Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Claas traktorok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- Karácsony új
- Haszonbérleti szerződés új
253 hozzászólás
Válasz #202. hozzászólásra
próbáld meg 4-5 ször elindítani szép lassan
Válasz #201. hozzászólásra
Valaki esetleg tud segíteni ezzel a cséplődob problémával kapcsolatban?
Válasz #200. hozzászólásra
A por úgy berakódik a beburkolt dob belsejébe hogy vésővel kell kiverni belőle. Egy talicskányi volt benne az előző alkalommal. A tisztítás után teljesen jól működött minden és nem remegett semmi.
Én a kis tc-vel 450 a dob fordulat és olyan 5km/h az átlag haladásom 6 os aztallal zuzva a portol nem kéne beremegnie szerintem
Válasz #197. hozzászólásra
Tudom hogy attól is függ, de én úgy emlékszem hogy a tc-be is 600-as dob van.
Válasz #193. hozzászólásra
Valaki esetleg járt már így?
Egyenlőre nincs ötletem, de az tuti hogy nem fogunk leállni a ferdefelhordóról naponta!
Válasz #196. hozzászólásra
Függ a kerületi sebességtől,tehát a dob átmérőjétől.
A 600 as dobnak elég a 400,a 450 esnek 600.
Válasz #195. hozzászólásra
Nekem nem tc van, nem is ismerem annyira csak sokaltam kissé, nekem a CWS-nél elég a 350-400.
Válasz #194. hozzászólásra
Könyv szerint 550-650 a kukira.
Mennyit javasolsz?
Válasz #193. hozzászólásra
Miért kell azt 600-al forgatni?
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni!
A TC 56-os kukorica aratáskor elkezdett remegni. A dob elvesztette az egyensúlyát. Szétszedtük és a dob belseje tele volt porral. Már kétszer jártunk így az elmúlt időben, előtte meg évekig semmi gond nem volt.
Mi lehet a gond?
Elnéztünk valamit?
Dobfordulat 600,nem lóg semmi, minden jónak néz ki.
Válasz #191. hozzászólásra
itt gabona van,meg napraforgó,a többi felejtös...
Válasz #190. hozzászólásra
"Ez" alatt kire vagy mire gondolsz????
Válasz #189. hozzászólásra
Mit nem értesz...
Válasz #188. hozzászólásra
???????
Ezt nem értem....
Válasz #187. hozzászólásra
Ez szóját meg kukoricát életében nem látott...
Válasz #185. hozzászólásra
hát azért nem egészen, szerintem egy 400 ha gazdaságot pont kiszolgál!!!! 100 búza 100 napra 100 szója 100 kukorica pont jó neki és ki is van használva a gép, még kis maszek is belefér persze ha az idő engedi!
Én nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam, nekem eddig bevált!!!! nem mondom hogy nincs tőle jobb de soha rosszabbat!
Válasz #185. hozzászólásra
Majd vesznék másikat,van miböl.Igaz vezetni se tudják...
Válasz #184. hozzászólásra
Annyi területre nagy gép a menö.Tc-56 egy feltuningolt 514-es.
Válasz #182. hozzászólásra
Több száz hektár,ez zsir új volt jó pár éve mikor vették...
Válasz #179. hozzászólásra
Ez állítólag így jó!! Lásd 157. hozzászólást!
Válasz #181. hozzászólásra
Nagy cég és ilyen kis gépe van?????????Itt versenyeznek a nagyok kinek van lgnagyobb és leg ujabb.
Válasz #180. hozzászólásra
Belül volt szél,nagy vállalat,nem számit...
Válasz #179. hozzászólásra
Szeles idoben vagta? Vagy sietett?
TC 56+NAS 676 munkában...
Válasz #177. hozzászólásra
A dobvariátor tárcsa belöl tele van porral,meg a zsír is belekeményedik,le kell venni és ki kell takarítani.
Tud nekem valaki segíteni?
Naprában könnyen megfogja a dobot, amikor megáll a kulcsával nem túl nagy ellenállással tudom visszafelé forgatni, a dobszíj föllazul újraindítás után minden rendben a szíj feszes, kihány magából egy kis szárat mehet tovább.
Terhelésre miért lazul föl a dobszíj?
Tc 56 ból mikori a legfiatalabb?Durumbúzát mennyire
Bírja vágni?
Válasz #174. hozzászólásra
Válasz #173. hozzászólásra
még van 140 ha napra. a kukoricák olyan vizesek hogy szerintem okt 10 előtt nem nagyon lesz vágás. kuki zúzva 20.
Válasz #168. hozzászólásra
helo kukoricát mennyiért vágjátok mostanság ? 4 heki lenne
Válasz #170. hozzászólásra
Az én könyvem is elöl 25- hátul 30mm ír, de én fordítva állítottam be. A fordulat 400, igy nekem szép tisztára vág.
Válasz #170. hozzászólásra
Elöl hátul egyforma ...
Válasz #168. hozzászólásra
Nem fordítva kellene! elöl 30 hátul 25!!!
Mi also rosta nélkül megyünk, mert olyan nyers a kukorica hohy berakja és nem gyözöm takaritani. Utolso dobot csak lassitani birom. Magtartályban a csiga nyillást menyire kell kinyitni?
Válasz #167. hozzászólásra
sok mindentől törheti. dobhézag elől 25 mm hátul 30 mm alapbeállás.
utána addig növeled a dobhézagot még éppen leszedi a szemeket a csőről.
dobfordulatot csökkent ha még bírod. nekem tx 66 van ott a utocséplőben is ki lehet cserélni az ellendarabot simára. nem tudom a tcnél hogy van. de nh-t szépen be lehet állítani főleg amikor még ilyen vizes a kuki. alsó rostán nyitni minél kevesebb menjen a utócséplőre ha nem gazos.
Hello. Segitséget kérek. Tc56om van és elkesztük a kukorica betakaritást, és a gazdámnak nem tetszik, hogy a töröm a szemet. Claas is vágja,neki 4 a szemétje nekem 8százalék. Hogy kell a kosarat beálitani? Megköszöném ha segitenétek.
mindkettőnél mehet lassan, !!! és a szóját is úgy vágom
Wendetrommel...
Ma átszereltem a gépet kukoricára. Továbran is segítségeteket kérném a harmadik dob fordulat beállításhoz, mikor kell lelassítani? Kukorica napraforgó?
Válasz #162. hozzászólásra
A rotari dobot mikor lassítod le?
Válasz #161. hozzászólásra
a 2. és hetedik ellenlécnél:
búzában 10 mm és 10 mm
kukoricában 25mm és 25mm
napra ugyan az
ezt fejből írtam azért majd még megnézem könyvbe is!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, Tc56-hoz(rotari), dobhézag adatokra(kukorica ,napraforgó, búza) lenne szükségem, mert ez a fórumot olvasva rájöttem az én könyvem régebbi típushoz való és elég nagy hülyeségeket ír. Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #157. hozzászólásra
az kb. 1 q/hektár veszteségszint,
Az sem mindegy hogy 30 vagy 80q volt a tábla átlaga.
Nem semmi!
Akkor a komám vaksi vagy süket hogy a müszereket nem figyelte az jelezte neki hogy több megy ki mint be.514-nél nincs semmi müszer néha kiszállok megkotrom a szalmát megnézem hogy mizu ok és mehet tovább,ha grimbusz van álligatok kissé.Az anyag meg jo van nagy szalma akkor lekapcsolom az utánégetöt.
Így arat egy izsáki Tc!!!
Válasz #154. hozzászólásra
már nagyon várom
Válasz #153. hozzászólásra
nyomást az asztal tartó munkahengerekben , 100 bar ha emelve van az asztal ha a földre ér akkor leesik a nyomás így lehet kopírozni mondjuk szójában!
Válasz #152. hozzászólásra
Akkor ha megjön a jóidő lehet pirítani