Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
2478 hozzászólás
KWS Acer cl volt valakinek?
Mit tudhat?
Eddig Pioneer-os voltam, de faragnám a költséget.
Es Belfis volt valakinek?Vélemény?
2Válasz Sanyee #2225. hozzászólásáraNálam SY Sumiko maradt 1,5 zsák...
Egy bontatlan meg egy félnél több,ha valaki még vet az idén ....Békéscsaba
Sziasztok!
Szotyinak való napraforgómagba milyen nevű fajták vannak?
Ez olyan nagyszemű, csíkos.
Sziasztok!
Tavalyról maradt egy majdnem teli zsák SY Experto-m , idén úgy alakult, hogy nem lesz napraforgó vetve, ha valakit érdekel írjon rám privátban.
Válasz Bzsr #2222. hozzászólásáraTavaly volt !
Remekül szerepelt .Kicsit lassú volt a kelés de az betudható volt a tavaszi aszályonak is ! 4 t/ha volt .
Idén lesz belölle 15 hektár
P64HE144-el tapasztalat valakinek? Nekem idén csak ez lesz. Remélhetőleg jó választás....
Válasz Sk Laci #2219. hozzászólásáraLehet h itt zsákolják ki de a címkére az kerül ahol készült.Nekünk a bacardi érkezett még meg az török.A pioneer meg usaból jön.
Válasz Sk Laci #2218. hozzászólásáraCsak KWS-t használtam mindig,előzőleg HYSUN202 CL-t majd az ACER CL-t,ezeket is csak vásárlói kényszerből 2014-óta és nem csúcsra futtatva.Itt a semmi közepén is a 3t-t adták mindig,jó földben,ám visszafogott költségek mellett.
A NEOMA tekintetében nincs kompetenciám.
Válasz kukaccsosz #2217. hozzászólásáraKöszönöm.
Ha a vetőmagüzem Magyarországon található, előfordulhat, hogy külföldről származó vetőmagot csomagolnak HUN jelzés alatt, vagy kizárólag magyar termelésből származóra lehet a kék cimkére a HUN származási jelölést ráírni???
Válasz sanyi1965 #2215. hozzászólásáraNeomához képest mik a pluszok, mínuszok?
KWS repcéket, kukoricákat termelek, de napraforgójukkal nincsen tapasztalatom. Azért kérdezem a Neomához való viszonyításként, mert ezt a fajtát a piacon való megjelenése óta termelem, ami már több, mint 10 év.
Válasz Sk Laci #2216. hozzászólásáraMezőtúron
Válasz ZuzoBayer #2214. hozzászólásáraMagyarországon hol található Syngentás vetőmagüzem?
Válasz KISMASZEK77 #2209. hozzászólásáraAmióta van ezt termeljük/sima CL/,nagyon tudom ajánlani.Tartsd be a technológiáját szigorúan, a termőhelyre vonatkozóan is.
Mi a termésidejét sűrítéssel rövidítjük le.Nagyon egészséges ,fajsúlyos termése van,sosem gombaölőztem eddig.
Válasz Sk Laci #2213. hozzászólásáraNehéz ám megtermelni 1000-1500 méteres izolációval.Nagy országoknak könnyebb napraforgóban a törökök meg az amcsik a nagy vetőmag előállítók.
Válasz A te hangod mélyebb #2211. hozzászólásáraNeoma magyar előállitásu, az Onestar meg spanyol előállitású amit rendeltem.
Remélem top termésem lessz
Válasz A te hangod mélyebb #2211. hozzászólásáraIdén ne néz semmit. Itt is össze szedte Kína az összes itt gyártott magot pio/kws/ns-t pakisztán vagy mit tudom én kinek, még januárban. most meg rendelgetik a világ túlsó feléről, hogy legyen dupla áron ha vetni akarunk.
Megjött a vetőmagom, az USA-ból....
Nem igazán értem, egyszerűbb átutaztatni a világon, mint itthon megtermelni?
Ma elhoztam a napraforgó vetőmagot. Biztos ami biztos, otthon van, az már az enyém.
Várom a jó időköt, és egyből vetés.
Még az NPK hiányzik, de azt jövő hét végéhez igérték.
Üdv mindenkinek!
KWS ACER napraforgóval van valakinek tapasztalata?
Tanácsokat előre is köszönöm.
Tavalyról kimaradt 3 zsák TUTTI vetőmagom, hátha érdekel valakit.
Számla is megoldható.
Válasz torok59 #2203. hozzászólásáraPerelt be őket, sajnos fordított helyzetbe, ha te állsz el a rendeléstől,ők sem tennének mást. Vagy adjanak kárpótlást. Mondjuk hogy adnak csere magot azzal nem vagy kárpótolva...., de mondjuk féláras mag vagy miegymás, az már valami
BASF napraforgó volt már valakinek?mik a tapasztalatok?
Válasz torok59 #2203. hozzászólásáraHallottam olyat hogy a leadott megrendeléseket törölték és újra osztották a készletet, mert az elején fogalmuk sem volt róla hogy miből mennyi van - lesz! Konkrétan kukoricáról hallottam... Egyszerűen nem sikerült a vetőmag előállítás...
Válasz torok59 #2203. hozzászólásáraVannak bizonyos fajták amik nem jönnek be az országba sajnos én is így jártam.Neked milyen fajta volt?
Válasz Bigyófelügyelő #2201. hozzászólásáraMinden évben időben megrendelem a vetőmagot most is megkaptam a visszaigazolást 2020 11. 06. napon majd 2021 01. 18-án megkeresett a pioneer cég képviselője hogy felmondják a megrendelésemet! Egy ilyen komolynak tartott cégtől többet vártam volna!
Válasz zoli.ficze #2200. hozzászólásáraMiért nem veszed kereskedőtől?
Válasz zoli.ficze #2200. hozzászólásáraAz emberek jelentős többségének a vetőmag csak megrendelés alatt van, nincs még otthon! Nem nagyon fogják még kínálgatni neked!
Sziasztok!
Ha valakinek van 4 zsák Syngenta Bacardi, vagy esetleg 2 db Bacardi - 2 db Neoma napraforgó vetőmagja feleslegben akkor szóljon, vevő vagyok rá. :)
Üdv valaki használt már Suomi HTS (NX 81220) vagy NX 92357 Express napra vetőmagot
Válasz Bobo77 #2197. hozzászólásáraAz elfogy mindig szeptemberben
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2195. hozzászólásáraTutti
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2195. hozzászólásáraAkkor pedig eldőlt a kérdés.
Válasz RkTomi #2194. hozzászólásáraCsak ez meg igen korai, valahogy nemszeretem koraiakat...Gyomirtás nem baj a hagyományos...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2193. hozzászólásáraNálunk a Bodrogközben több év átlagában az Excellio a top hibrid ha HO-s napraforgó kell. A Genio hagyományos gyomirtású arra figyelj.
Melyiket érdemes vetni, SY Excellio-t, vagy SY Genio-t?? Valakinek tapasztalata, véleménye?? Előre is köszönöm..
Válasz bendix #2191. hozzászólásáraNX82214
Válasz Sk Laci #2190. hozzászólásáraMár idèn is lehetett kapni korlátozott mennyiségben, NX... kódszámmal.
Válasz RkTomi #2189. hozzászólásáraSk-ban úgy van hirdetve: a 2020 év újdonsága. Ezért gondoltam, hogy Magyarországon nem e termelt valaki, ha már 2020-ban kínálatban volt. Vagy elírták, vagy Sk-ban tényleg elébb vezették be.
Válasz Sk Laci #2188. hozzászólásáraAz SY Onestar jövőre lesz először köztermesztésben. Pár helyen biztosan voltak vetve nagyobb parcellák az országban, de igazi üzemi méretekben nem valószínű. Lebeszéltek róla maradunk a Diamantisnál. Az is hozzátartozik, hogy nálunk a Neoma sohasem volt képes csúcstermésre. 0,8-1 tonna/hektárral elmaradt a Konditól és a Diamantistól.
Sziasztok!
Volt valakinek idén SY Onestar vetve?
Valóban többet tud, mint a Neoma és Neostar?
Azért kérdezem, mert a hétem megrendeltem a 2021 évre a napraforgó vetőmagot Neoma és Onestar lessz, de még változtathatok a következő héten.
Válasz Tobszi #2182. hozzászólásáraIdőjárástól is, dózistól is, fajtától is. Ha olyanok a kezeléskori és azutáni körülmények, akkor a toleráns napraforgó is megérzi a hatóanyagot. Idén a szomszéd kezelt excelliója nagyon sokáig sárga volt, az én kezeletlen tuttim mellette méregzöld. Szerintem sokáig tudott a napraforgó ellen is dolgozni a hatóanyag, hideg volt, lassan bomlott le, lassan hígult fel a növényben, mert az lassan nőtt.
Sziasztok,
esetleg volt valakinek ES ELECTRIC napra vetve? Megírhatná a tapasztalataik.
Köszönöm
Válasz Pilátus" #2184. hozzászólásáraIgen, ez lehetséges. A búzával a gyomok is megindultak, és akik későn kezelték, azoknak sok tápanyagot vitt el. Szóval nem volt túl sok mozgástere az embernek.
Válasz Praetor #2179. hozzászólásáraIgen de sokkan nem figyeltek arra hogy a búza nagyon megindult és akkor kapta derékba a fagy is.Kétszer-háromszor-négyszer...
Válasz Tobszi #2182. hozzászólásáraNekem nem sárgult egyszer se.
Válasz Sk Laci #2178. hozzászólásáraEz a sárgulás tényleg mitől függ? 4-5 neomás évből egyszer látszott rajta, a többiben tök zöld volt végig.
Válasz Praetor #2179. hozzászólásáraNálam a Neomával sohase volt gond.
Válasz Bigyófelügyelő #2177. hozzászólásáraJó de az egyyszikű írtó tapadója azért a pulsárt pl szójában dúrván fokozza és az egyszikü irtó egybe fújásának a próblémájár gondolt amiről mindig említést tesznek hogy nem lehet.
Expresszel ma már mindenki szórja de ha már témánál vagyunk akkor most beszèljünk arról hogy ki fújja még a Pulsart egyszikűírtóval együtt??Napra-szója-repce???
A Pulsar ha ezzel erősíthető akkor nagy segítség lenne néha de főleg akkor ha Reffinével" együtt mehetne az egyszikű(nálam nem bírja sajnos)
Válasz Sk Laci #2178. hozzászólásáraAz idei év egészen furcsa volt. A február végén gyomirtott búzával nem volt semmi extra, de a márciusiak úgy néztek ki felénk, mintha meg lettek volna perzselve. Vegyszer és búzafajtától függetlenül sok helyen előfordult. Gondolom arra gondolsz, hogy esetleg a neoma genetikájával, vagy a szállított tételekkel lehetett gond, de szerintem simán lehet időjárási közrehatás is, hogy valamiért rosszabbul esett a növénynek a gyomirtás, mint szokott. Nálunk is sárgult rendesen az expertó a Listegótól(pulsar), de csak kiheverte. Lehet, hogy kicsivel jobban észrevette, mint anno a neoma, mikor utoljára vetettem.