Hirdetés
Fórum
New Holland, vagy Claas kombájnt vegyek?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 22:13:05
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1103 hozzászólás
Válasz #300. hozzászólásra
Annó az MDW-t ott vettem kécskén a Ballánál meg szerintem ha odajutok hogy TX kombájn akkor megint ott veszem nála azért annyi cuccból lehet válogatni meg a finanszírozása sem rossz .
Hany dobos?
Akivel beszélek és volt neki valamilyen tx az szinte mind dicséri ha sikerül pár év múlva egy ilyen kicsi nekme pont elég lenne a 120 hekire meg kb ennyi bérmunkát is bevállanék vele .
Válasz #295. hozzászólásra
Nekünk 64 Plus van, patent kis masina. Fogyasztása bitang jó, és a sok hiedelemmel ellentétben nem töri a kukoricát.
Válasz #298. hozzászólásra
Jelenleg nincs kombájnom de volt MDW-514 meg Claas 106 os
Válasz #297. hozzászólásra
Most milyen van vagy ez lessz az elso?
Válasz #296. hozzászólásra
A 62-es olyan 200 körül
Válasz #295. hozzászólásra
Az hany pacis?
Válasz #294. hozzászólásra
régebben 66-osokat nézegettem de inkább már a 62-es fele hajlok abban vannak mechanikus kapcsolású gépek
Válasz #293. hozzászólásra
A tx azt mondjak nagyon jo gepek,felenk mondjuk nem latni abszolult,de olvasgattam forumokat nagyon dicsertek,meg az agrotecesek is mondtak hogy azok nagyon jo gepek voltak,aztan hogy melyik tx re azt nemtudom.
Válasz #290. hozzászólásra
62-63
Válasz #291. hozzászólásra
6 m,mert az ismerosnek van csx,azok arattak,meg egy fendt 6300 c,de annak 7.5 volt a kaszaja ha joll emlekszem,de azzal nemlehetett olyan szepen osszeszedni,mert hat azert a foldek se olyan asztal simasaguak (mert rohadtul megvolt dolve),mi is nagyobbat akartunk,de vegul ezvegett lett,majd megyunk vele egy kicsitt gyorsabban,meg hat azert manoverezni is konnyebb! Itt meg a lexiken is madnem mindeggyiken 6.6 kasza van
Válasz #288. hozzászólásra
Mekkora asztal van a cx-hez? Engem a 6 méteresre beszéltek rá, jó gabonában biztos nem lehet sietni vele.
Válasz #289. hozzászólásra
Tx hanyassat akarsz?
Válasz #288. hozzászólásra
Még sajnos nincs és még pár év mire lesz de ha sikerül akkor TX-es nyuszi lesz .
Na mivan new holland kombajn nincs senkinek,mindenkinek csak claas mega meg medion van!!!!!!
Válasz #283. hozzászólásra
Na megvetted mar a cx 6090 kombajnt?
Mi is most hoztuk!
szia, egyenlore ahogy nezem csak nemeteknel, franciaknal es olaszorszagban hasznaljak a kornyekunkon igazan. Na meg a bolgar orszagok. En is ilyet szeretnek most venni, de senki sem tud rola mit mondani. Beszeltem olaszokkal, ok nagyon dicserik a gepet. Neked milyen arajanlatot adtak?
Válasz #283. hozzászólásra
Most egy cx 8080 elevational vagyok egy helyen, vágjuk a kukoricát. Én JD párti vagyok de ez azért elég menő gép. 6 soros geringhoff mais star horizon asztala van, és hát mit mondjak, ezt már kukorica asztalnak hívják... Rota disc elbujhat. Bár erre nagyobb kéne a 6 sortól. Nem szedi olyan szépen mint a wts mert töri a szemet bár 25 körül van. De lehet csak állítgatni kéne még. Bár lemezelés nélkül ne várjunk csodát.
Sziasztok, most keszulok venni egy New Holland CX6090 sl kombajnt. Termeszetesen szolgaltatasra is. Mi a velemenyetek rola? Egy 100ha bemutato kombajnrol lenne szo. Milyen kukorica adaptert ajanlanatok hozza. Nagyon koszonom.
Válasz #280. hozzászólásra
Hívj természetesen 70 378 2640.
Válasz #277. hozzászólásra
No gyün a 130 mázsás kukorica meg a fasza ára neki jöhet a morzsoló mi?
kiro71tudnánk telon beszélni a cx840ről?
Válasz #278. hozzászólásra
szerintem tud
ha nem kell 1000 hekit letolni neki akkor nem rossz választás
CD 108 Maxi -ról mi a vélemény? Annyit tud mint egy 204-es, csak olcsóbban. Kinti lenne, hátha ki lehetne fogni egy nem agyonhasznált vezérgépet....
Hello,mi a velemenyetek az uj nh cx6090 kombajnrol,meghibasodas meg gyengepontok?
}Jó estét hát a cx 840 -est nem igazán ajánlanám,mi most próbálunk megszabadulni ,tőle sorolnám a hibáit,2900 üó -nál szalmarázó csapágycsere,hidrosztatika komplett felújítás 2-szer,rosta állító motorok csere,felhordó felső tengely törés , oldallehajtás csapágy törés 2-szer,vezetékeket a saját védőcsöve kidörzsöli,elektromos hibák nem is kevés,a lényeg mindene bili lemezből van kilukad a leglehetetlenebb helyeken egy nagy szar az egész,én beszéltem szanbergel,és vettünk egy mf 9895-öt na ez kombájn van egy tx-66 is még az is jobb a cx -nél.
Válasz #274. hozzászólásra
No látom vlm jobbra becserélésen agyaló
Válasz #273. hozzászólásra
Még a 760-asokon is 800-as elsőgumik vannak koma!
Cx 860asokon 800as gumik szoknak lenni?
Vékonyabb nem?
Van valakinek tapasztalata cx 6080-as kombájnról?
CX 5080-ról valakinek infó? TC 56-ot váltaná le:
Válasz #269. hozzászólásra
Az axiálnak....
cx840 van valakinek?
hibái megbízhatósága,alkatrészárak,fogyasztás.....?
Sziasztok érdeklödnék mi a vélemény new holland tx 63 rol érdem es e venni. mert olyat szeretnék venni mi a föb problémája
Cséplögépek a múlt század végén...
http://www.pechtheyden-landtechnik.de/files/p_020_035_11_00.vergleichpdf.pdf
Válasz #263. hozzászólásra
Fantázia név, annyit jelent kb. " felemelkedés".
2014-es modell, nagyobb magtartály, más típusú ürítőcsigavég meg a lófütty
tudja, mi minden..... IntelliView IV érintőképernyő stb.
Még nem volt idő mindent átnézni, sőt a kereskedő is nálunk látott először.
Januárban mennek oktatásra az új típusokkal kapcsolatban.
Válasz #264. hozzászólásra
Söt, majdnem hülyeséget írtam mivel nem csak a gépet néztük, hanem főként
az árat, mivel amíg 5 misi volt a 2 között a különbség addig úgy volt Lexion
650 lesz.....
Válasz #262. hozzászólásra
Jelen helyzetben a gépet néztük és nem a céget ami mögötte van....
3 hónapja vannak a piacon, de az IKR szakembergárda zöme átment hozzájuk.
TX-es időszakunk alatt talán 5-ször volt nálunk IKR szerelő, mivel mi magunk
javítunk és nincs rájuk zömében szükség.
CX kombájn több dolgozik a környezetemben és nem igazán van velük baj, amikorra meg ezzel is lesz csak feláll a cég. (remélem hamarabb is)
20 km-re tőlem (Orosháza) megmaradt a régi IKR telep (Invest), és nemsokára kész az új Agrotec telep is ugyanott, sőt az Axiál is. Majd csak
megoldják az alkatrész problémámat valahogy.
Válasz #256. hozzászólásra
AZ elevation mit takar
Válasz #238. hozzászólásra
Azért az érdekes hogy a honlapon szereplő leírásban és áttekintésben lévő szöveget még nem tudták megmutatni egy magyar szakembernek ugyan fogalmazza már át. De gépet tudnak eladni. Ja és a bemutatkozásban leírják mekkora múltú cég stb. Elég vicces.
De gratula a géphez az biztos jó.
Válasz #259. hozzászólásra
NEM TUDJA VALAKI HOGY A p16 es a p17 es hibakodot miert mutatja ki ha az olaj felmelegszik?
Válasz #259. hozzászólásra
És azzal tervezed a gabonát betakarítani?
Válasz #258. hozzászólásra
mi is most vetunk egy TM 165 NEWHOLLANDOT
Válasz #233. hozzászólásra
Nézegetem a géped, közben rákerestem google-ban is részletképekre, úgy ahogy látni ezt-azt... igen teccik, komoly nagy kaliberű szerkezet lesz, fogja enni mint az állat.
Bár nemtudom milyenek a területi viszonyok felétek, a táblaméretek biztos, hogy nem apróbbak mint itt felénk, mert itt aztán a néhány nagyobb 20-30hektároson kívül a többi mind kicsi apró párhektáros terület de a nagyobb asztal ezek ellenére is jobb, aztkell, hogy mondjam jó 1000hektár levágása után.
A vonulás itt úgy alakul, hogy vagy 4-4,5méteres asztal amivel igensok helyre eltudsz menni aszfalton is persze kompromisszumokkal de megoldható, vagy ha már akasztani kell akkor minél nagyobb!
Előtte 6,2-es asztallal arattam a ferga kombájnnal, talán egykét hely volt ahol az még épen elfért a 9,2-es mostani meg nem, de egyébként az esetek 95%-ban ahol ezt kocsizom ott a 6,2-est is kocsiznom kellet,csak ennek a felakasztása 2perc maximum ottmeg mindent külön külön kellett csavarozni dugdosni...a gyors kapcsoló panel aranyat ér. Viszont van olyan is, ahol ezzel eltudtam menni a 6,2-essel meg nem, mert ez magasabbra emel és tudom kétoldalra billenteni ugye, és játszottam át olyan helyen igaz centizve de a régi fix asztalt letettem kocsira.
Nagy asztalok híve vagyok főleg ha van mögötte nagy bendő is
Válasz #250. hozzászólásra
Írtad, hogy hirtelen kellett a költség, hát a 8számjeggyel már billen a mérleg... mondjuk bár úgylenne, hogy még ez is kevés lenne hogy elköltségeld az évet
A 900-as első gumikkal milyen a gép valós szélessége természetesen asztal nélkül???
Hátul az erősített híd könyöktengelyes vagy alul-felül megvan kötve, függőcsapokon fordul mint egy traktor első hídja(nagyvonalakban a hasonlat) ???
Hidrosztatika SauerDanfoss vagy Linde?
Válasz #255. hozzászólásra
Majd felhívlak telefonon valamikor......elmesélem.
Válasz #254. hozzászólásra
tudom én is tárgyaltam, igaz még szeptemberben,nem sok külömbség volt
Válasz #253. hozzászólásra
Miért, így is értetted.
Egyébként nincs a két gép között ennyi minden esetben, sőt olyan 20000 EUR
kb alapesetben..... De nálunk ez 1 szövevényes ügy volt, ami nem fórumtéma.
A többit majd egyszer személyesen.