Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
- Vadkártérítés új
696 hozzászólás
Válasz #95. hozzászólásra
Milyen méretűek a fúvókák? Én 4-es légbeszívássóssal nyomom.Csak a permetező nyomában perzsel,ahol megtöri a kerék a levelet.Ezt hamar elnövi. 250l/ha megy töményen gyomirtóval.
Sziasztok
Tavasszal akrok meg probálni a nitrosolt fejtrágyaként permetezővel menyit lenne érdemes elsöre kijutani és hogy ki milyen fuvokával dolgozik, nekem Hardi permetzöm van és eredeti fuvokák avval ki lehet e szörni???
Bedolgozással mennyire kell sietni?Mennyi időt bír ki veszteség nélkül?
Válasz #92. hozzászólásra
Ebben a Tsz-en "hagyományos" szemlélet szerint művelik a talajt ezért van a két menetű lezárási metódus.
az meg hogy 200 kg nitrogén hatóanyag menjen ki erős túlzás!csemegések dolgoznak felénk 5-7 mázsa nitrogén dózissal.
itt a klasszikus dózis 3-3,5 mázsa ammónium nitrát!
igen 2 rau van amiből egy szórt mindent a nitrosolal bezárólag a másik pedig át van alakítva szuszi szorósra.plusz van egy Hardi.
Válasz #91. hozzászólásra
Mint két tojás...specializálodtak rendesen,biztos nem hiába csinálják így,de a 100 kg hatóanyag nem kevés?Én el sem tudok képzelni száz mázsákat 200kg N alatt...szerencsés vidék lehett felétek...jaaa azt akartam megkérdezni miért kell bedolgozni,miért nem elég az alapkezeléssel egymenetben kiszórni víz helyett nitrogént" használva és egymenetben meglenne a magágy készités a simîtózás helyett, valamint a vegyszerező(ez is egy sima Rau vegyszerező lehett) is csak egyszer menne...estleges "zöldülés" esetén totállal dúsítva
Válasz #90. hozzászólásra
itt a szállító brigád!
Válasz #89. hozzászólásra
simitózot földre kiszórni 250-300 litert majd be konbinátorozni.huzatáskor nem kap.
Válasz #88. hozzászólásra
Kukinál mi a pontos tehnológiájuk?u
Válasz #87. hozzászólásra
ez szórja a nitrót
Válasz #86. hozzászólásra
igen!szuszinak is.
Válasz #84. hozzászólásra
PK-át is?
Válasz #83. hozzászólásra
MILYEN KULTÚRÁBA AKAROD BEVINNI?
Válasz #83. hozzászólásra
értem.itt az egyik szövetkezett 1500 hektáron csak folyékonyt használ minden növény alá!
Válasz #82. hozzászólásra
Mert nem tudjuk.
Válasz #80. hozzászólásra
ez miért kérdés??
Válasz #80. hozzászólásra
Ez tényleg egy jó kérdés!!
A tavaszi szilárd műkakit ki lehet váltani nitrosollal?
Ma kapott 15 liter nitrosolt.
Válasz #77. hozzászólásra Ez nem igazán Nitrosol,hanem levéltrágya helyett 15l nitrosol 300l vízben= 0,5%-os ez nem árt neki,de jóval olcsóbb,mint a levéltrágya,hatása hasonló!
Válasz #74. hozzászólásra
Ilyenkor más nem szabad nitrosolt szórni, vagy tévedek?
Válasz #75. hozzászólásra Bízom benne,hogy nem kapta el a fuzárium! Tavaly még nem mérték,de nagyon mondták az átvevőhelyen,hogy az idén mérik. Csapadék is kevés volt nem igazán kedvezett a fuzáriumra!
Válasz #74. hozzászólásra
ezek szerint kalászvédelem nem is volt? Akk ne menj rá, úgyis késő már.
Kinek mi a véleménye: Tapossam össze a búzámat(most nincs semmi taposás benne,mert az utolsó taposás április 13.-a gyomirtóztam és műtrágyát szórtam) nem jártam benne és nincs művelőút hagyva----vagy menjek bele 15-20l nitrosol -t kipermetezni,hogy javuljon a sikér tartalma. Ha nem permetezem,akkor biztos,hogy takarmány minőségű lesz. Taposás vagy étkezési búza???? (30q/ha terméssel számolok!)
Válasz #72. hozzászólásra
Már sokat javított rajta az agrosolution trágya.A leghosszabbak a kalászok a környéken.A környéken 6-9-ig számoltam szemeket hoszra,az enyém 10-11 .
Válasz #71. hozzászólásra
Majd a beltartalom megmondja, de sokat javít rajta az biztos.
Válasz #70. hozzászólásra
Ezek szerint mehet.Remélem szép nagy szemeket nevel belőle.
Válasz #69. hozzászólásra
Én 20 l/ha adtam.
Válasz #68. hozzászólásra
Már elvirágzott.
Válasz #67. hozzászólásra
Nálad még most virágzik a búza ? Vagy utána vagy ?
Válasz #65. hozzászólásra
15 liter/ha nitrosolt tervezek a napokban.Mehet?
Válasz #65. hozzászólásra
És mennyi az a mérsékelt?
Válasz #63. hozzászólásra
Üdv, ne nagy betűvel írj mert az kiabálás,megértjük kicsivel is, vagy beragadt a Caps Lock ?
Most látom csak a kérdést, igazság szerint már kalászolás előtt kellett volna kiadni, de egy mérsékelt a virágzás illetve szemtelítődés idején adott kiegészítő nitrogén-lombtrágya a gabonaszem nyersfehérje-tartalmát emeli. A szemtelítődés időszakában adott kései nitrogénadagok elsősorban a szemben, és csak kisebb mértékben a vegetatív szervekben halmozódnak fel. Különösen ott van ennek jelentősége, ahol a gyenge termőképességű talajon kedvezőtlen időjárási körülmények között nem megfelelő nitrogén-műtrágyázás következtében a növény a rendelkezésre álló készleteket döntően felhasználta.
Moderálta: (575) 2012-06-02 19:18:19
Válasz #60. hozzászólásra
Ha a sor mellé a földbe teszed akkor örül neki.
MI A VÉLEMÉNYETEK A BUZA VIRÁGZÁS UTÁNI MITROSOLOS ADAGJÁRÓL. MENNYIRE HASZNOS A SZEM NÖVEKEDÉSÉRE ÉS A MINŐSÉGRE
KÖSZI
megperzselné, állományban emiatt nem szokás, pár éve valaki csinálta nálunk, nagyon csúnyán megégette a kukoricát, de őket nem érdekli minden évben megégetik a búzákat is minimum 2 szer/év. Lett belőle kukorica, de szerintem -10 mázsa simán elment
kicsit se örülne neki
Mondjuk,egy 60-70 cm-es napra,vagy kuki,mit szólna a nitrosolhoz??
Válasz #58. hozzászólásra
Sivatagi homokban kinlódok, igy intenzivebb növényekre nem is gondolhatok, tritit és őszi zabot cserélgetem, esetleg cirok-köles-somkóró .
Válasz #57. hozzászólásra
Mi ugyan ezt szórtuk mint amit te akarsz,csak dezormon helyett mustáng fortét...az sem drága ui de jővőre szója ne mehett bele(ez másnak is szól)
Havernak a 28%-os Nitrosol felesben a vizzel, 100-100 literhez Dezormont tett és kicsapódott , én majd tritikáléra tenném 150-150 literrel, milyen olcsó gyomirtót vegyek hozzá /+ keserű sót is gondoltam tenni bele/ amivel keverhető lenne ?
Válasz #54. hozzászólásra
400 liter hektáronként??Ja értem,te ezzel öntözöl is...
Válasz #52. hozzászólásra
Egy Huniper tervben van nálunk is ,de ez az év nem egészen úgy kezdődik hogy összejöjjön , de majd meglátjuk.
Válasz #53. hozzászólásra
Üdv ez egy hektárra jutó mennyiség.
Válasz #49. hozzászólásra
Ezen gondolkoztam egy kicsit,de nem attól a víztől csípi amit a tartályba teszel,hanem attól ami a leveleken van amikor szórtad,de lehet nem is figyelted...A 200nitrosol és 200 víz és az epsok az egy vegyszerzőbe való adag vagy egy hektárra jutó mennyiség ???
Válasz #50. hozzászólásra
Nyugodt lehetsz,nem csípi akkor sem,mert mi pl felesbe is csináltuk idén és semmi baja...Tervben van egy hunuper is használtban,majd kicsit feltuningolom elektronikával is,mert jövőre majdnem teljesen átállunk erre,de a vegyszerezésben sokszor ezzel potoljuk nitrogén idén.is az alapkezeléseknél teljes egészében ezzel van keverve...Száz feltti terü leteken idén elég volt a talajzárás,amit kicsit átalakitott véderrel magágy készitésre állitottuk be,igy teljesen egy menet...Ezeket ne piszgáljuk csak azért,hogy a.műtrágyát bekeverjük amikor tökéletes a talajszerkezett és kerzészeti magágy minőségű ,ezért inkább nitrosol....Ezek várják a totált is,ma megnéztem előbújt minden amit vártam,jó sok idő kellett hozzá...
Válasz #50. hozzászólásra
Szia Feco, a Mg+S+Zn kombinációval már úgyis került bele víz,tehát mindenféleképpen megcsípi, - mondhatnám azt is hogy nem volt esőre kilátás :), de szó nincs róla hogy ennyi vízzel szerettem volna pótolni.:)
Kb két hét múlva nyoma nincs.
Tavaly hasonlóképpen jártam el, de attól rosszabb termésileg ne legyen.
Majd kalászolás előtt kap még 12,5 kg Mg+S+Zn + 20 l Nicrolt/hektáronként.
Remélem más nem kell.
Hacsak az idő nem fordul rosszabbra mert akkor nincs mese, öntözni kell.
Válasz #49. hozzászólásra
De mire kell a víz? Mi töményen nyomjuk rá és semmi baja nincs. Nekem valaki egyszer azt mondta, hogy akkor csípi, ha vizet teszek hozza.
A hétvégén ez is megvolt, 200 l Nikrol + 200 l víz + Epso-Top + Epso-Microtop , tudtam hogy megcsípi, de majd ha kiheverte teszek képeket is.
Most meg kap egy kis esőt.
Most alkalmazta-e valaki és milyen dózisban ??
Mi évek óta használjuk a nitrosolt búzában.
Tél végén amint lehet először 60-70 kg(hatóanyag) N szilárdban szórunk ki. Majd gyomirtás a szárbaindulás környékén 100 liter nitrosol+100 liter víz. Granstarral gyomirtunk általában, ilyenkor nem kell a nedvesítő mellé. A gyomirtás hatékonyságát nagyon javítja. Erős acatfertőzésnél is elég volt a 15 gramm.
vagy 40g Granstar Super SX.A folyékony formulációkkal óvatosabban kell próbálkozni. 4-es fúvókát használunk vagy sima v. légbeszívásos. Az elsodródás is csökken mert 1,3 körül van a nitrosol falysúlya. Perzselés ahogy már lentebb is irták csak harmatos állományban vagy erős napsütés és meleg esetén volt, de gyorsan kinövi.