Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is úgy gondoltam, hogy ha a Neoma nem megy akkor Primis lesz, mert tavaly is volt és a körülményekhez képest sokkal jobb lett mint vártam, de azután eszembe jutott hogy felhívom a Syngenta képviselőjét és elregélem neki a gondomat. Ő meg azt mondta, hogy erre a célra tartanak meg valamennyi vetőmagot. Gyorsan lefoglaltam amennyi kell, úgyhogy no problemo!
Köszi a válaszokat
Csak azért döntenék az E82 mellett, mert talán kisebb a rizikó, hogy nem sikerül a gyomírtás.A Pulsart csak önmagába szoktátok hsználni vagy akkor ha a preemergens gyomírtás nem sikerül.
A 2007es aszályos évbe ismerösnek az E82 250kg komplex 200kg péti. 37mázsát adott 27ha átlagába.
2009 ben 55ha átlaga 25körül volt.2011 Neoma lett 32ha 30mázsa,2012 valszinű Neoma lesz,de még nem 100%.
Egyszer nekünk volt E82. Lekezeltünk expresszel ahogy kell, a szomszédnak más napraforgója volt, így elhagytunk 6 sort, na ez volt a mi szerencsénk. Az egész tábla (6 ha) tönkre ment, fél termés volt, minden baja volt, ezer fejű lett, van amelyik nem hozott egy fejet sem. A 6 sor ami nem lett lekezelve, gazos volt de viszonylag szép. Alig bírtuk még így is megmagyarázni a kedves gyártónak hogy nem mi hibáztunk, kijöttek és csak akkor hitték hogy a 6 sor egészséges amit nem kezeltünk. Na azóta nincs E82. illetve piont abban az évben volt irtózatos meleg, ami megmutatta számunkra hogy a stressztűrő képessége sem a legjobb a D82/E82 párosnak. 6-7 q-val is kevesebbet adott mint az A90-es ami azóta már a múlt, pedig jó megbízható fajta volt.
sőt egyáltalán semmiféle anomáliát nem okoz neki, odalehet baxxni az expresszel hagy fájjon!
Egyébként nemcsak nálunk pirítottak jól ezek a hibridek.
(Sőt volt még egy szabadalmaztatott kísérletem, miszerint a Clearfield-es pioneer CL anyag is kapott expresszt egy gépalján elszámolásból adódóan, de kibírta igaz félméterrel kisebb volt mint a normál állomány viszont teremni meg termett 30körül azis!
Ittmeg felsorakozik minden
20hektár Le13, 20hektár Le25, 20hektár E82, 20hekár N... ésmég a pájó klírfíldesből is akarok szerezni.
Ebből már lehetlesz valamiféle konklúziót felállítani
2528 hozzászólás
Válasz #720. hozzászólásra
Mennyi volt a florimis 2011-ben, emlékeid?????
Válasz #725. hozzászólásra
A jövő héten lesz ár az eurálisnál akkor tudok mondani árat, úgy jó??
Válasz #724. hozzászólásra
Na nincs ára?
Válasz #722. hozzászólásra
Mennyibe adnád, 6 zsák érdekelne?
Válasz #723. hozzászólásra
Nekem a csere is jó, eurális fajtát akarok vetni.
Válasz #722. hozzászólásra
mENNYIÉRT ADOD?
Van 10 zsák neomám, kinek kell?????
Válasz #720. hozzászólásra
Nemá, én most vettem a 2011-es tavaszi áron!!
Válasz #718. hozzászólásra
primis is annyi
Válasz #716. hozzászólásra
áll csak 6%-ot emeltek
Válasz #710. hozzászólásra
Szeva, ez nagyon kircsi!!!
Válasz #713. hozzászólásra
remélem idénre kijavítják
Válasz #711. hozzászólásra
Csak annyi? Többre gondoltam volna, de lehet.
Ez listaár,ebből alkudni kell keményen.Ráadásul benne a cruizeres csávázás is.
De Cruiserrel. Ha levonsz 10 ropit akkor még nehogy olcsóbb legyen mint tavaly.
Válasz #712. hozzászólásra
igen ,én magamnak sem tudtam pontosan elvetni
Válasz #709. hozzászólásra
neked is szemetes volt?
el sem akarták vetni annyi volt a tört szem benne
Válasz #710. hozzászólásra
Azt a k...va Tavaly 40volt +fa
Válasz #707. hozzászólásra
66000+fa a listaára
Válasz #708. hozzászólásra
itt se volt gond a terméssel,a vetőmag minősége viszont csapnivaló volt az Sy-ás hibridekhez képest
Válasz #706. hozzászólásra
Imeria tavaly nekem bevált idén is ezt vetek
pulsart jól bírta és a termés is ezeken a földeken(sárga homok) maximális volt.
Neomát tudtok eladot mennyi most ?
ES Artimis, ES Florimis ezekröl valakinek valami.Ja és az imeria?
Válasz #665. hozzászólásra
Én is úgy gondoltam, hogy ha a Neoma nem megy akkor Primis lesz, mert tavaly is volt és a körülményekhez képest sokkal jobb lett mint vártam, de azután eszembe jutott hogy felhívom a Syngenta képviselőjét és elregélem neki a gondomat. Ő meg azt mondta, hogy erre a célra tartanak meg valamennyi vetőmagot. Gyorsan lefoglaltam amennyi kell, úgyhogy no problemo!
Válasz #703. hozzászólásra
Az egy Isten
Tapasztalatotokat szeretném kérdezni a Brio napraforgó vetőmagról és magáról a fajtáról?
Minden érdekelne amit tudtok nagyjából róla...köszi!
Köszi a válaszokat
Csak azért döntenék az E82 mellett, mert talán kisebb a rizikó, hogy nem sikerül a gyomírtás.A Pulsart csak önmagába szoktátok hsználni vagy akkor ha a preemergens gyomírtás nem sikerül.
A 2007es aszályos évbe ismerösnek az E82 250kg komplex 200kg péti. 37mázsát adott 27ha átlagába.
2009 ben 55ha átlaga 25körül volt.2011 Neoma lett 32ha 30mázsa,2012 valszinű Neoma lesz,de még nem 100%.
Egyszer nekünk volt E82. Lekezeltünk expresszel ahogy kell, a szomszédnak más napraforgója volt, így elhagytunk 6 sort, na ez volt a mi szerencsénk. Az egész tábla (6 ha) tönkre ment, fél termés volt, minden baja volt, ezer fejű lett, van amelyik nem hozott egy fejet sem. A 6 sor ami nem lett lekezelve, gazos volt de viszonylag szép. Alig bírtuk még így is megmagyarázni a kedves gyártónak hogy nem mi hibáztunk, kijöttek és csak akkor hitték hogy a 6 sor egészséges amit nem kezeltünk. Na azóta nincs E82. illetve piont abban az évben volt irtózatos meleg, ami megmutatta számunkra hogy a stressztűrő képessége sem a legjobb a D82/E82 párosnak. 6-7 q-val is kevesebbet adott mint az A90-es ami azóta már a múlt, pedig jó megbízható fajta volt.
Válasz #677. hozzászólásra
Üdv!
Mennyivel maradt el az E82 a Synektől?
Válasz #695. hozzászólásra
nem szégyen ez mivan!?!
sőt egyáltalán semmiféle anomáliát nem okoz neki, odalehet baxxni az expresszel hagy fájjon!
Egyébként nemcsak nálunk pirítottak jól ezek a hibridek.
(Sőt volt még egy szabadalmaztatott kísérletem, miszerint a Clearfield-es pioneer CL anyag is kapott expresszt egy gépalján elszámolásból adódóan, de kibírta igaz félméterrel kisebb volt mint a normál állomány viszont teremni meg termett 30körül azis!
Válasz #695. hozzászólásra
Válasz #693. hozzászólásra
máshoz se
Válasz #692. hozzászólásra
Homozigóta hibrid...
Apai és anyai ágon is viseli a vegyszert , tehát még jobban kiheveri az express kezelést...
Válasz #691. hozzászólásra
Nem hiszek neked , befolyásolt vagy , meg nem is értesz a Naprához...
Válasz #691. hozzászólásra
Az meg mi???
Válasz #687. hozzászólásra
Nekem idén volt kísérletben az összes.
neoma is közöttük
A buzizigóta szerkezet vert mindent!
Válasz #679. hozzászólásra
Szavadon foglak!
Válasz #686. hozzászólásra
tud valamit de titkolja
Válasz #684. hozzászólásra
Hogy hogy váltasz ?
Volt tavaly próbára és bevált mi ?
Válasz #682. hozzászólásra
Neoma is lesz ?
Válasz #680. hozzászólásra
nem kártérítés, rendelem, és fizetek is érte...
mármint én az idei évben vetem ezt.... (és csak ezt)
Ja meg Szegedi Sonrise is, szóval alap technikától klírfílden keresztűl expressztoleránsig minden
márcsak a dzsíjemmó hiányzik
Ittmeg felsorakozik minden
20hektár Le13, 20hektár Le25, 20hektár E82, 20hekár N... ésmég a pájó klírfíldesből is akarok szerezni.
Ebből már lehetlesz valamiféle konklúziót felállítani
miért nem most?
én kondi-ra raktam az x-et
Csak nem te is kártérítés képen kaptad?? A PIÓ össze kapcsolja a jóvá tételt burkolt marketinggel..Azt kell hogy mondjam egyébként ügyes!!
Válasz #675. hozzászólásra
akkor tied lesz a kisparcellás, az enyém meg a nagyüzemi kísérlet! Én vetek 140 hekit E25-ből!
az okokat majd fórumtalin elmesélem...