Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A probléma, hogy a rácsfűtés reléjével a rendszer szerint gond van, ezért elsőre ezt kicseréltük. Megnéztük szakadásra a kábeleket és a mega biztosítékokat, amik nem szakadtak, mégsem oldódott meg a probléma. A motor indítása utan a jeladó vezetékben a kábelkorbácsból, ami az izzító relét vezérelné elvileg 11volt körülre felmegy a feszültség izzítás nélkül, de a hibát mégis feldobja a motorvezrlő. Van-e ötlet, hogy merre keresgéljünk tovább? Esetleg egy elfáradt relé valahol, amiről nem tudunk.
NH T7.200 sidewinderes verzió.
Válasz Róbert86 #4126. hozzászólásáraSzerintem nem mindegy mert azért a B1-et nem igazán használom semmire. Gondoltam be lehet állitani, hogy alapból B4 vagy 5ben induljon.
Válasz határjáró #4120. hozzászólásáraNem indul B1-ben csak mikor begyujtod akkor abban van B1 és a 3 hátra.
Én mikor otthonról indulok begyujtás után elindulás előtt a joystick-on átváltom C1-be és indulok.
Szóval a traki álló helyzetből begyujtás után indulhat A1-től C1-ig. Hátrafelé pedig mind a 6 sebességből.
Válasz határjáró #4120. hozzászólásáraTe mostan milyen traktorról beszélsz? 6xxx vagy 7xxx?
Nekem 7xxx van 19/6 power shift sebváltóval.
Gyári kivitelben 7/1 volt a sebesség, ami beugrott motorindítás után. Mostan 7/3 "ez a 8xxx" traktoroknál van.
De ha szállitásnál megállok a kereszteződésben, akkor 19-ből automatikusan 12-be vált vissza.
Vannak még az automatikus beálitásu sebességváltások, amit a traktor tud váltani a beállitott sebességtartományban 5 fokozatot. Ezt nem használom, jobban tetszik, ha én valasztom meg az egyes fokozatokat a motor terhelése szerint.
Válasz határjáró #4095. hozzászólásáraIgen lehet, másik szoftvert belejátszani.
Az enyémbe az Agrotec a 7/3 indulási alapfokot játszotta bele javításkor, de kellemetlen, mert mindig le kell vinnem a sebességfokozatot 1 be hátrafelé, mert nagyot ugrik. Én legszivesebben 7/1 alapállásnál látnám értelmé - gyári beállítás.
7/1 = B/1
Válasz robert.cserepes #4111. hozzászólásáraIsmeretség, kapcsolat, közelség, rugalmasság, raktárkészlet.
Nincs jó, hibamentes gép. Nem gépet nehéz venni, hanem azt üzemeltetni.
Válasz lac* #4096. hozzászólásáraMenyiért csinálnák ezt meg gépműhelyben rendes anyagból a vacak szürkeöntés helyett ? Nem kombájn de én valamikor trágyaszóróra csináltattam kritikus helyre csapágyházat. Körbe mentem a faluban kellett vagy 40 darab, a végén alig lett drágább a gyári szartól, és azóta is bírja mindenkinél.
Válasz határjáró #4095. hozzászólásáraHello Határjáró
megjött a tartalékba rendelt variátor csapágyház ,ami neked eltört,ez lenne az? És a furatoknál tört el? Pedig elég masszívnak néz ki. Lengyelből jött 51 euro postaköltséggel, árba jók a lengyelek.
New Holland traktor Range Command valtóval, ugye adott a 3 csoport(A,B,C) azon belül pedig a fokozatok. Leállítás után mindig B 1-ből indul, esetleg ezen lehet változtatni?
Válasz Sz_Pisti #4090. hozzászólásáraAkkor egyszerűbb egy átalakítót vennem hozzá és kész ???? nem olyan régen vettük a gépet, és ismerkedek vele. Jobban szeretem volna ha 540-es a kardán, de így akkor értelmetlennek tartom a tengely cserét
Válasz határjáró #4087. hozzászólásáraAkkor viszont valószínűbb a gyári hiba, mert a 900-at bárhogyan is ,de elkellene érnie felütközés nélkül.
El is engedem ezt a verziót.
Kiváncsi leszek az öntvényre az milyen, mit lehet azzal csinálni, hogyan lehetne megerősíteni.
Válasz lac* #4086. hozzászólásáraAkkor kezdte meg a második szezont szóval kopásról nem nagyon lehet beszélni.
Szerintem itt sima gyári hiba van. Mert az oké, hogy nálam előfordul...de egy hét alatt másik két kombájnál is ugyan ez a hiba az már kicsit fura.
900 fölött szokott lenni a fordulat kicsivel, ezt azért néha variálom. De nagyon változtatások nem szoktak lenni. Mielőtt eltört nem rémlik, hogy pont előtte változtattam volna a fordulaton. De ez s lehetséges, és van is benne logika amit irsz.
Válasz határjáró #4085. hozzászólásáraGondolkoztam a problémán,és felvetődött bennem,nem lehet a hiba oka a túlfeszítés?
Arra gondolok,hogy amikor beírod a dobfordulatot a monitorba, pl gabonánál 1000, akkor, ha kopott a variátorszíj, vagy egyéb okból nem tudja elérni az előírt értéket,akkor túlfeszít a motor.
Ez lehetséges szerintem, mert a variátortárcsa felül középen,már tovább nem tud menni,de a motor nyomja tovább. És lehet, hogy emiatt törik el az öntvény.
A törés előtt mekkora dobfordulattal mentél, és előtte állítottál rajta valamerre?
Válasz lac* #4082. hozzászólásáraMikor eltört az egyik füle, a masik így fél oldalt nyomta neki a szíj tarcsanak és picit belemart. Simán vissza lehetett volna rakni de akkor ott azon a tengelyen mindent kicserélték még a csapágyat is amit 2 napig alig tudtunk leszedni????. Szóval garanciában minden cserés volt, de amugy nem lett volna muszáj.
Válasz lac* #4080. hozzászólásáraSzerencsére ott sokmindent kicserélték garanciában, pedig pont előtte való napon járt le. De ha ez még egyszer előfordul az már borsos lesz.
4380 hozzászólás
A probléma, hogy a rácsfűtés reléjével a rendszer szerint gond van, ezért elsőre ezt kicseréltük. Megnéztük szakadásra a kábeleket és a mega biztosítékokat, amik nem szakadtak, mégsem oldódott meg a probléma. A motor indítása utan a jeladó vezetékben a kábelkorbácsból, ami az izzító relét vezérelné elvileg 11volt körülre felmegy a feszültség izzítás nélkül, de a hibát mégis feldobja a motorvezrlő. Van-e ötlet, hogy merre keresgéljünk tovább? Esetleg egy elfáradt relé valahol, amiről nem tudunk.
NH T7.200 sidewinderes verzió.
Válasz Gergő, #4128. hozzászólásáraSzia.
Engine 3156 Grid Heater Relay -No Load
Elvileg izzítás. Ha jól értelmezem.
Sziasztok
Dobott már valakinek a traki 3156 -os hibakódot? És ha igen mi lett a megoldása?
Ha jól olvastam ez a "rács fűtés" reléjének a hibakódja lenne .
Válasz Róbert86 #4126. hozzászólásáraSzerintem nem mindegy mert azért a B1-et nem igazán használom semmire. Gondoltam be lehet állitani, hogy alapból B4 vagy 5ben induljon.
Válasz határjáró #4124. hozzászólásáraDe hát akkor nem mindegy hogy mibe van mikor begyujtod úgy is abbó indulsz amelyikből akarsz.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy gyakorlati tapasztalatok alapján mi a különbség a T5.110 AC és a T5.110 DC között?
Válasz Róbert86 #4123. hozzászólásáraMikor begyujtod mindig B1ben van. Az egy masik dolog, hogy álló helyben felzongorazod C1be.
Válasz határjáró #4120. hozzászólásáraNem indul B1-ben csak mikor begyujtod akkor abban van B1 és a 3 hátra.
Én mikor otthonról indulok begyujtás után elindulás előtt a joystick-on átváltom C1-be és indulok.
Szóval a traki álló helyzetből begyujtás után indulhat A1-től C1-ig. Hátrafelé pedig mind a 6 sebességből.
Válasz Sk Laci #4121. hozzászólásáraT7...
Három tartomány van A,B,C azon belül pedig 1-6ig.
C-ben azt hiszem 7ig van.
Válasz határjáró #4120. hozzászólásáraTe mostan milyen traktorról beszélsz? 6xxx vagy 7xxx?
Nekem 7xxx van 19/6 power shift sebváltóval.
Gyári kivitelben 7/1 volt a sebesség, ami beugrott motorindítás után. Mostan 7/3 "ez a 8xxx" traktoroknál van.
De ha szállitásnál megállok a kereszteződésben, akkor 19-ből automatikusan 12-be vált vissza.
Vannak még az automatikus beálitásu sebességváltások, amit a traktor tud váltani a beállitott sebességtartományban 5 fokozatot. Ezt nem használom, jobban tetszik, ha én valasztom meg az egyes fokozatokat a motor terhelése szerint.
Válasz Sk Laci #4119. hozzászólásáraIgen, gyárilag B 1-ben indul. Viszont azért néha jó lenne ha nem kellene végig zongorázni pl C 2-3ba.
Válasz határjáró #4095. hozzászólásáraIgen lehet, másik szoftvert belejátszani.
Az enyémbe az Agrotec a 7/3 indulási alapfokot játszotta bele javításkor, de kellemetlen, mert mindig le kell vinnem a sebességfokozatot 1 be hátrafelé, mert nagyot ugrik. Én legszivesebben 7/1 alapállásnál látnám értelmé - gyári beállítás.
7/1 = B/1
Válasz Sk Laci #4117. hozzászólásáraSk Laci, néz már majd rá a 4095 hozzászólásomra, lehet hozzá tudsz szólni.
Válasz ..,-:) #4116. hozzászólásáraTöbb, mint nekem,.........gratula
Válasz Sk Laci #4115. hozzászólására7
Válasz ..,-:) #4114. hozzászólásáraMennyi autód van? Több esetén nem csak a "templombajárót" kell kiemelni
Válasz Sk Laci #4113. hozzászólására4 éves autóban van 10ezer……kurvára elkényelmesedtem…….
Válasz ..,-:) #4112. hozzászólásáraVagy inkább " OOOO"-ra
Elkényelmesedel a jóléttől....
Válasz robert.cserepes #4111. hozzászólásáraIsmeretség, kapcsolat, közelség, rugalmasság, raktárkészlet.
Nincs jó, hibamentes gép. Nem gépet nehéz venni, hanem azt üzemeltetni.
Válasz ..,-:) #4110. hozzászólásáraMire váltottál?
Válasz robert.cserepes #4109. hozzászólásáraLassan 10 éve nincs NH-m.
Válasz ..,-:) #4108. hozzászólásáraIsmered ezeket a gépeket?
Válasz robert.cserepes #4107. hozzászólásáraTalajon úgy 250-270 lehet.
Sziasztok! New holland t8320 as traktor hány lóerős?
Válasz mtz1221 #4105. hozzászólásáraNemtudom, nem foglalkozom vele komolyabban,remélem nem fog kelleni.
Válasz lac* #4096. hozzászólásáraMenyiért csinálnák ezt meg gépműhelyben rendes anyagból a vacak szürkeöntés helyett ? Nem kombájn de én valamikor trágyaszóróra csináltattam kritikus helyre csapágyházat. Körbe mentem a faluban kellett vagy 40 darab, a végén alig lett drágább a gyári szartól, és azóta is bírja mindenkinél.
Válasz Nagy István_49339 #4101. hozzászólásáraagrodoctor
Válasz lala #4100. hozzászólásáranem, dobvariátor
Válasz Nagy István_49339 #4101. hozzászólásáraEngem is érdekelne?
nekem is van egy pár new hollandom nem raknád lel a lengyel oldalt ahonnan rendelsz bongésznék én is pár dolgot előre is köszönöm
Válasz lac* #4096. hozzászólásáraEz nem szelelő variátor csapágytartója?
Válasz lac* #4098. hozzászólásáraTedd el és sose keljen.
Válasz határjáró #4097. hozzászólásárapedig ez az a cikkszám
Válasz lac* #4096. hozzászólásáraSzerintem a miénk a furratnal nem igy nézet ki. De nem akarok hülyeséget beszélni.
Válasz határjáró #4095. hozzászólásáraHello Határjáró
megjött a tartalékba rendelt variátor csapágyház ,ami neked eltört,ez lenne az? És a furatoknál tört el? Pedig elég masszívnak néz ki. Lengyelből jött 51 euro postaköltséggel, árba jók a lengyelek.
Sziasztok
New Holland traktor Range Command valtóval, ugye adott a 3 csoport(A,B,C) azon belül pedig a fokozatok. Leállítás után mindig B 1-ből indul, esetleg ezen lehet változtatni?
Válasz Audi199911 #4093. hozzászólásáraAzt nem tudom hogy lehetett váltani a kettő között de ha kell Utána kérdezek ha nm felejtem el .
Válasz Hús Futár #4091. hozzászólásáraEz egy jó kérdés, hogy benne van-e. Előző tulaj csak 1000-es kardánnal használta
Válasz Sz_Pisti #4090. hozzászólásáraAkkor egyszerűbb egy átalakítót vennem hozzá és kész ???? nem olyan régen vettük a gépet, és ismerkedek vele. Jobban szeretem volna ha 540-es a kardán, de így akkor értelmetlennek tartom a tengely cserét
Válasz Audi199911 #4089. hozzászólásáraKérdés benne van-e a fogaskerék . Bár állítólag a 170-esek nagy részében benne van .
Válasz Audi199911 #4089. hozzászólásáraAz csak a bordázatot változtatja meg, nem a fordulatot
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy new holland 8670-es gépen csak a kardán csutkát kell kicserélni, hogy 540-es kardán legyen, vagy van még valami egyébb???
Válasz határjáró #4087. hozzászólásáraAkkor viszont valószínűbb a gyári hiba, mert a 900-at bárhogyan is ,de elkellene érnie felütközés nélkül.
El is engedem ezt a verziót.
Kiváncsi leszek az öntvényre az milyen, mit lehet azzal csinálni, hogyan lehetne megerősíteni.
Válasz lac* #4086. hozzászólásáraAkkor kezdte meg a második szezont szóval kopásról nem nagyon lehet beszélni.
Szerintem itt sima gyári hiba van. Mert az oké, hogy nálam előfordul...de egy hét alatt másik két kombájnál is ugyan ez a hiba az már kicsit fura.
900 fölött szokott lenni a fordulat kicsivel, ezt azért néha variálom. De nagyon változtatások nem szoktak lenni. Mielőtt eltört nem rémlik, hogy pont előtte változtattam volna a fordulaton. De ez s lehetséges, és van is benne logika amit irsz.
Válasz határjáró #4085. hozzászólásáraGondolkoztam a problémán,és felvetődött bennem,nem lehet a hiba oka a túlfeszítés?
Arra gondolok,hogy amikor beírod a dobfordulatot a monitorba, pl gabonánál 1000, akkor, ha kopott a variátorszíj, vagy egyéb okból nem tudja elérni az előírt értéket,akkor túlfeszít a motor.
Ez lehetséges szerintem, mert a variátortárcsa felül középen,már tovább nem tud menni,de a motor nyomja tovább. És lehet, hogy emiatt törik el az öntvény.
A törés előtt mekkora dobfordulattal mentél, és előtte állítottál rajta valamerre?
Válasz lac* #4084. hozzászólásáraDehogy maradt, vitték el.
Válasz határjáró #4083. hozzászólásáraLegalább nálad maradtak a lecserélt alkatrészek?
Ha megjön a csapágyház valahogy megpróbálom megerősíteni.
Válasz lac* #4082. hozzászólásáraMikor eltört az egyik füle, a masik így fél oldalt nyomta neki a szíj tarcsanak és picit belemart. Simán vissza lehetett volna rakni de akkor ott azon a tengelyen mindent kicserélték még a csapágyat is amit 2 napig alig tudtunk leszedni????. Szóval garanciában minden cserés volt, de amugy nem lett volna muszáj.
Válasz határjáró #4081. hozzászólásáraAnnyira nem,most rendeltem a lengyelektől, 52.67 euro.
Legyen polcon,az a biztos.
Válasz lac* #4080. hozzászólásáraSzerencsére ott sokmindent kicserélték garanciában, pedig pont előtte való napon járt le. De ha ez még egyszer előfordul az már borsos lesz.