jó termeszteni aránylag magas hozzam könnyen elérhető a vadkár teszi izgalmassá és engem idegbeteggé ,egy 20 hektáros táblába lazán 1-1,5 millió mínusz pocok,nyúl ,őz
Válasz gcastle #6894. hozzászólásáraKörtéd is van? Tegnap mentünk Porcsalmára egy kevésért, de te közelebb lettél volna.
Válasz Bigyófelügyelő #6893. hozzászólásáraNem volt felénk jó idő eddig semmire: alma, körte, búza, napraforgó...
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraIlyenkor nem kompenzálni kell! Jó ára van, jó idő volt rá, most kell a mennyiség! Extra profit is kell néha, máshogy nem igazán lehet haladni...20 Ft-os léalmából, 70 Ft os forgóból, és 3000 Ft-os kukoricából nem igazán lehet beruházni új gépekre!
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraEz jó ár? 2012. októberi ár: 142.820,-
Válasz zeli39 #6890. hozzászólásáraidén aránylag midennek magas volt az utóbbi évekhez képest. Remélem a kukorica se megy 400 alá :)
Válasz blink #6889. hozzászólásáraDe most nagyon jó a felvásárlási ár ez valamit kompenzál
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraLE25 26,5q/ha tiszta súly, 6-os víz. Nem volt fullos technológia, gombaölőzve nem volt de nem is lehetett látni benne drasztikus gombásodást. Ettől többet vártam, kelés hibátlan volt virágzáskor is jól nézett ki. Szerintem a sok eső meg, a hűvös idő betett.
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólására70-80% egy átlagos évhez képest.
Szép állimányok, de a tányérok elfelejtettek megnőni.
Válasz kukaccsosz #6886. hozzászólásáraNeostár 3 t homokos föld
Valakinek termés eredmény?
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraPedig elhiheted,3 éve már megjöttünk ebből az utcából.Igaz idén a neoma is megállt 3.3 tonnánál nálam,pedig tavaly kicsivel 5 tonna felett tudott.
Válasz Bigyófelügyelő #6883. hozzászólásáralehet a tápanyag nagy részét felélte a szára, meg ahol sok volt a csapadék lehet sok műtrágya kimosódott. Ezekre tudok gondolni, mert azért olyan hideg nem volt hogy negatív hatással legyen a kukoricára.
Válasz lemken #6877. hozzászólásáraA múltkor a másik topicban épp ezt kérdeztem, hogy nem kicsinyellitek e a csöveket! Igazából a növény elérte a max. fejlődési magasságát, de mintha a csőről elfelejtkezett volna... persze nem néz ki rosszul de ennyi eső után nagyobb csövet vártam! Lehet hogy majd a mázsa mást mutat, de az még odébb van! Én személy szerint arra gondoltam, hogy a rengeteg eső szépen kipucolta a nitrogént a növények alól....
Válasz Mf-es? #6881. hozzászólásáraEkkora különbség szerintem sincs...
Válasz Bobo77 #6880. hozzászólásáraNem,csak van egy kis kocsi itthon.LE25-ből 34 mázsa,neomából talán 49 mázsa ment rá.Neomát csak mondták,mázsajegyét nem láttam.Nem akarom elhinni,ekkora különbség lenne.
Válasz Mf-es? #6879. hozzászólásáraTalán így akarják átvenni?Ilyent még nem hallottam
Van valahol,olyan,hogy fajsúly szerinti lista?
Válasz lemken #6877. hozzászólásáraKukoricara vonatkozott a tőszám
Válasz határjáró #6876. hozzászólásáraÉn is csökkentettem a tőszámot (73ról 63ra)tavalyhoz képest,eső is volt mégsem ütősek a csövek. Ez van.
Válasz gcastle #6874. hozzászólásáraA napraforgó nem szereti a sok esőt, neki inkább a szárazabb idő jön be ami most nem igazán volt. A kukoricánál meg azt hittem jó lesz a sok eső, de ott se a leg ütősebbek a csövek. Igaz idén sürübbre lett vetve mint a tavaly. De a 70 ezer nem hiszem hogy annyira sok lenne. Főleg hogy a kikelés mindig kevesebb, ilyen olyan okok miatt.
Ugyhogy a 10 tonnat azonnal alá irnám.
Válasz gcastle #6873. hozzászólásáraAz lenne jó, ha nem ezt az akksis témát erőltetnék, hanem rendes kisméretű benzinmotort, pár kilóval több, de nagyságrendekkel erősebb lenne és több hasznos terhet vihetne. Ezek már nyilván sokkal veszélyesebbek lennének, mert nehezek, és nagy kárt tudnának csinálni, de akkor legyen rá egy komoly vizsga, csak bizonyos emberek végezhessék. Ha már a helikopteres, meg emilyen légi permetezést ellehetlenítik, akkot egy ilyen “drón” jól jönne. Hatékony lenne, és nem csinálna taposási kárt a forgóban, nem nyomolna eső után sem, és a becsületes emelkedőkön sem prüszkölne fölfelé menetkor..
Bár ha lesz újabb áttörés az akksi technikában, akkor nem érvényes amit írtam. Szerintem 10 év múlva már alapvető dolog lesz az ilyesmi elven működő permetezés, mégiscsak jobb ha a robot repked a méregben, mint a paraszt szívja meg magát növényvédőszerrel
Válasz határjáró #6872. hozzászólásáraOtt sem volt jó hatással semmire a relatív sok eső a lehűléssel! 10 t/ha terméssel májusi morzsoltra számolva én befognám a szám...