Hirdetés
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9101/cikk_79101/napra3_ind_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai
A napraforgó termesztéstechnológiája igazából az elővetemény betakarításával...
Hirdetés
![Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is! Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9098/cikk_79098/napraforgo------_fill_540x300_0.jpg)
2422 hozzászólás
Bocs hogy közbeszólok Mf-es te ismered Békéssámsonon Jó Pétert?
Válasz #520. hozzászólásra
Gondolom vagy 1.5-2 millió körül. Súlya mi lehet neki? Mert hátsó kerék ide vagy oda, ezt emelgetni kell.
Válasz #519. hozzászólásra
Kértem árajánlatot,kíváncsi vagyok.Magyarba még nem adtak el ilyet.
Válasz #517. hozzászólásra
A az oldal tetején lévő legelső képet nézd meg róla. A menetirány szerinti bal oldalon lévő mélységhatárolóról hajtja lánccal.
Válasz #515. hozzászólásra
Nyomással,írja,hogy szivattyúval,szűrőkkel van ellátva.Ez tetszene.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-01-28 08:49:33
Válasz #515. hozzászólásra
Balról a 2. kocsi előtt van a vázon egy szivattyúféleség, de hogy azt mi hajtja meg nem látszik. Először az egyik kultikerékre gondoltam, de az nem a szivattyúnál van. Hidrosztatikusnak nem gondolnám, mert csak 1 pár hidraulika megy ki a traktorról, és az a hátsó emeléshez van gondolom.
Szerintetek mennyi nitrosolt lehet adni
kukoricának sorműveléskor ?
Válasz #513. hozzászólásra
Ez ráfolyással dolgozik vagy nyomással? Mert gondolom tisztán nitrosol megy.
Válasz #508. hozzászólásra
Arra gyanítok, hogy ez ugyanúgy megy mint a műtrágyaszóró-műtrágya dolog. Ha minden este le van mosva a gép+szóró, akkor 2x addig (vagy tovább) bírja, mintha csak a szezon végén van 1x lemosva. Plusz ahol festés gond van, azonnal javítani! A permetezőnél is valahogy így képzelem el.
Válasz #507. hozzászólásra
Vagy EZ se rossz.
Válasz #511. hozzászólásra
És az 507-es hozzászólásban a vontatott?
Egy Hegi 80-90millió,viszont aki ilyennek a bérmunkáját igénybe tudja venni az biztos nem kidobott pénz...
Válasz #508. hozzászólásra
Azonnal nem árt, de minden fém alkatrészt erősen korrodál, ha marad a gépben, vagy nincs kiöblítve úgy tudom.
A permetező alkatrészei bírják a nitrosolt?
http://www.blu-jet.com/at3000main.htm
Válasz #505. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ilyet lehet kapni??
Válasz #501. hozzászólásra
Akkor inkább ilyent,megtudnánk itthon is csinálni...jó
Válasz #500. hozzászólásra
Szerintem tök jó.Venni egy lengyel 800 literes permetezőt keret nélkül a traki hátuljára.Elöl,meg fronthidraulikára csinálni egy 6 soros keretet,IH vetőcsoroszjával,amibe mehet a nitro.
Válasz #499. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #499. hozzászólásra
aa ebből nem sok lo.axt láttunk...N
Válasz #479. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Egy növényvédőst kérdeztem,mit bír el a kukorica.Ők 24 kg hatóanyagnál vettek észre perzyelési tünetet.
Válasz #496. hozzászólásra
most már értem én búzán és ősz árpán fogom kipróbálni a kettő együtt 150 ha és 24 tonnát rendeltem ezt fogom szétosztani.
Válasz #494. hozzászólásra
Az oldat tomenysegeol függ, pl. 28%-os oldat eseten 100 literben 35,8 kg hatóanyag van.
Válasz #494. hozzászólásra
1 q ban annyi kg van amennyi m/m százalékos az anyag
Válasz #493. hozzászólásra
bocs ha értetlen vagyok a szilár műtrágyában egy mázsába van 34 százalék hatóanyag a nirosolban pedig?
Válasz #491. hozzászólásra
Kg, termeszetesen! Azért írtam külön...
Válasz #488. hozzászólásra
Ezt csak a mindenható tudja, nálunk baja nem lett sőt az átfedésekben sem ment ki, ott látszott a levélszéleket a perzselés, de a színe szép volt és hamar elmúlt a perzselés is.
A hatóanyag tartalom literben vagy kilóban értendő?
Válasz #489. hozzászólásra
Mi a legtöbbet 170 litert (nem kg!) raktunk ki idén, de volt ami kétszer is kapott,p sorkozben, és egyszer veteskor, összesen 400-420 liter is ment ki!
Annál jobb, minél több részre van elosztva!
És sorközműveléskor mennyi mehet a kukorica tövéhez?? Érdemes ilyenkor tölteni egy kicsit, vagy nem illan el??
Válasz #486. hozzászólásra
akkor ha jól értelmezem ha karbamidból kiadók 40kg az még nem okoz kárt?
azért ezt kérdezem mert ennek a hatóanyag százalékával számoltam ki hogy mennyi folyékonynak felel meg.
Válasz #482. hozzászólásra
köszi az infót!!
Válasz #485. hozzászólásra
, azon a táblán ahol nem csináltuk szarabb lett jóval a kukszi, volt más különbség számokat azért nem írnék, de ez is bejátszott.
volt mit vágni
Válasz #484. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Mit láttál rajta ami miatt te ezt mondod hogy megérte??,
Válasz #483. hozzászólásra
300
nem dekáztuk ez a recept amit kaptam, mi szerintem 30-35 kilót használtunk, a kukuban néha volt nyoma, de szerintem megérte használni.
Válasz #482. hozzászólásra
Na most akkor 20- vagy 40??? Ez azéét nem mindegy!!! Ja és te mennyi vizel fújtad ki???
Válasz #481. hozzászólásra
34-esből 10 kg vagyis 3,4 kg hatóanyag
Karbamidból 20-40 kg vagyis 9-18 kg hatóanyag
(a kettőt 1ütt)
tavaly minden permetezésnél ahol lehetett minden kultúra ezt kapta + mikroelem, melegben és erős napsütésben nem szabad erőltetni.
elnézést nem voltam világos!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
a rovarölöszeres kezeléskor egészíteném ki nitrosolal!
a rovarölőzést 300 liter vízzel szoktuk végezni.ebbe kevernék nitrot.eddig 5 litert tettem de az ragasztani volt tökéletes.a felső dózisra lennék kiváncsi ami még nem perzseli a kuki levelét.
Feco!
Erről a szalmiákról van valami ismereted?
lehet használni nitrogén pótlásra.
Válasz #477. hozzászólásra
Jah, bocs, azt hittem mar válaszoltam.
Nem, isten ments! Kukorica, napraforgó nem bírja! Csak sor közé!
Levélre max. 2-5 kg hatóanyag mehet, az pedig nem tápanyagpotlas!
Válasz #477. hozzászólásra
Kizárt dolog hogy Ő (ez most a nagy ő...) állományban levélre ekkora dózisokat szórjon,meg szerintem más sem...
Válasz #464. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Fecó!reagálnál a kérdésemre?köszi
Válasz #475. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Hallomásból a régi tsz időben állítólag használták gyomírtozáskor.
Valakinek tapasztalata szalmiák szesz kijutatásal kapcsolatban?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #473. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Biztos hogy "áldását adja rá",mert egy kukorica "pápa" nem is tehet mást...(mint hogy ő is használja a levéltrágyákat...)
Válasz #472. hozzászólásra
Pátyolgatni,8 mázsa műkakival.Majd kérdezd meg,mit szól ezekhez a szentelt vizekhez.