Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.54 FtUSD396.98 FtCHF440.92 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én az Altoterrától rendelem, kihozzák körjárattal a köbös tartályokban 12q/db , kifizetem 20+á/tartályt is, üresen vissza adás után visszafizetik a göngyöleg árát . Leszedésről nekem kell gondoskodni, de van UN-em, azzal 1 oldalról leszedem, pótra rakva kiviszem, és permetezőbe lecsorog a szintkülömbséggel.
Akkor ha jó értem a vas tartály a földbe süllyesztve az felejtős!?
Kihordásra 1 dekt szippantóra gondoltam,de gondolom azt is megeszi.?
A horganyzottat is?
Viszont a vákumos töltés az sztm jobb lehet mint a szivattyús,mert ott az anyag nem érintkezik a szivattyúval.
Nem?
Ha pl nincs a permetezőn önfelszívó.
De műanyag tartályos szippantó meg nincs,sztm.
Vagy egy Honda szivattyú,az bírja és ha igen meddíg?
Válasz #1220. hozzászólásra
Vasat, alut elég keményen oxidálja, használat után a permetezőt+traktor hátulját mihamarabb jól le kell mosni. Én 1m3-es műanyag IBC-kben szállítom, tárolom. Persze mennyiség függő is, ha 100m3-t használsz nyilván más megoldás kell.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a nitrosol mennyire eszi meg a permetezőt,tárolni lehet-e vastartályban,és ha nem a permetezővel hordom ki egyesével a telepről akkor mivel lehet szállítani???
Szia, IKR,Anthera, Franciska, de biztos van más is. Általában 1m3 a minimum amit vagy kivisznek ,vagy te mész érte (IBC tartály). Ez kb egy kezelésre elég lehet. Én ütközőlapos fúvókÁt használok erre, de ebben a fejlettségi stádiumban még bármelyik jó. Több topic van ezzel kapcsolatban hasznos infók vannak bennük.
Sziasztok!
Hogy működik ez a nitrosol dolog (honnan lehet Kecskeméten beszerezni milyen kiszerelésbe van stb.)? Most szeretnénk nitrosolt szórni a tritikálénkra (9ha), a bizonytalan időjárás miatt sima lengyel permetezőnk van 150kg-ot vagy litert (nem tudom mibe mérik) gondolnék/ha van ennek akadálya ill. kell ehhez valami speciális cucc?
Annyi új talajaktivátor, biostimulátor stb.. van és mindegyik "jobb" a másiknál szöveggel, hogy ezt ember nem tudja eldönteni...
Egy biztos csapadék kell és akkor van termés...tehát csatorna kellene ha sok eső van és öntözési lehetőség ha meg aszály... ezt kellene inkább erőltetni ne ma csodaszereket! (szerintem). De hát bérelt földeken ki fog kutat fúrni....pl.
Akkor megnyugtattál.
Egyébként felesbe akarom szórni víz hozzáadásával - 150/150 így nem lesz olyan agresszív a leveleknek.(nekem most repcében aktuális a kérdés....)
"Otis" nekem is tetszik a furatos fúvókás tech. :)
Válasz #1202. hozzászólásra
Szia, igen szórtam: 130,130,110 kg/ha adagban. Első a fejtrágyázás, mihánt rá lehet menni a talajra kora tavasszal, következő adag 2-3 hétre rá időjárás függő, a harmadik adagot repcénél kb. 50 cm-es magasságnál, búzában amikor már kitapintod a kalászt a második könyök után. Később már nem nagyon érdemes, mert az utolsó adagból már nem tudja hasznosítani a teljes mennyiséget, kivéve ha kalászban a szemek tejesedésekor nincsen valami extrémen elhúzódó esős idő. Legjobb ha a kijuttatást sikerül közvetlen eső előttre időziteni.
Ha a nitosolt rászórom kora tavasszal a reggeli fagyban a buzára, a megdermedt leveleket megégeti, vagy nem? Vagy lessz e égésnyom a dermedés felolvadása után?
Sokat.Kiszórás után nem láttam egy darabig,de egy gazda később úgy nyilatkozott,mikor meglátta,elkönyvelte,ebből nem lesz semmi.Később mesélte,mikor már a pozitív hatását is látta,ilyen szép,zöld búzát nem látott.Szem is, meg szalma is lett.
Válasz #1183. hozzászólásra
Kék 03-as légbeszívós fúvókákkal mint a gyomirtót, csak kicsit gyengébb nyomással ment, szélesebb levélzetnél már nem tenném mert nagy lenne a felületük / első alkalom h nitrót használtam / . Más vetette, kicsit ritkás lett, de 50-60e/ha körül szoktuk a gyenge homokos földjeinken, töltögetésnél adok még szilárdat, de belógatással én is tennék még ha lenne szerkezetem, de 10ha-ra nem variálok egyelőre .
És porlasztva szórtad a nitrosolt? Egyébként szépen helyre jött a kukoricád, bár az én szememnek eléggé ritka, szándékosan veted ilyen alacsony tőszámmal?
Én most azon agyalok, hogy adjak-e még nitrosolt a kukoricának. Vetés után kapott 200 l/ha 30%-ost, 3 hete volt húzatva, akkor kapott még 130 litert hektáronként, most egy 80-100 litert gondolnék még belógó csövekkel kijuttatni. De mivel az ekézés óta semmi csapadék nem volt, nem tudom lenne-e még értelme?
Válasz #1180. hozzászólásra
Hallottam róla, de elég kicsi volt még a lombja, és csak 1 visszafordulást áldoztam be a belső íven való kiégetéshez / 1-2 szál égett látszik már csak /, kockázatos kísérletek viszik előrébb a tudományt is !
Válasz #1178. hozzászólásra
Nitrosol után 2 héttel ugyan az a folt ! alsó kép is a forgóban van, csak ott kijártam az útra, h látszódjon a külömbség , ami végül elhanyagolható már .
Permeteztem tisztán 220kg/ha 30%-os nitrosolal gyomirtás után 4 nappal, nitrózás utáni a kép 5 nap mulva , csak a fordulás belső ivén kapott sokszorosát ahol leégette / direkt próba ként / , ahol csatlakozó sornál duplázott, ott csak épphogy melírozta néhol .
Sziasztok!
Szerintetek megcsípi a kukoricát a levéltrágya? Szombaton kiment rá 4liter/ha dózisban genzis kukorica levéltrágya. Ma pedig Azo-speed nitrogén és mezoelemtartalmú műkaki 12liter/ha. Egy hétre rá akartam kinyomni de be kellett látnom hogy akkor már nem fogok tudni belemenni. Már ma is nagyon necces volt a dolog.
2422 hozzászólás
Válasz #1222. hozzászólásra
Fém tartály nem ajánlott, ha csak nem saválló. Ismerősöm 7-8 éve kínai robbanómotorost használ, semmi baja(Hondát kíméli).
Válasz #1222. hozzászólásra
Én az Altoterrától rendelem, kihozzák körjárattal a köbös tartályokban 12q/db , kifizetem 20+á/tartályt is, üresen vissza adás után visszafizetik a göngyöleg árát . Leszedésről nekem kell gondoskodni, de van UN-em, azzal 1 oldalról leszedem, pótra rakva kiviszem, és permetezőbe lecsorog a szintkülömbséggel.
Válasz #1221. hozzászólásra
Akkor ha jó értem a vas tartály a földbe süllyesztve az felejtős!?
Kihordásra 1 dekt szippantóra gondoltam,de gondolom azt is megeszi.?
A horganyzottat is?
Viszont a vákumos töltés az sztm jobb lehet mint a szivattyús,mert ott az anyag nem érintkezik a szivattyúval.
Nem?
Ha pl nincs a permetezőn önfelszívó.
De műanyag tartályos szippantó meg nincs,sztm.
Vagy egy Honda szivattyú,az bírja és ha igen meddíg?
Válasz #1220. hozzászólásra
Vasat, alut elég keményen oxidálja, használat után a permetezőt+traktor hátulját mihamarabb jól le kell mosni. Én 1m3-es műanyag IBC-kben szállítom, tárolom. Persze mennyiség függő is, ha 100m3-t használsz nyilván más megoldás kell.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a nitrosol mennyire eszi meg a permetezőt,tárolni lehet-e vastartályban,és ha nem a permetezővel hordom ki egyesével a telepről akkor mivel lehet szállítani???
Válasz #253. hozzászólásra
lehet hogy sok volt benne az egyszikű gyom, ezért egyszikű gyomirtóval permetezték le
Köszönöm
Válasz #1214. hozzászólásra
Üdv. Altoterra, a volt Agroker telephelyen.
Van honlapjuk is.
Szia, IKR,Anthera, Franciska, de biztos van más is. Általában 1m3 a minimum amit vagy kivisznek ,vagy te mész érte (IBC tartály). Ez kb egy kezelésre elég lehet. Én ütközőlapos fúvókÁt használok erre, de ebben a fejlettségi stádiumban még bármelyik jó. Több topic van ezzel kapcsolatban hasznos infók vannak bennük.
Olvass vissza ne írják le újból a kedvedért!! Van magyarázat bőven!!
Sziasztok!
Hogy működik ez a nitrosol dolog (honnan lehet Kecskeméten beszerezni milyen kiszerelésbe van stb.)? Most szeretnénk nitrosolt szórni a tritikálénkra (9ha), a bizonytalan időjárás miatt sima lengyel permetezőnk van 150kg-ot vagy litert (nem tudom mibe mérik) gondolnék/ha van ennek akadálya ill. kell ehhez valami speciális cucc?
Friss árat tud valaki? 30%-osra, meg mikroelemesre?
Válasz #1210. hozzászólásra
Később szoktuk,mikor már a növény levele fel is veszi.
Válasz #1210. hozzászólásra
Miért, van helikoptered?
Ki mikor tervezi gabonára szórni a nitrót? Szilárdnál lehet később, vagy érdemes mostanában?
Válasz #1208. hozzászólásra
Annyi új talajaktivátor, biostimulátor stb.. van és mindegyik "jobb" a másiknál szöveggel, hogy ezt ember nem tudja eldönteni...
Egy biztos csapadék kell és akkor van termés...tehát csatorna kellene ha sok eső van és öntözési lehetőség ha meg aszály... ezt kellene inkább erőltetni ne ma csodaszereket! (szerintem). De hát bérelt földeken ki fog kutat fúrni....pl.
Ezt is alkalmazni,vélemény??
Megértettem
Köszi a tippeket
Válasz #1204. hozzászólásra
Semmi értelme vizezni,főleg repcében.Nyomjad
tisztán semmi baj nem lesz.
Válasz #1204. hozzászólásra
Olvass vissza,többen írták,tisztán a legjobb.Vízzel,már csípi.150 litert tisztán ki lehet nyomni,én sörárpára annyit szoktam.
Válasz #1197. hozzászólásra
Akkor megnyugtattál.
Egyébként felesbe akarom szórni víz hozzáadásával - 150/150 így nem lesz olyan agresszív a leveleknek.(nekem most repcében aktuális a kérdés....)
"Otis" nekem is tetszik a furatos fúvókás tech. :)
Válasz #1202. hozzászólásra
Szia, igen szórtam: 130,130,110 kg/ha adagban. Első a fejtrágyázás, mihánt rá lehet menni a talajra kora tavasszal, következő adag 2-3 hétre rá időjárás függő, a harmadik adagot repcénél kb. 50 cm-es magasságnál, búzában amikor már kitapintod a kalászt a második könyök után. Később már nem nagyon érdemes, mert az utolsó adagból már nem tudja hasznosítani a teljes mennyiséget, kivéve ha kalászban a szemek tejesedésekor nincsen valami extrémen elhúzódó esős idő. Legjobb ha a kijuttatást sikerül közvetlen eső előttre időziteni.
Válasz #1200. hozzászólásra
Szia!
Ha jól emlékszem te szórtál karbamidot búzára, repcére! Milyen fejletségnél, milyen dózisba?
Válasz #1200. hozzászólásra
Szerintem igen.De kipróbálod,és megosztod a tapasztalatod.
Ha a nitosolt rászórom kora tavasszal a reggeli fagyban a buzára, a megdermedt leveleket megégeti, vagy nem? Vagy lessz e égésnyom a dermedés felolvadása után?
Válasz #1198. hozzászólásra
Sokat.Kiszórás után nem láttam egy darabig,de egy gazda később úgy nyilatkozott,mikor meglátta,elkönyvelte,ebből nem lesz semmi.Később mesélte,mikor már a pozitív hatását is látta,ilyen szép,zöld búzát nem látott.Szem is, meg szalma is lett.
Válasz #1197. hozzászólásra
Na és mitt dobott a növényeden az a 360 literes nitrosol??
Válasz #1195. hozzászólásra
Barna,5-ös légbeszívásossal szórom.Semmi gond,volt mikor egyszerre 360 litert nyomtam ki/ha.Lényeg,a növény ne legyen,vizes,harmatos.
Válasz #1195. hozzászólásra
Nálam csak ez jöhet szóba:
Ismerek 3 lyukú fúvókát specifikáltan erre a célra.
Kérdés hagyományos 5 Teejet réselt tip. mik a lehetőségek ...
Válasz #1192. hozzászólásra
Sima szántóföldi vegyszerező folyékony műtrágya fúvókával.
Válasz #1192. hozzászólásra
Pontosabban?
Engem jobban érdekelne a kijuttatás technikai módszere...
De hogy továbbvigyük a kérdést: repcére mennyit raktok elsőre?
Válasz #1189. hozzászólásra
Elsőre 150 l minimum, amint rá lehet menni.
Ha már itt tartunk ki menyit készül ki tenni elsöre a nitróbol tavasszal a búzára??
Válasz #1187. hozzászólásra
Köszi a hozzászólást,valami hasonlót saccoltam én is.Nem rég lett egy saválló ajtó rá csinálva 60 e.Ft ért.
Válasz #1186. hozzászólásra
A poliésztertartály ára 2-8Ft/liter körül szokott mozogni viszonyítás képen.Álapottól függően szerintem 400-800 kaphatsz ért
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy 340hl-es10mm falú acél tartályt amely belül kivan műgyantázva nitrosol tartálynak?
Köles mennyire bírja valyon a nitrosolt?
Válasz #1183. hozzászólásra
Kék 03-as légbeszívós fúvókákkal mint a gyomirtót, csak kicsit gyengébb nyomással ment, szélesebb levélzetnél már nem tenném mert nagy lenne a felületük / első alkalom h nitrót használtam / . Más vetette, kicsit ritkás lett, de 50-60e/ha körül szoktuk a gyenge homokos földjeinken, töltögetésnél adok még szilárdat, de belógatással én is tennék még ha lenne szerkezetem, de 10ha-ra nem variálok egyelőre .
Válasz #1182. hozzászólásra
És porlasztva szórtad a nitrosolt? Egyébként szépen helyre jött a kukoricád, bár az én szememnek eléggé ritka, szándékosan veted ilyen alacsony tőszámmal?
Én most azon agyalok, hogy adjak-e még nitrosolt a kukoricának. Vetés után kapott 200 l/ha 30%-ost, 3 hete volt húzatva, akkor kapott még 130 litert hektáronként, most egy 80-100 litert gondolnék még belógó csövekkel kijuttatni. De mivel az ekézés óta semmi csapadék nem volt, nem tudom lenne-e még értelme?
Válasz #1180. hozzászólásra
Hallottam róla, de elég kicsi volt még a lombja, és csak 1 visszafordulást áldoztam be a belső íven való kiégetéshez / 1-2 szál égett látszik már csak /, kockázatos kísérletek viszik előrébb a tudományt is !
Nitrosol után 2 héttel ugyan az a folt !
alsó kép is a forgóban van, csak ott kijártam az útra, h látszódjon a külömbség , ami végül elhanyagolható már .
Válasz #1177. hozzászólásra
Neked senki sem szolt, hogy nem nyomunk nitrót közvetlen kukoricára?
Szerintem ki is döglött már!!
Válasz #1177. hozzászólásra
És azóta amilyen a kukorica? Arról is tehetnél fel képeket!
Permeteztem tisztán 220kg/ha 30%-os nitrosolal gyomirtás után 4 nappal, nitrózás utáni a kép 5 nap mulva , csak a fordulás belső ivén kapott sokszorosát ahol leégette / direkt próba ként / , ahol csatlakozó sornál duplázott, ott csak épphogy melírozta néhol .
Sziasztok!
Szerintetek megcsípi a kukoricát a levéltrágya? Szombaton kiment rá 4liter/ha dózisban genzis kukorica levéltrágya. Ma pedig Azo-speed nitrogén és mezoelemtartalmú műkaki 12liter/ha. Egy hétre rá akartam kinyomni de be kellett látnom hogy akkor már nem fogok tudni belemenni. Már ma is nagyon necces volt a dolog.
Válasz #1174. hozzászólásra
DKC 4590 és 4795 -ös!
Mennyit szórsz?
Köszönöm a segítséget, úgy veszem észre kényes téma kukiba úgyhogy valószínű kihagyom.
Majd jövőre, sorközművelés közbe tövére csorgatva....