Hirdetés
Fórum
New Holland, vagy Claas kombájnt vegyek?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 22:13:05
Kedvencekhez
Segítség
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
1103 hozzászólás
Válasz határjáró #802. hozzászólásáraEzeken azért nincs mert golyóscsapágyas már a forgópont,csak akkor miért nyikorog? Közben észrevettem,hogy ott belül fényes a lemez,tehát hozzáér a vázhoz és ez lesz az oka a nyikorgásnak (nem flexelték le a heggesztést normálisan a gyárban).
Igen, ez manapság a divat,valamelyik gyártó kitalálja,hogy neki kevesebb a zsírzója,ezt koppintja azonnal többi is mert jól mutat a prospektusban.
Én gondolkozom a hátsóhíd zsírzásán,ott a helye csak nincs kifúrva a zsírzógomb menete. De lehet,hogy semmi értelme zsírozni,nemtudom.
Most arattam egy gyengéb 5-6tnás búzát,5nél zöldben volt a veszteség, 6.20-as adapterrel.
Válasz lac* #801. hozzászólásáraÉpp a tegnap kezdett el. A TC-én volt zsirzószem ott, ennek már nincs. Mint sok más helyen sem, ez elég nagy csalódás. Ennek a kombájnak a lezsirozása 5 perc.
A ferde felhordónál azt jövőre kicseréljük hogy tudjuk majd zsirozni mint ahogy a ládáknál is.
Mennyivel mész egy átlagos búzában?
Válasz határjáró #800. hozzászólásáraBepirosodik az nálam is,ha beleszaladok 11-12t-ás foltokba
Neked nem nyikorog emelés-süllyesztéskor a ferdefelhordód?
Válasz lac* #799. hozzászólásáraÉn 70%-al kzdtem, de közben szóltak hogy az úgy végig piros lesz. Most 60-on van, de inkább mutassa. Vágtunk több olyan búzát amiben feljött a gaz, napraforgó. Nah ott vigyázni kell a rosta eldugulására.
Válasz határjáró #798. hozzászólásáraNem állítottam az érzékenységen,gyári értéken van,ami azthiszem 40%.
Kiszálltam és ellenőriztem szemmel a veszteséget, elfogadható szinten van így.
Válasz lac* #793. hozzászólásáraMennyire van állitva a rostákon az érzékenység hogy olyan anyagban csak annyi szórást mutat?
Válasz Dns8 #792. hozzászólásáraEddig nagyon jól megy. Sokkal nagyobb a teljesitménye mint a TC-nek. Igaz a búzák gyengék voltak, de ki lett azért próbálva 8+os árpában és 4+os repcékben is.
Válasz lac* #795. hozzászólásáraÉs még annyi,hogy táblaszélre röviden kihordva, kis szünetekkel.
Lehetne turbózni a dolgot ha a normális szállítást meg lehetne oldani,akkor még rájönne 1-2 ha.
Válasz Sötét Paraszt #794. hozzászólásáramost legtovább 9 ig tudtam aratni,igen ennyi egy nap
Válasz lac* #793. hozzászólásáraMi az egy nap?
10-től 10-ig?
Válasz Dns8 #792. hozzászólásáraÉn a cx5.8-al 15ha-t levágok 9+os búzából egy nap,a veszteség a zöld-narancssárga tartományban.
Válasz határjáró #736. hozzászólásáraMilyen a CX 5.80? Nagyobb a teljesitmenye mint a TC?
Jó napot mindenki ! Érdeklődnek ismeri valaki Kunszentmiklóson hirdetett 204-Mega kombajnokat ? Esetleg nem tud valaki egy megkímélték eladót ?
Válasz Bobo77 #789. hozzászólásáraIlyenkor télen sok minden megfordul az ember fejében.
Napraforgóban hajtottam 1 kicsit 9660 wts-t, király volt tényleg.
Na meg azért érdeklődtem mert kiváncsi vagyok melyik mennyit bír, milyen a technika, mennyire bevált,stb. Úgyhogy ha akar még valaki kommentelni, szivesen hallgatom tapasztalatokat pl. cx 840-860-ról
Válasz F-A-R-M-E-R \ #784. hozzászólásáraCombino vétel a terv?
Válasz Gumóka #785. hozzászólására650 ha-s T.Sz.-ben dolgozott, mellé volt egy 108sl.
Meg volt a 66-ra közel ennyi szolgáltatás is. Papámnak évente 120 ha-t vágott, aztán voltak még mellettünk ekkora gazdaságok is béraratásra ott.
Kukoricát a 108 nem is vágott, azt csak ez a gép végezte.
Tehát volt munkája bőven, szezonba ment is napi 16-18 órákat, a gépésze szeretett menni éjjel is.
Pár csapágy, hektárszámláló szenzor, motorfordulat vezérlő motor, ékszíjak, (az üritőcsigáét szerette csúsztatni) ürítőcsiga kardáncsuklója volt cserélve, amire én emlékszem.
Hozzáteszem tényleg gondos és ügyes gépésze volt, mikor elvitték még az üléseken rajta volt a gyári fólia is
Válasz F-A-R-M-E-R \ #784. hozzászólásáraMindenki másképp éli-élte meg. Van ki a mai napig kitart a nyuszi mellett itt is. Zöme váltott. Nem kifejezetten a tartósság miatt. Inkább az áteresztő képesség dominál. Hol erős gabonák vannak egy adott gazdaságban-(évben.) Oda igényelték a teljesítményt,mivel szalmáznak, ezért csak ládás vas jöhetett szóba.Ott viszont az APS vitte a meló dandárját. Jellemzően itt a jó gabonás cég-cégek, ha őzike ha nyuszi, akkor a rotor valamely verziója. Ládásban már a Claas-on kívül másban nem tudnak lépni a környékbeli cégek. Ez van !
Válasz F-A-R-M-E-R \ #784. hozzászólásáraMindegyikből sokat hirdetnek,ebből ne következtess a minőségre.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #784. hozzászólásáraVolt itt 2001-ben újonnan vásárolt 66-os.
1 gazdás gép volt, 2010-ben került el.
Évente 1000 ha felett is dolgozott nagyjából.
Jó gépésze is volt, de a géppel se volt sok baj.
Itt bevált.
Válasz szanberg #783. hozzászólásáraDe nem ipari hulladék? Mert itt visszaolvastam ès valaki îgy gondolja, ès van aki bevált szèriának tartja. Mindenesetre elèg sokat hirdetnek belőle, itthon is, meg külföldön.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #782. hozzászólásáraNagyon sok! Teljesen más a két gép műszaki tartalma, felépítése, a nagy Cx ipari gép.
Valaki megtudná mondani milyen különbségek vannak a nh tx (64-66) és cx(840-860) szériák között???
Sziasztok!Ennek a kombájnnak esetleg a volt gazdáját ismeri valaki?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/szantofoldi-betakaritogep/new-holland-tx66-53145963-uzemoras-6-ladas-kombajn-800-as-szeles-elso-gumizas/h_6991176?ref=c10679bf
Válasz prjricsi #779. hozzászólásáraSzia! Motorikusan gond nincs vele, elég erős fogyasztása szerintem elfogadható. Dobkosarat ennél még cserélgetni kell, de kb. fél napos történet kényelmesen az átszerelés mindennel együtt. A levegős rendszerrel eddig egyszer volt gondom, de egy szelep kitisztításával az is megoldódott. Csapágyak, szíjak nagy része sima "hétköznapi" méret, normális csapágyboltban simán beszerezhető. Írtam privátban.
Válasz Sanyi a ló #778. hozzászólásáraSzia! Köszönöm, ezzel nagyjából tisztában voltam. Üzemeltetési tapasztalatokra lennék kíváncsi. Üdv!
Válasz prjricsi #773. hozzászólására5 láda, 240 LE Ford motor, fogyasztása 14 l/ha körül, levegőrendszer van rajt, a vágóasztal, cséplő, ürítőcsiga hajtását pneumatikusan kapcsolja, ennyiben különbözik a CS széria a többitől. Dobkosár és rostaállítás mechanikus, nincs túlbonyolítva. Lényegében a TC széria nagyobb változata.
Válasz Bárány #775. hozzászólásáraHa pedig közösen csinálnák az úri munkát a nénivel, azt babaváró hitelnek, meg csoknak hívnák itthon...
Válasz Bárány #775. hozzászólásáraA Hanyatló Nyugaton ezt nem szégyelik. Itthon a ducclakónak a legfontosabb. Olcsó meki a raszta Csabi hozza pénteken este a herbált. Hétvégén mehetünk csapatni. Kb...ennyi !
Válasz Bobo77 #774. hozzászólásáraAz ilyen videók alapján jönnek majd az okos FB kommentek, hogy "némmá, milyen úri munka ez, oszt még támogatást is adnak rá!"
Válasz Ares 826 #771. hozzászólásáraItt is!
Sziasztok. New holland cs540 kombájnról tudnátok esetleg véleményt mondani? Érdemes ilyenben gondolkodni?
Válasz Ares 826 #771. hozzászólásáraHa ilyen kombájnosom lenne ki is szerelném a klímát a kombiból
Válasz jozef19 #769. hozzászólásáraTipikus kombájnos ruha a csajon, a faszik hosszú gatya meg kabát ö meg szinte csak egy "melltartóban! Nem jó a klíma a kombiban?????????
Szerintem nem szabadott volna kiszállnia, nekem is a földemen végig megy a 75kw..hidas permetezőre már egyszer áthúzott....
Szegény :(
Szereti ez a nyuszi a babot...
Válasz lac* #765. hozzászólásáraRotoron akkor sem szórhat! Ha szór nincs jól beállítva!
Az szokott a baj lenni hogy túl kicsire veszik a rotor fordulatot, mondván kicsépeli az így is. Ki amúgy csak a leválasztásnak meg kell fordulat az a helyzet.
Pl youtube ön láttam kommentben, hogy a tizentonnás kukoricában 9-10-el repült az 5140 valaki meg írta mellé hogy nekik is megy jól csak pereg kicsi a rotoron a kukorica. Írta 250-60 fordulattal dolgozik. No ez a baj. Én próbáltam idén is, 180-nal is lemorzsol de akkor hátul volt szórás pici, így 330-al arattam, törtszem nélkül a 14 tonnásban is.
Válasz bandigh #766. hozzászólásáraLehet,de itt a kisebb kombájnokról van most szó,nekem az 5 ládáson tökéletes a 800-as gumi,vonuláskor sem gond
Válasz lac* #764. hozzászólásáraSzerintem arra gondol h keskenyebb a gép, jobban elfér rajta a buci gumi. Pl. egy hatládás gép 800 gumival, kifordítva ugye hogy ne ragadjon be, na az már 4 m fölött jár, nem a legjobb a vonulás
Válasz szanberg #751. hozzászólásáraLeírhatnád azért az igazat:kis rotorterhelésnél mi jön ki a rotorból hátul?
Válasz Bigiboy77 #761. hozzászólásáraOlyan gumival szerelik a gépeket amilyet rendelsz, én pl 800_ast rendeltem rá.
Válasz Bigiboy77 #759. hozzászólásáraDe néztem, és nem vagyok önmagam ellensége, inkább kihagytam
Válasz határjáró #758. hozzászólásáraCsak a törtszem a problema, menni megy persze
Válasz szanberg #751. hozzászólásáraTetszene amit irsz, sot meg az is, hogy rovidebb szerkezet. Eleve szelesebb kerekekkel szerelik az Case-t. Szoval vannak mellette ervek. Hogyan viselkedik pl valami egzotikus novenynel? Pl mak, pohanka, vagy komeny? Ilyent aratni nem jobb egy ladas kombajn?
Nem termelem ezeket a novenyeket, csak szeretnem, egyelore nformaciokat gyujtok.
Válasz lac* #756. hozzászólásáraIgen az probléma. De azon kivül ha nincs bérmunka és lassan nyugiba csinálod akkor az Avero is megteszi.
Válasz lac* #747. hozzászólásáraRostselmash-ot nem nezted? RSM 161-et jartam korbe alaposabban iden, de nem gyozott meg.
A rotoros tetszene, de ahogy irtad nincs vele semmi tapasztalat. Csak Szanberget olvasom...
Válasz lac* #757. hozzászólásáraÉn mindenhol azt láttam h ezekben is elég nagy tempót diktáltak.
Válasz határjáró #753. hozzászólásáraA Claas szerint, de pl kukoricában, napraforgóban inkább hátrány
Válasz szanberg #752. hozzászólásáraHogy lenne már elég egy avaro? És kamionokra hogy aratsz?
Válasz szanberg #754. hozzászólásáraÉs az emlitett NH-nak meg 600. Azért az nem kicsit különbség.
Válasz határjáró #753. hozzászólásáraMenő de a lexi eddigi 650-es dobját mégis 755-re növelték!
Tucanó meg 450.