Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3522. hozzászólásra
Mindkét fajta kiválló hústermelő képességgel rendelkezik.Én a helyedbe kettőt pannonal kettőt koliforniaival fedeztetném és megnézném hogy fajtatisztán vagy f1-es be termelnek jobban.
Válasz #3532. hozzászólásra
Ma készült képek.Bocs az utolsó két offért.Az állományunk része itt van mert otthon vagy nem férnek el vagy a kutyák miatt vannak itt a mangalicák tyúkok beaglek othon nyulak dobermanok húsdisznók.
És az elletö láda is egyéni.Más-van 4 p.fehér anyám,most pároztatom elöször majd be öket.Kérdésem a következö,pannon bakkal,vagy kaliforniaival fedeztessek?.Saját örömömre ill.felhasználásra tartom öket.
Sziasztok nyúltenyésztők!Én minden nap adok almaecetet a nyulaknak.Jó véleményem van az almaecettel kapcsolatban."Ami jó az embernek az jó az állatnak"!Nem adók gyógyszert a nyusziknak.Látom hogy beteg jöhet a gyógynövény.De szerencsére ritkán van!További szép napot!
Válasz #3505. hozzászólásra
Ömm..hát én még nem hallottam jód itatásról... Használj almaecetet, az jó.
Az almaecet használatának tapasztalt előnyei
NYÚL ÁLLOMÁNYOKBAN
Szinte alig van gyógyszer és vitamin költség
Antioxidáns hatása van, ami korrigálja az esetleges takarmányozási hibákat
Nyomelem és magas B-vitamin tartalma roboráló hatású
Javítja a testtömeg-gyarapodást
Javítja a fajlagos takarmány-felhasználást
Tartalmazza az esszenciális aminosavakat, így tökéletesíti a fehérje beépülést
Savas hatást alakít ki a bélflórákban, gátolja a baktériumok szaporodását
Csökkenti az emésztőszervi rendellenességeket, mérsékeli az elhullást
Száraz a széklet, kevesebb ammónia szabadul fel, ezáltal jobb az állat közérzete
Tisztán tartja az itatórendszert.
A növendék nyúl testsúly-kilogrammonként kb. 70 g szárazanyagot vesz fel naponként.
Napi vízigénye a szárazanyag mennyiség kétszerese.
Az almaecet makroelem tartalma és a takarmány makroelem tartalma együttesen fedezi a nyúl makroelem igényét.
Válasz #3485. hozzászólásra
Ez a pannon fehér apai vonala kb6-7kg van a pannon fehér anyai vonalát ezzel termékenyítik (persze a vágásra szánt hízónyulakban van ez a vonal hogy nagy súlyuak legyenek és mégis sok hús van benne).Ezekböl nem adnak ki egyedeket csak amennyi a saját hibridelőállításra).De nekem nincs belőlle tapasztalatom nekem csak fajtatiszta pannonok vannak.
Válasz #3495. hozzászólásra
Szerintem nem karmolták ki egymást általába a fülek és a szőrrel nem vagy csak vékonyan terített testrészeken.Az anya nyulad valami fertőzést,betegséget kapott nem volt étvágya ezért kondíciója romlott ezt én már nem pároztatnám többet.
Szia! Én nem hiszem, hogy megharapták, a nyulak nem a pofát támadják verekedéskor, hanem a far környékét. Inkább felsértette valahol, pl. szénarácsnál (ha van). Valószínűleg magától rendbejön.:)
Az anyanyulad pedig beteg, elég egyértelműen, azért nem szoptatott....
Sziasztok lenne két kérdésem,az első van 1db 11 hetes nyulam ami úgy néz ki mint ha megharapták volna a társai vagy kikarmolta volna az orra fellett magát meg a homlokán is van egy seb,két napja leszedtem a sebet és jolovottal jól bekentem,azóta sokkal szebb lett mind a két seb,szerintetek mi lett vele és mit csináljak .hogy minél hamarabb meggyógyúljon?A másik anya meg hagyta kipurcanni a kicsiket 12 volt és 4 napja már csak 8 amikor mind kimúlt valószínűleg nem szoptatott meg ki is hűltek.Azóta meg gubbaszt folyamatosan,alig eszik,és soványodik lefele.Azt szeretném kérdezni hogy beteg lett vagy csak depressziós,és mit csináljak vele.szerintetek lehet jódot itatni a nyulakkal hígított állapotban,mert azt olvastam hogy az jót tesz nekik?
Válasz #3489. hozzászólásra
Értem én..és tudom, hogy az oldalon alapvetően baromfiakhoz javasolják, de ez nem jó nyúl alá? Én ezt találtam, szerintem jó..
Sziasztok,most regisztráltam,vissza olvastam az oldalakat,és lenne 2 kérdésem.
1.Van valakinek tapasztalata,a pannon fehér nyúl un.XXL-s bakjairól?
2.Müanyag taposó rácsról olvastam több helyütt,de mégcsak látni se láttam ilyet-lehet ezt kapni valahol?
8734 hozzászólás
Válasz #3522. hozzászólásra
Mindkét fajta kiválló hústermelő képességgel rendelkezik.Én a helyedbe kettőt pannonal kettőt koliforniaival fedeztetném és megnézném hogy fajtatisztán vagy f1-es be termelnek jobban.
Válasz #3532. hozzászólásra
Ma készült képek.Bocs az utolsó két offért.Az állományunk része itt van mert otthon vagy nem férnek el vagy a kutyák miatt vannak itt a mangalicák tyúkok beaglek othon nyulak dobermanok húsdisznók.
Válasz #3521. hozzászólásra
És az elletö láda is egyéni.Más-van 4 p.fehér anyám,most pároztatom elöször majd be öket.Kérdésem a következö,pannon bakkal,vagy kaliforniaival fedeztessek?.Saját örömömre ill.felhasználásra tartom öket.
Válasz #3518. hozzászólásra
Rendes mama nyuszi, szép szőrfészket csinált!
Válasz #3517. hozzászólásra
Szia!:) Pipiknek is ugyanúgy adhatod.
Válasz #3518. hozzászólásra
jzzztfg.........
Így kell a bogrács elől megmenekülni. Az új kanhoz azonnal belöktem, amikor meghoztam és ez lett az eredménye.
Válasz #3516. hozzászólásra
Szép napot,apipiknél is ilyen arányban adod?-ill kura szerüen v.rendszeresen itatod velük?
Válasz #3512. hozzászólásra
Használom, pipikéknek is nagyon jó. De ezt a rizsát a netről szedtem le..
Válasz #3511. hozzászólásra
Eladódnak, már jövögetnek a népek válogatni.
Sziasztok nyúltenyésztők!Én minden nap adok almaecetet a nyulaknak.Jó véleményem van az almaecettel kapcsolatban."Ami jó az embernek az jó az állatnak"!Nem adók gyógyszert a nyusziknak.Látom hogy beteg jöhet a gyógynövény.De szerencsére ritkán van!További szép napot!
Válasz #3510. hozzászólásra
Támogatom a hozzászólásod, nálam heti két alkalommal van almaecetes itatás, garantáltan jótékony hatással, nem beszélve az étvágyjavító hatásról.
Válasz #3510. hozzászólásra
hát ezt valószínű kipróbálom... Te is használod vagy 'csak' találtad ezt az okosságot?
Válasz #3507. hozzászólásra
Ezek igen jó fejek
Mi a sorsuk?
Válasz #3505. hozzászólásra
Ömm..hát én még nem hallottam jód itatásról... Használj almaecetet, az jó.
Az almaecet használatának tapasztalt előnyei
NYÚL ÁLLOMÁNYOKBAN
Szinte alig van gyógyszer és vitamin költség
Antioxidáns hatása van, ami korrigálja az esetleges takarmányozási hibákat
Nyomelem és magas B-vitamin tartalma roboráló hatású
Javítja a testtömeg-gyarapodást
Javítja a fajlagos takarmány-felhasználást
Tartalmazza az esszenciális aminosavakat, így tökéletesíti a fehérje beépülést
Savas hatást alakít ki a bélflórákban, gátolja a baktériumok szaporodását
Csökkenti az emésztőszervi rendellenességeket, mérsékeli az elhullást
Száraz a széklet, kevesebb ammónia szabadul fel, ezáltal jobb az állat közérzete
Tisztán tartja az itatórendszert.
A növendék nyúl testsúly-kilogrammonként kb. 70 g szárazanyagot vesz fel naponként.
Napi vízigénye a szárazanyag mennyiség kétszerese.
Az almaecet makroelem tartalma és a takarmány makroelem tartalma együttesen fedezi a nyúl makroelem igényét.
Adagolás: 100 liter vízbe 1 liter almaecet
Válasz #3508. hozzászólásra
Igen
Válasz #3507. hozzászólásra
Ebbe az alomba van Chucki is?
Hajni mama és a gyerekek
Válasz #3504. hozzászólásra
Én ilyet nem is írtam.
Sziasztok köszönöm a válaszokat,már csak arra szeretnék választ várni,hogy a jóddal való itatáshoz mit szóltok?Állítólag az belülről rendbe teszi.
A nagytestű apai vonalt nem javasolják fajtatisztán tenyészteni.
Ez a pannon fehér apai vonala kb6-7kg van a pannon fehér anyai vonalát ezzel termékenyítik (persze a vágásra szánt hízónyulakban van ez a vonal hogy nagy súlyuak legyenek és mégis sok hús van benne).Ezekböl nem adnak ki egyedeket csak amennyi a saját hibridelőállításra).De nekem nincs belőlle tapasztalatom nekem csak fajtatiszta pannonok vannak.
Válasz #3497. hozzászólásra
attól függ mennyi a vágóba állítatott nyúl kb száz-veszik fel.
Szerintem nem karmolták ki egymást általába a fülek és a szőrrel nem vagy csak vékonyan terített testrészeken.Az anya nyulad valami fertőzést,betegséget kapott nem volt étvágya ezért kondíciója romlott ezt én már nem pároztatnám többet.
Válasz #3499. hozzászólásra
Nálunk elég az őstermelői igazolvány.
Válasz #3498. hozzászólásra
De van vmi előírás?Vagy csak őstermelői igazolvánnyal?
Válasz #3497. hozzászólásra
Szia.Kis mennyiségben szeretnél leadni vágóba ajánlom az átvevőt.De háztól jobb áron tudod értékesíteni.
Egy nyúltenyésztő hová tudja leadni, értékesíteni a nyulait?Milyen igazolások kellenek?Van-e maximalizált db-szám/termelő?
Szia! Én nem hiszem, hogy megharapták, a nyulak nem a pofát támadják verekedéskor, hanem a far környékét. Inkább felsértette valahol, pl. szénarácsnál (ha van). Valószínűleg magától rendbejön.:)
Az anyanyulad pedig beteg, elég egyértelműen, azért nem szoptatott....
Sziasztok lenne két kérdésem,az első van 1db 11 hetes nyulam ami úgy néz ki mint ha megharapták volna a társai vagy kikarmolta volna az orra fellett magát meg a homlokán is van egy seb,két napja leszedtem a sebet és jolovottal jól bekentem,azóta sokkal szebb lett mind a két seb,szerintetek mi lett vele és mit csináljak .hogy minél hamarabb meggyógyúljon?A másik anya meg hagyta kipurcanni a kicsiket 12 volt és 4 napja már csak 8 amikor mind kimúlt valószínűleg nem szoptatott meg ki is hűltek.Azóta meg gubbaszt folyamatosan,alig eszik,és soványodik lefele.Azt szeretném kérdezni hogy beteg lett vagy csak depressziós,és mit csináljak vele.szerintetek lehet jódot itatni a nyulakkal hígított állapotban,mert azt olvastam hogy az jót tesz nekik?
lógika-logika
Válasz #3491. hozzászólásra
Most ,március 1-töl,változtak a recept kiirási szabályok,és lehet,hogy erre is vonatkozik,bár hogy ebben mi a lógika,azt nem tudom
Válasz #3490. hozzászólásra
Na megtaláltam,a müanyag rácsot,igazad van-jónak tünik,köszönöm.
Nem lehet myxovac-ot venni, csak receptre??? Mióta van ez a hülyeség? Tavaly tavasszal még simán meg tudtam rendelni...
Válasz #3489. hozzászólásra
Értem én..és tudom, hogy az oldalon alapvetően baromfiakhoz javasolják, de ez nem jó nyúl alá? Én ezt találtam, szerintem jó..
Azt gondoltam,hogy a fém trágyarácsot lecserélném müanyagra,tán könnyebb lesz tisztán tartani.
Válasz #3487. hozzászólásra
Köszi a tippet a rácsról,de nekem nyúl ketrechez kéne,vagy béna vagyok és nem találom?
Szia!:)
Taposórácsról itt olvashatsz:
http://www.tart-tech.hu/vangent.pdf
Köszi,akkor sajna megy a bográcsba....
Sziasztok,most regisztráltam,vissza olvastam az oldalakat,és lenne 2 kérdésem.
1.Van valakinek tapasztalata,a pannon fehér nyúl un.XXL-s bakjairól?
2.Müanyag taposó rácsról olvastam több helyütt,de mégcsak látni se láttam ilyet-lehet ezt kapni valahol?