Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.83 FtUSD390.47 FtCHF430.85 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nos, ma konzultáltam, a helyi piós sráccal itt vannak az uj express hibridek meg a pulsáros pió is, beválaltam egy-egy zsákkal a p64le25-ből (exp.), meg a p64lc09-ből(cl) mellé lesz vetve parcellában a Neomának mind kettő, ősszel meg mérünk!
Ha jobbak lesznek jövőre mehetnek tábla szinten az ujj anyagok.
Most kiderül meddig tart a Neoma korszak!!
+5mázsára emlékszem, de a kísérletben a legroszabb is 30 felett volt, és érdekes nem az E82volt a legroszabb hanem olyan hibrid aminek valami kódja volt csak...
(mert másé)
Válasz #668. hozzászólásra
Nem, a Pulsart szeretjük, de meg lehet vele oldani a gyomírtást, és a Pulsar nem drágább annyival a Granstarnál, mint amennyivel jobb a Neoma a E82-nél.
Sosem fogom megérteni, miért szeretitek annyira ezt a hülye Pulsart....
drága is, xar is, és lassan minden második növényt azzal kell locsolni!
Komolyan megfordult bennem, hogy a nemesítők így etetik be a gazdákat az euban a GMO-ra! Majd egy pár év mulva betoppannak, és azt mondják, hogy lám, most is 3-4 faját használtok, mi ugyanezt hoznánk, csak nem a drága xar pulsar, hanem a RoundUP lesz a gyomirtója!
A Martonvásári napraforgók közül a PRIMIS clearfieldes, termőképességében tudja azt, amit a NEOMA és beszerezhető csávázószer nélkül, így AKG-ba is használhatod.
Az én értelmezésem szerint: a cruiser osr engedélyezve van, de csak repce, mustár és olajretek esetében használható, mint ahogy ezeknél más rovarölő szert is lehet használni. Tehát ebben az évben Neoma vetése akg-ban kilőve. Köszönjük szépen syngenta. Ha valaki máshogy tudja, írjon!
Tudja e valaki, hogy a Cruiseres syngenta napraforgók vethetőek e túzokos akg-programban? Azt hallottam, hogy a Cruiser OSR engedélyezve van. Csakhogy eddig az volt, hogy rovarölőszer használata nem megengedett. Úgy általánosságban, nem külön szerre vonatkozóan. Akkor most mi van?
Nekünk volt tavaly BRIÓ és Neoma összehasonlítás a haverral . Szinte ugyan azt tudta mindkettő ,30-31g/ha nettó , de ebbe volt rossz homok is mindkettőnknek. Külömbség inkább csak falysújban volt a neoma könnyebb volt és apróbb szemű.
ez már jobban hangzik... :) és volt még más fajta napraforgó is vetve? esetleg brió, kondi arra lennék kiváncsi hogy a neoma mennyivel tud kevesebbet a briótól vagy konditól, mert volt már 42 mázsás briónk csak a gaz....
Alapesetben nem vettünk volna, csak az akció illetve segítség végett valami 5ezer volt egy zsák. igen 5000Ft, 150000szemes rendes zsák.
Az anyag egyébként szép egészséges tiszta jó esztétikumú!
Egyszer volt valami kws magunk televolt szeméttel meg hanntolt szemmel xart sem ért...
Ez jó anyag! legalábbis amiből mi kaptunk.
Teremni tavaly 20mázsa körül termett de az összátlag ettől kevesebb volt, igaz ebbe belenyomta bélyegét egykét sovány semmitnemérő főd amibe vetettünk napraforgót mert sikerült rámenni a fődre még időben elment a víz...
Szóval amikor 20-25mázsás makukát termel az ember akkor ez az anyag jó lehet! Ha valahol 4tonnákat rendszeresen ott lehet leszerepelne, sőt biztosan, viszont ottis kipróbálnám mit tud a mondjuk 4tonnás syngenta mellett!
Nekünk is olt amikor az E82-es 50mázsát adott több nagyobb táblán is betyár makuka volt, de összátlagban szerintem 20-25körü adja, igaz sokszor a gyenge fődekbe is vetjük mert ez még aztis elbírja 15-20mázsára képes az 5aranykoronásban is ha rendbenvan a többi, viszont az átlagot ez lehúzza.
Szóval meglátjuk idén milesz, az tuti, hogy elvetem a Sonrise-t ha jó napraforgós esztendő lesz akkor bizonyíthat, ha nemtúljó akkormeg tudja azt a 20mázsát amivel az ember még nem nyúl mellé főleghogy a mag mondhatni ingyen volt.
Nemszoktunk csak búzát csávázni illetve egyéb kalászos anyagot nemtudok erről nyilatkozni
Eléggé "olcsó" vetőmag, kiváncsi leszek, hogy mit fog tudni, persze csak ha sikerűl szerezni belőle.
Szoktatok házilag csávázni napra vetőmagot?
Kissebb tételbe beszerezhető csávázószert keresnék kb 5-6 zsákhoz kellen esetleg erről valami információ?
árvízkárosult gazdák akciós potom pénzen kaptak ilyet 2010-ben, mi is.
Nem termett az gyengén! Sőt!
Az E82-es Pioneer csak azért volt jobb mert az expressz-es növényvédelme előnyt jelentett egyébként a Sonrise alacsonyabb szárú állományt hozott szép kalapokkal.
Maradt is vagy 10zsákkal, el is vetem idén.
Annyi hogy mostmár 2éves lesz a mag, szerintem bajt nemcsinál, kicsit nagyobb tőszámmal vetem annyit csinálok, illetve jólenne ha a WingP alapkezelés beázna mert akkor gyommal sem volna problémánk semmi.
Nomeg a sorközművelőt izzítani kell ha látszik a gyomosodás, azért az expresszes ennyivel jobb volt mindig, hogy stabilabban tudtuk tervezni a növényvédelmet
Válasz #629. hozzászólásra
Azt jelenti,hogy tavaly a neomát megvettem ha jól emlékszem 41E-ért zsákját,mert nem kértem cruiseres csávázást.Az idén nincs választás, csak cruiseres magot forgalmaznak :listaár 66E/zs ért.
2528 hozzászólás
Válasz #677. hozzászólásra
Ne aggódj meg vannak a fenntartásaim, de meg kell adni az esélyt.
Válasz #675. hozzászólásra
Azért csak óvatosan !
Felénk az E82 száraz évben csúnyán elmaradt a Syn-ektől . Normál , vagy inkább kifejezetten jó évben tudta csak azt mint a Neoma...
Ehhez több év kell , hogy elmondhasd , hogy jobb ...
Én is kíváncsian várom mennyit javultak fajsúly terén főleg, mert ott aztán vannak bajok...
Nos, ma konzultáltam, a helyi piós sráccal itt vannak az uj express hibridek meg a pulsáros pió is, beválaltam egy-egy zsákkal a p64le25-ből (exp.), meg a p64lc09-ből(cl) mellé lesz vetve parcellában a Neomának mind kettő, ősszel meg mérünk!
Ha jobbak lesznek jövőre mehetnek tábla szinten az ujj anyagok.
Most kiderül meddig tart a Neoma korszak!!
Válasz #673. hozzászólásra
+5mázsára emlékszem, de a kísérletben a legroszabb is 30 felett volt, és érdekes nem az E82volt a legroszabb hanem olyan hibrid aminek valami kódja volt csak...
(mert másé)
Válasz #664. hozzászólásra
Mennyit vert az E82-re ?
Válasz #671. hozzászólásra
100% igazság...
Nem, a Pulsart szeretjük, de meg lehet vele oldani a gyomírtást, és a Pulsar nem drágább annyival a Granstarnál, mint amennyivel jobb a Neoma a E82-nél.
igazad van FECO jo lenne mar a roundup os napra is nem lenne anyi macera a gyomokkal!
Ebben van ráció!!Igencsak életszerű az amiről te beszélsz!!
Válasz #658. hozzászólásra
Sosem fogom megérteni, miért szeretitek annyira ezt a hülye Pulsart....
drága is, xar is, és lassan minden második növényt azzal kell locsolni!
Komolyan megfordult bennem, hogy a nemesítők így etetik be a gazdákat az euban a GMO-ra! Majd egy pár év mulva betoppannak, és azt mondják, hogy lám, most is 3-4 faját használtok, mi ugyanezt hoznánk, csak nem a drága xar pulsar, hanem a RoundUP lesz a gyomirtója!
Válasz #665. hozzászólásra
Itt volt az egyik gazdának majdnem 1 méterrel magasabb mint a Neoma azt mondta többet biztos nem vet.
Válasz #665. hozzászólásra
Vegyél primist, szuper napra!!!
Válasz #654. hozzászólásra
A Martonvásári napraforgók közül a PRIMIS clearfieldes, termőképességében tudja azt, amit a NEOMA és beszerezhető csávázószer nélkül, így AKG-ba is használhatod.
Válasz #662. hozzászólásra
Clearfield-es anyagot dobott piacra Pioneer, lesz belőle de szerintem nem minden igényt fog tudni kielégíteni most hirtelen még.
Kísérletben volt, adta mint a barom
Válasz #662. hozzászólásra
pedig lesz nekik már CL is
Ez valami titkos infó? Gondolom forgalomban nem lesz belőle.
Válasz #660. hozzászólásra
NK Alegó-t
Üdv! Gyengébb termő területre mit ajánlotok? homok-közepesen kötött homokon, gki manitou .. pl?
Mert van neki olyan is???
Nem is tudtam, idén vezették be?
Szerdán megyünk Pio rendezvényre, biztos lesz róla szó.
Tud valaki infót a pio cl naprájárol p64lc09-es
nk kondit vetett valaki az elmúlt években?ha igen hogy termett?
Válasz #643. hozzászólásra
Nekem volt 4-t is 35ak földbe
Válasz #654. hozzászólásra
Az én értelmezésem szerint: a cruiser osr engedélyezve van, de csak repce, mustár és olajretek esetében használható, mint ahogy ezeknél más rovarölő szert is lehet használni. Tehát ebben az évben Neoma vetése akg-ban kilőve. Köszönjük szépen syngenta. Ha valaki máshogy tudja, írjon!
Tudja e valaki, hogy a Cruiseres syngenta napraforgók vethetőek e túzokos akg-programban? Azt hallottam, hogy a Cruiser OSR engedélyezve van. Csakhogy eddig az volt, hogy rovarölőszer használata nem megengedett. Úgy általánosságban, nem külön szerre vonatkozóan. Akkor most mi van?
Válasz #650. hozzászólásra
Nekünk volt tavaly BRIÓ és Neoma összehasonlítás a haverral . Szinte ugyan azt tudta mindkettő ,30-31g/ha nettó , de ebbe volt rossz homok is mindkettőnknek. Külömbség inkább csak falysújban volt a neoma könnyebb volt és apróbb szemű.
Csak neoma volt, Évek óta csak ezt vetjük. előtte brio volt, az nálunk is adott már 40 q felett.
Ja , itt is volt 41q-s is de ekkora területen volt minden féle , meg baj is , kezdve az ősztől.
Ezek 20-25 Ak-s földek...
Válasz #649. hozzászólásra
ez már jobban hangzik... :) és volt még más fajta napraforgó is vetve? esetleg brió, kondi arra lennék kiváncsi hogy a neoma mennyivel tud kevesebbet a briótól vagy konditól, mert volt már 42 mázsás briónk csak a gaz....
34q nettó, 72 ha átlagában.
25q , 500 hektár...
Válasz #642. hozzászólásra
Volt minden féle és talán a Török volt a legszebb !
A lényeg hogy mindig a legnehezebb zsákokat kell elhozni a raktárból , legyen az akármilyen származású is.
Köszi szépen
Válasz #644. hozzászólásra
PR63E82 listaár márc. 26-ig 57.210 Ft.
Üdv!
Nekünk 2,7-3 t körül volt a Neoma, esetleg nem tudja valaki mi lehet a listaára a Pioneer E82-esnek.Előre is köszönöm.
Üdv!
Mennyiket termett tavaly a neoma?
Válasz #641. hozzászólásra
Nektek tavaly milyen volt USA,Török?Francia?
Nekem volt már mind a három,de nem találtam különbséget.Vki meg azt mondja hogy a Török szar:
Válasz #639. hozzászólásra
Nem kérdés , hogy a Neoma !
Válasz #639. hozzászólásra
Szia!
Én valószínű maradok a Neománál!
Melyik a legtutibb pulsáros fajta?
Alapesetben nem vettünk volna, csak az akció illetve segítség végett valami 5ezer volt egy zsák. igen 5000Ft, 150000szemes rendes zsák.
Az anyag egyébként szép egészséges tiszta jó esztétikumú!
Egyszer volt valami kws magunk televolt szeméttel meg hanntolt szemmel xart sem ért...
Ez jó anyag! legalábbis amiből mi kaptunk.
Teremni tavaly 20mázsa körül termett de az összátlag ettől kevesebb volt, igaz ebbe belenyomta bélyegét egykét sovány semmitnemérő főd amibe vetettünk napraforgót mert sikerült rámenni a fődre még időben elment a víz...
Szóval amikor 20-25mázsás makukát termel az ember akkor ez az anyag jó lehet! Ha valahol 4tonnákat rendszeresen ott lehet leszerepelne, sőt biztosan, viszont ottis kipróbálnám mit tud a mondjuk 4tonnás syngenta mellett!
Nekünk is olt amikor az E82-es 50mázsát adott több nagyobb táblán is betyár makuka volt, de összátlagban szerintem 20-25körü adja, igaz sokszor a gyenge fődekbe is vetjük mert ez még aztis elbírja 15-20mázsára képes az 5aranykoronásban is ha rendbenvan a többi, viszont az átlagot ez lehúzza.
Szóval meglátjuk idén milesz, az tuti, hogy elvetem a Sonrise-t ha jó napraforgós esztendő lesz akkor bizonyíthat, ha nemtúljó akkormeg tudja azt a 20mázsát amivel az ember még nem nyúl mellé főleghogy a mag mondhatni ingyen volt.
Nemszoktunk csak búzát csávázni illetve egyéb kalászos anyagot nemtudok erről nyilatkozni
Válasz #636. hozzászólásra
Eléggé "olcsó" vetőmag, kiváncsi leszek, hogy mit fog tudni, persze csak ha sikerűl szerezni belőle.
Szoktatok házilag csávázni napra vetőmagot?
Kissebb tételbe beszerezhető csávázószert keresnék kb 5-6 zsákhoz kellen esetleg erről valami információ?
Nekünk volt vetve Sonrise!
árvízkárosult gazdák akciós potom pénzen kaptak ilyet 2010-ben, mi is.
Nem termett az gyengén! Sőt!
Az E82-es Pioneer csak azért volt jobb mert az expressz-es növényvédelme előnyt jelentett egyébként a Sonrise alacsonyabb szárú állományt hozott szép kalapokkal.
Maradt is vagy 10zsákkal, el is vetem idén.
Annyi hogy mostmár 2éves lesz a mag, szerintem bajt nemcsinál, kicsit nagyobb tőszámmal vetem annyit csinálok, illetve jólenne ha a WingP alapkezelés beázna mert akkor gyommal sem volna problémánk semmi.
Nomeg a sorközművelőt izzítani kell ha látszik a gyomosodás, azért az expresszes ennyivel jobb volt mindig, hogy stabilabban tudtuk tervezni a növényvédelmet
Válasz #634. hozzászólásra
futó homokon 25q/ha-t adott 2008ban.
Szegedi Sonrisa fajtáról valaki valamit?
Válasz #632. hozzászólásra
Miért szerinted így ki mondja meg?!
Válasz #628. hozzászólásra
Ez lenne ha engedték volna a GMO kukoricákat is, ők mondanák a csillagászati árat, ha kell viszed ha nem akkor csecs, vessél amit tudsz!!!
Válasz #630. hozzászólásra
De a végén ez max egy 10-est jelenthet pluszba zsákonként...(mondjuk ez még nem boldogít senkit)
Válasz #629. hozzászólásra
Azt jelenti,hogy tavaly a neomát megvettem ha jól emlékszem 41E-ért zsákját,mert nem kértem cruiseres csávázást.Az idén nincs választás, csak cruiseres magot forgalmaznak :listaár 66E/zs ért.
Válasz #628. hozzászólásra
Ez most mit is jelent pontosabban?