Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #6021. hozzászólásáraMilyen sérülések ezek?Valami megrágta?Ha kapott Pictort felső dózis közelében akkor nem lehet nagy gond.Legalábbis nálam z elmúlt években bejött.
Válasz csoppika #6019. hozzászólásáraKapott valami gombaölőt mikor még trakival bele lehetett menni?(Mondjuk Pictort mert a többi szerintem szenteltviz)
Válasz bandigh #6005. hozzászólásáraÍgy nézve nem szóltam semmit.Amúgy is utálom a naprát.20 éve gyerekoromba 4-5 évente ganézva a földek 2x/3x ekézve kormányos ekézővel közelre O vegyszerrel pont annyi átlagunk volt,mint most az agyonvegyszerezett/műtrágyázott csúcs hibridekkel.
Válasz mtz1221 #6004. hozzászólásáraAmit idén nem tudtál..
Pre-poszt.. Korai talajmunka, egy gyomkelés, vetés, totál, stb
Az elmélet jó, csak nem amikor májusba lehet rámenni először
Aztán a fele kikelt, aszály, gyom semmi, aztán amikor esett, kikelt a másik fele forgó, de akkor jött ki az összes gyom. Amikor a forgók fele már nagy volt :/ Fura egy év
Válasz GREVEN #6002. hozzászólására Azt írtad, hogy minden évben van gondod a parlagfűvel, arra még mindig a Racer az egyik legjobb anyag. Mivel elég vegyesek a területeitek, ezért mindenképp bedolgoznám vagy a magágyba vagy a pre-emergens kezelést hengerezném, de inkább gyomfésűvel bekeverném, és nem lesz gondod vele.
Válasz GREVEN #5999. hozzászólásáraMár gazból is fémzároltat kell venni. ☺
A fogott mag nem tudja mitől kell kidöglenie meg mikor kell kelnie. Ilyen ez a mai világ...
Neoma, 2 hónapig kelés után esőt nem látott, most 2 x 14 mm volt. Az állomány szép, de a Syngenta fajták szára a környéken mindenhol felrepedt...Békés megye nyugati részén, de pl. LE 25 nem látni ilyen problémát...Valami magyarázat, vélemény? A cégnek írtunk, még nem válaszolt.
Válasz pamko #5985. hozzászólásáraAzért arra kiváncsi lennék, hogy a 28 fokban fújt gombaölőből mennyi szívódik fel... (itt tavalyelőtt ilyen meleg volt, mikor veretett a hidas)
Válasz Dave #5988. hozzászólásáraCsillagbimbos allapot-viragzas eleje-fo viragzas-citromeres-eres
Hat ja vegul is
Mi tavaly 1x se gombaoloztunk szinge eso se colt 37fok semmi gond nem volt
Válasz pamko #5985. hozzászólásáraNaprat 2x szoktak gombaolozni
6 8level meg tanyerkepzodeskor viragzas kezdeten
Csillagbimbos allapot most van
Tanyerkepzodes meg a viragzas meg joval odebb van kevered a dolgokat
Válasz GREVEN #5984. hozzászólásáraNem a permetezéssel volt a gond ?? Nálunk egész tavasszal fújt a szél,így 2 báron mentem a 0,4-es idk porlasztókkal 261 liter/hektár vízzel csigalassan.Soha életemben ilyen jól nem sikerültek még a permetezések.Most van először Expressz-esem,de 99%-an takarított acatot parlagfüvet is.
Valakinek van vetve Neoma meg Le 113?
Hidas gombaolozes miatt kerdezem
....2 nap kulonbseggel lett vetve es ha jon a hidas JD gombaolozni akkor nyilvan 1 vonulassal fujatnam le,csak nem tudom hogy le lesz -e maradva viragzas szempontjabol egyik a masiktol jo lenne egyszerre elkapni ezt a csillagbimbos allapotot.
Első körön megkapta a 45 gramm Expresszt, 7-8 nap múlva kapta a kövit mert kelt újra. És még ez után is volt kelő. Pár szál van benne itt ott még mindig. Kultit nem kapott,mert mire odajutottunk kinőtte magát.
Válasz GREVEN #5976. hozzászólásáraEn már csak ezt vetem. Gyomirtás olsó és 100%os parlagfü nem gond és jól terem nekem egyi sy sem tudott többet. És tuti beérik nem kell száritani sem és desszikálni sem.
Válasz borda77 (Joe) #5971. hozzászólásáraNekünk is van 20 heki le113. A korábbi vetésü le25-öt már túlnötte. Nagyon biztato. Hatalmas levelek,vállig ér, teljesen összezártak a sorok. Ha szomorú vagyok vagy bánt valami mindig annál a táblánál simogatom a lelkem.
9523 hozzászólás
Válasz bobo77 #6022. hozzászólásáraSzarvas
Válasz csoppika #6021. hozzászólásáraMilyen sérülések ezek?Valami megrágta?Ha kapott Pictort felső dózis közelében akkor nem lehet nagy gond.Legalábbis nálam z elmúlt években bejött.
Válasz bobo77 #6020. hozzászólásáraKapott Pictort... Még éppen bele tudtam menni... Gondolom a sérült rágott növény előbb beteg...
Válasz csoppika #6019. hozzászólásáraKapott valami gombaölőt mikor még trakival bele lehetett menni?(Mondjuk Pictort mert a többi szerintem szenteltviz)
Válasz csoppika #6018. hozzászólásáraPöcsöm telo... El fogja vinni? Ami van fújótraki itt az 130 magas...
Válasz bobo77 #6017. hozzászólásáraElmehetnek fogja vinni? Már most 210 magas... Még nem virágzik... 3hekire nem jön hidas... beszopom...
Levélfoltosság valamelyik formája szerintem.Remélem nincs igazam
Válasz csoppika #6015. hozzászólásáraEgyelőre csak a lerágotton van...
Válasz csoppika #6014. hozzászólásáraEz milyen nyavalya?
Válasz bobo77 #6012. hozzászólásáraSemmi extra, hasonló ott is
Válasz bandigh #6009. hozzászólásáraLevél hátoldala milyen?Főleg a második képre gondolva
Válasz Brekkancs #6010. hozzászólásáraIlyesmire gondolok én is.
Válasz bandigh #6009. hozzászólásáraMagnézium-hiány esetleg?
Na ezt ki minek mondaná?
Itt tartunk most.
Egyelőre szép, csak legyen aztán ára is.
Válasz mtz1221 #6006. hozzászólásáraakkor valami nem jó
Válasz bandigh #6005. hozzászólásáraÍgy nézve nem szóltam semmit.Amúgy is utálom a naprát.20 éve gyerekoromba 4-5 évente ganézva a földek 2x/3x ekézve kormányos ekézővel közelre O vegyszerrel pont annyi átlagunk volt,mint most az agyonvegyszerezett/műtrágyázott csúcs hibridekkel.
Válasz mtz1221 #6004. hozzászólásáraAmit idén nem tudtál..
Pre-poszt.. Korai talajmunka, egy gyomkelés, vetés, totál, stb
Az elmélet jó, csak nem amikor májusba lehet rámenni először
Aztán a fele kikelt, aszály, gyom semmi, aztán amikor esett, kikelt a másik fele forgó, de akkor jött ki az összes gyom. Amikor a forgók fele már nagy volt :/ Fura egy év
Válasz GREVEN #5997. hozzászólásáraAz más,akkor vagy szántani vagy alapkezelést is neki.
Válasz GREVEN #6002. hozzászólására Azt írtad, hogy minden évben van gondod a parlagfűvel, arra még mindig a Racer az egyik legjobb anyag. Mivel elég vegyesek a területeitek, ezért mindenképp bedolgoznám vagy a magágyba vagy a pre-emergens kezelést hengerezném, de inkább gyomfésűvel bekeverném, és nem lesz gondod vele.
Válasz Sz_Pisti #6001. hozzászólásáraAzzal nem próbálkoztunk még. Elsőre már az ára is elrettentő.
Válasz GREVEN #5997. hozzászólásáraErre volna jó a pre gyomirtás, mert megfog 1-1 hullámot, jobb esetben mindet megállítja.
Próbáltál már Racer-t bedolgozni?
Válasz GREVEN #5999. hozzászólásáraMár gazból is fémzároltat kell venni. ☺
A fogott mag nem tudja mitől kell kidöglenie meg mikor kell kelnie. Ilyen ez a mai világ...
Válasz ND #5998. hozzászólásáraMár ez is. Nem elég, hogy a disznóparét nem viszi semennyire az Expressz, most már ez is bajos.
Válasz GREVEN #5997. hozzászólásáraitt a baj!
nem jó fajta a parlagfű magod.
olyat keress, ami egyenletesen kel
Válasz mtz1221 #5986. hozzászólásáraAmik kint voltak parlagfüvek, szinte mind elvitte, de kelt újra, meg újra, meg újra.
Válasz hargitai sandor #5995. hozzászólásáraBiztos gyorsan nőtt. Elvileg gond nem lehet de a betegség az könnyebben megtamadhatja....
Neoma, 2 hónapig kelés után esőt nem látott, most 2 x 14 mm volt. Az állomány szép, de a Syngenta fajták szára a környéken mindenhol felrepedt...Békés megye nyugati részén, de pl. LE 25 nem látni ilyen problémát...Valami magyarázat, vélemény? A cégnek írtunk, még nem válaszolt.
Válasz pamko #5985. hozzászólásáraAzért arra kiváncsi lennék, hogy a 28 fokban fújt gombaölőből mennyi szívódik fel... (itt tavalyelőtt ilyen meleg volt, mikor veretett a hidas)
Válasz Bigyófelügyelő #5992. hozzászólásáraBaromsag.
6000 es árról hallott már valaki? Az egyik ismerősöm ezzel ijeszget korán reggel h ősszel 6sal kezdődik majd az ára.....
Válasz pamko #5985. hozzászólásáraAmikor még éppen bele tudtam menni trakival. Acanto dellagro polybor keserüsó. Egyszer szoktam.
Válasz R Sándor #5983. hozzászólásáraDuracer
Válasz Dave #5988. hozzászólásáraCsillagbimbos allapot-viragzas eleje-fo viragzas-citromeres-eres
Hat ja vegul is
Mi tavaly 1x se gombaoloztunk szinge eso se colt 37fok semmi gond nem volt
Válasz krokodil007 #5987. hozzászólásáraVirágzást megelőző állapotot nevezik csillagbimbósnak.
Válasz pamko #5985. hozzászólásáraNaprat 2x szoktak gombaolozni
6 8level meg tanyerkepzodeskor viragzas kezdeten
Csillagbimbos allapot most van
Tanyerkepzodes meg a viragzas meg joval odebb van kevered a dolgokat
Válasz GREVEN #5984. hozzászólásáraNem a permetezéssel volt a gond ?? Nálunk egész tavasszal fújt a szél,így 2 báron mentem a 0,4-es idk porlasztókkal 261 liter/hektár vízzel csigalassan.Soha életemben ilyen jól nem sikerültek még a permetezések.Most van először Expressz-esem,de 99%-an takarított acatot parlagfüvet is.
Válasz borda77 (Joe) #5981. hozzászólásáraGombaolozve volt mar,vagy csak 1x lesz csillagbimbos allapotban?
Valakinek van vetve Neoma meg Le 113?
Hidas gombaolozes miatt kerdezem
....2 nap kulonbseggel lett vetve es ha jon a hidas JD gombaolozni akkor nyilvan 1 vonulassal fujatnam le,csak nem tudom hogy le lesz -e maradva viragzas szempontjabol egyik a masiktol jo lenne egyszerre elkapni ezt a csillagbimbos allapotot.
Válasz borda77 (Joe) #5981. hozzászólásáraAlapkezelés volt. Null eső, semmit sem ért.
Első körön megkapta a 45 gramm Expresszt, 7-8 nap múlva kapta a kövit mert kelt újra. És még ez után is volt kelő. Pár szál van benne itt ott még mindig. Kultit nem kapott,mert mire odajutottunk kinőtte magát.
Válasz borda77 (Joe) #5981. hozzászólására mivel fújod alapba?
Válasz GREVEN #5980. hozzászólására mert csak a 4 levél alattit viszi ki ami nagyobb nem bír vele.
Válasz GREVEN #5980. hozzászólásáraAlapkezelés +1x45gr exp. +kulti annak elégnek kell lennie.
Válasz borda77 (Joe) #5978. hozzászólásáraA parlagfű 100% megoldásra még nem jöttünk rá. Idén volt ami 3-szor is kapott expressz-t és csak van benne.
Válasz borda77 (Joe) #5978. hozzászólására
Válasz GREVEN #5976. hozzászólásáraEn már csak ezt vetem. Gyomirtás olsó és 100%os parlagfü nem gond és jól terem nekem egyi sy sem tudott többet. És tuti beérik nem kell száritani sem és desszikálni sem.
Válasz Sk Laci #5975. hozzászólásáraAdengo+1 liter dma és 100%k a gyomirtás.
Válasz borda77 (Joe) #5971. hozzászólásáraNekünk is van 20 heki le113. A korábbi vetésü le25-öt már túlnötte. Nagyon biztato. Hatalmas levelek,vállig ér, teljesen összezártak a sorok. Ha szomorú vagyok vagy bánt valami mindig annál a táblánál simogatom a lelkem.
Válasz borda77 (Joe) #5973. hozzászólásáraCsak utólag ne legyen gondod az árvakelésel a kukoricában.
Amúg nagyon is szép a napraforgód
Válasz Sz_Pisti #5972. hozzászólásáraTörök mag volt...