Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Körbálázót, de milyet? új
- Automata öntözés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Az adatalapú döntéshozatal forradalmasítja a mezőgazdaságot.![Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából Oroszország évente 4,3 millió tonna gabonát orozhat el Ukrajnából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9132/cikk_79132/gabona-buza-1_fill_540x300_0.jpg)
831 hozzászólás
Üdv!
Legyomirtottam a zabomat egy bizonyos készítménnyel. A szer okirata a területi képviselője és a forgalmazó központja is egyértelműen aztmondta hogy mehet zabba. Ennek ellenére besárgult a zab tőle. Felhívtam a gyártót hogy hogy is van ez? Rendesek voltak megigérték hogy utána néznek és visszahívnak. Visszahívtak hogy hát tényleg zabba nem ajánlják mert károsodást okozhat benne. Azt igérték hogy jövőhéten kijönnek és megnézik, és kitalálunk valamiféle kompenzációt. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy mi lehet ilyenkor az egyezkedés alapja? Hogy következtessem ki a kárpótlás mértékét?
Válasz #129. hozzászólásra
Tudtommal nincs. Tarlóba majd glifozáttal.
Sziasztok,![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Zabból a tarackot van esély valamivel kivenni? Elsősorban gyomírtóra gondolok....
Köszi.
Agroyal !
Mi volt az a két csúcs hatóanyag ami összekeverve kiütötte egymás hatását ?
Múltkor mondtad...
Válasz #125. hozzászólásra
levélen keresztül hat..
Válasz #125. hozzászólásra
Szerintem mint a legtöbbnek : Semmi...
Válasz #124. hozzászólásra
A taltos-nak mekkora talajhatása lehet a 2 szikűek ellen?
Hamarosan ki kellene fújnom mert vannak eléggé fejlett gyomok viszont a búza még viszonylag fejletlen.
Válasz #123. hozzászólásra
Na még egyszer:http://www2.dupont.com/Crop_Protection/hu_HU/assets/downloads/pdfs/tankkever%C3%A9k.PDF
KATT ITTegy táblázat , ami segít a pontos keverési sorrendet elvégezni a DU PONT-tól...
J . SZABI !!!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Mail ment...
kínáltak valakinek mostanában AMISTAR,AMISTAR TOP szereket 1/1 es kiszerelésben gyanúsan olcsón?![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
syngenta 2011 is fenn van ha valakit érdekel
Üdv. Tudom nem ez a topikba tart a kérdés. De ki van olyan aki ismeri a higtrágy felhasználást //liba// sürü nem higitott szabad.e káposzta és napraforgo alá tenni?? Milyen elönyök hátrányok vannak?? Elöre is köszönöm a válaszokat..![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #117. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Árlistába elírás?Van amalgerol,meg amargelor is.
CHEMINOVA 2011 is fenn van
Válasz #114. hozzászólásra
kinek a zinktrakja olcsóbb?
Válasz #114. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Szevasz András, holnap kereslek tlfonon
SUMMI AGRO 2011 is kész
Du Pont 2011-es is fenn van
Válasz #111. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Valami gond van góré !
A 2011-es BASF árlistára kattintva is a BAYER 2011-esét hozza ki...
BAYER 2011 is létható már
agriás diffenoconazol van Tomi. ár: 17000 ft/l+áfa a tel.számod elveszett szőrén-szálán. Vondozeb DG 10/1 1200ft/kg+áfa kb raklapos tételben.Az utóbbit emelik ha igaz. csá!
Válasz #106. hozzászólásra
Kasumin 2L = 4617.-Ft
ez új ár.
Válasz #106. hozzászólásra
kasumin 2 L cca: 3900
BASF 2011 árlista már elérhető a weblapon
Kasumin van még forgalomba? Ha igen akkor milyen áron lehetne kapni.
A KWIZDA 2011 árlista is elérhető már a weblapon
HOl lehet megnézni az árakat?
Válasz #102. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
kezdek már nagyon kiváncsi lenni
feltettük ma az ARYSTA 2011-es árainkat is
március közepéig átmenetileg bármelyik árlistából( 2010-2011 )is választhatsz amelyik számodra kedvezőbb vagy akár mindkettőből vegyesen is. amint levesszük a régit az ajánlat is érvényét veszti!
feltettük az első 2011-es növszer árat ( MAKHTESHIM )
Válasz #96. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Faxa ...
Kwizda újdonságok árát kérdezted ?
Válasz #97. hozzászólásra
Az a gond ott ahol kicsi a humusz nincs baci, hiába kap N-t, a szárat nem a N bontja, az csak a bacik szaporodásához kell, celulózbontó elött 2-3 éves k.csutkát forgatott ki az eke, most ilyet nem látni szépen szétmállik a szár, ezen kár sporolni szerintem 7 ropit megér. Azonfelül 4.5 a talaj pH tehát eleve nagyon meggondolom mit szórok, és van értelme a telekszomszédnak csak 4-es a pH-ja, röpke 10 év alatt(inkább 5 apám nem figyelt ilyenekre) 0,5 pH különbbség.
Válasz #95. hozzászólásra
Egyszer próbáld meg minden ilyen bactofil féleség nélkül, hogy bedolgozás előtt szórsz rá 50-100 kg Ammónium-nitrátot, az is segít gyorsabban lebontatni.
Válasz #91. hozzászólásra
Azt a választ adták hogy még nincs ár a csomagokra sem.
Válasz #94. hozzászólásra
Hinni kell benne és akkor igen, én idén azért is nyomom, mert kukorica után megy szántás nélkül és a szárat azt tényleg garantáltan szépen bontja, alacsony humusztartalmú részeken semmit sem ér, de ahol kicsit jobb a föld, ott tényleg szép erős szára van és talán a gyökere is komolyabb a bacitól.
Válasz #93. hozzászólásra
upssz... nem olcso! legalabb megeri?
Válasz #92. hozzászólásra
Igen és mezitláb 7/ha. Idén viszont 0,5 l bacto b + 5 l Philazonit lesz kinyomva szotyi alá.
Bactofil-nek mennyi most az ara?
napraban szokta valaki hasznalni?
Agroyal !!!!
Egy észrevétel ...
Ahogy a gyártók(növ.szer) akcióznak tavasszal és már most is , soha nincsenek a listán...
Te leadod a 2011-est igaz Januárba , de ugye ők csak ilyen tájt jönnek ki az egyéb csomagokkal stb...
-és ezek később se kerülnek fel...
Nem tudnál szólni neki , ha megjönnek az új termékeik , csomag akciók , értesítsenek egy mail-be téged , hogy beárazhass rögtön arra is ?
Egy példa :
Makteshim most:
Dual-Racer csomag
Mezotrion - Acetoklór csomag
Ár ?
http://www.mahun.hu/termekek/duracer
és
http://www.mahun.hu/termekek/meso_ac
De mondhatnám a BASF JUMBO TURBO-ját is stb...
Válasz #89. hozzászólásra
mi antónius búzában használtunk cycocelt és stabilant is,megdőlés nem volt de a növényzet nagyon magas maradt.
Nagyobb gazdaságok szerint a moddus más dimenzió,idén én is kipróbálom.
Válasz #81. hozzászólásra
a cycocel és a stabilan ugyanaz. én is ezt használtam.
Moddus -ról valakinek tapasztalat? vagy olyan drága hogy senki sem használja? ezt azért nem hiszem, az is lehet hogy megéri az árát...
szóval?
Válasz #79. hozzászólásra
ha jól tudom a sclero ellen eredményesen elsősorban talajon lehet védekezni. a trifender agresszívebb, gyorsabban hat, a koni/öko-ni viszont lényegesen hosszabb hatást biztosít. bár ennek elsősorban repcében van jelentősége, ott hosszabb a tenyészidő
Upsssz!
Leszavaztak, ha elveted, mindenképpen hívd fel a helyi kwizdást, ők meg tudják mondani ilyen esetben melyik jobb a trifender vagy a koni. De nekem úgy dereng, a Koni lassabban dolgozik.
Válasz #85. hozzászólásra
ha tavaly búza lett volna a földben akkor kukoricát tennék bele az tuti. Az igazán kötött földeken nem az igazi a kuk. monokultúra, nagyon csökken a termés, vagy ugyanazon terméshez sokkal több ráfordítás kell.
Azt nem tudom pontosan hogy miért van ez de ezt tapasztaltam.
A lazább földeken ez nem annyira jellemző.
A tápanyagok feltáródása miatt lehet ez a jelenség.
Gabona után ha van 10 tonna termés ugyanabban a földben akkor kuk után csak 7. És akkor még nyomjam alá a santanát v. forceot + gyomirtani is sokkal költségesebb.
Ez még 4-5 ezres terménynél sem nagy üzlet.
2 év ? Húúúúú......
Felénk évek óta úgy vetik , hogy búza-napra-búza-napra....
Semmi baja nincs.
De tudok olyat is aki 7 évig rakott egymás után és jó termései voltak.
De ha mindeképp akarsz valamit rakni , akkor inkább a Koni WG-t javasolom , mert a Sclero ellen igazából csak talajon lehet védekezni , ugyanis onnan fertőz . A gombaölők így nem igen érnek annyit.egyik...másik...
Trifender, szinten Kwizdas motyo. olvastam kiserleteket rola (bioved.hu) itt nezegess.
Válasz #80. hozzászólásra
tele van a föld későn kelő 1szikűvel+ talajfertőtlenítő is kellene akkor meg a disznó is elég sok erre, ezért lenne jobb bele a napra.
Ha egészséges volt a napra akkor nyugottan mehet bele nálam is volt már olyan is,hogy csak egy évet hagytam ki de beteg nem volt, esetleg egy kicsit kevesebbet ad