Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
Válasz Ervin34 #4802. hozzászólásáraÉn külön nyomtam minden évben. A szakma kizárólag külön mondja én betartottam. Először kinyomtam a panterát majd utána az expresszt..
Üdvözlök Mindenkit.
Szerda délután vetett napraforgót meddig nem késik gyűrűshengerrel megdolgozni, hogy ne tegyen kárt.
Közbejött 5 mili eső, aztán permetezès, ez az. De nem ártana neki, mert tavaszi szántás.
Köszönöm
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásáraMilyen talajon, mennyi tápanyaggal, milyen fajta...
Egyébként szerintem sok, a hazai időjárási viszonyok között...
Igazad van. Ma én is leforgattam, 3*14-es tárcsával nekem is ennyit dobott. Elkészítettem a tanácsod alapján a 12 furatos tárcsát, de 2,5 mm-es furattal(így is volt hogy néha kettőt szívott fel). Ezzel a lendülettel ki is szaladtam és elvetettem 2,5 ha területet. Nem sok maradt az egy zsák Neomából. A gyári beállítás jól meg szívatott volna, biztos úgy nem lett volna elég. Köszi a segítséget!!!!!
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraEz így teljesen ok.
Pont ugyan az, mint az "MTZ-kontra-Nyugati traktor" téma.
Ugyanúgy megvan az Spc létjogosultsága is.
Sőt! Sokszor többet ér egy időben vagy gondosan elvégzett, megfontolt, szakszerű munka, mint pár mázsa plusz műtrágya, vagy a nyugati technológia.
Az igazi viszont az, ha a gondosság párosulhat a jobb technikával.
Hidd el megéri, még kicsiben is!
Válasz atisgyulai #4771. hozzászólására
Igen van benne igazság amit itt írtok én is tudom , senkit nem akarok kioktatni, sem bizonyitani hogy a trabant is mercedes. Nem erről van szó, de sajnos ha valaki kis terüteten kénytelen dolgozni akkor az van amit rentábilisan ki tud termelni. Nekem nics hitelem, van SPC-m, MTZim, Régi dominátorom, de az állaptotuk patika, tető alatt minden, nem vagyok rest takarítani, mosni, karbantartani, megszüntetni ha csepeg, leforgatni vetés előtt, számolni, kipróbálni, megnézni, gondolkozni....... stb.... És működik, nem hatékony, nem való 5-800 hektárra, de bátran megmutatom a repcémet SVA vetőgéppel van vetve, sokan azt sem tudják mi az, tőlem meg azt kérdezték hol vettem a HORSC-ot? A gabonáim régi lajtával, de nam vagyok rest utána hengerezni, magtakaró fogast húzatni..... stb. NEM HATÉKONY, nem 100 hektárokra való, kicsit több meló, kicsit több idő, de magamnak dolgozok kis területeken. Igen is lehet SPC-vel vetni, lassan kell menni 3-6 km/h az ajánlás, de én nem húzom többel 4 km/h-nál, és akkor mi van????? Az öt hektár szotyimat elvetem egy délelőtt és meg merem mutatni bárkinek, akkor megyek amikor én akarok, nem várok senkire, nem nagyolja el a "maszek" melót egy sietős bérmelós sem, mert időre megy és már a másik 100 hektárt kell vetnie.... Na ez az én nézetem, jó éjszakát
9523 hozzászólás
Válasz GREVEN #4820. hozzászólására8°C fölött elvileg már OK. 10-13 fok már teljesen jó, max kicsit lasabban hat majd de hétfőtől már melegebb idő lesz (legalábbis nagyon remélem).
Fagy valahol?
Válasz GREVEN #4820. hozzászólásáraSenki semmi hasonló tapasztalattal esetleg?
Ezekben a csuda jó melegekben ha egyszer rá lehet menni a területre újra, tud dolgozni a totál gyomirtó? Van értelme kirakni ilyen 10-13 fokra?
Nagyon határ eset lesz ha újra ki tudunk menni vagy az expressz el fog tudni bírni a már most kint lévő acatokkal is?
Válasz Berkó_ #4818. hozzászólásáraa 2. képen,szerintem galamb lecsípte a sziklevelet
Válasz Bárány #4817. hozzászólására
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraNem barkó, Berkó! (Bocs!)
Napra hogy bírja ezt a számára optimálisnak nem mondható időjárást?
1-2 napja bújt ki a saját,de van akinek kint van lassan egy hete. Szakad a hó, kezd megmaradni lassan.
Mire számítsunk?
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraÉjjel adsz nekik vlm ütős abrakot
Válasz Berkó_ #4813. hozzászólásáraA hideg jó ellene!
Válasz borda77 (Joe) #4812. hozzászólásáraNa és hogyan, mivel érdemes védekezni?
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraaz barkó féle...
Válasz Berkó_ #4810. hozzászólásáraLehet!
Mitől lehet, hogy idén is ilyen a napraforgó kelése? (tavaly is, meg idén is ott a legnagyobb kártétel, ahol tavasszal grubreztem) Barkó rágja?
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem mind a 2-t 58-59ezer tő/ha-ra mondták, hogy vessem. De tavaly be is jött. Idén is 59ezerre vetettem. A Neomát pedig 62ezer körül fogom.
Válasz Ervin34 #4805. hozzászólásárakövetkező nap nyomtam ennyi...
Válasz GREVEN #4806. hozzászólásáraNekem volt subarom de a sumiko sokkal jobb, 19-20 cm vetéssel
Subaro-val kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Csak ilyet kaptunk már expresszesből. LE25 mellé menne. Ki milyen tőszámmal veti?
Válasz borda77 (Joe) #4803. hozzászólásáraÉs mennyi időt vártál a Pantera és az express kijuttatása közt?
Válasz molnar zsolt_5915 #4790. hozzászólására5 hekiben így nekem a 2 zsák magból maradt 1,5 kiló, tehát számításaim szerint 55-56 ezer/ha körül mozog az pedig jó lehet.
Válasz Ervin34 #4802. hozzászólásáraÉn külön nyomtam minden évben. A szakma kizárólag külön mondja én betartottam. Először kinyomtam a panterát majd utána az expresszt..
Szevasztok!
Expresses napraforgónál lehet kombinálni a Tribenuron metil hatóanyagú gyomirtót Panterával?
Válasz Bán Zsolt #4797. hozzászólásáraKöszi
Válasz Lajos76 #4799. hozzászólásáraAkkor ma még nem késik. Clearfieldes napra. Csak mindíg közbejön valami.
Köszönöm a segítséget Mindenkinek
Válasz ...:::Pisti:::... #4795. hozzászólásáraHa feltétlen szükségesnek tartod, akkor a mag 1cm csíra képződéséig+ ha állomány kezelhető a hybrid.
Nem kapott semmit, csak 5 mili eső, csak én azt keveslem. Almafa volt benne, nem a legjobb lett a magágy
Válasz broll79 #4794. hozzászólásáraugyan az mint a pulsar
Válasz ...:::Pisti:::... #4795. hozzászólásáraSzia! Szerintem, ha már kapott pre gyomirtót, akkor nem kellene gyűrűzni. De lehet h másnak van már ebben tapasztalata, nekem nincs.
Üdvözlök Mindenkit.
Szerda délután vetett napraforgót meddig nem késik gyűrűshengerrel megdolgozni, hogy ne tegyen kárt.
Közbejött 5 mili eső, aztán permetezès, ez az. De nem ártana neki, mert tavaszi szántás.
Köszönöm
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek
Press gyomírtóról nincs valakinek valami kisokosa? Biztonsági adatlap stb????
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásárakevés lesz a víz hozzá.
Válasz Att77ila #4791. hozzászólásáraMilyen talajon, mennyi tápanyaggal, milyen fajta...
Egyébként szerintem sok, a hazai időjárási viszonyok között...
Sziasztok!
Szerintetek a 70000szem/ha az sok?
Igazad van. Ma én is leforgattam, 3*14-es tárcsával nekem is ennyit dobott. Elkészítettem a tanácsod alapján a 12 furatos tárcsát, de 2,5 mm-es furattal(így is volt hogy néha kettőt szívott fel). Ezzel a lendülettel ki is szaladtam és elvetettem 2,5 ha területet. Nem sok maradt az egy zsák Neomából. A gyári beállítás jól meg szívatott volna, biztos úgy nem lett volna elég. Köszi a segítséget!!!!!
Válasz Att77ila #4788. hozzászólásáraNem.
Hali!
Szerintetek a 21-22cm tötáv az kevés a napraforgónál?
Válasz atisgyulai #4784. hozzászólásáranem vitatom
Válasz halihó #4785. hozzászólásáraAz elsőt, minden NÉBIH kísérletben az nyert.
diamantis,neoma,bacardi, neostar?? melyiket ajánljátok
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraEz így teljesen ok.
Pont ugyan az, mint az "MTZ-kontra-Nyugati traktor" téma.
Ugyanúgy megvan az Spc létjogosultsága is.
Sőt! Sokszor többet ér egy időben vagy gondosan elvégzett, megfontolt, szakszerű munka, mint pár mázsa plusz műtrágya, vagy a nyugati technológia.
Az igazi viszont az, ha a gondosság párosulhat a jobb technikával.
Hidd el megéri, még kicsiben is!
Válasz gazda001 #4776. hozzászólásáraTök igazad van!
Válasz Ktmracing101 #4780. hozzászólásáraA tötávolság 25cm ennél,a többit számold ki a sortávolságból...
Válasz jozef19 #4779. hozzászólásáraBérvetés csemege kukorica .. Ezt kérik 48/50 ezer szem/ha...
Válasz Ktmracing101 #4777. hozzászólására50 ezerrel mit akarsz vetni,mert 50x0,92 az nagyon kevés...
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-04 21:16:10
Üdv. Tudja valaki spc nél a 22x16 és 7es tárcsa. Az emmnyit dob ? 50.000körűl?
Válasz atisgyulai #4771. hozzászólására
Igen van benne igazság amit itt írtok én is tudom , senkit nem akarok kioktatni, sem bizonyitani hogy a trabant is mercedes. Nem erről van szó, de sajnos ha valaki kis terüteten kénytelen dolgozni akkor az van amit rentábilisan ki tud termelni. Nekem nics hitelem, van SPC-m, MTZim, Régi dominátorom, de az állaptotuk patika, tető alatt minden, nem vagyok rest takarítani, mosni, karbantartani, megszüntetni ha csepeg, leforgatni vetés előtt, számolni, kipróbálni, megnézni, gondolkozni....... stb.... És működik, nem hatékony, nem való 5-800 hektárra, de bátran megmutatom a repcémet SVA vetőgéppel van vetve, sokan azt sem tudják mi az, tőlem meg azt kérdezték hol vettem a HORSC-ot? A gabonáim régi lajtával, de nam vagyok rest utána hengerezni, magtakaró fogast húzatni..... stb. NEM HATÉKONY, nem 100 hektárokra való, kicsit több meló, kicsit több idő, de magamnak dolgozok kis területeken. Igen is lehet SPC-vel vetni, lassan kell menni 3-6 km/h az ajánlás, de én nem húzom többel 4 km/h-nál, és akkor mi van????? Az öt hektár szotyimat elvetem egy délelőtt és meg merem mutatni bárkinek, akkor megyek amikor én akarok, nem várok senkire, nem nagyolja el a "maszek" melót egy sietős bérmelós sem, mert időre megy és már a másik 100 hektárt kell vetnie.... Na ez az én nézetem, jó éjszakát
Válasz Attikaa #4751. hozzászólásáraKöszönöm de nekem messze van meg inkább darab zsákot keresek. Milyen súlyos egy zsák n eostar?
Válasz Koszi. #4773. hozzászólásáraÉn már vagy 10 éve nem vetek spc-vel,nem olyan rossz gép az ha jók a körülmények,de meg vagyok nélküle!