Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
- SAXONIA vetőgépek kezelési útmutatók új
- Direktvetés, no-till. új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Traktorok átírása új
- Napraforgó ára új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
699 hozzászólás
Muszály lesz a búzákat megint fújni rovarölővel.
Gondoltuk teszünk mellé valamit, pl. 46%-os karbamidra vagy Mikramidra gondoltunk.
250l/ha vízzel megyünk.
Hány kg lehet bele tenni, hogy ne égesse meg?
Válasz Sz_Pisti #445. hozzászólásáraHektolitert tavaly nézték itt...
Nitrosolba be lehett rakni a rovarölöt? Konkrétan búzára gondolol, ahol a kalász még hasban sincs és a sumi-alfát raknék bele vetésfehérítöre.
Válasz Sz_Pisti #445. hozzászólásáraA kalász telítettségre gondolok,a szárán már nem segít de nem is kellkb80cm.
Válasz csoppika #444. hozzászólásáraszerintem már csak a fehérjetartalom nőhet, de azt meg nem nézik sehol sem
Válasz Sz_Pisti #443. hozzászólásáraKövérebb lehet?
Válasz jocó64 #442 hozzászólásár
Most már minek?
Kérdésem:Az Árpa 60%-ka kalászban van ilyenkor adhatok neki 100kg/Ha Nitrosolt?
Válasz Becő #402. hozzászólásáraKöszönjük hasznos tanács.
Válasz Berkó_ #438. hozzászólására
Ez kicsit jobb...
Válasz Berkó_ #438. hozzászólásáraLenn délen sokkal erősebbek a búzák viszont cserébe akkora nagy a sár hogy megse lehet mozdulni a határba max vizet lehet ereszteni...
Válasz csoppika #431. hozzászólásáraEnyém is hasonló homokon, igaz trakiból jobbnak néz ki, mint közelről. Balról árpa, jobbról búza október 20-án vetve.
Válasz Mf-es? #436. hozzászólásáraEz volt a legkésőbb vetve... Október 28...
A többi sűrűbb, de nem valami nagy... Hideg is volt neki... Viszont csapadék jöhetne...
Válasz csoppika #434. hozzászólásáraTúl sokat ne költs rá,nem látod a pénzed többet.
Válasz csoppika #434. hozzászólásáraTéged se irigyellek! Hisz nálatok Sivatag van és mi lesz még??? Ez látszik a búzán is...
Válasz csoppika #433. hozzászólására
Válasz csoppika #432. hozzászólásáraEz a sáv meg kimaradt az előző szórásból, csak nitro...
Válasz csoppika #431. hozzászólásáraEz ugyanez, csak 1x tárcsázott kuki tarlóba vetve...
Válasz Berkó_ #429. hozzászólásáraEz kapott 3q nitrot, aixr04, kb 2 bar...
Válasz Berkó_ #429. hozzászólásáraTegnap nem volt időm lesegetni...
Válasz csoppika #428. hozzászólásáraLátsz már valami negatív hatást, vagy már buja zöld?
Búza 3q nitro. 04 légbeszivásos. Mikorra látszik a negatív hatás ha lesz?
Válasz bobo77 #425. hozzászólásáraLechler fd 04 pom
Válasz H.József #419. hozzászólásáraÜdv.! Minden másodikba a többit vakold le (azt hiszem 1-2ft jó bele) és nem nagy nyomással.
Válas9z Berkó_ #420 hozzászólásáraMilyen fúvóka lett végülis?
Válasz bobo77 #423. hozzászólásáraKöszi
Válasz Bán Zsolt #422. hozzászólásáraNem ment az sehova jó helyen van!
28mm jött a nitrosolra. Szél hordta homokra maradt abból vmi felvehető mélységben vagy tekintsem 0nak
Válasz Dzotya #418. hozzászólásáraKöszi! Ahogy Zombi is írta, én is ütköző laposnak néztem.
Válasz H.Józsefz #419. hozzászólásáraUgyan saját gyakorlati tapasztalatom nincsen még vele, de beszéltem kb egy tucat gazdával, akik használnak nitrót, és kevés kivétellel inkább az 50 cm-kénti fúvóka osztást ajánlották, ezért így tettem én is. Próba remélhetőleg nem sokára.
A ütközőlapos fúvókákat elég méterenként rakni, vagy fél méterenként mindeggyikre kell?
Válasz Berkó_ #416. hozzászólásáraLengyel 5 lyukú fehér fúvóka,200 l/ha körül szeretném kiszórni.A nyomás 3bar,és 1,2 lapkák vannak benne,a táblázat szerint 6km/h-val kell menni,és akkor 205 l/ha szór ki.A szórásképe egész jól néz ki.
Válasz Berkó_ #416. hozzászólásáraRánézésre ütközőlapos fúvóka.
Válasz Dzotya #415. hozzászólására Hány bárral, mennyi mennyiséget tervezel kijuttatni? Milyen fúvóka ez pontosan?
Próba üzem vízzel!
Válasz Mf-es? #408. hozzászólásáraaz alföldről származik a permetezőnk garden-jet márkájú, de ez a fuvóka mindegyik permetezőre jó, csak a hardi rendszerűre nem, mert ahhoz kell egy átalakító még plusszba
Válasz Schrauf Roland #403. hozzászólásáraPermetezes.hu
Válasz Mf-es? #408. hozzászólásáraSemmi párolgás nincsen, ez megint csak egy téves hipotézised...
Válasz attila83 #410. hozzászólásáraFagyon toljad ha tudod...
Sziasztok!
Az éven használnék előszőr nikrolt, de a talaj annyira lágy, hogy nem tudok rámenni mostanában.
Fagyon fújta már valaki, vagy várjam meg míg teljesen felszárad?
Válasz Schrauf Roland #403. hozzászólásáraMilyen permetezőre megy?
Válasz Vadmalac #407. hozzászólásáraÉn meg úgy gondolom,porlasztva,több a párolgás,mint hugyozósan.Ezért próbálok,most pisilős fúvókát.
Válasz Berkó_ #406. hozzászólásáraMert amennyire csak lehet inkább levélről akarom felvetetni. Meg ha megfelelő körülmények között van szórva, így sem perzsel.
Válasz Vadmalac #405. hozzászólásáraMiért inkább porlasztva szórod?
Válasz Schrauf Roland #387. hozzászólásáraNekem van ilyen, csak azt hiszem kékben. Szépen pisil a furatokon. Semmi porlasztás, csak folyik, még nagy nyomásnál sem. Bár csak 1x használtam eddig, mert inkább porlasztva szórom a nitrót.
Válasz Schrauf Roland #403. hozzászólásáraHonnan sikerült venni ennyiért, ha nem titok?
Maradtam a drágább megoldásnál, ez biztosabbnak érzem. Teejet SJ7 06-os fuvóka. 7 lukú és 06-os fuvóka. Nincs külön tartója, egybe van. Tegnap megrendeltem, holnap megjön. Mivel telefonon felhívtam a céget, hogy információt szerezzek a fuvókáról és az átváltási táblázatról egyből megkérdeztem, hogy nem engednének-e? És engedtek egy kicsit. 1980 plusz áfá-ért adták.
Az én tapasztalatom, hogy a 6-7 furatos fúvóka nem okoz magasabb állományban sem perzselést. Ha légbeszívásossal megyünk akkor az 06-os. Csak töményen megyünk. Ch Combin búzafajta érzékeny a porlasztott nitróra. Keserűsó nem tud felóldódni epso top. 2-4D gyomírtó is túrósodnak. Glifo nagyon szereti, 2l is elég a kiváló hatáshoz. Általában mindent gyorsabban és hatékonyabban átvisz a növényi sejteken, mint a tapadószerek. Én ha tehetem mindenbe rakok min 2-4l-t/ha. UV sugárzás befolyásolja a perzselést jobban mint a hármat v. pára.
Válasz Berkó_ #400. hozzászólásáraMivel az ütköző lapos nem lefelé porlasztó
hanem srégen hátrafelé, ezért 60 cm magasságban kb. 3 métert térít. Nem kell 50 centinként felrakni, hanem csak méterenként.
Válasz otis #399. hozzászólásáraKöszönöm! Nem tudom megmagyarázni miért, de az ütközőlapos nitrós fúvóka jobban tetszik. Az talán jobban terít nem?