Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Srácok. Sürgős! Ilyen fagyos reggeleken mondjuk 9kor lehet már nitrót fújni búzára? Mennyire viseli meg?
Lehet itt a cégnél a nyavalya. Ma hazament valaki 40 fokos lázzal...(persze 7végén már beteg volt, fosott lázzal. .nem értem, miért jött be
Szóval lehet pár napom van .
Repcére ha elindult a közepe, milyen katasztrófa várható a nitrótól???
Jah és ha ezt kijuttattuk nem tervezünk több nitrogént kiadni. 3 napja kapott még a melegben szárszilárdítót és gyomirtót. Vagy osztva kellene kiadni ezt a 190-et 120 most + 70 később?
Most száraz a levele, este eső és pont jó lenne most kiadni.
190 liter/ha nitrosol sok lenne most kijuttatni? Második fejtrágya lenne,az elsőt kb egy hónapja juttatuk ki, ugyan ennyit, nitroslolt. Szép fejlett búza, nagyon jól néz ki.
Ez egyben kísérlet is lesz, a tábla másik felére szilárdat szórtunk ugyan abban az időben.
Dunasol 27 nitroszolban 27% N, 3,1% SO3 és 0,5% CuO van.
Ha nagy tartályban van tárolva, a réz nem válik ki a nitroszolból? Nem üll le a tartály aljába?
Miért jobb a nitrosol,mint pl az ammónium nitrát? Ti miért használjátok?
Drágább a hatóanyag/kg a nitrosolban.
A kevesebb bemosó eső igénye egyetlen előnye talán.
Válasz csoppika #1918. hozzászólásáraKb 3 hete még Sz.fehérváron hirdettek, de most már nem is találtam meg a hirdetést (Jófogás)Talán nem csak mi kerestük!
Válasz csoppika #1914. hozzászólására800-ast találtam eladót de szinte annyit kérnek érte mint egy 1000-esért.Megoldja cimbim kisteherrel oszt nincs rizikó.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraForrás gépek...nitró fúvóka (barna 5 furatos....1-1,5 bar). Teljesen tökéletes ! Nem gagyi, igényes kialakítás 915+fa/db. Jah annyit hogy a bajonett tetőt kellett átalakítani egy fúrószárral. Mivel ez a fúvóka hengeres és nem lapolt. Kb 25mm hosszú az egész fúvóka. A nyomást vízzel belövöd. Majd egy kicsit korrigálsz a nitróval (ha kell). De kb 20 ezerért már van kalibráló műszer. Azzal bemérheted az összes fúvókád. Mondjuk nitróval méregetni eléggé csíp ! Én a víz után szétnyitottam az udvarban a és pár liter nitró után rá szépítettem a nyomásra. Tökéletes lett.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraErre a fúvókára gondoltam. Régi lengyel permetezőbe.
https://www.permetezes.hu/permetezo_fuvokak/folyekony-mutragya-fuvokak-402/kr5_folyekony_mutragya_fuvoka_1174/kr5_03_folyekony_mutragya_kijuttato_fuvoka_30632
Üdv Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni!
Nitro kijutattáshoz a piros hozzávaló fúvókát szeretném megvenni 2.5baron használnám. Ugyanannyi permetlé megy ki mint a sima fúvókánál? A nyomást nem nagyon szeretném változtatni mert elég macerás beállítani.
Hosszabb tárolás alatt a kénes, rezes, cinkes nitrosolból ki tudnak válni és leülepedni ezek az elemek tavaszig?
20m3-35m3-es fekvő akár elásható műanyag tartályon gondolkodunk, de ha leülepszik tavaszig akkor olyan lenne jó aminek mindkét végén van csonk és át lehetne kevertetni szivattyúval.
Azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy a Loktite menettömítő zsinórral tömített menetes részeket kikezdi-e a nitrosol, vagy tartja a tömítettséget?
Sziasztok! Keresek vételre vagy kölcsönbe kb ket hónapig nitrosol tároló csepp-tartályt, sürgősen, bárhol! Ha valakinek feleslegessé vált vagy már az idei szezonbol el csomagolta és tudna kicsit nélkülözni írjon! Előre is köszönöm!
Válasz Truly #1892. hozzászólásáraa lényeg hogy van. közben összebeszéltem egy helyi gazdatárssal szóval nekem mennem sem kell érte, hoznak nekem is egy kockával. csak legyen még mire kirakni, a k. drótféreg dolgozik...
Válasz Sk Laci #1898. hozzászólásáraKöszi
Nem menetarányos, de nem is baj így legalább minimálisan tudom szabályozni hogy mondjuk egy gyengébb, sárgább résznél lejjebb veszem a gázt hogy oda kicsivel több jusson .
Válasz Tom250 #1895. hozzászólásáraNyomás és sebeséghatárolásal állitod az adagot, vagy van valamilyen menetarányos kijuttató szerkezet rajta?
Szép és ügyes megoldás amit összehoztál.
Válasz kuncza #1896. hozzászólásáraEz a szivattyú most látott először nitrosolt.
de mikor utána néztem a liter teljesítményének ott le volt írva hogy alkalmas folyékony műtrágyára is.
Meg persze használat után alaposan át lett mosva!
Szórófejek minden kocsihoz lettek feltéve, de leginkább csak a csöpögésgátló miatt, amiket nem mellesleg kicsit meg kellett buherálni hogy alacsonyabb nyomáson nyissanak
Válasz Sk Laci #1894. hozzászólásáraÍgy lett megoldva, ezt egyébként néhány éve az egyik baci gyártó cég állította össze, nekem csak a tartószerkezetet kellett megépítenem.
Mondjuk bacitrágyázásra mindössze csak kétszer használtam..
2387 hozzászólás
Válasz Bobo77 #1936. hozzászólásáraDe ez az én saját véleményem. Nitrós fuvókával én nyomnám biztosan
Válasz Nyomasek Bobo #1934. hozzászólásáraKicsit megcsípi max ha kis nyomással nagy cseppekben töményen nyomod
Válasz Nyomasek Bobo #1934. hozzászólásáraJa és délután 1kor mennem kell melóba
Srácok. Sürgős! Ilyen fagyos reggeleken mondjuk 9kor lehet már nitrót fújni búzára? Mennyire viseli meg?
Lehet itt a cégnél a nyavalya. Ma hazament valaki 40 fokos lázzal...(persze 7végén már beteg volt, fosott lázzal. .nem értem, miért jött be
Szóval lehet pár napom van .
Repcére ha elindult a közepe, milyen katasztrófa várható a nitrótól???
Válasz lewy940 #1932. hozzászólásáraSzórd ki egybe.
Jah és ha ezt kijuttattuk nem tervezünk több nitrogént kiadni. 3 napja kapott még a melegben szárszilárdítót és gyomirtót. Vagy osztva kellene kiadni ezt a 190-et 120 most + 70 később?
Most száraz a levele, este eső és pont jó lenne most kiadni.
190 liter/ha nitrosol sok lenne most kijuttatni? Második fejtrágya lenne,az elsőt kb egy hónapja juttatuk ki, ugyan ennyit, nitroslolt. Szép fejlett búza, nagyon jól néz ki.
Ez egyben kísérlet is lesz, a tábla másik felére szilárdat szórtunk ugyan abban az időben.
Ilyen Lechler belógatós fúvókát vagy valami ehhez hasonlót lehet venni valahol itthon?
Válasz lorant90 #1928. hozzászólásáraKattintsál rá a nevemre, és küld el az emailt.
Válasz Sk Laci #1927. hozzászólásáraÜdv. Írhatnék privátban? Ha igen küldhetnel elerhetoseget, valamivel nem vagyok tisztában a hazai vizeken. Köszi.
Válasz Szabi. #1926. hozzászólásáraHa pénteken száraz lenne a növény, kipróbálnám 30 ősziárpán, mit fog csinálni. Remélem nem "vágom gallyra".
Válasz Sk Laci #1925. hozzászólásáraSzerintem, amiben már két összetevő van az előbb utóbb szétválik.
Dunasol 27 nitroszolban 27% N, 3,1% SO3 és 0,5% CuO van.
Ha nagy tartályban van tárolva, a réz nem válik ki a nitroszolból? Nem üll le a tartály aljába?
Válasz lewy940 #1923. hozzászólásáraA háromféle nitrogén forma, pont ahogy kell, levéltrágya hatás.
Miért jobb a nitrosol,mint pl az ammónium nitrát? Ti miért használjátok?
Drágább a hatóanyag/kg a nitrosolban.
A kevesebb bemosó eső igénye egyetlen előnye talán.
Válasz Tanonc #1913. hozzászólásáraIgen azt! Csak tavaly használtam erre először. De a leírása szerint lehet vele folyékony műtrágyát kijuttatni.
Válasz csoppika #1918. hozzászólásáraKb 3 hete még Sz.fehérváron hirdettek, de most már nem is találtam meg a hirdetést (Jófogás)Talán nem csak mi kerestük!
Válasz Bobo77 #1916. hozzászólásáraNekem igen, Amaspray barátom annyit rak ki...
Válasz Blahoncio #1917. hozzászólásáraA kézi tekerősön feljebb fog menni. Szóval csak közelítőt tudsz szamolni.
Válasz Tisler #1915. hozzászólásáraMerre találtál?
Válasz Vinkó 75 #1910. hozzászólásáraA nyomást nem akarom változtatni.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraNem annyi megy ki nitróból!
Válasz csoppika #1914. hozzászólására800-ast találtam eladót de szinte annyit kérnek érte mint egy 1000-esért.Megoldja cimbim kisteherrel oszt nincs rizikó.
Válasz Tisler #1911. hozzászólásáraEgy időben 600 meg 800 literes ibct vadásztam... Pont ezért.
Válasz Tom250 #1893. hozzászólásáraA hozzá kapott elektromos szivattyút használod? Bírja?
Válasz Tisler #1911. hozzászólásáraAz utánfutó meg kimaradt
Válasz gcastle #1909. hozzászólásáraEzt jó hogy írtad! Mert az 1000L-es tartály töltve 1,3T! Egy T márt vittem vele de ez már sok lenne neki
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraForrás gépek...nitró fúvóka (barna 5 furatos....1-1,5 bar). Teljesen tökéletes ! Nem gagyi, igényes kialakítás 915+fa/db. Jah annyit hogy a bajonett tetőt kellett átalakítani egy fúrószárral. Mivel ez a fúvóka hengeres és nem lapolt. Kb 25mm hosszú az egész fúvóka. A nyomást vízzel belövöd. Majd egy kicsit korrigálsz a nitróval (ha kell). De kb 20 ezerért már van kalibráló műszer. Azzal bemérheted az összes fúvókád. Mondjuk nitróval méregetni eléggé csíp ! Én a víz után szétnyitottam az udvarban a és pár liter nitró után rá szépítettem a nyomásra. Tökéletes lett.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraLiter igen, ugyanolyan szín=ugyanakkora áteresztés. Kiló az 1,3 szoros nitronál.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraErre a fúvókára gondoltam. Régi lengyel permetezőbe.
https://www.permetezes.hu/permetezo_fuvokak/folyekony-mutragya-fuvokak-402/kr5_folyekony_mutragya_fuvoka_1174/kr5_03_folyekony_mutragya_kijuttato_fuvoka_30632
Üdv Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni!
Nitro kijutattáshoz a piros hozzávaló fúvókát szeretném megvenni 2.5baron használnám. Ugyanannyi permetlé megy ki mint a sima fúvókánál? A nyomást nem nagyon szeretném változtatni mert elég macerás beállítani.
Válasz Bobo77 #1905. hozzászólásáraIdén kipróbálom. Csapadék nélkül ez sem jut le a gyökerekig gondolom.
Válasz Celtises #1904. hozzászólásáraIgen.Több mint gondolnád
8 leveles kukoricában belógó csővel becsorgatott nitrosolnak lehet értelme? Bedolgozás nélkül?
Sziasztok!
Hosszabb tárolás alatt a kénes, rezes, cinkes nitrosolból ki tudnak válni és leülepedni ezek az elemek tavaszig?
20m3-35m3-es fekvő akár elásható műanyag tartályon gondolkodunk, de ha leülepszik tavaszig akkor olyan lenne jó aminek mindkét végén van csonk és át lehetne kevertetni szivattyúval.
Azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy a Loktite menettömítő zsinórral tömített menetes részeket kikezdi-e a nitrosol, vagy tartja a tömítettséget?
Sziasztok! Keresek vételre vagy kölcsönbe kb ket hónapig nitrosol tároló csepp-tartályt, sürgősen, bárhol! Ha valakinek feleslegessé vált vagy már az idei szezonbol el csomagolta és tudna kicsit nélkülözni írjon! Előre is köszönöm!
Válasz Truly #1892. hozzászólásáraa lényeg hogy van. közben összebeszéltem egy helyi gazdatárssal szóval nekem mennem sem kell érte, hoznak nekem is egy kockával. csak legyen még mire kirakni, a k. drótféreg dolgozik...
Válasz Sk Laci #1898. hozzászólásáraKöszi
Nem menetarányos, de nem is baj így legalább minimálisan tudom szabályozni hogy mondjuk egy gyengébb, sárgább résznél lejjebb veszem a gázt hogy oda kicsivel több jusson .
Válasz Tom250 #1895. hozzászólásáraNyomás és sebeséghatárolásal állitod az adagot, vagy van valamilyen menetarányos kijuttató szerkezet rajta?
Szép és ügyes megoldás amit összehoztál.
Válasz kuncza #1896. hozzászólásáraEz a szivattyú most látott először nitrosolt.
de mikor utána néztem a liter teljesítményének ott le volt írva hogy alkalmas folyékony műtrágyára is.
Meg persze használat után alaposan át lett mosva!
Szórófejek minden kocsihoz lettek feltéve, de leginkább csak a csöpögésgátló miatt, amiket nem mellesleg kicsit meg kellett buherálni hogy alacsonyabb nyomáson nyissanak
Válasz Tom250 #1895. hozzászólásáraHali!
Érdekelne, hogy bírja a szivattyú a nitrosolt?
Szórófejeket kellett cserélni, vagy csak lefolyatod? Én is agyaltam ezen a megoldáson.
Válasz Sk Laci #1894. hozzászólásáraÍgy lett megoldva, ezt egyébként néhány éve az egyik baci gyártó cég állította össze, nekem csak a tartószerkezetet kellett megépítenem.
Mondjuk bacitrágyázásra mindössze csak kétszer használtam..
Válasz Tom250 #1893. hozzászólásáraNitrosol adagolását hogyan oldotad meg? Villanymotor, vagy a tlt-n keresztül hátravezetv?
Egy kis nitrózás kukoricában.
190kg 30%-os lett kitéve hektáronként
Válasz sgaguitars #1890. hozzászólásáraNeked volt igazad, tényleg oda kell menni.
Válasz sgaguitars #1890. hozzászólásáraSzerintem nem. Link
Válasz Truly #1889. hozzászólásáraköszi! most néztem a weblapjukat, eddig eszembe sem jutottak... gondolom akkor a tarcsapusztai telephely a cél.
Válasz sgaguitars #1888. hozzászólásáraNem, per kiló
Válasz Truly #1887. hozzászólásáraköszi, és a netto 72 az forint per liter?