Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Claastra. #5570. hozzászólásáraUgyan ez volt itt is, kérdeztem a komát mért nem viszi már? Azt mondta előtte héten kétszer próbálták, nem jó, majd hétfőn újra kezdik, újra kezdték, mentek, hétfő du.-tán volt 6 mm eső, kedd kiesett, szerda, csütörtök mentek, aztán azóta pihi, de amint elnézem hétfő este kepjuk az újjabb adagot, de utána talán már javul az idő.
Válasz gazda001 #5568. hozzászólásáraNe aggdój már mint mindíg,nem lesz semmi baja,nekem is kint van 10 heki,nem olyan év van ,semmi rohadás,fejbetegség,igazán jól aratni,csak hétfőtől tudtuk, elötte még nem volt az igazi,szórta ,felment a víz néha(nem a szem,hanem felkente a zöld kalapról)
Válasz Pilátus #5560. hozzászólásáraMajdcsak szikkad egy kicsit....illetve homokosabb a területek java...tavaszi alá még ráér, gabona alá meg ha nem lessz más, akkor grubbert kérek kölcsön
Válasz borda77 (Joe) #5564. hozzászólásáraVan nekem egy kis 85-ös domim, jó is, gabonáztam vele egész nyáron, sőt még akáclombos kis faludban is megfordultam vele, vagy 10 hekit lakaptam, barátin is (igat 12 helyen volt)csak nincs napra szerelékem, és évente 3-5 hektárért nem is szándékozok venni. Van egy nagygazda szerintem ha mondanám a nevét tudnád is ki az (csak itt nem akarom őt nyilvánosan kihírdetni) elviszi a saját szerződésébe, le is szedi, csak hát csúszott a mutatvány......
Válasz gazda001 #5563. hozzászólásáraeddig kb volt 70mm köröl keddre meg még mondja.. 100-as összejöhet. Téged megértelek mert nem te aratod le és várnod kell nem tudsz mit tenni, de a falumba voltak olyanok akik amikor láttak hogy aratok azt kérdezték hogy hogy aratok mert ők 1 fokot sem aratnak szárítóra... ott ált a kombájn nekik az udvarba... PEDIG nem volt nedvesebb nekik mint az enyém... Az egyiknek még szárítója is van otthon. most nézhetnek velük nem érzek együtt, VELED IGEN!!! Nyugi jövő hétvégén lekaphatod tuti!!!
Neoma mèg kint van sajnos, pèntekre èrt volna ide a haver mert nekem nincs napra szerelèkem. Csütörtök èjszaka megázott 8mm esőt kapott, pènteken nem lehetett szedni, szombat óta folyamatosan esik, tehát xopóág vastagon... Kibírja ezeket az esőket vajon? Deszikkálva is van, már teljesen száraz volt.
Válasz 5465 #5554. hozzászólásáraTavaly itt kukoricából is 10 tonna felett volt, igaz a csapadék mesés volt 2016-ban.
Viszont a búza pl. nem tud itt többet 6-7 tonnánál, árpa 4 - 6 tonnánál.
Sy Bacardy/Neostar 26 q/Ha. 7,5 Ha a terület, 1,2 Ha vadkárt tudtam alkudni, de van az 1,5-2 is szerintem. 3q /Ha 3*15 ,Totál+Wing,Pulsar,Pictor+lombtrágya.Pictor tavalyról maradt, az lényegében ingyen volt.Esőt keveset kapott, virágzáskor szinte semmit.Elővetemény árpa,utána lazító,olajretek+mustár zt, ősszel szántás.Ahova nem jutott zt, ott zöldebb volt, meg jobban is adta.Én rápróbálnék a talajtakaró növényekre jövőre, de ez a tapasztalat kicsit megingatta az elhatározást
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraTőállomány közel hibátlan volt, időjárás jól járt rá, tápanyag megvolt. Legalább 4,5-et vártunk.
Ritkán van 4t alatt, szóval ezért a csalódottság.
végeztünk a napraforgóval most már jöhet az eső , a kukorica az bírja :)
Nem lett nagy termés a tavalyi sokkal jobb volt. Egyik területen 17-18q/ha lett a másikon ahol több eső volt 25-27q/ha. Ilyen évbe a kicsinek is örülni kell, majd talán jövőre jobb lesz.
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólására58000 tövel vetve 2q komplex összel 2q mas sormelé egy gomba gyomirtó normál talajmunka.Elfogatható ebbe az idöjárási helyzetbe.
Bacardi 35q átlag legjobb tábla 37q.7-8vizzel 8% levonással.Volt gyengébb is 3t alatti ami gazos maradt.Nem volt magas Neoma szerü forgó.Tavaly sokkal nagyobbra is nött ez a fajta,most volt elöször.Neoma-neosztárhoz hasonló szotyi,érésre és tányérformára.Van egy 3ha tábla aminek kb fele levágva tök száraz a másik rész még zöld leveles is van benne zöld tányérokkal 10 feletti vízzel.Mintha elvágták volna elövetemény árpa volt.Érdekes.
Válasz Claastra. #5522. hozzászólásáraA banvel egyik ismerősnek az idén békén hagyta.Én a kondit szeretem(az idén is 3.6 tonna átlaggal lejött(úgyhogy a kukoricák 1.5-ök lesznek)) de jövőre nem merem bevállalni az összeset kelés előtti kezelésre.Le25 volt-van tervben,csak a gyomirtás aggaszt.
9523 hozzászólás
Válasz ravaszparaszt #5567. hozzászólásáraKolléga ha sikerült, írtam privátban.
Válasz Claastra. #5570. hozzászólásáraUgyan ez volt itt is, kérdeztem a komát mért nem viszi már? Azt mondta előtte héten kétszer próbálták, nem jó, majd hétfőn újra kezdik, újra kezdték, mentek, hétfő du.-tán volt 6 mm eső, kedd kiesett, szerda, csütörtök mentek, aztán azóta pihi, de amint elnézem hétfő este kepjuk az újjabb adagot, de utána talán már javul az idő.
Válasz gazda001 #5568. hozzászólásáraNe aggdój már mint mindíg,nem lesz semmi baja,nekem is kint van 10 heki,nem olyan év van ,semmi rohadás,fejbetegség,igazán jól aratni,csak hétfőtől tudtuk, elötte még nem volt az igazi,szórta ,felment a víz néha(nem a szem,hanem felkente a zöld kalapról)
Válasz Pilátus #5560. hozzászólásáraMajdcsak szikkad egy kicsit....illetve homokosabb a területek java...tavaszi alá még ráér, gabona alá meg ha nem lessz más, akkor grubbert kérek kölcsön
Válasz ravaszparaszt #5567. hozzászólására
Hát én meg nem, mert lent írtam miért... lehet jobb lett volna..........már mindegy
Hali nekem is 85 domim van a kuk asztalt felpengéztem 4 soros napi 5-6 heki ment le.
Válasz borda77 (Joe) #5564. hozzászólásáraVan nekem egy kis 85-ös domim, jó is, gabonáztam vele egész nyáron, sőt még akáclombos kis faludban is megfordultam vele, vagy 10 hekit lakaptam, barátin is (igat 12 helyen volt)csak nincs napra szerelékem, és évente 3-5 hektárért nem is szándékozok venni. Van egy nagygazda szerintem ha mondanám a nevét tudnád is ki az (csak itt nem akarom őt nyilvánosan kihírdetni) elviszi a saját szerződésébe, le is szedi, csak hát csúszott a mutatvány......
nekem is kint van még a napraforgó,ráadásul a szója is
Válasz gazda001 #5563. hozzászólásáraeddig kb volt 70mm köröl keddre meg még mondja.. 100-as összejöhet. Téged megértelek mert nem te aratod le és várnod kell nem tudsz mit tenni, de a falumba voltak olyanok akik amikor láttak hogy aratok azt kérdezték hogy hogy aratok mert ők 1 fokot sem aratnak szárítóra... ott ált a kombájn nekik az udvarba... PEDIG nem volt nedvesebb nekik mint az enyém... Az egyiknek még szárítója is van otthon. most nézhetnek velük nem érzek együtt, VELED IGEN!!! Nyugi jövő hétvégén lekaphatod tuti!!!
Válasz borda77 (Joe) #5561. hozzászólásárafaca, amúgy is jó ez az év
Válasz gazda001 #5559. hozzászólásáraDettó ugyanez szitu nálam is. Jövö hèt pèntek-től talán lehet kezdeni, keddre is mutat sok-sok esőt.
Válasz gazda001 #5559. hozzászólásáraki kibírja persze, nekem 3-4 éve volt olyan hogy csírázott már a fejbe a napra...
Az viszont biztos hogy potyogni fog belőle ki...
Válasz Agronomus #5558. hozzászólásáraEbben a sárban hogy húzod majd el?
Neoma mèg kint van sajnos, pèntekre èrt volna ide a haver mert nekem nincs napra szerelèkem. Csütörtök èjszaka megázott 8mm esőt kapott, pènteken nem lehetett szedni, szombat óta folyamatosan esik, tehát xopóág vastagon... Kibírja ezeket az esőket vajon? Deszikkálva is van, már teljesen száraz volt.
Válasz Berente Antal #5557. hozzászólásáraIdéntől nem is használom, maximum maszekolni...lazítva lessz minden
Válasz Agronomus #5552. hozzászólásáraHa látni akarod a takarónövények hasznát, az ekét el kellene adni
Válasz Agronomus #5552. hozzászólásáraOlajretek mustár pont nem való napra elé.
Válasz 5465 #5554. hozzászólásáraTavaly itt kukoricából is 10 tonna felett volt, igaz a csapadék mesés volt 2016-ban.
Viszont a búza pl. nem tud itt többet 6-7 tonnánál, árpa 4 - 6 tonnánál.
Válasz csoppika #5551. hozzászólásáraVetés április 8, nedves földbe, június elejétől augusztus végéig 250 mm csapadék több részletben.
Válasz Matyi50 #5545. hozzászólására:DDDDDDDDDDDDDDD...az óriásplakátokon laboratoriumi körülmények között...
Sy Bacardy/Neostar 26 q/Ha. 7,5 Ha a terület, 1,2 Ha vadkárt tudtam alkudni, de van az 1,5-2 is szerintem. 3q /Ha 3*15 ,Totál+Wing,Pulsar,Pictor+lombtrágya.Pictor tavalyról maradt, az lényegében ingyen volt.Esőt keveset kapott, virágzáskor szinte semmit.Elővetemény árpa,utána lazító,olajretek+mustár zt, ősszel szántás.Ahova nem jutott zt, ott zöldebb volt, meg jobban is adta.Én rápróbálnék a talajtakaró növényekre jövőre, de ez a tapasztalat kicsit megingatta az elhatározást
Válasz 5465 #5550. hozzászólásáraNem tudom, ott mennyi eső van, vagy a talajmunka milyen, de nálam hasonló ráfordítással nem szokott ennyi lenni...
Válasz csoppika #5547. hozzászólásáraBaranya, 17 Ak-s vályogtalaj, közép kötött, elővetemény kukorica, 200 kg 3x15 NPK beszántva, tavasszal 200 kg 27-es, 64.000 tő vetés, Duracer egyszeri kezelés, 1 sorközművelés, gombaölő 1x (Acanto Plus), deszikkálás és ennyi.
Experto HO CL
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraTőállomány közel hibátlan volt, időjárás jól járt rá, tápanyag megvolt. Legalább 4,5-et vártunk.
Ritkán van 4t alatt, szóval ezért a csalódottság.
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraMajdnem kilóra azonos a fajta, a termés ,a víz , az ár még kérdés , csak én elégedett vagyok!
Válasz 5465 #5546. hozzászólásáraMilyen földön lett ennyi szotyi? Mi volt a technológia?
Válasz Matyi50 #5545. hozzászólásáraBúza 7 tonna, Euró
Repce 3,2 tonna
Napraforgó 3,9 tonna
és nagyon elégedett vagyok
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraVan aki gabonábol is 10tonnát várna... napraforgóból 7et,kukoricából meg 20at
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraNem is értem, lentebb írták páran 3t alatti átlagokat, te meg a 4t-val csalódott vagy...
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraMiért vagy cslódott? 70nem lehet
Mi is végeztünk, Syn Bacardi 3-6% szemét, 6-8-as víz. 39q/ha fizető, 92-be eladva.
Kicsit csalódottak vagyunk, többnek néztek ki.
Válasz Ati03 #5538. hozzászólásárajó is az idén...
Válasz bandigh #5535. hozzászólásáraNincs baj a 8%-al,ha valóban annyi.Itt visszamérik a szemetet,ocsút,és úgy számolják ki.
3.1t/ha
Experto napraforgó nettó 3,1q/ha.
Én örülök neki.
végeztünk a napraforgóval most már jöhet az eső , a kukorica az bírja :)
Nem lett nagy termés a tavalyi sokkal jobb volt. Egyik területen 17-18q/ha lett a másikon ahol több eső volt 25-27q/ha. Ilyen évbe a kicsinek is örülni kell, majd talán jövőre jobb lesz.
Válasz bandigh #5535. hozzászólásáraItt ennyi évek óta,van rosszab hely is.Ez van.
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólásáraJóaz, csak az a 8%...
Bacardi vs Neostar összehasonlítás van/volt valakinek táblán belül vagy hasonló adottságok között?
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólására58000 tövel vetve 2q komplex összel 2q mas sormelé egy gomba gyomirtó normál talajmunka.Elfogatható ebbe az idöjárási helyzetbe.
Bacardi 35q átlag legjobb tábla 37q.7-8vizzel 8% levonással.Volt gyengébb is 3t alatti ami gazos maradt.Nem volt magas Neoma szerü forgó.Tavaly sokkal nagyobbra is nött ez a fajta,most volt elöször.Neoma-neosztárhoz hasonló szotyi,érésre és tányérformára.Van egy 3ha tábla aminek kb fele levágva tök száraz a másik rész még zöld leveles is van benne zöld tányérokkal 10 feletti vízzel.Mintha elvágták volna elövetemény árpa volt.Érdekes.
Válasz mocsencsi1 #5530. hozzászólásáraFaca,ha kéri akkor ez búzában is használható ellene.
bármelyik bromoxinil bármekkorát bármikor elvis
Kösz mindenkinek,nem az ára miatt kérdeztem csak hogy van e rá 100% szer.
Válasz Bárány #5518. hozzászólásáraIgen te... Mátol legyen a neved "Pinokkió"
Válasz mtz1221 #5524. hozzászólásáraLaudis vagy Calaris Pro kitolja a szemét nem kell aggódni. Nem azon a párezer forinton múlik szerintem
Válasz mtz1221 #5525. hozzászólásáraErős kétszikűeket Mustang-al szoktam kezelni,7-8 leveles korig (sőt néha több)
Válasz borda77 (Joe) #5520. hozzászólásáraHány leveles koráig,mered beletenni.
Válasz Claastra. #5522. hozzászólásáraA banvel egyik ismerősnek az idén békén hagyta.Én a kondit szeretem(az idén is 3.6 tonna átlaggal lejött(úgyhogy a kukoricák 1.5-ök lesznek)) de jövőre nem merem bevállalni az összeset kelés előtti kezelésre.Le25 volt-van tervben,csak a gyomirtás aggaszt.