Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #6414. hozzászólásáraTavaly 12Ha-os tábla volt ilyen szempontból rossz helyen, de csak a falu felőli 2-3Ha-nyi részt támadták.
Kb 1 hétig kellett ráfigyelni.
Ilyen szempontból meg jó most ez a szél, mert nem igen van kedvük röpködni.
Enyém pont most bújkál.
Válasz VMisi #6418. hozzászólásáraJogosulatlan vadásztevékenységnek minősül,mert az ő vadászterületük, de az én saját földem. A solymásznak meg nincs papírja.
Sziasztok! Elvetettem a napraforgót megkapta az alapkezelést ami gardoprim plus gold volt de sajna nem volt csapadék és mivel gyeptörésről van szó feljött benne a perje. Milyen szerrel tudnám fékentartani?
Válasz VMisi #6411. hozzászólásáraNálunk is nagy kárt okoz a galamb,én solymászt hívtam reptetni,attól félnek a galambok.
Csak a vadásztársaság kínlódik az ügymeneten
Válasz VMisi #6411. hozzászólásáraSlavia 630!
A házi galamb fél a saját dögétől!
Amíg egy macska, vagy kutya el nem viszi, a tetem környékét is elkerüli a többi.
Autótól, csattanástól nem fél, így 4-5 áldozat elég 1-2 napra.
Válasz lajurba977 #6401. hozzászólásáraTavaly kísérleti direktvetéses területén vetés után glyfozát, osztott express-es kezelés. Maradt benne parlagfű, satnya volt nem nőtte túl őszre a forgót, pedig irtózatos volt a vadkár. A vadkender nőtte túl néhol a forgót a tőhiányos foltokban.
Többi helyen a sorközművelő megoldotta, és gyommentes volt 98% ban
Válasz kis Zombi #6399. hozzászólásáraAcat ellen biztosan. 2015-ben volt utoljára pulsáros napraforgóm, azóta csak expresszes volt. Általában külön fújom az egyszíkűírtót én is, illetve osztott kezelést is próbáltam, különböző dózisokkal. Próbáltam már az evorellt is így is úgy is. De parlagfű ellen kell a viballa.
Válasz lajurba977 #6392. hozzászólásáraOsztott kezeléssel, külön fújva az egyszikűirtót jól dolgozik alapkezelés nélkül az express. Lényegesen jobb mint a pulsar.
Válasz VMisi #6396. hozzászólásáraAmelyik napra szögszerűen jön elő,az nem heveri ki,azért mert az a buzi barkó,az erős rágójával keherélte a tenyészőcsúcsot,amelyiknek megmaradt a az első sziklevélből valamennyi,abból lehet valami.
Válasz lajurba977 #6392. hozzászólásáraItt van aki 2-3 szor is fújta,nem meggyőző,azért az alapkezelés kell,ha él a föld.Döglött földeken kiválóan megfelel,hisz egyből megadja a versenyelőnyt a naprának,utána pedig az elnyom-kiszárít mindent maga körül.
Igazából pár nagyobb foltra lehet számítani a tavalyi évből kiindulva. A terület ekkor került hozzánk az osztatlan kiméréséből.A korai magágykészítés és a kelés előtti totál kilőve mert eléggé lapos terület, és jó ha húsvét körülre kiszárad annyira hogy meg lehessen csinálni, plussz még alapkezelni is szeretnénk. Most még telibe fújni sem akarnám mert még csak bújkálgatnak a rohadékok, ráadásul nem hiányzik oda a plussz taposás,úgyhogy előkapom a háti priccelőt, szólok a komámnak hogy ő is készüljön (úgyis kettőnké a föld) és egy nap bejárjuk totállal.
Mindenkinek kösz a segítséget!
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraHa csak foltokban van, nem kell foglalkozni vele!
Esetleg a vetés utáni glifó, ha annyi van benne, hogy megéri bejárni!
Én alap kezelés nélkül, pulsar, +egy vagy két húzatással megoldom.
Napra felszalad/betakar, aszat csak a sorban marad. Vékony, gyufaszál vastagságú szárral nyúlik, próbálkozik fényhez jutni.
Utána gabona megy, ott lehet aprítani tarlón.
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraPusaral feleslegesen próbálkozol acat ellen. Ha clerfildes a napraforgó akkor már csak a kapa segít a kultúrában. Esetleg ha kint van vetés előtt glifót neki.
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraÉn már régen rájöttem,ami elég hatékonynak bizonyult.Amit elöttem irtak kb,de mégse.
Az aszatot tavasszal nem szabad piszkálni,hagy nöljön kedvére.Majd kelés elött 2-3 nappal mehet a 3l totál.A többi már nem probléma,1l Pulsar,de az egysziküek ne legyenek túl nagyok,meg a napraforgó se mert besárgul...
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraEgyik sem viszi,ne vess ilyen helyre , előző évben rendezd le tarlón.Csak ilyet termesztek amúgy, de Gardoprimmel+Pulsar 40+ feltöltés.
Válasz Mtz1wi #6378. hozzászólásáraPulzár pluszt ráne tedd, mert kiégeted. Ki csinál felétek ilyen baromságot? Van valamilyen mezőgazdasági végzetsége, vagy fagylaltos ment el vegyszertanácsadóna a koronavírus miatt???
9524 hozzászólás
Válasz VMisi #6414. hozzászólásáraTavaly 12Ha-os tábla volt ilyen szempontból rossz helyen, de csak a falu felőli 2-3Ha-nyi részt támadták.
Kb 1 hétig kellett ráfigyelni.
Ilyen szempontból meg jó most ez a szél, mert nem igen van kedvük röpködni.
Enyém pont most bújkál.
Válasz sanyi1965 #6422. hozzászólásáraA kijuttatástól kb hány napig bírja eső nélkül h még hatásos legyen?
Válasz erik18 #6420. hozzászólásáraSzerintem sokunknak fáj a feje e miatt,türelem, az anyag jó választás volt/és elég drága is/.
Válasz VMisi #6418. hozzászólásáraJogosulatlan vadásztevékenységnek minősül,mert az ő vadászterületük, de az én saját földem. A solymásznak meg nincs papírja.
Válasz sanyi1965 #6419. hozzászólásáraPersze megkapta a 4 litert csak nem akar esni a nyavajás eső
Válasz erik18 #6417. hozzászólásáraHa odalökted a 4 litert hektáronként kitakarít az csak kapjon vizet s oldódjon a talajban el.
Válasz lac* #6416. hozzászólásáraMit kínlódik ezen? Te nem kinyírod a galambokat, hanem csak elzavarod.
Sziasztok! Elvetettem a napraforgót megkapta az alapkezelést ami gardoprim plus gold volt de sajna nem volt csapadék és mivel gyeptörésről van szó feljött benne a perje. Milyen szerrel tudnám fékentartani?
Válasz VMisi #6411. hozzászólásáraNálunk is nagy kárt okoz a galamb,én solymászt hívtam reptetni,attól félnek a galambok.
Csak a vadásztársaság kínlódik az ügymeneten
Szevasztok
Ti mivel szoktatok lombtrágyázni? Bóron kívül illetve mellé.
Válasz atisgyulai #6413. hozzászólásáraMekkora területre?
Válasz VMisi #6411. hozzászólásáraSlavia 630!
A házi galamb fél a saját dögétől!
Amíg egy macska, vagy kutya el nem viszi, a tetem környékét is elkerüli a többi.
Autótól, csattanástól nem fél, így 4-5 áldozat elég 1-2 napra.
Válasz bandigh #6407. hozzászólásáraAz mi?
Válasz kukaccsosz #6406. hozzászólásáraCsessze meg a gyászbogár meg az összes barkó! Mi ezeknek az ellenségük? Ki lehet ezeket ìrtani?
Galambokat ki mivel riogatja?
Válasz Apáé #6408. hozzászólásáraFeltételezhetően, mikor ezeket a neveket kitalálták, még nem volt biztonságosan iható víz a környéken...maradt a bor
Válasz Apáé #6408. hozzászólásáraÉs akkor a lapajgó férentyről, meg a borzas hürcsögényről még nem is beszéltünk.
Sároshátú gyászbogár
Verőköltő bodobács
Ezek a nevek
Válasz VMisi #6403. hozzászólásáraÉs a Verőköltő bodobács
Válasz VMisi #6403. hozzászólásáraAz első okoz kárt a fekete. Sároshátú gyászbogár. Ez is rágja a sziklevelet mint a hegyesfarú barkó!
Gramin egyszikűirtóról véleménye tapasztalata valakinek?
Válasz lajurba977 #6401. hozzászólásáraTavaly kísérleti direktvetéses területén vetés után glyfozát, osztott express-es kezelés. Maradt benne parlagfű, satnya volt nem nőtte túl őszre a forgót, pedig irtózatos volt a vadkár. A vadkender nőtte túl néhol a forgót a tőhiányos foltokban.
Többi helyen a sorközművelő megoldotta, és gyommentes volt 98% ban
Ilyen bogarat találtunk a naprában:
Ez is valami kártevő vagy csak arra tévedt? :)
Illetve több helyen is láttam papucsbogarakat. Az jelent valamit?
Válasz lajurba977 #6401. hozzászólásáraA viballa expresszel együtt megy? Az osztott kezelésnél a teljes dózis hány százalékéval mész?
Válasz kis Zombi #6399. hozzászólásáraAcat ellen biztosan. 2015-ben volt utoljára pulsáros napraforgóm, azóta csak expresszes volt. Általában külön fújom az egyszíkűírtót én is, illetve osztott kezelést is próbáltam, különböző dózisokkal. Próbáltam már az evorellt is így is úgy is. De parlagfű ellen kell a viballa.
Válasz VMisi #6398. hozzászólásáraA "szögszerű" kelés lehet madár is!
A galambok is így csípik le a tetejét, a kibújás pillanatában!
Válasz lajurba977 #6392. hozzászólásáraOsztott kezeléssel, külön fújva az egyszikűirtót jól dolgozik alapkezelés nélkül az express. Lényegesen jobb mint a pulsar.
Válasz Feri #6397. hozzászólásáraA szögszerűt sajna tavaly megismertük. A föld alatt lapult a lerágott szár, azt újra kellett vetni.
Válasz VMisi #6396. hozzászólásáraAmelyik napra szögszerűen jön elő,az nem heveri ki,azért mert az a buzi barkó,az erős rágójával keherélte a tenyészőcsúcsot,amelyiknek megmaradt a az első sziklevélből valamennyi,abból lehet valami.
Válasz Feri #6395. hozzászólásáraKiheveri szerinted?
Válasz VMisi #6394. hozzászólásáraBarkó!?ami úgy jön elő a talajból mint egy szög,az a kukoricabarkó,a képen látható vleg a répabarkó kártétele.
Mitől ilyen a levél? Bogár rágná?
Válasz lajurba977 #6392. hozzászólásáraItt van aki 2-3 szor is fújta,nem meggyőző,azért az alapkezelés kell,ha él a föld.Döglött földeken kiválóan megfelel,hisz egyből megadja a versenyelőnyt a naprának,utána pedig az elnyom-kiszárít mindent maga körül.
Válasz Tomi81 #6391. hozzászólásáraA parlagfűnek az expressz a lombtrágyája.
Válasz istvanppp #6375. hozzászólásáraIgen. Csak parlagfű maradt. De azt meg elintézte az expressz.
Igazából pár nagyobb foltra lehet számítani a tavalyi évből kiindulva. A terület ekkor került hozzánk az osztatlan kiméréséből.A korai magágykészítés és a kelés előtti totál kilőve mert eléggé lapos terület, és jó ha húsvét körülre kiszárad annyira hogy meg lehessen csinálni, plussz még alapkezelni is szeretnénk. Most még telibe fújni sem akarnám mert még csak bújkálgatnak a rohadékok, ráadásul nem hiányzik oda a plussz taposás,úgyhogy előkapom a háti priccelőt, szólok a komámnak hogy ő is készüljön (úgyis kettőnké a föld) és egy nap bejárjuk totállal.
Mindenkinek kösz a segítséget!
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraHa csak foltokban van, nem kell foglalkozni vele!
Esetleg a vetés utáni glifó, ha annyi van benne, hogy megéri bejárni!
Én alap kezelés nélkül, pulsar, +egy vagy két húzatással megoldom.
Napra felszalad/betakar, aszat csak a sorban marad. Vékony, gyufaszál vastagságú szárral nyúlik, próbálkozik fényhez jutni.
Utána gabona megy, ott lehet aprítani tarlón.
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraPusaral feleslegesen próbálkozol acat ellen. Ha clerfildes a napraforgó akkor már csak a kapa segít a kultúrában. Esetleg ha kint van vetés előtt glifót neki.
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraÉn már régen rájöttem,ami elég hatékonynak bizonyult.Amit elöttem irtak kb,de mégse.
Az aszatot tavasszal nem szabad piszkálni,hagy nöljön kedvére.Majd kelés elött 2-3 nappal mehet a 3l totál.A többi már nem probléma,1l Pulsar,de az egysziküek ne legyenek túl nagyok,meg a napraforgó se mert besárgul...
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraEgyik sem viszi,ne vess ilyen helyre , előző évben rendezd le tarlón.Csak ilyet termesztek amúgy, de Gardoprimmel+Pulsar 40+ feltöltés.
Válasz Tobszi #6384. hozzászólásáraIlyen helyre jobb választás az Express gyomirtás.
Esetleg korai
magágy készítés, kicsit későbbi vetés, és ha kijön az acat, pre-poszt glifozát. De ne várj csodát
Uff!
Sima Clearfield-es naprában milyen lehetőség van az acat irtására?
Eddig Wing+ Pulsar a terv, de jól tudom hogy egyik se hatja meg túlságosan?
Válasz Mtz1wi #6381. hozzászólásáraNem!
Válasz Mtz1wi #6381. hozzászólásáraSimán,attól függ milyen gyomok vannak benne...
Nem csak a dozis a kulombseg? A ketto kozott?
Válasz Mtz1wi #6378. hozzászólásáraKüldd vissza, az arra nem lesz jó!
Válasz Mtz1wi #6378. hozzászólásáraPulzár pluszt ráne tedd, mert kiégeted. Ki csinál felétek ilyen baromságot? Van valamilyen mezőgazdasági végzetsége, vagy fagylaltos ment el vegyszertanácsadóna a koronavírus miatt???
Iden eloszor teszek neomat. Lehet pulsat plussal fujni mert az kuldtek? Van aki mar hasznalt neomat pulsar plusszal?
Válasz 44claasgarantos #6376. hozzászólásáraPulsar. Van aki korán veti, ápr.elején, de szerintem április 15-20 körül is ráér.
Neoma magot kaptam melyik a gyomirtolya esspresz vagy pulzár - Ti mikor tervezitek a vetést
Valaki használt már Wing P-t alapkezelésnek 3-4 l/ha és utánna majd express-t állományban Pioneer Le25-re?