Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MTZ1221.3 #2419. hozzászólásáraSzép napot, amennyiben érdekelhet pl. holland gép / a 12m-es egy része/ akkor keress meg telefonon a 304513838 számon.
Válasz MTZ1221.3 #2414. hozzászólásáraSzép napot.Köszi az infót Bényi Ferencről, már beszéltem vele ,mondott jó dolgokat, konzultáltam a Noran- nal is a bérletről a napi tarifa még elfogadható de a szállítás relatív drága nekem ,a gép ára 4.75 m-re 35-40 e euro az ukrán kicsit kedvezőbb 6m-est 30e euro körul hirdetik/ de nem is merek oda utalni/+ áfa vám stb, cefet drágák.Itt a fórumon is megy az agyalás, a kedvezőbb olcsóbb megoldásokon a kapások mellé tavasszal ,hollandoknál hirdetnek használt adaptereket 12m-est 20e euró körül ezt akarom átgondolni még van-e benne fantázia az én kisebb gazdaságom számára , nem a fullos rtk rendszerrel hanem 10-15 cm-es sorvezetővel /meg lenne-e rá bérmunka mert megoldható lenne /.
Válasz Hatoss #2409. hozzászólásáraHello
Nagyon jo technologia, talan a legjobb a mostani esomentes viszonyokban. Csak irto draga. Szerintem erdemes elni a lehetoseggel es berelni a Norantol egy cultan gepet. Ugy tudod, hogy megeri e bele invesztalni annyi penzt. Bényi Feri bacsival eleg sok interju keszult. O aztan igazan jol bemutatja es nagyon naprakesz informaciokkal rendelkezik. Szerintem tole csak tanulni lehet. Oriasi tapasztalata van.
Udv
Szép napot Mindenkinek. Érdeklődnék . hogy nálatok vagy a környezetetekben van-e CULTAN /nitroszol/ injektáló, mik a tapasztalatok , vélemények a gépről , technológiáról. Előre is kösz.
Válasz mtz1221 #2398 hozzászólásáraVálasz rtamas1976 #2397. hozzászólásáraÉn is azért akarnám, mert könnyebb kezelni a szert is, meg a gépet is.
Nagyobb tartályban meg azért nem gondolkodom, mert a traktornak súlyban elég ekkora is, meg egyszerűbb egy tartót csinálni a művelőre, mint a traktorra. Sokat nem akarok vele a télen pepecselni, van még munka bőven, jó lenne haladni is
Válasz rtamas1976 #2397. hozzászólásáraLehet ma kimegyek a telepre lövök pár képet a tarzályokról és a szerelvényekről! Meg kell télen is jelenni ha nincs munka ?
Válasz Gumóka #2396. hozzászólásáraA cégnél csak folyékony technológia van.
130l vetéskor, kapáláskor 150l
Nemkell vödrözni bírkózni a szemessel
Egy bb zsák ha nemférbe akkor szelepelni.
Így ibcben van csövön a pótról átfolyik.
Lehet ma kimegyek a telepre lövök pár képet a tarzályokról és a szerelvényekről!
Válasz rtamas1976 #2394. hozzászólására300 liter környéki tartályban gondolkodom, a ksmkra, frontra max konzollal tudnám tenni, hidraulika nincs.
Csak akkor eladnám a műtrágya adagolót a gépről, a helyére menne a tartály, aztán meg tudnám csinálni csukhatóra, nem kéne szórakozni az átszereléssel.
Nem tudom, ekézéskor mennyi lenne a célszerű hektáronként, ha mondjuk 100 liter, az is 2,5ha, elég az, szilárdból se sokkal többet bír, mindenképp kell a kiszolgálás.
Válasz MTZ1221.3 #2393. hozzászólásáraJók a nyírkeres szivattyúk.
Kb a feléértsincs az aligvárom webáruházban.
Lapka nemkell normális fúvókatartó kell csőcsatlakozóval.
Akkor kell lapka hacsak 50l körül akarsz kilyuttatni.
A nyirkernel pont olyan szivattyút arulnak ami neked jo, nekunk is hasonlo van. Lapkaval tudod allitani a dozist. Vetogepre, kapara mtz sebessegu muvelesre jo (7-9km/h). Membranost nezz, ne fogaskerekest. A fogaskerekes inkabb bacihoz jo vagy vinaszhoz.
Na mondjuk ez engem is érdekelne, egy ilyen rendszerhez 12v szivattyú milyen paraméterekkel kéne?
Meg esetleg milyen fúvóka ehhez, vagy hogy érdemes összerakni.
Sorközművelőre.
Válasz szabojuan20 #2388. hozzászólásáraNagyonjó az obsolos tartály dóziskijuttatóval.
A gépekre felszerelt szerelvény az az igazi bóvli kategória.(legalábbis amit én láttam régebbi gépeken.
Mi magunknak építettük.
Nincs útarányos csak elektromos szivattyú ki- bekapcsolóval.
Nemkell hidraulika hozzá.
Nincs útarányos, egyszer belövöd, a vetőgép állandó sebességes úgyis.
A nyomással lehet játszani
Ez egy egyszerű rendszer, olcsó jólműködik .
Neked ha gps vezérléses kell akkor ez nemjó.
200at ezis kirakja.
Sziasztok. Fronttartály kellene, cél folyékony műtrágya kijuttatása 150-200 liter dózisban vetéskor (természetesen sor mellé) illetve sorközműveléskor. Illetve megakarom oldani hogy menetarányosan tudjak kijuttatni (Trimble Field IQ-val összekalibrálni). Nézelődtem a piacon, elég drágák a kitejet, noran stb... OBSOL oldalán találtam 1100 literes tartály 282.000 ftért. Erre már csak egy tartó kell illetve valamilyen szivattyú nyomás szabályozó és a többi. Pontosan nemtudom mik ÉS MILYENEK kellenének, ezért írok ha valaki "épített" már így fel egy tartályt ilyen célra akkor tudna-e nekem segíteni? :) Köszi!
Válasz SKZ #2386. hozzászólásáraNekünk a kingspanos 28000 literes van, a mezőtúriaktól vettük 2 éve, azóta sincs rá panasz, pedig 4-5 kamionnal használunk évente. A másikat is néztük a magassága miatt, de az garanciában is gyengébb, nem átlátszó, meg a társaság aki árulja se volt szimpatikus.
Pár napja itt láttam, hogy az Agrimasterből is jött már alacsony verzió, azt talán akciózzák is.
Segítségeteket szeretném kérni, Nitrosol tartály kapcsán, kinek melyik típus vált be leginkább ár-érték arányban, illetve tartósság szempontjából. Két terméket néztem meg eddig (Kingspan AgriMaster illetve a Swimer márkát). Mindkettő esetében a 22.000 l-esről lenne szó.
Válaszotokat előre is köszönöm.
A héten még mutat kisebb fagyokat, de utána már +3, +11 fokok várhatók. Mond egy kis esőt is. Arra gondoltam, hogy ha nagyobb százalékkal továbbra is mutatja az esőt akkor kifújnám a nitrosolt. Mi a véleményetek, nem korai? Fújjátok már, vagy vártok még?
Válasz Erdőjaro #2375. hozzászólásáramilyen gép volt?
nemárt tisztába lenni azért egy pár dologgal:pl a mi gépünk 3000 literes,asszem 3300 ig van skálázva.+300 liter a tisztavizese.+még elmebeteg módon tolja is neki az inas,simán össze lehet hozni.----bár egy kezdetleges géppel azért hatványozódik az esélye,hogy meghasal.
Válasz danci19 #2376. hozzászólásáraOlyan 1.28-1.3 a fajsúlya. Elvileg bírnia kellene a permetezőnek ennyi plusz súllyal, de nyilván nem szar úton száguldozva. Én itthon nem szoktam teletölteni, de a föld szélén simán csurig tölteném.
Azt tudja valaki ,hogy pontosan mennyi egy liter nitrosol fajsólya? Mennyivel nehezebb,mint a víz,vagy permetlé? Permetezőgép terhelés miatt érdekel,mert épp most láttam egyet emiatt meghasalni.
Többen irtátok, hogy barna légbeszívásos fúvókával fújjátok a nitrosolt. Nekem légbeszívásosból piros van, az is dupla, vagy sima barna fúvóka.
Melyiket használjam?
2422 hozzászólás
Válasz Gumóka #2416. hozzászólásáraNemértem miköze van a bagettnek a nitrosolhoz?
Válasz MTZ1221.3 #2419. hozzászólásáraHévízgyörki nagy gépkupecot ismered ? Egy telefont megér, minden gépe hollandiából jön.
Válasz MTZ1221.3 #2419. hozzászólásáraSzép napot, amennyiben érdekelhet pl. holland gép / a 12m-es egy része/ akkor keress meg telefonon a 304513838 számon.
Válasz Hatoss #2415. hozzászólásáraHa talalsz olcso megoldast engem is erdekel
Válasz mtz1221 #2417. hozzászólásáraAkkor úgy írom, ilyen társaságban!
Utána meg segítenék is (be) kipakolni
Válasz Gumóka #2416. hozzászólásáraNem haverkodunk ezentúl. Mióta akarsz magadnak ekkora melleket, és ilyen ruhában járni ?
Válasz rtamas1976 #2412. hozzászólásáraÍgy inkább mennék bótba'
https://vm.tiktok.com/ZNeTE478C/
Na de elég volt
Válasz MTZ1221.3 #2414. hozzászólásáraSzép napot.Köszi az infót Bényi Ferencről, már beszéltem vele ,mondott jó dolgokat, konzultáltam a Noran- nal is a bérletről a napi tarifa még elfogadható de a szállítás relatív drága nekem ,a gép ára 4.75 m-re 35-40 e euro az ukrán kicsit kedvezőbb 6m-est 30e euro körul hirdetik/ de nem is merek oda utalni/+ áfa vám stb, cefet drágák.Itt a fórumon is megy az agyalás, a kedvezőbb olcsóbb megoldásokon a kapások mellé tavasszal ,hollandoknál hirdetnek használt adaptereket 12m-est 20e euró körül ezt akarom átgondolni még van-e benne fantázia az én kisebb gazdaságom számára , nem a fullos rtk rendszerrel hanem 10-15 cm-es sorvezetővel /meg lenne-e rá bérmunka mert megoldható lenne /.
Válasz Hatoss #2409. hozzászólásáraHello
Nagyon jo technologia, talan a legjobb a mostani esomentes viszonyokban. Csak irto draga. Szerintem erdemes elni a lehetoseggel es berelni a Norantol egy cultan gepet. Ugy tudod, hogy megeri e bele invesztalni annyi penzt. Bényi Feri bacsival eleg sok interju keszult. O aztan igazan jol bemutatja es nagyon naprakesz informaciokkal rendelkezik. Szerintem tole csak tanulni lehet. Oriasi tapasztalata van.
Udv
Válasz rtamas1976 #2412. hozzászólásáraValóban
Aztán, mint édesanyám, az öblítőket mind végigszagolja...
Válasz Gumóka #2411. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #2408. hozzászólásáraFőleg ilyenkor, tömve minden, én meg ki nem állhatom a tömeget
Válasz Gumóka #2403. hozzászólásáraAz ivásból tegnap elégvolt!
Aszútörkölyt ittam!
Az aszú is finom. De a pálinka is!
Szép napot Mindenkinek. Érdeklődnék . hogy nálatok vagy a környezetetekben van-e CULTAN /nitroszol/ injektáló, mik a tapasztalatok , vélemények a gépről , technológiáról. Előre is kösz.
Válasz mtz1221 #2407. hozzászólásáraMostmegyünk bevásárolni.
Azelől menekülök!
Válasz rtamas1976 #2405. hozzászólására Akkor csak unatkozol az asszony mellett azért mész be ?
Válasz Gumóka #2404. hozzászólásáraVan sávgyomirtó is a tökvetőgéphez is.
Válasz mtz1221 #2399. hozzászólásáraNemkell!
Csak ezért, hogy letudjam a kollégának fényképezni.
Tegnap évzáróbankett volt
Válasz mtz1221 #2401. hozzászólásáraEkézek bérbe, aztán volt már erről szó, mindenkinek könnyebb lenne.
Válasz mtz1221 #2399. hozzászólásáraSzerintem év vége van náluk is, az én kedvemért meg ne szsaladgáljon ki, inkább igyon valami lélekmelegítőt
Válasz rtamas1976 #2397. hozzászólásáraBeépítették a fiúk a tartályokat.
Neigazán leket látni.
Válasz Gumóka #2400. hozzászólásáraDobd el az ureát vetés előtt, és szard le az egészet. Műhelyre koncentrálj ahol minden héten lehet keresni.
Válasz mtz1221 #2398 hozzászólásáraVálasz rtamas1976 #2397. hozzászólásáraÉn is azért akarnám, mert könnyebb kezelni a szert is, meg a gépet is.
Nagyobb tartályban meg azért nem gondolkodom, mert a traktornak súlyban elég ekkora is, meg egyszerűbb egy tartót csinálni a művelőre, mint a traktorra. Sokat nem akarok vele a télen pepecselni, van még munka bőven, jó lenne haladni is
Válasz rtamas1976 #2397. hozzászólásáraLehet ma kimegyek a telepre lövök pár képet a tarzályokról és a szerelvényekről! Meg kell télen is jelenni ha nincs munka ?
Válasz Gumóka #2396. hozzászólásáraKidobott 440 vagy 600 literes permetező tartályt nem lehet felrakni a ksmkra ? Azt bagóért lehet itt újat is venni.
Válasz Gumóka #2396. hozzászólásáraA cégnél csak folyékony technológia van.
130l vetéskor, kapáláskor 150l
Nemkell vödrözni bírkózni a szemessel
Egy bb zsák ha nemférbe akkor szelepelni.
Így ibcben van csövön a pótról átfolyik.
Lehet ma kimegyek a telepre lövök pár képet a tarzályokról és a szerelvényekről!
Válasz rtamas1976 #2394. hozzászólására300 liter környéki tartályban gondolkodom, a ksmkra, frontra max konzollal tudnám tenni, hidraulika nincs.
Csak akkor eladnám a műtrágya adagolót a gépről, a helyére menne a tartály, aztán meg tudnám csinálni csukhatóra, nem kéne szórakozni az átszereléssel.
Nem tudom, ekézéskor mennyi lenne a célszerű hektáronként, ha mondjuk 100 liter, az is 2,5ha, elég az, szilárdból se sokkal többet bír, mindenképp kell a kiszolgálás.
Válasz MTZ1221.3 #2393. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz MTZ1221.3 #2393. hozzászólásáraJók a nyírkeres szivattyúk.
Kb a feléértsincs az aligvárom webáruházban.
Lapka nemkell normális fúvókatartó kell csőcsatlakozóval.
Akkor kell lapka hacsak 50l körül akarsz kilyuttatni.
Válasz Gumóka #2391. hozzászólásáraHello
A nyirkernel pont olyan szivattyút arulnak ami neked jo, nekunk is hasonlo van. Lapkaval tudod allitani a dozist. Vetogepre, kapara mtz sebessegu muvelesre jo (7-9km/h). Membranost nezz, ne fogaskerekest. A fogaskerekes inkabb bacihoz jo vagy vinaszhoz.
Udv
Válasz szabojuan20 #2388. hozzászólásáraVan egy OBSOL-s vezérlőm,szűrö,nyomásszabályzó,végálláskapcsoló,szakaszvezérlő kompletten összeépítve.kicsi pénzért!
Na mondjuk ez engem is érdekelne, egy ilyen rendszerhez 12v szivattyú milyen paraméterekkel kéne?
Meg esetleg milyen fúvóka ehhez, vagy hogy érdemes összerakni.
Sorközművelőre.
Válasz szabojuan20 #2388. hozzászólásáraNagyonjó az obsolos tartály dóziskijuttatóval.
A gépekre felszerelt szerelvény az az igazi bóvli kategória.(legalábbis amit én láttam régebbi gépeken.
Mi magunknak építettük.
Nincs útarányos csak elektromos szivattyú ki- bekapcsolóval.
Nemkell hidraulika hozzá.
Nincs útarányos, egyszer belövöd, a vetőgép állandó sebességes úgyis.
A nyomással lehet játszani
Ez egy egyszerű rendszer, olcsó jólműködik .
Neked ha gps vezérléses kell akkor ez nemjó.
200at ezis kirakja.
Válasz szabojuan20 #2388. hozzászólásáraSzia!
Hívd fel nyugodtan az obsolosokat. Minden van nekik hozzá. Elmondják a lehetőségeket. Korrekt cég. Üdv!
Sziasztok. Fronttartály kellene, cél folyékony műtrágya kijuttatása 150-200 liter dózisban vetéskor (természetesen sor mellé) illetve sorközműveléskor. Illetve megakarom oldani hogy menetarányosan tudjak kijuttatni (Trimble Field IQ-val összekalibrálni). Nézelődtem a piacon, elég drágák a kitejet, noran stb... OBSOL oldalán találtam 1100 literes tartály 282.000 ftért. Erre már csak egy tartó kell illetve valamilyen szivattyú nyomás szabályozó és a többi. Pontosan nemtudom mik ÉS MILYENEK kellenének, ezért írok ha valaki "épített" már így fel egy tartályt ilyen célra akkor tudna-e nekem segíteni? :) Köszi!
Válasz SKZ #2386. hozzászólásáraNekünk a kingspanos 28000 literes van, a mezőtúriaktól vettük 2 éve, azóta sincs rá panasz, pedig 4-5 kamionnal használunk évente. A másikat is néztük a magassága miatt, de az garanciában is gyengébb, nem átlátszó, meg a társaság aki árulja se volt szimpatikus.
Pár napja itt láttam, hogy az Agrimasterből is jött már alacsony verzió, azt talán akciózzák is.
Tisztelt Kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni, Nitrosol tartály kapcsán, kinek melyik típus vált be leginkább ár-érték arányban, illetve tartósság szempontjából. Két terméket néztem meg eddig (Kingspan AgriMaster illetve a Swimer márkát). Mindkettő esetében a 22.000 l-esről lenne szó.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz Ndr #2384. hozzászólásáraLocsold ki, a fagy nem számít.
Hali!
05 barna lègbeszívásos fúvókával 1.5b 200 liter 20-5 uan-t szeretnèk durum búzára holnap kitenni.
Gondolom fagyon és nedves növényre nem ajánlott ?
Egy áldást kérhetnèk rá, illetve hogy jó e a számításom
Válasz VMisi #2382. hozzászólásáraHétvége fele lődd ki jövőhéten esni fog pont jó.
A héten még mutat kisebb fagyokat, de utána már +3, +11 fokok várhatók. Mond egy kis esőt is. Arra gondoltam, hogy ha nagyobb százalékkal továbbra is mutatja az esőt akkor kifújnám a nitrosolt. Mi a véleményetek, nem korai? Fújjátok már, vagy vártok még?
Válasz Sk Laci #2380. hozzászólására
Válasz Erdőjaro #2375. hozzászólására1,3 számolj.
Nekem 2650 L fér a permetezőbe, de nitroszolból 2000-2100 L között szoktam tenni bele.
Válasz fexco #2378. hozzászólásáraZöld,technoma ha jól tudom.
Válasz Erdőjaro #2375. hozzászólásáramilyen gép volt?
nemárt tisztába lenni azért egy pár dologgal:pl a mi gépünk 3000 literes,asszem 3300 ig van skálázva.+300 liter a tisztavizese.+még elmebeteg módon tolja is neki az inas,simán össze lehet hozni.----bár egy kezdetleges géppel azért hatványozódik az esélye,hogy meghasal.
Válasz danci19 #2376. hozzászólásáraOlyan 1.28-1.3 a fajsúlya. Elvileg bírnia kellene a permetezőnek ennyi plusz súllyal, de nyilván nem szar úton száguldozva. Én itthon nem szoktam teletölteni, de a föld szélén simán csurig tölteném.
Válasz Erdőjaro #2375. hozzászólására1000l - 1280 kg! Amit én hoztam.
Azt tudja valaki ,hogy pontosan mennyi egy liter nitrosol fajsólya? Mennyivel nehezebb,mint a víz,vagy permetlé? Permetezőgép terhelés miatt érdekel,mert épp most láttam egyet emiatt meghasalni.
A Dió 896 KFT ( Hódmezővásárhely) netó 250Ft/kg +Áfa áron adja a 30-as nitrosolt és már 1IBC tartállyal is ad.
Többen irtátok, hogy barna légbeszívásos fúvókával fújjátok a nitrosolt. Nekem légbeszívásosból piros van, az is dupla, vagy sima barna fúvóka.
Melyiket használjam?