Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3266. hozzászólásra
Nem feltétlenül kell külön szedni őket csak mindeggyiknek legyen saját doboza.(A kaposvári egyetemen is így tartanak több pannon anyát.)
Nem feltétlenül, üregeket ás, belefial..:) Csak figyelj, ki ne törd a lábad.:D
Az már más kérdés, hogy a kisnyulakat aztán hogy fogod meg.:)
ja, ezt már írta más is.. egyszer volt nekem is..Sárikának hívták. Csak derékmagasságtól felfelé evett - leginkább a szomszéd gyümölcsfáit bírta, a medencéjükből ivott és a teraszukra xart.. így már máshol legelészik
Szerintem is a szabad tartás a legjobb. Nálam is voltak szabadon az udvaron és semmi baj nem volt velük.:) Elköltöztünk , itt sajna nincs rá lehetőség.:(
Együtt volt a kecske, liba, kacsa, tyúk..:D Mókás volt nézni ahogy az állatok elrendezték a dolgaikat egymás közt. Pl. mikor egy darab szárazkenyéren ment a harc, futott elöl az egyik tyúk a kenyérrel, az összes többi meg utána..:D
Méreteket nem tudok, de gondolom, hogy 2 méter körüli árok már jó, de én ha már kint akarsz nyulat tartani, akkor a drótföldbeásóst választanám. Körben kutya-rókabiztos kerítés és arra nádszövet a szélvédelem miatt. Meg egy tetővel ellátott féleresz. Kockázatos, mert ragadozó madarak, patkány, stb is ,,bezavarhat". Mindent egy bevetve egy nagy betonozott istállóban eleresztve a legjobb szerintem. A nyúldombnak van egy kihordási ideje. Néhány év alatt elfárad (betegségek, fertőzések jobban lesznek a koncentrált ürülék, nyulak miatt) és akkor újat kell csinálni.
ez a nyúldomb tetszik nekem mekkora lehetett kb a domb, a kör és az árok? csak hogy mitől nem léptek meg a nyulak?
Ez tetszik nekem.. bogarat ültettél a fülembe.. na, ennek utánajárok
Válasz #3257. hozzászólásra
Neked írtam és nálam sincs gyógyszerezés. Én tartottam nyulakat eleresztve. Egy jó ólban voltak, aminek nem volt lebetonozva az alja és abból indultak kifelé a föld alatt a járataik. Állandóan mindenfelé beszakadtunk az udvaron. Összeszedtem a nagy nyulakat. Nem tudom, hogy hogy csinálták, de 2-3 hét múlva előjött egy rakás apró nyúl a járatokból, de rengeteg. A nyúl azért betegszik, mert ketrecben van. Másik kaninyulam kiszökött a ketrecből és évekig az udvarban lakott és a tyúkokkal élt. Az etetőjükből evett, stb . Egyszer megfogtam és egy nagy ketrecbe raktam. 1 hónap múlva megdöglött. Régen ,,nyúldombokon" tartották a nyuszkókat. Ástak egy kör árkot és középre dobálták a földet. Középen lett a nyúldomb és körbe védte őket az árok, meg ők se tudtak kimenni a területről. Nem betegszik, stb. Én tartottam még veremben is a 35 év alatt. Úgy is lehet, hogy drótfonatot ás le a tenyésztő fél-egy méter mélyen és körülkeríti a területet a leásott nyomvonalán.
.. december 21-én született nyuszikat 2 hete leválasztottam, egy nagy épített ketrecben vannak.
.. a másik 'brigád' január 8-án született. Kicsinek bizonyul már a hely az anyjuknál. A nagy ketrecben lenne még helyük a másik 14 mellett.
Vajon összerakhatom-e őket 'büntetlenül' ? köszönöm, ha válaszoltok
Na szóval a teóriám az, hogy Chuck Norris szülei, amikor Chuck még csak az anyja hasában volt és nevet kellett neki keresni, na ekkor elmentek egy jóshoz. Ez a jós megjövendőlte, hogy ,,Jön majd a Földre egy Király Vérnyúl , akit Chuck Norrisnak fognak hívni és elpusztíthatatlan lesz. A Mixomatózisnak, meg egyéb csúnya betegségeknek is ellen fog állni." Ez annyira megtetszett a Norris szülőknek, hogy kipattant a fejükből a szikra és azonnal arra gondoltak, hogy a majdani nyusziról kell elnevezni a fiukat, ha fiuk születik.
szép nyuszi.
tudnál küldeni pár képet róla, ha szépen megkérlek?
van egy ismerősöm, aki nagyon szereti a nyúlakat, és ha megmutatom neki erről a képeket biztos leesik az álla
ferror@freemail.hu
szia Radocz nekem van birkám énis csak a kis bárány nak adok azoknak is azért hogy minél hamarább el érjék a 20 kilót hogy minél hamarabb tudjam le adni
Igen,azért hívják nyúltápnak mert ennek az allatfajnak az igényeit sajátos bélrendszerükre gyátották a legjobb ha a birka birkatápot eszik a nyúl meg nyúltápot(túl van tárgyalva...).
Szerintem a nyúlnak a nyúltáp való, a báránynak meg a báránytáp.. valahogy nekem ez jön le a nevükből..:)
Igaz nálam volt egy nyúl amelyik jobban szerette a kutyatápot, mint a sajátját..
8734 hozzászólás
Válasz #3282. hozzászólásra
a nickneved leo messiről vagy csak úgy lett kitalálva(nagy barcelona szurkoló vagyok).
Válasz #3281. hozzászólásra
Köszönöm(bár eggyesek nem csípik ha köszönömözgetek de én így szoktam meg).
Így van nagyon szépek![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #3277. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Szépek a nyuszkóid, gratula!
A jövőben lesz pár új kép.
Válasz #3276. hozzászólásra
Bcs ezt már egyszer felraktam.
Pár db maradék kép.
Tiszafüred környékéről van valaki?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3271. hozzászólásra
Köszi.10-12 hetesen, de van aki már hamarabb megnyúzza mert puhább a húsa.Minél öregebb annál rágósabb a hús.
Válasz #3270. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
jó étvágyat hozzá
Egyébként mennyi idősen lehet őket 'leöldökölni'? szomszéd néni azt mondta, ha túl fiatal, akkor nem jó a húsa
az eggyik kedvenc kajám: sült nyúl lesz az ebéd![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nem feltétlenül kell külön szedni őket csak mindeggyiknek legyen saját doboza.(A kaposvári egyetemen is így tartanak több pannon anyát.)
Nem feltétlenül, üregeket ás, belefial..:) Csak figyelj, ki ne törd a lábad.:D
Az már más kérdés, hogy a kisnyulakat aztán hogy fogod meg.:)
Válasz #3265. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
visszatérve a nyulak szabad tartására: ha szabadon vannak, az azt jelenti, hogy az anyákat sem kell különszedni?
Válasz #3264. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
ja, ezt már írta más is.. egyszer volt nekem is..Sárikának hívták. Csak derékmagasságtól felfelé evett - leginkább a szomszéd gyümölcsfáit bírta, a medencéjükből ivott és a teraszukra xart.. így már máshol legelészik
Válasz #3263. hozzászólásra
A kecske genyó, azt is megeszi ami ehetetlen...
Válasz #3261. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Az én agyamban is élnek ilyen ötletek.. majd később jönnek a tyúkok, esetleg még egy kecske is..egyelőre
Válasz #3260. hozzászólásra
ezek is igaz érvek..lehet, hogy holnap a betonos részt bent meg is oldom.. köszönöm az ötleteket.. bár még a domb ötletét sem vetettem el
Válasz #3251. hozzászólásra
Szerintem is a szabad tartás a legjobb. Nálam is voltak szabadon az udvaron és semmi baj nem volt velük.:) Elköltöztünk , itt sajna nincs rá lehetőség.:(
Együtt volt a kecske, liba, kacsa, tyúk..:D Mókás volt nézni ahogy az állatok elrendezték a dolgaikat egymás közt. Pl. mikor egy darab szárazkenyéren ment a harc, futott elöl az egyik tyúk a kenyérrel, az összes többi meg utána..:D
Válasz #3259. hozzászólásra
Méreteket nem tudok, de gondolom, hogy 2 méter körüli árok már jó, de én ha már kint akarsz nyulat tartani, akkor a drótföldbeásóst választanám. Körben kutya-rókabiztos kerítés és arra nádszövet a szélvédelem miatt. Meg egy tetővel ellátott féleresz. Kockázatos, mert ragadozó madarak, patkány, stb is ,,bezavarhat". Mindent egy bevetve egy nagy betonozott istállóban eleresztve a legjobb szerintem. A nyúldombnak van egy kihordási ideje. Néhány év alatt elfárad (betegségek, fertőzések jobban lesznek a koncentrált ürülék, nyulak miatt) és akkor újat kell csinálni.
Válasz #3258. hozzászólásra
mekkora lehetett kb a domb, a kör és az árok? csak hogy mitől nem léptek meg a nyulak?
ez a nyúldomb tetszik nekem
Ez tetszik nekem.. bogarat ültettél a fülembe.. na, ennek utánajárok
Válasz #3257. hozzászólásra
Neked írtam és nálam sincs gyógyszerezés. Én tartottam nyulakat eleresztve. Egy jó ólban voltak, aminek nem volt lebetonozva az alja és abból indultak kifelé a föld alatt a járataik. Állandóan mindenfelé beszakadtunk az udvaron. Összeszedtem a nagy nyulakat. Nem tudom, hogy hogy csinálták, de 2-3 hét múlva előjött egy rakás apró nyúl a járatokból, de rengeteg. A nyúl azért betegszik, mert ketrecben van. Másik kaninyulam kiszökött a ketrecből és évekig az udvarban lakott és a tyúkokkal élt. Az etetőjükből evett, stb . Egyszer megfogtam és egy nagy ketrecbe raktam. 1 hónap múlva megdöglött. Régen ,,nyúldombokon" tartották a nyuszkókat. Ástak egy kör árkot és középre dobálták a földet. Középen lett a nyúldomb és körbe védte őket az árok, meg ők se tudtak kimenni a területről. Nem betegszik, stb. Én tartottam még veremben is a 35 év alatt. Úgy is lehet, hogy drótfonatot ás le a tenyésztő fél-egy méter mélyen és körülkeríti a területet a leásott nyomvonalán.
Válasz #3254. hozzászólásra
nekem is valami hasonló elképzelésem volt.
Apám mesélte, hogy régen a nyulak a tehénistállóban voltak a szalma között.. szabadon.. mindig csak újabb csapat jött elő, sosem volt gond velük
Válasz #3251. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #3253. hozzászólásra
ezt nekem válaszoltad?
Csak mert nálam nincs gyógyszerezés...
Válasz #3252. hozzászólásra
Igen össszerakhatod.Csak akkor kezdenék ki ha egyedül lenne egy idegen nyúl és összerakod egy csapattal.
Na írtam egy nagyot, de elugrott...
Gyóghyszerezés miatt nem szerencsés, de kivitelezhető. Kicsikből lehet, hogy lesz elhullás.
szép estét 'nyulasok'![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Kérdésem volna..
.. december 21-én született nyuszikat 2 hete leválasztottam, egy nagy épített ketrecben vannak.
.. a másik 'brigád' január 8-án született. Kicsinek bizonyul már a hely az anyjuknál. A nagy ketrecben lenne még helyük a másik 14 mellett.
Vajon összerakhatom-e őket 'büntetlenül' ? köszönöm, ha válaszoltok
Válasz #3242. hozzászólásra
, akit Chuck Norrisnak fognak hívni és elpusztíthatatlan lesz. A Mixomatózisnak, meg egyéb csúnya betegségeknek is ellen fog állni." Ez annyira megtetszett a Norris szülőknek, hogy kipattant a fejükből a szikra és azonnal arra gondoltak, hogy a majdani nyusziról kell elnevezni a fiukat, ha fiuk születik.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Na szóval a teóriám az, hogy Chuck Norris szülei, amikor Chuck még csak az anyja hasában volt és nevet kellett neki keresni, na ekkor elmentek egy jóshoz. Ez a jós megjövendőlte, hogy ,,Jön majd a Földre egy Király Vérnyúl
Válasz #3241. hozzászólásra
szép nyuszi.
tudnál küldeni pár képet róla, ha szépen megkérlek?
van egy ismerősöm, aki nagyon szereti a nyúlakat, és ha megmutatom neki erről a képeket biztos leesik az álla
ferror@freemail.hu
Válasz #3248. hozzászólásra
Én csak azt akartam ezzel kifejezni hogy ha már ad akkor adjon állatfajnak saját részére gyártott tápot.
Válasz #3244. hozzászólásra
Volt ,mi én se adtam nekik tápot
Volt ,mi én se adtam nekik tápot
szia Radocz nekem van birkám énis csak a kis bárány nak adok azoknak is azért hogy minél hamarább el érjék a 20 kilót hogy minél hamarabb tudjam le adni
Milyen galambod van?
Válasz #3243. hozzászólásra
Neked van birkád?
Mi soha nem adtunk neki tápot.
Kukorica (abrak)
Széna, elléskor lucerna.
Unalom ellen leveles kukorica csutka.
Nem nehéz ez csak annak, aki műkedvelő paraszt.
Ma eldöntöttem, hogy kitől fogok galambot venni.
Igen,azért hívják nyúltápnak mert ennek az allatfajnak az igényeit sajátos bélrendszerükre gyátották a legjobb ha a birka birkatápot eszik a nyúl meg nyúltápot(túl van tárgyalva...).
Válasz #3224. hozzászólásra
És milyen életre való.
Válasz #3240. hozzászólásra
Köszi!:)
szia Szisszi szépek a nyulaid
köszi | imi99 maradok a nyúl tápnál
Szerintem a nyúlnak a nyúltáp való, a báránynak meg a báránytáp.. valahogy nekem ez jön le a nevükből..:)![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Igaz nálam volt egy nyúl amelyik jobban szerette a kutyatápot, mint a sajátját..
Válasz #3223. hozzászólásra
Te is csak azért irtad mert a múltkor lehúrogtalak,fogadok egy db nyulad sincs.
Válasz #3222. hozzászólásra
Szerintem inkább maradj a nyúltápnál.
Válasz #3224. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nagyon szép!!!