Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kori01 #1967. hozzászólásáraEgy 12 voltos shurflo szivattyú kb 50000Ft de ez a kategória csak 13 liter/ percet tud,ez pl ha haladni is akarsz 10km/h -val akkor nem fog többet kiadni kb 160 liter/hektártól.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy érdemes-e még nitrosolt fújni árpára és búzára,hidegebb kötött földön vannak szóval még nem előrehaladott az állapotuk.
Ha igen akkor, melyikre mennyit?
Válasz Bobo77 #1953. hozzászólásáranagyon kiváncsivagyok holnap reggelre milyen idő lesz!teletankoltam a gépet ma délután,de úgy fújt a szél,hogy döngette a fülkét.de már csak azért is tankoltam meg,mert nemakartam már megint fagyállózni.meddig lehet tárolni a nitrót a permetezőbe??
Válasz Nyomasek Bobo #1944. hozzászólásáraFelénk is így van. Nem törődöm módon álltak az egészhez akik hazajöttek a tökéletes nyugatról.
Mert ők mindent jobban tudnak bárki másnál...
Válasz VDénes #1943. hozzászólásáraVigyázok, nem vigyázok, fene megette...
A csávó hegyeshalmi... Kolléga tippje szerint a kricsmik bezártak 3kor, és kb a benzinkútra járhatott piálni...mert az nyitva van... A legjobb alany:előmunkás, oda-vissza megy egész nap az egész üzemben...
A másik mókus egy székely koma. 2 hete pénteken lázas volt... erre jött múlt hét hétfőn...meg egész héten. Ma Ő is hazament, mert lázas....
Komolyan mondom, nem értem. A csapból is ez folyik, erre... Mintha itt a papucsomnak mondanák....
Válasz Nyomasek Bobo #1940. hozzászólásáraMivel hideg van nem lehet nagy gond.
Melegben perzsel az jobban ha vizes a levél felülete. De most még nem biztos, hogy lesz olyan 20 fok feletti meleg.
Vigyázz magadra! Nehogy lerobbanj.
Srácok. Sürgős! Ilyen fagyos reggeleken mondjuk 9kor lehet már nitrót fújni búzára? Mennyire viseli meg?
Lehet itt a cégnél a nyavalya. Ma hazament valaki 40 fokos lázzal...(persze 7végén már beteg volt, fosott lázzal. .nem értem, miért jött be
Szóval lehet pár napom van .
Repcére ha elindult a közepe, milyen katasztrófa várható a nitrótól???
Jah és ha ezt kijuttattuk nem tervezünk több nitrogént kiadni. 3 napja kapott még a melegben szárszilárdítót és gyomirtót. Vagy osztva kellene kiadni ezt a 190-et 120 most + 70 később?
Most száraz a levele, este eső és pont jó lenne most kiadni.
190 liter/ha nitrosol sok lenne most kijuttatni? Második fejtrágya lenne,az elsőt kb egy hónapja juttatuk ki, ugyan ennyit, nitroslolt. Szép fejlett búza, nagyon jól néz ki.
Ez egyben kísérlet is lesz, a tábla másik felére szilárdat szórtunk ugyan abban az időben.
Dunasol 27 nitroszolban 27% N, 3,1% SO3 és 0,5% CuO van.
Ha nagy tartályban van tárolva, a réz nem válik ki a nitroszolból? Nem üll le a tartály aljába?
Miért jobb a nitrosol,mint pl az ammónium nitrát? Ti miért használjátok?
Drágább a hatóanyag/kg a nitrosolban.
A kevesebb bemosó eső igénye egyetlen előnye talán.
2422 hozzászólás
Válasz Peti 8310 #1969. hozzászólásáraAz elég is ,csak ez már több mint a duplája árban.
Válasz Peti 8310 #1969. hozzászólásáraAz elég is ,csak ez már több mint a duplája árban.
Válasz Kisvuk #1968. hozzászólásáraAz lehet elég lesz,köszi.
Válasz Kisvuk #1968. hozzászólásáraLétezik 26,5l/perc teljesítményű Shurflo szivattyú is, ez már elég lehet.
Válasz kori01 #1967. hozzászólásáraEgy 12 voltos shurflo szivattyú kb 50000Ft de ez a kategória csak 13 liter/ percet tud,ez pl ha haladni is akarsz 10km/h -val akkor nem fog többet kiadni kb 160 liter/hektártól.
Válasz Kisvuk #1966. hozzászólásáraKb 100litertől, 200ig.
Válasz kori01 #1965. hozzászólásáraMilyen mennyiséget akarsz szórni?
Nitrosol.kijuttatáshoz milyen szivattyút kell venni 6sorra?
Válasz Botos Masine #1959. hozzászólásáraMi a kikiáltási ára a masinának? Tud sebesség arányos kijuttatást? Esetleg térkép alapú kijuttatás?
Válasz Botos Masine #1960. hozzászólásáraNagyon király!
Lehet sorra tenni és sor melle is az anyagot. Ötletes megoldás.
Válasz Botos Masine #1960. hozzászólásáraKár volt feltölteni. Semmit sem látni a gép munkájából.
Válasz Botos Masine #1960. hozzászólásáraNa! Ez nagy mutatvány volt!
https://www.youtube.com/watch?v=uRsfbilVQ8A
Üdv mindenkinek!
A legújabb termékünk!
NitroJet 2200/8
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy érdemes-e még nitrosolt fújni árpára és búzára,hidegebb kötött földön vannak szóval még nem előrehaladott az állapotuk.
Ha igen akkor, melyikre mennyit?
Terrawinnel kapcsolatban tapasztalatok esetleg?
Válasz Bobo77 #1953. hozzászólásáranagyon kiváncsivagyok holnap reggelre milyen idő lesz!teletankoltam a gépet ma délután,de úgy fújt a szél,hogy döngette a fülkét.de már csak azért is tankoltam meg,mert nemakartam már megint fagyállózni.meddig lehet tárolni a nitrót a permetezőbe??
bravo180s nél állitotok ti a nitrozásnál áttfolyási tényezőt???
most akkor hogy van ez az egész?olvastam vissza,a nitroból ugyanannyi litert szór ki a gép,mint a vizből?----ha 1liter vizet,akkor 1liter nitrót?
Válasz fexco #1952. hozzászólásáraNitrosol fúvókával én csinálnám.
Válasz Bobo77 #1951. hozzászólásárament,most kapná a 2.dózist,3hete volt az első.
Válasz fexco #1950. hozzászólásáraEddig miért nem ment?
üdv mindenkinek!holnap reggel álltólag megáll a szél,a nitró mehet a árpának???mondjuk reggel 6kor?harmatba,vagy dérre????
Válasz kombajnos19 #1947. hozzászólásáraAmíg nem várható eső, sehogy!
Válasz Nyomasek Bobo #1934. hozzászólásáraFagy utan nem fujnam 3 napig! Nincs viasz a novenyen!!!
Válasz erik18 #1946. hozzászólásáraSzerintem porlasztva tömenyen, eső nem lesz jodarabig, ne csorogjon a földre haszontalanul!
Segítséget kérnék nitrosolozáshoz az ütközőlapos vagy a hugyozós fúvóka a jobb és töményen vagy hígítva jobb kijuttatni?
Válasz Nyomasek Bobo #1944. hozzászólásáraFelénk is így van. Nem törődöm módon álltak az egészhez akik hazajöttek a tökéletes nyugatról.
Mert ők mindent jobban tudnak bárki másnál...
Kitartást és remélem nem lesz baj!
Válasz VDénes #1943. hozzászólásáraVigyázok, nem vigyázok, fene megette...
A csávó hegyeshalmi... Kolléga tippje szerint a kricsmik bezártak 3kor, és kb a benzinkútra járhatott piálni...mert az nyitva van... A legjobb alany:előmunkás, oda-vissza megy egész nap az egész üzemben...
A másik mókus egy székely koma. 2 hete pénteken lázas volt... erre jött múlt hét hétfőn...meg egész héten. Ma Ő is hazament, mert lázas....
Komolyan mondom, nem értem. A csapból is ez folyik, erre... Mintha itt a papucsomnak mondanák....
Válasz Nyomasek Bobo #1940. hozzászólásáraMivel hideg van nem lehet nagy gond.
Melegben perzsel az jobban ha vizes a levél felülete. De most még nem biztos, hogy lesz olyan 20 fok feletti meleg.
Vigyázz magadra! Nehogy lerobbanj.
Válasz Nyomasek Bobo #1938. hozzászólásáraEmeld a keretet minél magasabbra (1,5m)
Válasz Nyomasek Bobo #1940. hozzászólásáraHideg van, jobban bírja.
Válasz VDénes #1939. hozzászólásáraA reggeli pára idegesít...de ha 7végére lerobbanok, nem lesz aki megcsinalja...
Válasz Nyomasek Bobo #1938. hozzászólásáraAz nem porlaszt. Nekem is az van.
Nyugodtan mehet. Nem okoz gondot.
Válasz Bobo77 #1936. hozzászólására5 fele hugyozós geoline van. Annyi hogy 3-4 bar alá nem tudom vinni...
Válasz Bobo77 #1936. hozzászólásáraDe ez az én saját véleményem. Nitrós fuvókával én nyomnám biztosan
Válasz Nyomasek Bobo #1934. hozzászólásáraKicsit megcsípi max ha kis nyomással nagy cseppekben töményen nyomod
Válasz Nyomasek Bobo #1934. hozzászólásáraJa és délután 1kor mennem kell melóba
Srácok. Sürgős! Ilyen fagyos reggeleken mondjuk 9kor lehet már nitrót fújni búzára? Mennyire viseli meg?
Lehet itt a cégnél a nyavalya. Ma hazament valaki 40 fokos lázzal...(persze 7végén már beteg volt, fosott lázzal. .nem értem, miért jött be
Szóval lehet pár napom van .
Repcére ha elindult a közepe, milyen katasztrófa várható a nitrótól???
Válasz lewy940 #1932. hozzászólásáraSzórd ki egybe.
Jah és ha ezt kijuttattuk nem tervezünk több nitrogént kiadni. 3 napja kapott még a melegben szárszilárdítót és gyomirtót. Vagy osztva kellene kiadni ezt a 190-et 120 most + 70 később?
Most száraz a levele, este eső és pont jó lenne most kiadni.
190 liter/ha nitrosol sok lenne most kijuttatni? Második fejtrágya lenne,az elsőt kb egy hónapja juttatuk ki, ugyan ennyit, nitroslolt. Szép fejlett búza, nagyon jól néz ki.
Ez egyben kísérlet is lesz, a tábla másik felére szilárdat szórtunk ugyan abban az időben.
Ilyen Lechler belógatós fúvókát vagy valami ehhez hasonlót lehet venni valahol itthon?
Válasz lorant90 #1928. hozzászólásáraKattintsál rá a nevemre, és küld el az emailt.
Válasz Sk Laci #1927. hozzászólásáraÜdv. Írhatnék privátban? Ha igen küldhetnel elerhetoseget, valamivel nem vagyok tisztában a hazai vizeken. Köszi.
Válasz Szabi. #1926. hozzászólásáraHa pénteken száraz lenne a növény, kipróbálnám 30 ősziárpán, mit fog csinálni. Remélem nem "vágom gallyra".
Válasz Sk Laci #1925. hozzászólásáraSzerintem, amiben már két összetevő van az előbb utóbb szétválik.
Dunasol 27 nitroszolban 27% N, 3,1% SO3 és 0,5% CuO van.
Ha nagy tartályban van tárolva, a réz nem válik ki a nitroszolból? Nem üll le a tartály aljába?
Válasz lewy940 #1923. hozzászólásáraA háromféle nitrogén forma, pont ahogy kell, levéltrágya hatás.
Miért jobb a nitrosol,mint pl az ammónium nitrát? Ti miért használjátok?
Drágább a hatóanyag/kg a nitrosolban.
A kevesebb bemosó eső igénye egyetlen előnye talán.