Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bandigh #6517. hozzászólásáraMit értesz a jó adag alatt? És a második adag mennyi?
Már most nagyon sok a pici parlagfű. Ha az expressz kevés lesz akkor lehet kipróbáljuk a viballát.
Válasz VMisi #6515. hozzászólásáraHa érkezem, most külön fújom. Ha nem, nem. De ami nagyon parlagfüves úgyis 2x kell menni. Egyszer egy jóadag kétszikű ellen, másodjára ugyanaz egyszikűvel. Akkor tiszta.
Válasz GREVEN #6502. hozzászólásáraSzia!
Írnál valami közelebbit a Viballa gyomirtóról?
Sk-ban alighanem más néven van forgalomban, mert nem találom a kínálatban.
Expreszes naprába való, vagy pulzárosba is mehet?
Ki gyártsa, és az összetételt leírnád, hogy be tudjam azonosítani a gyomirtót Sk regisztrációban?
Válasz GREVEN #6502. hozzászólásáraA viballa a napraforgó 2,4Dje! Lefújod 3-4 napig rá sem ismersz a forgóra! Lankadt levelek, megdőlő állomány. Persze utána kiegyenesedik majd a történet! Lehet hogy viszi a parlagfüvet de a forgó nagyon megsínyli egy jó pár napig....
Válasz VDénes #6501. hozzászólásáraNa az idén kipróbálom a kukiban 10kg/ha-al.Remélem nem égeti meg.Pétisót szoktam rá szórni 150-200kg-ot állományba azzal nincs gond.
Válasz Full Random #6496. hozzászólásáraAz aszatot nagyon jól viszi az expressz. Még a nagyok is lecsörgősödnek. Mondjuk mi Evorell-t fújunk,de az takarít. Az expresszes naprába a parlagfű a kritikus pont, de már arra is van szentelt víz, Viballa néven. Az a derékig érőt is kivégzi.
Válasz Földönfuto #6500. hozzászólásáraDehogynem.
Csak a kérdésedre válaszoltam.
Arra is mehet. Egy évbe ezt megcsináltam 3x is kukoricában. Főleg ahol alapba nem ment semmi tápanyag csak ez. Direkt vetés volt, nitrosol még akkor nem volt a látómezőben. 70q/ha-t adott. Igaz akkor 100q volt a többi helyen. Akkor még ismertük mi az eső. Ma már 5mm-t egyben el sem tudok képzelni.
Válasz Földönfuto #6498. hozzászólásáraIgen ennyit elbír még perzselés nélkül.
Többet nem tettem még soha, de a forgókban se csípte meg.
Most az éven úgy csináltam, hogy 10kg karbamid és 10kg An a gabonára. Nem látszik baja a szárazságon kívül.
Válasz K__K #6494. hozzászólásáraAszattal szemben nem tudsz jelentőset alkotni expresses naprában állományban. De lehet hogy napraforgóban állományban általánosságban igaz ez a kijelentés. Kelés előttti glifó koktél ha muszály aszatos táblába vetni mindenképp.
Válasz agrogal #6490. hozzászólásáraCirsium gond van, nem kicsi. Az tuti, hogy nagy állapotban bírja a 100gramm expresst is. A következő futam a kultivátor lesz, vagy még 45gramm.
Üdv Gazdatársak. Felhiv a földszomszédom , hogy véletlen lepermezezte a sziklevélben épp csak kibujt napraforgomat. Fél adag expressel. Jártmár igy valaki ? . Kinövi?.Mire készüljek ? Köszi . Pár percre rá esett 1 mili eső
Válasz Bán Zsolt #6472. hozzászólásáraEZT kéne engedélyeztetni mint az ukránoknál,és kb minden gondunk meglenne oldva. De nem már nálunk is az a jó ha egy traktor egész évben a permetezőt húzza a drága bogárpermetekkel.
Válasz Bán Zsolt #6472. hozzászólásáraEl is kapnának jogosulatlan vadászásért,az a baj,hogy előtte két héttel meg kellene kérni az engedélyt a kilövésre a vadászoknak,akkor lehetne lőni.
9523 hozzászólás
Válasz lac* #6522. hozzászólásáraCsak az a problem hogy nincs direktvetőgépem.
De szerintem nincs is a környékemen.
Válasz sörhas #6521. hozzászólásáraÉn simán vetném bele direktbe majd egy glifót adnék neki.
Szerintetek a tavasz árpa helyére lehet vetni még napraforgót?
Igen szarul kelt ki.
Vagy már késső?
Válasz bandigh #6519. hozzászólásáraHát ez tényleg jó adag! A második 35-től nem térdel le a napra?
Válasz VMisi #6518. hozzászólásáraMondjuk 2x35, expressben kifejezve
Válasz bandigh #6517. hozzászólásáraMit értesz a jó adag alatt? És a második adag mennyi?
Már most nagyon sok a pici parlagfű. Ha az expressz kevés lesz akkor lehet kipróbáljuk a viballát.
Válasz VMisi #6515. hozzászólásáraHa érkezem, most külön fújom. Ha nem, nem. De ami nagyon parlagfüves úgyis 2x kell menni. Egyszer egy jóadag kétszikű ellen, másodjára ugyanaz egyszikűvel. Akkor tiszta.
Válasz SanyóÓ #6508. hozzászólásáraAz ev. expr. Papírja azt írja h legalább 5 nap különbség kell neki.
Én tavaly másnap fújtam, de n láttam h lett volna valami baja.
Ha n muszáj én n fujnam egyszerre.
Válasz SanyóÓ #6508. hozzászólásáraValaki régebben írta, hogy jobb külön.
Válasz Gabro #6509. hozzászólásáraAcat ellen nem jó
Válasz SanyóÓ #6508. hozzászólásáraMindig egybe csináljuk
Válasz bandigh #6510. hozzászólásáraJa igen, azt elfelejtettem írni LE 25-ről van szó
Válasz Gabro #6509. hozzászólásáraAcatos területnek express-es szotya dukál
Válasz SanyóÓ #6508. hozzászólásáraAz LE25 bírja
Válasz kukaccsosz #6506. hozzászólásáraAz aszatot mennyire foghatja meg?
Sziasztok! Szórja(szórta) valaki közületek az expresst, egyszikűirtóval egymenetben?
Válasz Sk Laci #6505. hozzászólására Minden napraforgóban -akr hagyományosban is - szórható
Válasz Sk Laci #6505. hozzászólásáraA viballa arylex hatóanyagú szer. Magyarországon is csak eseti engedélye van parlagfű ellen.
Válasz GREVEN #6502. hozzászólásáraSzia!
Írnál valami közelebbit a Viballa gyomirtóról?
Sk-ban alighanem más néven van forgalomban, mert nem találom a kínálatban.
Expreszes naprába való, vagy pulzárosba is mehet?
Ki gyártsa, és az összetételt leírnád, hogy be tudjam azonosítani a gyomirtót Sk regisztrációban?
Válasz GREVEN #6502. hozzászólásáraA viballa a napraforgó 2,4Dje! Lefújod 3-4 napig rá sem ismersz a forgóra! Lankadt levelek, megdőlő állomány. Persze utána kiegyenesedik majd a történet! Lehet hogy viszi a parlagfüvet de a forgó nagyon megsínyli egy jó pár napig....
Válasz VDénes #6501. hozzászólásáraNa az idén kipróbálom a kukiban 10kg/ha-al.Remélem nem égeti meg.Pétisót szoktam rá szórni 150-200kg-ot állományba azzal nincs gond.
Válasz Full Random #6496. hozzászólásáraAz aszatot nagyon jól viszi az expressz. Még a nagyok is lecsörgősödnek. Mondjuk mi Evorell-t fújunk,de az takarít. Az expresszes naprába a parlagfű a kritikus pont, de már arra is van szentelt víz, Viballa néven. Az a derékig érőt is kivégzi.
Válasz Földönfuto #6500. hozzászólásáraDehogynem.
Csak a kérdésedre válaszoltam.
Arra is mehet. Egy évbe ezt megcsináltam 3x is kukoricában. Főleg ahol alapba nem ment semmi tápanyag csak ez. Direkt vetés volt, nitrosol még akkor nem volt a látómezőben. 70q/ha-t adott. Igaz akkor 100q volt a többi helyen. Akkor még ismertük mi az eső. Ma már 5mm-t egyben el sem tudok képzelni.
Válasz VDénes #6499. hozzászólásáraKukoricában nem kísérleteztél még?
Válasz Földönfuto #6498. hozzászólásáraIgen ennyit elbír még perzselés nélkül.
Többet nem tettem még soha, de a forgókban se csípte meg.
Most az éven úgy csináltam, hogy 10kg karbamid és 10kg An a gabonára. Nem látszik baja a szárazságon kívül.
Válasz VDénes #6455. hozzászólásáraEnnyi karbamidot elbír a napraforgó?Még a kalászosra is meggondolnám.
Válasz Full Random #6496. hozzászólásáraAz én tapasztalatom az hogy az Expressz jobban megsanyargatja az aszatot mint a Pulsar
Válasz K__K #6494. hozzászólásáraAszattal szemben nem tudsz jelentőset alkotni expresses naprában állományban. De lehet hogy napraforgóban állományban általánosságban igaz ez a kijelentés. Kelés előttti glifó koktél ha muszály aszatos táblába vetni mindenképp.
Válasz agrogal #6490. hozzászólásáraEső az 2 hónapja nem volt...
Válasz agrogal #6490. hozzászólásáraCirsium gond van, nem kicsi. Az tuti, hogy nagy állapotban bírja a 100gramm expresst is. A következő futam a kultivátor lesz, vagy még 45gramm.
Válasz roman #6484. hozzászólására Láttam már olyat, hogy sziklevélben gyomirtották, mert már nagyon jött a parlagfű, 4 tonnás lett
Válasz zsoltrs #6483. hozzászólásáraDe, majd ha nagyobb lesz!
Válasz zsoltrs #6483. hozzászólására
Válasz K__K #6485. hozzászólásáraMiért kell egyből 45 gramm.Ha esők után meggazlik mit csinálsz a sorjával ha még kicsi a napra?
Válasz Full Random #6486. hozzászólásáraLE 113 as , Köszi megnyugtattál
Válasz K__K #6485. hozzászólásáraNem vitamin neki de bírja.
Válasz K__K #6485. hozzászólására Enyém LE 113 as.
Válasz roman #6484. hozzászólásáraA te napraforgód milyen? Ha expresszes akkor semmi baj nem lesz.
Üdv! LE25 (express) napraforgó sziklevélben bírja a 45gramm Expresst /ha?
Üdv Gazdatársak. Felhiv a földszomszédom , hogy véletlen lepermezezte a sziklevélben épp csak kibujt napraforgomat. Fél adag expressel. Jártmár igy valaki ? . Kinövi?.Mire készüljek ? Köszi . Pár percre rá esett 1 mili eső
Válasz csupi3 #6482. hozzászólásáraAnnak n kellene szőrösnek lenni?
Válasz zsoltrs #6480. hozzászólásáraA hétköznapi neve:talpas muhar.
Válasz zsoltrs #6480. hozzászólásáraTalán kakaslábfű. Esetleg vadköles vagy fenyércirok.
Sziasztok!
Ennek az egyszikű gyomnak mi a neve?
Tömegével kell a napraban.
Nem szőrös...
Köszi
Válasz mtz1221 #6477. hozzászólására
Válasz mtz1221 #6477. hozzászólásáraAzt akartam mondani még ezzel csáváztam addig valamiért nem volt gond a nyúllakkal fácánokkal galambbal sem.
Válasz Bán Zsolt #6472. hozzászólásáraEZT kéne engedélyeztetni mint az ukránoknál,és kb minden gondunk meglenne oldva. De nem már nálunk is az a jó ha egy traktor egész évben a permetezőt húzza a drága bogárpermetekkel.
Válasz bandigh #6475. hozzászólásáraMacerás a dolog, nálam belekötöttek a solymászba is
Válasz lac* #6474. hozzászólásáraCsak riasztotta!
Válasz Bán Zsolt #6472. hozzászólásáraEl is kapnának jogosulatlan vadászásért,az a baj,hogy előtte két héttel meg kellene kérni az engedélyt a kilövésre a vadászoknak,akkor lehetne lőni.