Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is beszélgettem gazdákkal pénteken az állattenyésztési napokon hogy még semmit nem tudnak vetni mert a földjeik mindég vizesek.Nekem is van 2ha amin még to van,belefordultam a dülöröl és már elis süllyedt a gépezet.
Válasz #977. hozzászólásra
Most fogok 20 hektárt kinyomni megette a barkó! Kukoricát vetek holnap kb 30 % hiány eddig de eszi folyamatossan !sose jártam még igy most tanulópénz
Sziasztok!Egy kis segítséget kérnék . A kukorica bogár szereti e a napraforgót???? Érdemes e tenni alá force-t??? Mert kukorica volt a földbe tavaly és mifelénk már eléggé elterjedtek a kis mocskok Attól félek,hogy most a lárvák megdézsmálják a gyökérzetet!!! A biztonság kedvéért érdemes tenni alá Force-t??? Köszönöm!
Kuhn Maxima tized nem tized...méregettük hol találjuk meg a magot általában 3,2körül volt...lehet vhol 3,5-en van lehet 3-on... homokosabb területeken elég az 55...
kukorica pl 63ezer körül ment...tavaly is mégis sűrűnek tünt..minden hamrmadik hozott csövet..aszály..stb..
menyire lehet elhalasztani a napraforgó vetést? május 20 kb? vetőmag: Ragt Sikllos cl tőszám: 55.000
gyeptörésem volt elégé vizenyős a föld még, néhol még álla víz rajta, de a tarack már elégé nagy 15-25 cm nagyságú erős sűrű gyökérzettel megköti a talajt
Mi is mult csüt-kön kezdtük a vetést,tegnap el is fogyott a napra...du már kukorica ment,ma az is elfogy.... eső hiányában nem tom mennyit ért a h42-nek a gardro plus..a neomának a wing-p....
Kuki adengot kap...
Naprával volt a kezdés ma... neoma,megy a timac neki meg pannon starter...hamarosan wing-p.
Naprák meglesznek kedd körül lesz talán kukorica vetés...nincs elkésve.
Nekem,olyan problémám van,h 1-2 hektáros területeken lesz most Neoma vetve,de körülöttem senkinek nem lesz napra vetve és félek ,h jelentős lesz a nyúl károm,tudnátok ötleteke adni hogyan lehet ne arrébb rugdosni ezeket a kis szőrös állatokat,előre is köszönöm!
Itt még megy nagyon a hezitálás...vessünk vagy ne vessünk...van 25ha ami művelhető,pirkad rendesen jobbára homok.szántás!A többi terület is jó lehet péntekre.
Neoma menne bele.tegnap napon 24fok volt...és jelentős lehülést nem momd,péntekre zivatarok helyett,már záporokat ír csak...Szóval?
Csak nem könnyű a döntés mivel a szántó 1/3-ába lesz napraforgó,és a vetési idő sorsdöntő lehet.
Üdv! Ne aggódjatok, használjátok a www.windguru.cz portált, jelenleg nincs pontosabb nála, időkép, metnet elbújat. Sok mezőgazdasági előrejelző programot is megszégyenít!
50ha naprát,60 kukit és jövö hétre megint mondja az esöt.Nagyon jok a talajaink vannak táblák aminek egy sor kombi is elég lesz de majd holnap elválik.Ami még puha azzal természetesen várunk.Meg fujkálni is kellene már minden össze torlodik.
Ma ellet szorva a mas a napra alá holnaptol kombizás és szerda környékén indul a vetés,csak neoma lesz 60e töszámmal.150kg/ha mas bekombizva,100kg corn starter a sor mellé másik verzio meg sima 8-24-24 komplex 100kg sor mellé.A tavalyi mélyvetést mellözük most sekélyebbre vetünk kicsit mert vizes a talaj,volt egy tábla lapos részen nem mertem átmenni a szoroval mert megfeneklett volna pedig viz nem állt rajta teteje pirkadt de a trakit elnyelné.
1440 hozzászólás
Válasz #989. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Nézd a jó oldalát legalább nincsnek irigyeid a fórumon
Válasz #986. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Nekem pl semmi az ég világon..De a faluban már van néhány elkeseredett próbálkozás de ne tudd meg milyen áron..
Válasz #985. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Én is beszélgettem gazdákkal pénteken az állattenyésztési napokon hogy még semmit nem tudnak vetni mert a földjeik mindég vizesek.Nekem is van 2ha amin még to van,belefordultam a dülöröl és már elis süllyedt a gépezet.
Válasz #984. hozzászólásra
Az elsö vetések már sorolnak 17-én kezdtük.Még van egy kicsi és vége.
Válasz #985. hozzászólásra
Semmi tavaszi nincs még elvetve felétek?
Válasz #984. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Én pl: sehogyan sem..Meg sem birunk mozdúlni...
Napraforgó vetéssel hogy álltok?![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #961. hozzászólásra
Mikor kell a vadriasztót kifújni amikor már kikelt a napra?
Most fogok 20 hektárt kinyomni megette a barkó! Kukoricát vetek holnap kb 30 % hiány eddig de eszi folyamatossan !sose jártam még igy most tanulópénz
korai naprát medíg érdemes elvetni ?
Válasz #975. hozzászólásra
Napránál kicsit sok a 10 cm, lehet van mag 11-12 ön is, ha jön egy nagy eső keményre veri a földet nem biztos hogy mind kikel...
Köszönöm
szereti, de a virágporát, kidőlni nem fog. nem kell.
Sziasztok!Egy kis segítséget kérnék . A kukorica bogár szereti e a napraforgót????
Érdemes e tenni alá force-t??? Mert kukorica volt a földbe tavaly és mifelénk már eléggé elterjedtek a kis mocskok
Attól félek,hogy most a lárvák megdézsmálják a gyökérzetet!!! A biztonság kedvéért érdemes tenni alá Force-t??? Köszönöm!
Válasz #973. hozzászólásra
Az már ürtechnika,lehet UFO-k vetik...
Válasz #974. hozzászólásra
Nálunk 10 cm-re mélyre szoktuk vetni.
Válasz #973. hozzászólásra
Kuhn Maxima tized nem tized...méregettük hol találjuk meg a magot általában 3,2körül volt...lehet vhol 3,5-en van lehet 3-on... homokosabb területeken elég az 55...
kukorica pl 63ezer körül ment...tavaly is mégis sűrűnek tünt..minden hamrmadik hozott csövet..aszály..stb..
Válasz #971. hozzászólásra
Milyen vetőgéped van hogy tized millimétere
tudod beállítani a mélységet?
Válasz #971. hozzászólásra
Itt felénk min 7-8 centi meg 60e fölött egy kicsivel...
Válasz #968. hozzászólásra
mi 3,2cm-re. homokosabb talajok ezek. 55ezer tő körül.
Válasz #967. hozzászólásra
A petisót nem kivánja,összel a 0-10-24 szántás elött az dobre...
Válasz #967. hozzászólásra
Ha május elsö hetében nem kel ki az már túl jó nem lesz.Kelés elött 3 l total egy kis Goal meg valami egyszikü mellé...
Válasz #966. hozzászólásra
7cm
menyire lehet elhalasztani a napraforgó vetést? május 20 kb? vetőmag: Ragt Sikllos cl tőszám: 55.000
gyeptörésem volt elégé vizenyős a föld még, néhol még álla víz rajta, de a tarack már elégé nagy 15-25 cm nagyságú erős sűrű gyökérzettel megköti a talajt
Talajmunka: tárcsázás, ásóboronázás, vetés, hengerelés, 5 liter totális gyomirtó. majd állományba Pulsar 1 liter , Pantera 2,2 liter.
Kap elosztva 3,2 q 27% pétisót
szerintetek nem rontom el valahol?
Sajna nagyon kezdő vagyok!! első évem!!
Esetleg valami észrevétel, tapasztalat.
Köszönöm előre is.
Válasz #964. hozzászólásra
milyen mélyre raktátok?
Mi is mult csüt-kön kezdtük a vetést,tegnap el is fogyott a napra...du már kukorica ment,ma az is elfogy.... eső hiányában nem tom mennyit ért a h42-nek a gardro plus..a neomának a wing-p....
Kuki adengot kap...
egy hetes vetés után megjelentek az első fecskék![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130425092422_001.jpg)
Naprával volt a kezdés ma... neoma,megy a timac neki meg pannon starter...hamarosan wing-p.
Naprák meglesznek kedd körül lesz talán kukorica vetés...nincs elkésve.
üdv.mindenkinek!aL.G.vetőmagról a véleményetekre,tapasztalatokre lennék kiváncsi.neomához képest mit tud??
Válasz #959. hozzászólásra
Vannak vadriasztó készítmények pl. Forester. Körbe kell forgózni a védendő területet. Én nem próbáltam még de káposztában használja itt egy gazda.
Válasz #958. hozzászólásra
én is kukival kezdek
Nekem,olyan problémám van,h 1-2 hektáros területeken lesz most Neoma vetve,de körülöttem senkinek nem lesz napra vetve és félek ,h jelentős lesz a nyúl károm,tudnátok ötleteke adni hogyan lehet ne arrébb rugdosni ezeket a kis szőrös állatokat,előre is köszönöm!
Én kukoricát vetnék előbb,mert most mások a feltételek...a napra meg bírja a meleget is
Válasz #956. hozzászólásra
Tökéletes anyag.
Csak az.
Válasz #955. hozzászólásra
Neoma lesz?
Mi szerdán kezdünk.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #952. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
van az .hu-ban is
Itt még megy nagyon a hezitálás...vessünk vagy ne vessünk...van 25ha ami művelhető,pirkad rendesen jobbára homok.szántás!A többi terület is jó lehet péntekre.
Neoma menne bele.tegnap napon 24fok volt...és jelentős lehülést nem momd,péntekre zivatarok helyett,már záporokat ír csak...Szóval?
Csak nem könnyű a döntés mivel a szántó 1/3-ába lesz napraforgó,és a vetési idő sorsdöntő lehet.
Válasz #950. hozzászólásra
Üdv! Ne aggódjatok, használjátok a www.windguru.cz portált, jelenleg nincs pontosabb nála, időkép, metnet elbújat. Sok mezőgazdasági előrejelző programot is megszégyenít!
Válasz #950. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Be fogsz pézőni!!!
Válasz #949. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
szeva koma!
most kaptam sms-t a dekalbtól és a hétre 29 mm esőt igért
Válasz #944. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Vagy egyszer sem, vagy kétszer is!!!
Válasz #938. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
jó helyen vagy ezaz!!!! ez az a téma
má csak bé kéne illeszteni a dolgot e ........
Válasz #946. hozzászólásra
60ezer 1q yara + 10 kg radistar standard
Válasz #944. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ti mennyi töszámmal nyomjátok????Mübalhét mennyit raksz mellé??
Válasz #943. hozzászólásra
Mtz piper![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #943. hozzászólásra
Az szép terület!Csak ügyesen mert egy évben
csak egyszer lehet vetni és azt jól el kell találni!
Válasz #942. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
50ha naprát,60 kukit és jövö hétre megint mondja az esöt.Nagyon jok a talajaink vannak táblák aminek egy sor kombi is elég lesz de majd holnap elválik.Ami még puha azzal természetesen várunk.Meg fujkálni is kellene már minden össze torlodik.
Válasz #941. hozzászólásra
Lehet várnotok kéne még egy pár napot hogy tökéletes
legyen a talaj.Sokat vettek?
Ma ellet szorva a mas a napra alá holnaptol kombizás és szerda környékén indul a vetés,csak neoma lesz 60e töszámmal.150kg/ha mas bekombizva,100kg corn starter a sor mellé másik verzio meg sima 8-24-24 komplex 100kg sor mellé.A tavalyi mélyvetést mellözük most sekélyebbre vetünk kicsit mert vizes a talaj,volt egy tábla lapos részen nem mertem átmenni a szoroval mert megfeneklett volna pedig viz nem állt rajta teteje pirkadt de a trakit elnyelné.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)