Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz molnar zsolt_5915 #4765. hozzászólására75 cm. A tömörítőkerék átmérő 1,25 m. lehajtottm 10 kört és kiadott 64-66 db mag között ézt eljátszottam kb 5-6 szor mindig ennyi volt. 65/12,5x13333 az 70 ezer. És az sok
Válasz apuci #4762. hozzászólásáranem vesz fel kettőt 3-as furattal sem, 1600/perc motorfordulattal próbáltam, szerintem azzal mehetek is, kukoricában 1800-al mentem 5. ben jó volt eddig még mindig. SPC nem szereti ha gyorsan húzzák
Válasz jozef19 #4754. hozzászólására 70 ezer felett lesz az bőőőőőőveven, most forgattam le, a könyv által írt beállítás egy nagy baromság. 12x3 mm-es tárcsa kell úgy lesz 58 ezer/ha. A régi SPC-vel is így volt jó, csak én marha eladtam vele a szolyi tárcsákat is, úgyhogy most ismét gyakorolhattam a furatosztást
Válasz kori01 #4748. hozzászólásáraKöszi a biztatást, ezres motorfordulaton még a leforgatásnál nem duplázott, de 1600nál már igen és ezt a rendkívül kicsi magot még a maglesodró is időnként meggyalázta, tehát lehet nem is lesz annyi csíranövény
Kicsit off téma, elgé nagy a vad mozgás nyúl, őz a napravetésem körül. Mellette repce mellete borsó van. Kérdésem a borsóért mennyire rajonganak ezek a vadak, van esély hogy inkább a borsot zabálják majd?
Válasz Marti Miklós #4742. hozzászólásáranehogy hozzányúlj.
tavaly sikerült vetni olyan 120.000 -et.
30mázsát adott ugy is.
azért volt olyan sok mert a vetőgép el...ódott aztán ömlött bele a mag szinte.
ne csináljatok vele semmit ha nagy terület.
jó lesz az ugy is.
Először próbálkozok naprával és mivel nem túl jól indul, volna néhány kérdésem.
1.Ha 95000-el lett elvetve, mire számíthatok?
2. Van valakinek kimaradt neostar vagy valamilyen clearfield plus technológiás magja? Vagy legalább neoma?
Válasz Peti1230 #4738. hozzászólásáraA szomszédom tavaly kb 6-8 ha szotyit füstölt ki a gardoprinnal, én a helyedben átgondolnám, bár lehet nálad nincs gond a humusztartalommal.
Válasz kukaccsosz #4725. hozzászólásáraMax. dózist alkalmaztam, de a füveket elengedte.
Amúgy minden növénynél a max. adagot adom ki, nem szeretek kisérletezni alacsony dózisokkal.
A nem besikerült vegyszerezés drága mulatság, ha feleslegesen meg kellene ismételni....
Válasz Sk Laci #4724. hozzászólásáraCsak max dózisban (vagy még a felett). Egyedül azért szeretem a dualt mert az biztosan nem bántja a naprát, mig a wing tud meglepetést okozni (mindkét hatóanyaga külön-külön is).
Válasz kukaccsosz #4723. hozzászólásáraNálad jól müködik a Dual Gold?
Tavaly próbáltam Dual Gold + Afalon kombinációt, de az egysziküeket nagyon elengedte. A parcella másik fele Wing P-vel volt kezelve, az szép tiszta maradt.
9523 hozzászólás
Válasz atisgyulai #4771. hozzászólásáraÍgy van az elmúlt két év napra vetése egy horror volt... Na talán majd idén! Bár eső nélkül tényleg lesznek bajok..
Válasz gazda001 #4770. hozzászólásáraAzt nem de bizonyítottak már.
Válasz gazda001 #4770. hozzászólásáraÜdv!
Úgy mondanám, az SPC, a vetőgépek MTZ-je.
Válasz Garfield #4769. hozzászólásáraés akkor miért nem jó az SPC, a másik vetőgép csinál esőt?
Válasz gazda001 #4767 hozzászólásár Igen esőt nem ígér.
Válasz gazda001 #4767. hozzászólásáraA fogaskerekek nálad is 10/22 ?
Válasz molnar zsolt_5915 #4765. hozzászólására75 cm. A tömörítőkerék átmérő 1,25 m. lehajtottm 10 kört és kiadott 64-66 db mag között ézt eljátszottam kb 5-6 szor mindig ennyi volt. 65/12,5x13333 az 70 ezer. És az sok
Válasz Garfield #4764. hozzászólásáramármint az időjárás?
Válasz gazda001 #4761. hozzászólásáraMekkora sortávval számoltad a 70 ezret?
Nem akarok senkit sem megbántani,de eddig az idő úgy néz ki,hogy az spc-t mellőzni kell napraforgó vetésnél.
Válasz apuci #4762. hozzászólásáranem vesz fel kettőt 3-as furattal sem, 1600/perc motorfordulattal próbáltam, szerintem azzal mehetek is, kukoricában 1800-al mentem 5. ben jó volt eddig még mindig. SPC nem szereti ha gyorsan húzzák
Válasz gazda001 #4761. hozzászólására2-es furattal nem lenne jobb?
Válasz jozef19 #4754. hozzászólására 70 ezer felett lesz az bőőőőőőveven, most forgattam le, a könyv által írt beállítás egy nagy baromság. 12x3 mm-es tárcsa kell úgy lesz 58 ezer/ha. A régi SPC-vel is így volt jó, csak én marha eladtam vele a szolyi tárcsákat is, úgyhogy most ismét gyakorolhattam a furatosztást
Válasz Ervin34 #4759. hozzászólásáraElsősorban nem az a lényeg hogy mennyi a sortáv hanem a 62000/ha!
Milyen sűrűre szoktátok vetitek a napraforgót?62000 szem/ha az szerintetek sok a 70cm sortávolságnál?
Válasz jozef19 #4757. hozzászólásáraEz 80-as MTZ nél milyen sebességi fokozatnak felel meg?
Válasz molnar zsolt_5915 #4756. hozzászólására540-es fordulat kb 3/4 gázon,fordulónál meg ne menjen 1/3 gáz alá,mert leejti a magot.
A gyár által ajánlott sebesség 5-8 km/ó...
Válasz jozef19 #4754. hozzászólásáraKöszönöm!
Még egy dolog. Milyen gardán fordulattal mentek? 550? 1100? mekkora gázzal?
Válasz kori01 #4748. hozzászólásáraMilyen vetőgéppel, ill. hány sör után sikerült összehozni azt a 120 ezret?
Válasz molnar zsolt_5915 #4753. hozzászólásáraHa pl.65ezret akarsz vetni,akkor
14x3 tárcsa
10+22 kerék
meg 5 sör célzónak...
Hali! Spc-vel akarok napraforgót vetni. Milyen tárcsát használjak???
Van valami amire a beállításnál figyelni kell??
köszi!
Válasz T.Márton #4749. hozzászólásáraNaprát!
Válasz Marti Miklós #4746. hozzászólásáraSzabolcs megye Dombrád.
Válasz kori01 #4748. hozzászólásáraKöszi a biztatást, ezres motorfordulaton még a leforgatásnál nem duplázott, de 1600nál már igen és ezt a rendkívül kicsi magot még a maglesodró is időnként meggyalázta, tehát lehet nem is lesz annyi csíranövény
Kicsit off téma, elgé nagy a vad mozgás nyúl, őz a napravetésem körül. Mellette repce mellete borsó van. Kérdésem a borsóért mennyire rajonganak ezek a vadak, van esély hogy inkább a borsot zabálják majd?
Válasz Marti Miklós #4742. hozzászólásáranehogy hozzányúlj.
tavaly sikerült vetni olyan 120.000 -et.
30mázsát adott ugy is.
azért volt olyan sok mert a vetőgép el...ódott aztán ömlött bele a mag szinte.
ne csináljatok vele semmit ha nagy terület.
jó lesz az ugy is.
Moderátor által módosítva: 2017-04-06 10:16:31
Válasz Radocz #4745. hozzászólásáraAz tényleg sok.
De az 55 meg kevés.
Talaj+kaja függvényében inkább 65.
Válasz Attikaa #4744. hozzászólásáraHol?
Válasz apuci #4743. hozzászólásáraaz tényleg sokk.
50-55000 szemmel vetjük.
Várd meg mennyi lesz kelés után, aztán valaki mond valami okosságot.
Vigyél a közelbe méhet megtermékenyíteni.
Aztán ha úgy döntesz, hogy sűrű, minden harmadikat ki kell kapálni, vagy keresztbe meghúzatni valami okossággal.
Válasz Marti Miklós #4742. hozzászólásáraNekem van 1 zsák felesleges neoma.
Válasz Marti Miklós #4742. hozzászólásáraAz nagyon sok!
Először próbálkozok naprával és mivel nem túl jól indul, volna néhány kérdésem.
1.Ha 95000-el lett elvetve, mire számíthatok?
2. Van valakinek kimaradt neostar vagy valamilyen clearfield plus technológiás magja? Vagy legalább neoma?
Válasz kukaccsosz #4740. hozzászólásáraA parlagfü gyógynövény,már tavaly is az volt...
Válasz Peti1230 #4738. hozzászólásáraHa parlagfű akkor Racer.
A gardoprimnál is sajnos meg van a veszély a fitotoxicitásra (sok eső, alacsony humusz).
Válasz Peti1230 #4738. hozzászólásáraA szomszédom tavaly kb 6-8 ha szotyit füstölt ki a gardoprinnal, én a helyedben átgondolnám, bár lehet nálad nincs gond a humusztartalommal.
Válasz kukaccsosz #4737. hozzászólásáraIgaz!
Ha parlagfüves a terület? Akkor meg főleg a gardoprim ugye?
Válasz Peti1230 #4736. hozzászólásáraA gardoprim plusz gold mellé csak 0,4 liter dual kell!!
Részemről dual majd expressz.
Válasz kukaccsosz #4725. hozzászólásáraAkkor te inkább a Gardoprin Plus Gold (4 l/ha) + Dual Gold (1,5 l/ha) kombinációt preferálod mint a Wing-P - t?
Az első kombináció kb, 25.000 Ft
A 4 liter Wing-P pedig kb. 13.000 Ft
Azért van különbség!
Válasz kori01 #4729. hozzászólásáraDolgozd bele a talajba, a nap nem haszon neki
Válasz prütyi #4732. hozzászólásáraÜdv!
200 kg tól felfelé, hogy milyet az pénztárca függő. Mindenképp jó vízoldékony legyen.
Válasz blink #4730. hozzászólásáraAkinek nem gyomos az novemberben is elvetheti...
Sziasztok!Magágyba dolgozva milyen műtrágyát ajánlotok illetve abból mennyit kéne kiszórni ha-onként?Sajna a vetőgépen nincs műtrágyaszóró még.
Válasz blink #4730. hozzászólásáraA 2hét is pár hét.
Nem ez volt a kérdés.
Válasz kori01 #4729. hozzászólásárapár hetet? mikor akarsz vetni, májusban?
kiszórtam a vegyest nem lesz valami baja ha várok vele pár hetet és utána dolgozom bele a földbe?
mármint nem vész kárba?
Válasz halihó #4727. hozzászólásáraÉn hunfert nps-sel, idén először kipróbálom. Vetéssel egymenetbe 180 kg körül!
Milyen mutragyaval vetitek? Kijuttatas elotte vagy vetessel egybe vagy mind ketto?
Válasz kukaccsosz #4725. hozzászólásáraMax. dózist alkalmaztam, de a füveket elengedte.
Amúgy minden növénynél a max. adagot adom ki, nem szeretek kisérletezni alacsony dózisokkal.
A nem besikerült vegyszerezés drága mulatság, ha feleslegesen meg kellene ismételni....
Válasz Sk Laci #4724. hozzászólásáraCsak max dózisban (vagy még a felett). Egyedül azért szeretem a dualt mert az biztosan nem bántja a naprát, mig a wing tud meglepetést okozni (mindkét hatóanyaga külön-külön is).
Válasz kukaccsosz #4723. hozzászólásáraNálad jól müködik a Dual Gold?
Tavaly próbáltam Dual Gold + Afalon kombinációt, de az egysziküeket nagyon elengedte. A parcella másik fele Wing P-vel volt kezelve, az szép tiszta maradt.