Hirdetés
Fórum
New Holland, vagy Claas kombájnt vegyek?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 22:13:05
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1103 hozzászólás
Válasz #401. hozzászólásra
Nyomul az Agrotec, igen jó árakat adtak, meg persze a kombájn is eladja magát.
Igaz egy normális rotoros ottvan, hogy megvehetetlen....
Válasz #400. hozzászólásra
Nht 40 év mulva akarom megnézni
Válasz #400. hozzászólásra
Te azt mondd má meg mé pont ez a nh lett?
Qra drágább lett volna a Claas?
Mást nem is néztetek?
Válasz #399. hozzászólásra
Haha vicces vagy!
Válasz #398. hozzászólásra
Igazad is van baxni a nhkra....
Akkor inkább a Zetort!!!
Válasz #397. hozzászólásra
Na es mit neznel rajta,ha van kedved utazni!
Válasz #396. hozzászólásra
Elmehetek majd 1x megnizni a kombajnt?
Válasz #395. hozzászólásra
Azt tudom!
Válasz #394. hozzászólásra
Gyártottak neki régebben a Zetor gyárban trakit, mikor az övék volt a gyár egy időben!!
Válasz #393. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Válasz #386. hozzászólásra
Gyártottak ök a JD régebben újat is akkor mehet a zőőőőőőőőőőőőőőőőőőd nincs márka megsértése!! Komoly bakjaid vannak!!
Válasz #391. hozzászólásra
Fasza jól nyomjátok....... de nemakarom szitizélni a témát itt e ....
Válasz #390. hozzászólásra
3011 , 105 40 zetor
Mik ezek a masinák e?
Válasz #388. hozzászólásra
Ez már orka.
Válasz #387. hozzászólásra
Zetor attalakul johnyvá!
Zöld zetor???
Válasz #384. hozzászólásra
Nekem csak 2 traktor van szetszedve festes ala,de idom meg igyis van,azert nem halok bele a munkaba!
Válasz #383. hozzászólásra
Hát van mit csinálni nem panaszkodom!! Kellemesen el tudok fáradni estére.
Válasz #381. hozzászólásra
Aki nem tavasszal szant,gondolom azert te se fuladsz bele a munkaba télen!
Válasz #372. hozzászólásra
Kb 6-8 éve Walteres van mindenben, én meg vagyok vele elégedve maximálisan.
Válasz #380. hozzászólásra
Nagyon ráérsz azt látom!
Egy kis kombajn tuning. Cx attdolgozva uj Cr dizajnra.
Válasz #378. hozzászólásra
A jobboldalából még valamit lehetne...Valamint a hátuljából. Nyilván a belseje nem kapott annyira. de a balos heveder már necces. Ettől kisebb égést láttam 600-ason...de a heveder cserés volt ott is. Ott a jobb oldala égett kicsit. (Szerencsére időben oltották). Megrakodott a pelyva a dobvariátornál.
Válasz #377. hozzászólásra
A 200bar is szépen porlaszt.Van egy másik is hirdetve ugyanigy járt.5 misiért adná a hernyókat...
Válasz #376. hozzászólásra
Olaj csőőőőő ?
Válasz #375. hozzászólásra
Föleg itt...
Válasz #365. hozzászólásra
Alapos takarítás
A cater olajat a mobil csinálja + meg valami cat adalékanyag. Én 2 éve ezt használtam de azt hiszem utoljára. Zabálja mint az őrült. 250 óra alatt 10-15. Az elején tiszta mobil olaj volt benne, abból nem sokat papált. Amint megkapta a cat olajat rögtön elkezdte enni.
Ezt a MAX-MIN dolgot én is észrevettem, csak énis szeretem ha fürdik oszt mindig felöntöm. Lehet hogy azért fogy el annyi ! (C9-es motor 6000órás)
Válasz #372. hozzászólásra
Hát igen vannak régi rossz berögződések a mezőgazdaságban is amit el kell hagyni. Ehhez kell egy új generáció, itt aki váltóm volt állandóan öntögette felső nívó fölé az olajat, amióta ő nincs azóta nem eszi az olajat...
Válasz #371. hozzászólásra
Igen ez valóban így van!
Alsó nívea körül megáll onnan nem akar lejjebb menni.
Igaz én csak reggel egyszer fújok légszűrőt, de tényleg ha feltöltöm felsőre akkor a 250óra alatt kell rá tölteni, hogy újra felsőn legyen, egyébként meg nem mert alsó alá nem megy.
és végülis az az 1-2liter olaj igazából tök mindegy, hogy bennevan e vagy sem, amikor 31 liter kell a C13-ba.
Csak tudod bennem a berögződés: "hagy fürödjenek"
nyílván nem töltöm túl de szeretem látni ha felsőn van.
Egyébként most Walter olajam van a legkorszerűbb teljesítmény szintű, elég drága is volt de most utoljára ez került bele, fél olajcserét leszaladt és nemkellett az olajszinthez nyúlni, szóval ez befog vállni szerintem.
Viszont ott a 6497-es ferga, 7-8000üzemóra között jár valahol de egy deci olaj nemsok annyit sem kell rátölteni akárhogyan van gyilkolva nagy ekével vagy bármivel.
Az Xtrából sem fogyna ha nem szivárogna az adagoló alatt(tavasszal ezt is megkell nézni, csak lekell venni a nagy segédvázat eddig meg nemvolt kedvem hozzá)
Válasz #368. hozzászólásra
Ez az olaj fogyasztás dolog nagy érdekes dolog, pl mi van hogy napközben cserélünk levegőszűrőt, ha nagy a por. Van hogy délután 2 kor vastagon van por a levegőszűrőben, ha akkor nem cserélek akkor nekem is vesz ki olajat a nap végére. A másik dolog meg a nívó kérdése. Mi kitapasztaltuk hogy az alsó nívó felett egy kicsivel megáll az olajszint, ha felöntöm a felsőig 1-2 nap és az alsón lesz, viszont ha úgy megyek ki akkor másnap is ott van.
Válasz #369. hozzászólásra
Ne vegyél gyári cat olajat, mi azt használtuk kezdetben, majd 3 éve átálltunk a JD olajat minden motorba elvre. Kevesebbet eszik meg belőle, gondolom akkor jobban bírja és nem vékonyodik el annyira mint a cat. És sokkal olcsóbb mert így nagy hordóban veszem, azt meg 20 literes kannában vettem legutóbb Axiáltól valami 1600/l áron....
Válasz #368. hozzászólásra
Én is töltöttem rá párszor egy keveset, de olaja is válogatta, valamelyiknél jobban fogyott belőle, és volt amelyiknél rá sem töltöttem csak a 250óra végére alsónívón volt.
Gyári Cater olajat(ami nyílván valaki más terméke) még nem próbáltam bele, lehet jövőre veszek két kannával ebből majd aztán megnézem mi a pálya.
Annyi, hogy sajnos porelszívót nem raktak erre a kombájnra, aztán elég jól betömi a légszűrőt, kell fújni minden nap keményen mert egykét fokkal több port vesz magába mint a porelszívós kombájnok szerintem, ez a meglátásom.
Ott a C13-ra kell rátölteni?
Válasz #366. hozzászólásra
A Mega majd egy kannával bekapott 250 üzemóra alatt ...
Válasz #360. hozzászólásra
Drisa ez valami rossz szériás motor lehetett nálatok.
Itt a TX63-as is repűlt a gabonában, nem is vett más gépet csak nyuszit a koléga helyette. és nem falta az olajat sem
Válasz #362. hozzászólásra
Ezt akartam mondani, hogy a régiekben Ford motor volt és az egy igazi amerikai örökéletű aggregát!
Nem mondom, a TC-ben is kellett néha rátölteni de maximum pár litert egy csereintervallum alatt, ami egy nagyobb fajta amerikai diesel motornál természetes.
Cserébe 19szezonos korában is úgy szól mint amikor új volt pedig vagy 6000 óra van benne, de egy szelep állítás, egyszeri generátor felújítás illetve vízpuma csere volt a diagnózis nála
Egy 600-as metszeti ábra...
Válasz #363. hozzászólásra
Ez gondolom lucerna... Valamikor a kolhoznak is volt egy fix épített, lucerna pelletáló-szárító épülete. Mára már csak az épület maradt meg. A JD-nak volt önjáró rendről dolgozó. Matricás nyomó elven működő pellet készítő masinája.
Válasz #350. hozzászólásra
Milyen brikettet?????????
Nekünk egy 98-as évjáratú TX 66 van, abban Ford motor van. Több, mint 6000 üó van benne, de nagyon minimális az olajevés.
Válasz #352. hozzászólásra
2002 ben vettük, talán abban az évben rakták össze is...
ugyanez volt nálunk is 5 tonnás búzában ha zúzó is ment akkor 3km/h a max tempó. Közben fulladozott szinte. Nekünk is volt Nagyigmándon a motor egy felújításon, de tökéletes nem lett. Azért a CAT 9 literes motorja ami 300 ló és 272 lovas IVECO között olyan különbség volt mint egy trabant meg egy 2000 PDTDI között...
Válasz #358. hozzászólásra
Huber.
Válasz #356. hozzászólásra
Marcus ?
Válasz #356. hozzászólásra
Akkor más lesz, akiről én tudok ő Somogyban és Baranya északi felén is tevékenykedik.
Válasz #355. hozzászólásra
Baja mellett.
Válasz #346. hozzászólásra
Helyileg merre van ez a német? Mert ismerős a gép, főleg hogy van neki mégegy ami 90-re végződik, legalábbis akit én tudok.
Lehet hogy a motor el volt cseszve az adott típusban. 2008 környékén az 540 lexibe lévő motor zabálta az injektorokat. Pedig a cégeknél patika minőségű gázolaj..valamint annak a tárolása volt látható. Mivel a többi fincsi gép is onnan tankolt.