Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezek szerint ha jól sikerül akkor lehet hogy nem kell a pulsar+ ?
Azért a 25e/ha elég húzós! Mivel csak a magról kelőre van hatása, kell a pulsar+ is, együtt meg még húzósabb!
Úgygondolom megpróbálok egy jó korai magágykészítést hátha jól kizöldülne vetésig, utána meg totális.
Válasz Sz_Pisti #5721. hozzászólásáraJa, csak fél dózissal, mert a tavalyi vágós eső sok ha-t elintézett, nekem meg így pont jó lett. Ha nincs bemosó akkor meg mindegy. Az acatot viszont nem fogja.
Válasz nagyzoli5 #5719. hozzászólására Ha nem túlzottan alacsony, vagy túl magas a talaj szervesanyag tartalma, akkor mindenképp csinálnék alapgyomirtást.
Válasz nagyzoli5 #5719. hozzászólására25.000ft/ha körül van, de ha jól sikerül akkor kap egy sorközművelést és aratásig rendben lesz. Pótmegoldásnak meg ott a Pulsar+
Üdv!
Szerintetek érdemes alapgyomirtást csinálni vagy elég vetés után kelés előtt lehúzni a területet totálissal, már ha van mire permetezni? Muharfélék és parlagfű a legtöbb de van egy pár komoly acatfolt is. Clearfield plus-os lesz a napraforgó.
Kb mennyi lehet a ha költsége egy alapgyomirtásnak?
Válasz Bigyófelügyelő #5707. hozzászólására Mint ahogy írtam erre a technológiára be kell külön rendezkedni.
2*75 cm = 150 cm
3*50 cm = 150 cm, így a traktor hasa alatt 3 sor lenne + művelő kerék
Válasz Sz_Pisti #5702. hozzászólásáraOdáig minden szép és jó h elvetjük...vetésnél mindegy milyen kerék van a traktoron, de vegyszerezésnél, sorközművelésnél?...Na és a betakarítás milyen módszerrel mert szerintem az adapterek nem fogadják be az 50es sortávokat...
Válasz bobo77 #5705. hozzászólásáraEz még régeben volt, kb, mikor a Neoma megjelent a piacon. 38 q volt tisztán gyengén termő lemosot partoldalon 3 q 3x15 NPK-val magágykészités előt szóróval szétszórva. Egy öreg SPC-vel vetetem el. Azon a helyen azóta se sikerült 32 q felé felmenem.
De ahogyan lejeb is írtam, nem volt aban az évben kontrol 75 cm-es sortávu vetés, ezért nem tudok 100% kiértékelésel szolgálni.
Válasz Sz_Pisti #5702. hozzászólására56 cm sortávra már vetettem, valóban nagyon jó eredményem volt. De nem volt 75 cm sortávra vetett napraforgóm, ezért nem tudom megmondani, menyi lett volna a különbség.
Válasz Garfield #5701. hozzászólására Maga a napraforgó számára valóban ideálisabb a 45-50 centiméteres sortávolság, ott érzi magát igazán jól. Egész egyszerűen bele lett erőltetve a 75-76 centiméteres kukorica technológiába, mert úgy egyszerűbb volt a gépesítése
Válasz tuto1 #5699. hozzászólásáraszerintem 60-65000 fölé fölösleges menni
mondjuk egy 50 centis sortávot 60000 tőszámot lehet érdemes volna kipróbálni
Próbált valaki iker soros napraforgót, emelt (80-90000 tő/ha) tőszámmal? Tapasztalt? Eredmény?
Erősen gondolkodom pár hektár kísérleten. Sima vetőgéppel vetnék 40-45000 tő/ha, majd 20 cm távolabb menve újra elvetném. Szabályos háromszög térállást nem tudnék ezzel megvalósítani. Az 50 %-kal nagyobb tőszám és a dupla vetés lenne csak plusz költség. Ezzel szemben hamarabb lenne meg a talajtakarás, és a több tő talán magasabb termést eredményez.
Vélemény?
Válasz Sk Laci #5689. hozzászólásáraSzia! Nekünk tavaly a Bacardival volt párban a Diamantis. A legjobb tábla a Diamantis lett, de általában fej-fej mellett volt a termésszintjük,ellenben a Diamantis később érik.
Diamantisz a Neomához képest hogyan bizonyított, ha volt valakinek?
Tudom, hogy a Diamantiszt már valaki régeben említete, de nem tudom melyik fajtákal mérte ösze. Valahogyan nem találom. Ha esetleg még egyszer leírná-leírnátok, a termését, koraiságát, egészségi állapotát a két hibridet öszehasonlítva megköszönném, mert épen napraforgó vetőmag megrendelés előt állok, és nem szeretnék "bakot lőni".
Válasz kis Zombi #5683. hozzászólásáraJó reggelt kívánok.
A syngentás naprák idén kizárólag Cruiseres csávázással kerülnek forgalomba. A többi nemesítőháznál is lehet kérni ezt a plusz csávázást, felár ellenében.
Válasz laikus87 #5680. hozzászólásáraJah, meg természetesen megy a nyúlhajtás ezerrel a kezdeti időszakban, de ott fizet embert a vadásztársaság, mellette meg mi is járunk, mert ugye 5-6 táblára nem tudnak embert biztosítani.
Válasz Blaise79 #5674. hozzászólásáraNálunk a Neoma bizonyít évek óta, és semmit sem csinálunk vele, csak megkapja állományban jól időzítve egyszer a Pulsart, semmi más vegyszer, semmi sorközművelés. Tavalyelőtt volt mellette Praiso, nagyobb tányérok voltak, szebbet mutatott, de 7-8 mászával elmaradt a Neomához képest, tavaly Bacardi is volt, de az is elmaradt 5-6 mázsával, ugyanolyan technológia mellett hozta a Neoma magát. Próbálgatunk, kísérletezünk, de a Neomában még sosem csalódtunk, közepes műtrágyamennyiség mellett 45-48 mázsa között takarítottunk be. Én azt tanácsolom neked, ezt a hibridet érdemes kipróbálni.
Sziasztok!
Eddig hagyományos és expresses napraforgóm volt és ki szeretném próbálni a Clearfieldeset is.
A Pulsar mennyire hatékony az egyszikűek ellen kell e utána Pantera?
9523 hozzászólás
Ezek szerint ha jól sikerül akkor lehet hogy nem kell a pulsar+ ?
Azért a 25e/ha elég húzós! Mivel csak a magról kelőre van hatása, kell a pulsar+ is, együtt meg még húzósabb!
Úgygondolom megpróbálok egy jó korai magágykészítést hátha jól kizöldülne vetésig, utána meg totális.
Válasz Sz_Pisti #5721. hozzászólásáraJa, csak fél dózissal, mert a tavalyi vágós eső sok ha-t elintézett, nekem meg így pont jó lett. Ha nincs bemosó akkor meg mindegy. Az acatot viszont nem fogja.
Válasz nagyzoli5 #5719. hozzászólására Ha nem túlzottan alacsony, vagy túl magas a talaj szervesanyag tartalma, akkor mindenképp csinálnék alapgyomirtást.
Válasz nagyzoli5 #5719. hozzászólására25.000ft/ha körül van, de ha jól sikerül akkor kap egy sorközművelést és aratásig rendben lesz. Pótmegoldásnak meg ott a Pulsar+
Üdv!
Szerintetek érdemes alapgyomirtást csinálni vagy elég vetés után kelés előtt lehúzni a területet totálissal, már ha van mire permetezni? Muharfélék és parlagfű a legtöbb de van egy pár komoly acatfolt is. Clearfield plus-os lesz a napraforgó.
Kb mennyi lehet a ha költsége egy alapgyomirtásnak?
Válasz LehelLehel #5717. hozzászólásáraUgyan azon az áron adják mindegy milyen néven hozzák forgalomba.
Van e olcsóbb gyomirtó a Pulsar 40 töl vagy csak ez használható a clearfieldes napraforgóra?
Válasz LehelLehel #5715. hozzászólásáraMehet utána kalászos!
Helló!Napraforgót ha Pulsar 40 kezelem ősszel lehet vetni után búzát?Milyen növényt nem szab pulsarozas után tenni?
Válasz Magic #5710. hozzászólásáraCsak a Pictor!
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata napraforgóban Trichomax, trifender, öko-ni termékek közül valamelyikkel ?
Olyan területre menne ahol az elmúlt 4 évben 2x volt olajos növény és az idén napraforgó lenne vetve.
Válasz csferri #5711. hozzászólásáraPicasso (ugyan az, mint a Pictor)
Válasz Magic #5710. hozzászólásáraAcanto plus, Amistar xtra, Pictor.
Hali !
1x-es gombaölős kezelésre melyik szert érdemes használni napraforgóban ?
Válasz Bigyófelügyelő #5707. hozzászólására Mint ahogy írtam erre a technológiára be kell külön rendezkedni.
2*75 cm = 150 cm
3*50 cm = 150 cm, így a traktor hasa alatt 3 sor lenne + művelő kerék
Válasz Bigyófelügyelő #5707. hozzászólásáraErre már van megoldás:adapter
Válasz Sz_Pisti #5702. hozzászólásáraOdáig minden szép és jó h elvetjük...vetésnél mindegy milyen kerék van a traktoron, de vegyszerezésnél, sorközművelésnél?...Na és a betakarítás milyen módszerrel mert szerintem az adapterek nem fogadják be az 50es sortávokat...
Válasz bobo77 #5705. hozzászólásáraEz még régeben volt, kb, mikor a Neoma megjelent a piacon. 38 q volt tisztán gyengén termő lemosot partoldalon 3 q 3x15 NPK-val magágykészités előt szóróval szétszórva. Egy öreg SPC-vel vetetem el. Azon a helyen azóta se sikerült 32 q felé felmenem.
De ahogyan lejeb is írtam, nem volt aban az évben kontrol 75 cm-es sortávu vetés, ezért nem tudok 100% kiértékelésel szolgálni.
Válasz Sk Laci #5704. hozzászólásáraNagyjából milyen termésszinteket lehet elérni átlagban az 50 körüli sortávval?Mivel veted?
Válasz Sz_Pisti #5702. hozzászólására56 cm sortávra már vetettem, valóban nagyon jó eredményem volt. De nem volt 75 cm sortávra vetett napraforgóm, ezért nem tudom megmondani, menyi lett volna a különbség.
Válasz Sz_Pisti #5702. hozzászólásáraIgen +vetőgép+sorközmüvelő
Válasz Garfield #5701. hozzászólására Maga a napraforgó számára valóban ideálisabb a 45-50 centiméteres sortávolság, ott érzi magát igazán jól. Egész egyszerűen bele lett erőltetve a 75-76 centiméteres kukorica technológiába, mert úgy egyszerűbb volt a gépesítése
Válasz tuto1 #5699. hozzászólásáraNyáron vettünk egy gépet egy gazdánál neki külön vetőgépe volt naprára 46*45-re vet 500 kg + van hektáronként
Válasz tuto1 #5699. hozzászólásáraszerintem 60-65000 fölé fölösleges menni
mondjuk egy 50 centis sortávot 60000 tőszámot lehet érdemes volna kipróbálni
Próbált valaki iker soros napraforgót, emelt (80-90000 tő/ha) tőszámmal? Tapasztalt? Eredmény?
Erősen gondolkodom pár hektár kísérleten. Sima vetőgéppel vetnék 40-45000 tő/ha, majd 20 cm távolabb menve újra elvetném. Szabályos háromszög térállást nem tudnék ezzel megvalósítani. Az 50 %-kal nagyobb tőszám és a dupla vetés lenne csak plusz költség. Ezzel szemben hamarabb lenne meg a talajtakarás, és a több tő talán magasabb termést eredményez.
Vélemény?
Válasz Sk Laci #5696. hozzászólásáracsak hrsz szerint le kell jelenteni nébih felé hol lesz vetve.
Válasz Sk Laci #5695. hozzászólásáraMindkettő deszikkálva volt, de így is 5 nappal a Bacardi után tudtuk kezdeni a Diamantis javát vágni.
Válasz bendix #5684. hozzászólásáraEz most komoly? Ha SY magot rendelek, egyből be van csávázva Cruiserel, nem kell külön kérni?
Válasz Fodi.77 #5691. hozzászólásáraMenyivel későbi érésü a Diamantisz a Bacarditól?
Kellet deszikálnod?
Válasz papszi06 #5690. hozzászólására62000
Válasz molnar zsolt_5915 #5692. hozzászólásáraSzia! Az elmúlt években már nem, csak állományban Pulsar vagy Pulsar Plus hibridtől függően.
Hali! Vetés után (kelés előtt) használsz valamilyen gyomirtót, vagy csak állományba a Pulzart?
Válasz Sk Laci #5689. hozzászólásáraSzia! Nekünk tavaly a Bacardival volt párban a Diamantis. A legjobb tábla a Diamantis lett, de általában fej-fej mellett volt a termésszintjük,ellenben a Diamantis később érik.
Válasz laikus87 #5680. hozzászólásáraÉrdeklődnék milyen tőszámmal vetel ha nem titok kösz
Diamantisz a Neomához képest hogyan bizonyított, ha volt valakinek?
Tudom, hogy a Diamantiszt már valaki régeben említete, de nem tudom melyik fajtákal mérte ösze. Valahogyan nem találom. Ha esetleg még egyszer leírná-leírnátok, a termését, koraiságát, egészségi állapotát a két hibridet öszehasonlítva megköszönném, mert épen napraforgó vetőmag megrendelés előt állok, és nem szeretnék "bakot lőni".
Válasz csoppika #5686. hozzászólásáraÉn rendeltem csávázott Neomát, igaz, volt egy határidő, amíg jelezni kellett. (jan. 31.)
Válasz bendix #5684. hozzászólásárapiot lehet.
Válasz bendix #5684. hozzászólásáraA Neoma oda való?
Válasz kukaccsosz #5682. hozzászólásáraMegpróbálok szerezni... Bár 3ha ra való magtól nem esnek hasra
Válasz kis Zombi #5683. hozzászólásáraJó reggelt kívánok.
A syngentás naprák idén kizárólag Cruiseres csávázással kerülnek forgalomba. A többi nemesítőháznál is lehet kérni ezt a plusz csávázást, felár ellenében.
Válasz kukaccsosz #5682. hozzászólásáraAzt lehet még ? Nem betiltották a méhek miatt ?
Válasz csoppika #5679. hozzászólásáraVessél rovarölővel csávázott magot!
Válasz laikus87 #5680. hozzászólásáraJah, meg természetesen megy a nyúlhajtás ezerrel a kezdeti időszakban, de ott fizet embert a vadásztársaság, mellette meg mi is járunk, mert ugye 5-6 táblára nem tudnak embert biztosítani.
Válasz Blaise79 #5674. hozzászólásáraNálunk a Neoma bizonyít évek óta, és semmit sem csinálunk vele, csak megkapja állományban jól időzítve egyszer a Pulsart, semmi más vegyszer, semmi sorközművelés. Tavalyelőtt volt mellette Praiso, nagyobb tányérok voltak, szebbet mutatott, de 7-8 mászával elmaradt a Neomához képest, tavaly Bacardi is volt, de az is elmaradt 5-6 mázsával, ugyanolyan technológia mellett hozta a Neoma magát. Próbálgatunk, kísérletezünk, de a Neomában még sosem csalódtunk, közepes műtrágyamennyiség mellett 45-48 mázsa között takarítottunk be. Én azt tanácsolom neked, ezt a hibridet érdemes kipróbálni.
Válasz kukaccsosz #5678. hozzászólásáraSzalma 10 centire forgatva. Fertőtlenítő nélküli vetés mennyire rizikó?
Válasz pamko #5677. hozzászólásáraLe25 után idén a Bacardit próbáljuk.
Válasz kukaccsosz #5676. hozzászólásáraAbbol melyiket javasoljatok?
Válasz Blaise79 #5674. hozzászólásáraPróbáld a pulsar plusost ne a sima pulsarosat.
Válasz Blaise79 #5674. hozzászólásáragyökérváltásig elviszi a magrólkelő egyszikűeket,rizómásat fogja egy darabig,utánna elengedi.
Sziasztok!
Eddig hagyományos és expresses napraforgóm volt és ki szeretném próbálni a Clearfieldeset is.
A Pulsar mennyire hatékony az egyszikűek ellen kell e utána Pantera?