Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pilátus #5066. hozzászólásáraNo-till-es,olyan rossz földbe van,hogy már vagy 10 éve nem szántottuk.Régen nagyrészt gyepes volt.Rengeteget javult,emiatt hiszek a nem szántásos technológiába.Másik szebb,de kb. dupla az AK.értéke.
Szasztok. A szotyiban eléggé feljött a muhar. Szerintetek ezt a naprát fujhatom még gyomirtoval? Akarom még huzatni is. Először kapa aztán fujás vagy inkább forditva a jobb. Koszi elore is.
Válasz Pilátus #5066. hozzászólásáraA no-tillnél a kezdeti fejlődés sokkal lassabb, én azt láttam. De aztán gondol egyet, és nő mintha mi sem történt volna.
Válasz Hali Laci #5057. hozzászólásáraÉn a helyedbe nem tárcsáznám ki , amit képet beraktál látszik a mérgezés, de a levelek felfelé állnak, szerintem akkor lenne neki annyi ha lekonyult volna 8 nap után., De mit veszítesz ha nem tárcsázod ki?
Hali!
P64Le25 napraforgót gomba vagy valami kártevő ellen kellesz kezelni ha igen mikor? Amalgerolt használtok milyen állapotban szórható és milyen mennyiségben?
Arra gondoltam nem vàrom a csodàt inkàbb tàrcsa ès zöldìtès lesz a vège . Oktòberben pedig kalàszos.
Köszönöm mindenkinek.
Azèrt egy làbjegyzet:aki földtulajdonos ès nem maga műveli a földjèt vagy bèrművelteti az vegye màr a fàradsàgot ès mutassa meg a művelendő földet annak a szerencsètlen gèpèsznek aki kimegy helyette dolgozni , hogy màs ne jàrjon ìgy. Egy munkanèlkülivel több lett ma azèrt mert csak elmagyaràztàk neki hogy kb hol a föld ès nem mutattàk meg . Hozzàteszem 4 szàzad a különbsèg a kèt földdarab mèrete között.A 300 hektàros blokkban ez a kèt napraforgòtàbla van.
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáranem lesz belőle semmi, ki éppen nem viszi, de fejlődésben el fog maradni, kicsi marad, tányért nem fog hozni, nagyon megfogja, legalábbis én tavaly pont ugyanígy jártam, a szomszédnál éjszaka ment az önjáró és két sort lenyomtak az enyémből expresszel
Válasz Lajos76 #5047. hozzászólásáraBeszéltem a forgalmazóval és a növényvédősömmel de mindkettő 90% ra mondja hogy kimegy. Így már nem költenék rá csak ha biztosan menthető. A szomszéd elismerte a tévedést és megigérte a kár megtérítését. Ez 2ha-os tábla.Ezért keresnék olyat aki látott már ilyet , hogy mi lett belőle.
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáraJobb mintha nekem a szomszéd a kuki gyomírtóval nyomta le.. amúgy szerintem ha rendesen érte a cucc és 40-50 gr-al ment akkor kiöli...
Van valakinek tapasztalata cl napraforgó express gyomírtóval kezelés esetén mit várhatok. A szomszéd lekezeltette az én talentomat . Azt se tudja melyik a saját földje. Lesz ebből valami vagy tárcsát neki?
Csak a granstar superstár nem mehet mert az elviszi a napraforgót is.Ha valaki belekeveredik akkor csak azt kell megnéznie hogy ha két hatóanyag van benne és granstár akkor mindig mehet ha háromhatóanyag és granstár akkor tilos használni naprában.Íg talán egyszerűbb megjegyezni mindenkinek...
Cimborám én is kipröbálnám ezt a napraforgó házivetőmag megoldást mert pár éven belül itt még nagyon nagy gond lehet a mezőgazdaságban és készülök a legrosszabara amikor még gázolaj sem lesz nemhogy vetőmag!!
Privátban megíhatnád melyik fajtát zsákolja magának a kollega
9524 hozzászólás
Válasz decsi #5073. hozzászólásáraMost is azt mondom.
Válasz Mf-es? #5071. hozzászólásáraMultkor még azt írtad claaastranak,hogy az ak érték nem számít!?
Válasz mcandoure #5070. hozzászólásáramax dózis Pantera neki
Válasz Pilátus #5066. hozzászólásáraNo-till-es,olyan rossz földbe van,hogy már vagy 10 éve nem szántottuk.Régen nagyrészt gyepes volt.Rengeteget javult,emiatt hiszek a nem szántásos technológiába.Másik szebb,de kb. dupla az AK.értéke.
Szasztok. A szotyiban eléggé feljött a muhar. Szerintetek ezt a naprát fujhatom még gyomirtoval? Akarom még huzatni is. Először kapa aztán fujás vagy inkább forditva a jobb. Koszi elore is.
Ennek a kezdeti fejlődési törésnek a kiküszöbölésére hozták létre gondolom a striptillt
Válasz Pilátus #5066. hozzászólásáraA no-tillnél a kezdeti fejlődés sokkal lassabb, én azt láttam. De aztán gondol egyet, és nő mintha mi sem történt volna.
Válasz kukaccsosz #5065. hozzászólásáraNincs semmi.
Azért a Notill és a Gruber közt ég és föld a különbség a képeken...
Válasz Mf-es? #5064. hozzászólásáraA direktvetéshez van rajta valami extra (sortisztító, nyitótárcsa)?
Válasz kukaccsosz #5063. hozzászólásáraAgrion,11 km/h.sebességgel.
Válasz Mf-es? #5045. hozzászólásáraMF-es
Milyen vetőgéppel vetettétek ezeket a naprákat?
Válasz Hali Laci #5057. hozzászólásáraHelyedbe azért kipróbálnám akár kis darabon is 4-5liter/ha dózisú amalgerol után milyen lesz.
A növénynek kutyabaja sem lesz de a termésnél nagyon öklömnyi lesz
Válasz csferri #5059. hozzászólásáraMondjuk jobban megnézve a közepének kakukk.
Válasz Hali Laci #5057. hozzászólásáraÉn a helyedbe nem tárcsáznám ki , amit képet beraktál látszik a mérgezés, de a levelek felfelé állnak, szerintem akkor lenne neki annyi ha lekonyult volna 8 nap után., De mit veszítesz ha nem tárcsázod ki?
Hali!
P64Le25 napraforgót gomba vagy valami kártevő ellen kellesz kezelni ha igen mikor? Amalgerolt használtok milyen állapotban szórható és milyen mennyiségben?
Arra gondoltam nem vàrom a csodàt inkàbb tàrcsa ès zöldìtès lesz a vège . Oktòberben pedig kalàszos.
Köszönöm mindenkinek.
Azèrt egy làbjegyzet:aki földtulajdonos ès nem maga műveli a földjèt vagy bèrművelteti az vegye màr a fàradsàgot ès mutassa meg a művelendő földet annak a szerencsètlen gèpèsznek aki kimegy helyette dolgozni , hogy màs ne jàrjon ìgy. Egy munkanèlkülivel több lett ma azèrt mert csak elmagyaràztàk neki hogy kb hol a föld ès nem mutattàk meg . Hozzàteszem 4 szàzad a különbsèg a kèt földdarab mèrete között.A 300 hektàros blokkban ez a kèt napraforgòtàbla van.
Válasz Ares 826 #5054. hozzászólásáraNálam a szomszéd glifózta a naprám, elfogadható lett. 5-6 napra vettem észre.
Válasz Hali Laci #5051. hozzászólására8 nap szerintem nagyon sok, 1-2 nap után amalgerol még lehet megmenti.
Válasz Lajos76 #5047. hozzászólásáraNem egy olcsó játszma de megéri, jó nagyon a megafol! Már én is baxtam ki naprával és helyrehozta!
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáranem lesz belőle semmi, ki éppen nem viszi, de fejlődésben el fog maradni, kicsi marad, tányért nem fog hozni, nagyon megfogja, legalábbis én tavaly pont ugyanígy jártam, a szomszédnál éjszaka ment az önjáró és két sort lenyomtak az enyémből expresszel
mehet neki a tárcsa
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáraNem marad meg
Válasz Dave #5050. hozzászólására8 nap
Válasz Hali Laci #5049. hozzászólásáraHány nap telt el a félre kezelés óta?
Válasz Lajos76 #5047. hozzászólásáraBeszéltem a forgalmazóval és a növényvédősömmel de mindkettő 90% ra mondja hogy kimegy. Így már nem költenék rá csak ha biztosan menthető. A szomszéd elismerte a tévedést és megigérte a kár megtérítését. Ez 2ha-os tábla.Ezért keresnék olyat aki látott már ilyet , hogy mi lett belőle.
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáraJobb mintha nekem a szomszéd a kuki gyomírtóval nyomta le.. amúgy szerintem ha rendesen érte a cucc és 40-50 gr-al ment akkor kiöli...
Válasz Hali Laci #5046. hozzászólásáraMax dózis megafol v amalgerol de gyorsan
Van valakinek tapasztalata cl napraforgó express gyomírtóval kezelés esetén mit várhatok. A szomszéd lekezeltette az én talentomat . Azt se tudja melyik a saját földje. Lesz ebből valami vagy tárcsát neki?
Ez a no-till.
Kuki tarló,egy sor grúberba.
Hali!
Amalgerolt használjátok ki milyen sikerrel? Milyen dózisban hányszor és mikor? Alacsonyabb dózisban mondjuk 2l/ha is van hatása!
Válasz T.Márton #5038. hozzászólásáraAmig a csillagbimbót ki tudja harapni...
Válasz T.Márton #5038. hozzászólásáraA térdig érőnek is lerágják a levelét, ha úgy tartja kedvük. Aztán már talán kevésbé.
Válasz decsi #5037. hozzászólására
Válasz decsi #5037. hozzászólásáraNagyon szép ,egyenletes is.Műtrágyát mikor,mivel ,menyit ?
Őz meddig bántja a naprát?
Körbe van kerítve villanypásztorral, nem tudom mikor szedjem fel.....
Tarlóba veteve:
Válasz Pilátus #5027. hozzászólásáraHa a tribenuron-metil mellett van még bármi más hatóanyag, akkor az nem jó.
Válasz mtz1221 #5033. hozzászólásáraIgen az,a kipufogó meg szerintem még eredeti kb 8 éve van nálam a gép akkor is pont így nézett ki.
Válasz atisgyulai #5032. hozzászólásáraPont az volt folyamatban a kép készítésekor, jól látod a pulsar szorongassa még egy kicsit de nem vészesen.
Válasz Kisvuk #5029. hozzászólásáraSteyr a traktor ?Az új kipufogót hol szerezted rá,meg menyiért??
Válasz Kisvuk #5029. hozzászólásáraMajd most a húzatással megszalad az. Meg a "sárga lázat" is hamarabb kiheveri. Szerintem sokan cserélnének veled!
Válasz Kisvuk #5029. hozzászólásáraAz enyém 4-6 levélben van. Madár kár miatt újra kellett vetni...
Válasz Kisvuk #5029. hozzászólásáraJó az!!!
Kicsit le van maradva a szotyi,de hátha kap a jövő héten esőt.
Sziasztok.. PLEDGEet hany leveles álapotig lehet fújni??
Csak a granstar superstár nem mehet mert az elviszi a napraforgót is.Ha valaki belekeveredik akkor csak azt kell megnéznie hogy ha két hatóanyag van benne és granstár akkor mindig mehet ha háromhatóanyag és granstár akkor tilos használni naprában.Íg talán egyszerűbb megjegyezni mindenkinek...
Cimborám én is kipröbálnám ezt a napraforgó házivetőmag megoldást mert pár éven belül itt még nagyon nagy gond lehet a mezőgazdaságban és készülök a legrosszabara amikor még gázolaj sem lesz nemhogy vetőmag!!
Privátban megíhatnád melyik fajtát zsákolja magának a kollega
Válasz Mf-es? #5025. hozzászólásáraIgen
Válasz .Szabi. #5017. hozzászólásáraÉa a granstar super 50 sx?